Ванна кімната від А до Я

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Лідочка, 22 Липень 2011.

1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Починаємо робити ванну кімнату, точніше то буде обєднаний санвузол.
    в цій темі хотілося б почути поради щодо дизайну, вибору плитки, сантехніки. Також хотілося б почути вашу думку щодо питання, що ж краще ванна чи душ, чи те і те:girl_wink:? Якщо душ - то що обирати: душову кабіну чи гідробокс?
    Яким піддонам ви надаєте перевагу? Виробникам?
    Ванна - акрил, сталь, чавун? Переваги та недоліки.
    Унітази - виробники, якість, що слід враховувати?

Ну і взагалі, чекаю тут фото ваших ванних кімнат або тих, які вам подобаються, які б ви хотіли мати.:girl_tender:

2. Vandamovna

Vandamovna New Member

Відповідь: Ванна кімната від А до Я

Забула додати, що ще буде два бра по бокам дзеркала над умивальником та одне бра на боковій стіні над унітазом. Діаметр наших галогенок - 10 см.

---------- Додано в 13:45 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ----------

[​IMG] [​IMG]

Щось типу цього.

Останнє редагування: 9 Лютий 2012
  3. Huculka

Huculka Member

Що зробиш, як я після роботи за компом не тільки недобачаю, а ще й довигадую :)
    Стосовно полиць - справді краще у майстрів-меблевиків попитати, щоб із рештків плити зробили. Хіба є ще варіант із дошок самим.

---------- Додано в 22:19 ---------- Попередній допис був написаний в 22:17 ----------

Дякую, ми власне теж таке плануємо. От думали, чи достатньо 4 точок, чи 6? А з чого стеля - гіпсокартон чи такі пластикові плити? Що практичніше?

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:19 ----------

Файно у вас вийшло,самі все дизайнували? Шкода, що ми раніше не подумали про такий варіант, що під накладним умивальником можна собі робити будь-які шафки. Тоді і з дизайном, і з розмірами можна було все підпасувати. А решта фото :)?

4. Vandamovna

Vandamovna New Member

У нас вологотривкий гіпсокартон. На пластикові плити ми з чоловіком однаково кажемо "Фу!". Ніякої естетики.

5. Kucheriava

Kucheriava Well-Known Member

Чому так зразу. У нас біла, безшовна, глянцева вагонка. Виглядає гарно, практична (завжди, при потребі, можна витерти), не боіться вологості.

6. Котя

Котя Оптимістка :-)

:girl_yes2: Люблю я це діло))
    Це дійсно дуже зручно. На майбутнє теж буду робити так само:d23:
    Може завтра:girl_blush2:

7. poputochka

poputochka Well-Known Member

Дівчата, може хтось робив ремонт ванни в опалювальний сезон? Це взагалі реально?
    Маю на увазі заміну батареї, рушникотримача, теплу підлогу.
    В нас форсмажор, посипалась плитка в ванні, ще й падаючи, пошкодила саму ванну. Треба терміново робити ремонт, бо жити в таких умовах до закінчення опалювального сезону,то жах.
    От і думаю, чи можливо буде все поміняти, бо старі іржаві труби займають майже цілу стіну, і якщо їх не зняти,то плитку під ними не поміняєш.
    І якщо можна, зорієнтуйте трохи по строках ремонту і приблизному кошторису (ванна кімната стандартна - 1,5 м на 1,8 м, в 9-ти поверхівці, ремонт простий - плитка, акрилова ванна, пластикова стеля, умивальник з тумбою, зеркало, пенал).
    А ще, може хоч приблизно знаєте розцінки майстрів - сантехніків і плиточників, не орієнтуюсь в тому зовсім.
    Прошу підказати, бо зі страхом думаю про той ремонт - ми в квартирі живемо, подітися нікуди, і двоє діток.

8. Harmony

Harmony Member

Можливо хтось знає де можна купити дешеві тумбочки з умивальником у ванну

9. Juliasia

Juliasia Member

Ми зараз маємо кап.ремонт у ванній, робимо все, крім заміни старого змійовика. Ситуація така, міняти в опал.сезон можна ті труби, які йдуть від гар.води - йдете в жек, домовляєтесь, щоб у визначений час в під"їзді перекрили подачу води і все. Ті ж, труби, що йдуть від опалення вам ніхто не дозволить зараз чіпати. Перекрити опалення в опалювальний сезон теоретично можливо, але жек на це не погодиться, оскільки можуть "завоздушитись" стояки і тоді будуть проблеми і у ваших сусідів і в жеку. В нашому випадку інженер записав мій телефон і сказав, якщо в будинку трапиться аварійне відключення опалення, то вони спустять воду, подзвонять нам і ми швиденько під шумок зробимо те, що нам потрібно. А якщо такого не трапиться, то тре чекати до закінчення опал.сезону. І ще порада - якщо ви не впевнені які труби у вас від води, а які від опалення - викличте сантехніка з жеку нехай сам подивиться і коли будете перекривати воду - нехай це теж робить жеківець, часто люди беруть своїх сантехніків, ті перекривають не той кран і далі самі розумієте які наслідки.
    В нашій ванній всі труби, крім змійовика,виявились від гар.води, то ж ми їх вже поміняли. Теплої підлоги не робимо, а от змійовик будемо міняти після опал.сезону. Майстер зараз виконає всі роботи, лише під змійовиком залишиться незакладений плиткою кусок стіни, який він доробить при заміні змійовика.
    Якщо ви плануєте теплу підлогу від батареї, то можете зараз все зробити, вивести до батареї трубку, а коли закінчиться опал.сезон тільки під"єднаєте.
    Кажуть акрилові ванни дуже швидко жовтіють...
    Строк ремонту залежить від майстра, в середньому мабуть +- 2 тижні якщо є всі матеріали. Заміна 1 сантех.точки 200 грн. Вкладання плитки 70 грн./метр. Не пам"ятаю скільки рівняння стін і стяжка, але можете подивитись в газеті оголошень там є всі розцінки.
    Умивальники, тумби, пенали і все решта просто подивіться в Епіцентрі або на Південному, бо вибір величезний, ціни різні.

10. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

на двох квартирах мала акрилові ванни і ніде не були жовті, хоч жили там по 5 років.
    хіба, що вони потребують менш агресивної хімії, не можна застосовувати до них хлорку, але на то і нема потреби, бо вони прекрасно і легесенько миються плином і губкою. а також треба берегти їх від подряпин. а загалом акрилове покриття дуже приємне на дотик, дуже швидко нагрівається.

11. poputochka

Дякую за інформацію. В нас таки той "змійовик"- це батарея, і вмонтований в стіну він намертво, а стіна гіпсолітова - от боюсь, що як лишу ту стіну на потім, то посиплеться мені все на зроблений ремонт.
    А які альтернативи?

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

не паритись і взяти звичайну сталеву. Буде набагато дешевше. Бо якість акрилової не завжди відповідає ціні. У мене сестра цим цікавилась - вивчала всі пропозиції та відгуки більше місяця. і врешті купила сталеву (не питайте, як вона, бо до встановлення ще багато часу). Я теж перечитала купу відгуків, то навіть про одного і того ж виробника різні відгуки. якщо ж везти самому з Європи (навіть такі були) - то це дорого вам обійдеться. І якщо раптом з ванною щось станеться (не дай Боже молоток впаде - то я образно), то буде дууууже жаль викинутих грошей. Мінусами сталевої є те, що погано тримає температуру і робить велике ехо, коли вода вдаряється, але зараз є різні тепло- і шумо- ізолятори, які пом’якшують ці недоліки.
    Ще варіант - чавунна. Якісна - буде теж дуже дорога + обмежений вибір взагалі, а також розмірів зокрема. Люди пишуть, що не можна порівнювати чавунні радянські і теперішні - то небо і земля.

13. poputochka

Дівчата,а є якась програмка "побудови" ванн. Підкажіть, будь-ласка.

14. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

користуємося ванною акриловою 7 років.....ніякої жовтизни не має, купили в "Епіцентрі" засіб для миття акрилових поверхонь, раз в тиждень наносимо на 20хв. - змиваємо водою, і вона як новенька.....але мабуть це дійсно все залежить від якості ванн:girl_bye:

15. Oddly

Oddly Well-Known Member

а в мене ванно-банна вихвалялка-я купила сушарку для білизни вертикальну.
    у зимовий період сушу прання у ванні, бо тепла підлога і все швидко сохне, а балкону для сушіння нема.
    то виходило, що в мене постійно напольна сушарка розкрита стояла - на пів ванни.
    бо все одно завжди щось треба повісити.

тепер вертикальна сушарка багато що вирішила - вона при потреба складається вдвічі і присувається до стіни - і все одно робоч0сушильні поверхні є.
    і влітку, думаю, на моєму кутовому міні-балконі - це теж вихід.
    і чому я раніше про це не здогадалася?
    (може, комусь пригодиться)

Останнє редагування: 13 Лютий 2012
  16. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

ну і холодна, дитину в неї не поставите, якщо захочете не покупати, а просто помити.

в нас акрилова, то поки нічого, зрештою вона не така вже і дорога щоб за якихось 5-7-10 років її не поміняти, якщо вже буде щось дуже не влаштовувати. З акрилових ванн достойні уваги ванни Равак, співвідношення ціна -якість, навіть дуже непогане.

---------- Додано в 08:08 ---------- Попередній допис був написаний в 08:01 ----------

ой яка прікольна. а де купували? вона тільки для дрібних речей, чи великі, теж якось можна вішати?

17. Vandamovna

Vandamovna New Member

Я користувалась http://ferguson.2020.net/planner/UI/Pages/VPUI.htm.

poputochka, на рахунок альтернативи вибору ванни: на яку сумму Ви розраховуєте? Це важливий критерій.

Ми недавно завершили ремонт і зупинили свій вибір на чавунній ванні, хоча я коливалась між якісною із литого акрилу та іспанською чавунною ваннами. Хочу сказати, що вартість дійсно якісних акрилових та чавунних ванн мало відрізняється.

Сталеву ванну не рекомендувала б брати, бо вона дряпається і потім подряпинки з часом досить видно + швидко холоне вода у ній.

Останнє редагування: 14 Лютий 2012
  18. Almariel

Almariel Well-Known Member

у моїх батьків сталева: подряпин не видно за 10 років зовсім, тільки зразу після встановлення ванни туди впало щось важке і утворилось таке місце - ніби купка тріщинок. зразу лякали, що міняйте ванну, бо підуть тріщини по всій ванні і злізе оце біле покриття, але за 10 років розмір удареного місця не змінився.
    швидкість охолодження води ще дуже залежить від температури у ванній кімнаті. у батьків тепло в квартирі - то можна довго поніжитися, а в сестри стоїть стара чавунна ще, в будинку холодно, то навіть не встигаєш набрати достатньо води, а вона вже холодна.
    а на якій конкретно, якщо не секрет?

19. poputochka

Десь близько 3 тис.грн.(+-). В нас ремонт не планований, а тому буде дуже "бюджетний". Чоловік хоче зекономити, і агітує за акрилові ванни, які зараз в Епіцентрі по акції - від 900 до 1, 5 тис. грн. Я б хотіла щось трохи краще по виробнику і якості, але побачимо...
    Моя мрія - кутова ванна, зараз є багато цікавих варіантів, але як в наше крихітне приміщення таку ванну вмістити + я ще хочу кутовий умивальник, шафу-пенал, і машинка теж стоїть у ванній кімнаті...
    Дівчата, хтось ставив кутову ванну у приміщення 1,8 на 1,5 м? Поділіться враженнями, бо перелопатила вже купу фоток з нету, понакреслювала купу варіантів розміщення, і щось здається мені все ж буде затісно.

20. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

на мою думку, дійсно тісно буде. але щоб ви собі переконались, то візьміть і намалюйте на папері все чітко за розмірами в масштабі і побачите, чи воно взагалі поміститься, які залишаються проходи і т.д.
    а ще подивіться з тої сторони, що кутові ванни мають більший об"єм, ніж звичайні, тому відповідно витрата води на неї буде десь в 1,5 рази більша.

21. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

В житті в то не повірю. В нас чавунна ванна скільки я себе памятаю, то іноді треба ще холодної доливати, якщо загаряча, бо стигне довго.