Ванна кімната від А до Я

Discussion in 'Хатні клопоти' started by Лідочка, Jul 22, 2011.

1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Починаємо робити ванну кімнату, точніше то буде обєднаний санвузол.
    в цій темі хотілося б почути поради щодо дизайну, вибору плитки, сантехніки. Також хотілося б почути вашу думку щодо питання, що ж краще ванна чи душ, чи те і те:girl_wink:? Якщо душ - то що обирати: душову кабіну чи гідробокс?
    Яким піддонам ви надаєте перевагу? Виробникам?
    Ванна - акрил, сталь, чавун? Переваги та недоліки.
    Унітази - виробники, якість, що слід враховувати?

Ну і взагалі, чекаю тут фото ваших ванних кімнат або тих, які вам подобаються, які б ви хотіли мати.:girl_tender:

2. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Відповідь: Ванна кімната від А до Я

Напишу як в нас.
    В ванні на 2 поверсі в нас величезна гарна кутова ванна, в якій ніхто не миється і я її терпіти не можу, особливо мити :) Щоб набрати воду в неї - треба більше години, в мене котел відключається деколи.
    В результаті, всі миються в душовій кабінці невеликій з глибоким піддоном. Доречі, в мен двоє дітей там чудно купаються,
    тепер шкодую що не ставили гідробокс типу про який пише Каті, як на мене ідеальний варіант при невеликій площі, а ванну по-можливості я б ставила не кутову.

3. kati

kati Well-Known Member

135*135 може й малуватенький бкде...краще прямокутний тоді.

4. Vandamovna

Vandamovna New Member

poputochka, підібрала для Вас кілька варіантів оформлення ванн, які, може, і чоловікові Вашому сподобаються:

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

Ми також ламали голови, що краще: ванна чи душова кабіна, але - таки вибрали ванну, бо я люблю поніжитися у ній, а якщо захочеться душ прийняти, то просто підбереться стильна шторка і усі будуть щасливі.

Last edited: Feb 20, 2012
  5. poputochka

poputochka Well-Known Member

Ну, все як він хоче:girl_wink: Дякую!
    А мене цікавить практичність тих скляних шторок. Здається, що вони не надто захищають від розхляпування\заливання, самі потребують серйозного догляду, ну, і якщо вони нерухомі, то як добратись до крану в ванній, не залазячи до неї (сподіваюсь Ви зрозуміли:girl_smile:)

6. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

ті шторки складаються і повертаються до стіни. миються звичайно ,як любе скло. і захищають напевно так, як будь-яка шторка у ванній. думаю, гідробокс не легше миється :)

7. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

8. Vandamovna

Vandamovna New Member

Ви завжди можете підібрати класні штори, якщо не надто подобається скляна ширма. Тим більше, що їх можна міняти в залежності від Вашого настрою! Я спочатку теж дуже хотіла склоширму, проте відмовилась від неї, бо умивальник дуже близько до ванни і була вірогідність "биття" ліктем по склу. Але то нічого, бо дивіться, скільки є стильних варіантів із шторою:

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

9. Corena

була сьогодні випадково в кераміці на промисловій. за останні 9 місяців так змінився вибір плитки! така зараз є гарна і кольорові гами зовсім нові і фактури, порівняно з тим, що було модним ще досить недавно. якби мені зараз прийшлось би обирати, то я би довго вагалась :)

10. poputochka

Це добре, бо в мене склалось враження, що вони нерухомі, і лише ті, що з кількох секцій, складаються "гармошкою".(Особливо не приглядалась, але ні на фото, ні в магазині не побачила жодних "поворотних" механізмів, здавалось, що вони причеплені до резинок по краю ванни намертво.)
    А щодо прямокутної ванни. Вона, напевне найпрактичніша, але мені мріялось якось перепланувати простір. От уявіть - кімнатка-прямокутник 180 на 150 см. Під довгою стіною - ванна-прямокутник 180 на 70 см, навпроти двері, зправа - умивальник-прямокутник, зліва- пралка. Все від стіни до стіни. Посередині невеликий прямокутник вільного простору (щоб зайти і повернутись до умивальника або пралки), двом розминутись проблематично. Це так зараз. А хочеться чогось новенького, і більш сучасного. Вирішили пралку забрати, один кут звільниться, далі в роздумах.

11. Kasia

Kasia Well-Known Member

а напишіть - як доглядати за шторками?
    як на мене - то жах. ті мокрі целофани. і дуже не естетичні.

чи ви їх миєте якось?

12. Vandamovna

Vandamovna New Member

А Ви виберіть шторки з поліестру, тоді їх спокійно можна буде в машинці попрати:girl_smile:

13. Corena

правда. тому я взагалі відмовилась від всяких шторок. і після кожного душу витираю калюжу води з підлоги : Xaxa:

14. Vandamovna

Vandamovna New Member

Краще намалюйте уявне та перенесіть розміри із масштабом, бо важкувато щось порадити:girl_smile:

А взагалі, вільне місце у ванній кімнаті завжди буде чим зайняти: пенал для прибамбасів, драбина - стелаж для рушників та багато чого іншого. Біде, накінець.

15. Corena

та то не такий простір, де би можна було розвернутись :). зіграйте на всяких цікавих штучках, дзеркала, освітлення, полички-тумбочки і вже буде по-іншому.

а прямокутна ванна таки найкраще в такому приміщенні, бо кутова вкраде вам весь простір.

16. poputochka

А асиметрична? До прикладу 170 на 110 см. Виглядає майже як кутова і дає трохи більше простору біля умивальника. Наприклад, такаhttp://http://santehnika.lviv.ua/?catalog=2739&id=360

17. Iryna

Iryna Well-Known Member

якщо чесно, то я перу в пралці:girl_blush2:
    але в майбутньому я їх вже нехочу і буду старатися підібрати інтер"єр так, щоб обійтися без тих шторок...

18. Corena

якщо чесно, то не розумію, якого ефекту ви хочете добитись :). об"єм ванни 186 л - тобто такий самий, як нормальної прямокутної.
    я вже помітила таку річ, як людина чогось хоче, то важко переконати її в протилежному, бо все рівно зробить задумане, навіть якщо їй приведуть 1000 протилежних аргументів :)

19. Kasia

Kasia Well-Known Member

а я не витираю. в мене чомусь ніколи нема калюжок. я не люблю стояти ванні і приймати душ. тому ніц не хляпає)) я люблю коли є ванна, бо можна хо троха набрати води, і в нозі буде тепло))
    не поміняю на душ. хіба на бокс, такий як Каті писала.

20. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я б теж спокійно обходилась без шторок...але не мої хлопці.:girl_nea: Тому в нашій ванній щось таки мусить бути. Зараз маєм що шторку, що коврик, з варіанту - "причепили через обмеженні фінансові можливості", воно хоч в тон, але не то... Я в пошуках шторки, щоб виглядало поестетичніше, допускаю що таки можливий такий варіант... скляна мене чомусь не приваблює, як і наявна зараз клейончата...
    А ще дуже подобаються квіти в ванній, будь то вазон на вікні, чи штучні на полці...красота!

21. Princess

Princess Well-Known Member

ще врахуйте, що якщо гідробокс, чи душова панель - то всі комунікації зашиті, воно то гарно і зручно, до тих пір поки щось не починає текти, капати і т.д. майстрові добратись до джерела проблеми складно, а іноді й неможливо. мало того, що все розбирати треба, так ще й деталі специфічні і т.д.