Ванна кімната від А до Я

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Лідочка, 22 Липень 2011.

1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Починаємо робити ванну кімнату, точніше то буде обєднаний санвузол.
    в цій темі хотілося б почути поради щодо дизайну, вибору плитки, сантехніки. Також хотілося б почути вашу думку щодо питання, що ж краще ванна чи душ, чи те і те:girl_wink:? Якщо душ - то що обирати: душову кабіну чи гідробокс?
    Яким піддонам ви надаєте перевагу? Виробникам?
    Ванна - акрил, сталь, чавун? Переваги та недоліки.
    Унітази - виробники, якість, що слід враховувати?

Ну і взагалі, чекаю тут фото ваших ванних кімнат або тих, які вам подобаються, які б ви хотіли мати.:girl_tender:

2. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Відповідь: Ванна кімната від А до Я

3. Sankasan

Sankasan Руда мама

Думаю до ванни можна віднести це питання. Стало питання повністю міняти труби, сантехніку, підводити воду в будинок, ставити лічильник. Скільки це може винести по грошах? я розумію, що сантехніка, в плані кераміка, унітаз і т.д, це відповідно до карману. Цікавить саме питання підключення води, лічильник.... як воно відбувається і скільки це коштує. Процес буде відбуватися в Винниках. Може хтось щось порадити? Буду дуже вдячна!

4. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

пайка труб 200 грн за точку, а матеріали це вже по метражу та к-ті згинів та колін....

5. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Яка система зливу краща для підвісного унітазу Геберіт чи Грое? Хто вибирав?

6. Оля Л

Оля Л миється в бані

Дуже довго вибирали систему і зупинились на Геберіті, поясню чому по перше ця фірма була на ринку першою і дуже добре себе зарекомендувала, не говорячи про те що в-к Швейцарія (ну чомусь додає надійності психологічно:)), відгуків негативних немає (я не найшла), але єдине що не потрібно брати те що є в наявності в магазині (вони зараз дають і акції і роблять скидки, але те що в них стоїть не досить надійне), я перешукала на сайті виробника оптимальний для нас варіант (там є різні), сайт був на англ. мові (там є більший вибір). Якщо Вас цікавить вся система в сукупності потрібно дивитись на дрібні (і важливі) деталі, наприклад внизу підніжки в тих що в маг. пластикові, ми замовляли металеві, ну і ще купа нюансів. Єдине, що додає в психологічному аспекті впевненості в надійності так це те, що замовлення приїхало аж біля місяця (надіюсь, що це не підвальний варіант, типу сам пан скльопав). Стоїть вже 1,5 роки - поки все нормально (як сказали що поломатись може в бачку лише злив він міняється). Грое це німці - також хвалять. Єдиний мінус Геберіта - це його ціна. Тай взагалі з нашою "чистою" водою думаю що сама надійна система не проживе своєї гарантії, але сподіваємось на краще:) Вибирати Вам.

7. Irunaqwerty

Irunaqwerty Member

Доброго дня! Може хтось порадить, де можна взяти у тимчасове користування сидіння для ванни для людей похилого віку (в товаристві червоного хреста нема) ? Буду вдячна за будь-яку інформацію. Дякую.

8. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

У мене винекло питаннячко, будемо робити ванну окремо. Плитку на стіну можна ставити лише в той кут де є ванна, а решта стіну та що напроти можна помалювати просто, лише в низу один ряд плитки дати , чи так буде погано?

9. Sofijusia

Sofijusia Well-Known Member

Маю схоже питання, висота в нашій майбутній ванні 2,80см, плануємо там ставити душову кабінку, не ванну. Вирішили не закладати плиткою стіни до самого верху, та й взагалі стіни не повність обкладати плиткою, тільки там де буде вода ймовірно бризкати, майстри нас переконують , що треба цілу ванну обкласти пликою, бо там де буде просто фарба, з,явиться цвіль. Яка Ваша думка?? Додам, що у ванній є зроблена вентиляція на вулицю...

10. Cornelia

Cornelia Well-Known Member

Чому погано? Зараз багато хто так робить. Плитка - лише у "мокрих зонах", а решта стін - спеціальна фарба для ванних кімнат, яку можна мити.

11. Dolche

Dolche Well-Known Member

Дівчата, хтось має у ванній сушку для білизни. Я про звичайну, не ту, що гріє, мені її мало,тому питаю за настінну, така, щоб якось складалась. Може, підкажете в когось типу такої є (вони є різні)? Яку краще брати?

12. silvia

silvia Well-Known Member

чи до всіх ванн ( кутові цікавлять) можна приштукувати ті шторки пластикові ( як захист під час приймання душу) чи треба дивитись залежно від ванн і вони йдуть в комплекті?

13. VToria

VToria New Member

Порадьте, будь ласка сантехніка в пп ..терміново :girl_cray: буду дуже вдячна :)

14. KryhiktaTin

KryhiktaTin New Member

і мені також, будь ласка!!! сантехніка хорошого треба

15. silvia

silvia Well-Known Member

слухайте, а якщо двері у ванну шоколадні, то чи має бути привязка до схожих кольорів у розкладці плитки? чи може бути що завгодно?

16. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

В мене зараз зворотня проблема - у ванній все готово, окрім дверей. Не можу визначитися з відтінком. Сантехніка вся біла, плитка на стінах світлобежева, на підлозі - темнокоричнева. На мій смак, двері тре обирати в тон плитки на підлозі (в моєму конкретному випадку), але в коридорі (куди виходять ці двері) кольори плануються світлі (практично білі), хвилююся, щоб ті темнокоричневі двері не були там "ні в тин, ні в ворота". Думаємо наразі, і живемо з старими, обдертими дверима :shy:
    Найкраще, що мені приходить в голову - купити нефарбовані двері, сторону з с/в пофарбувати в темний колір, сторону, яка виходить в коридор - в білий (щось типу мореного дуба).
    Що скажете?

17. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Взагалі - то двері бажано щоб були у всій квартирі однакові.

18. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Цілковито погоджуюся. Але погано уявляю, як це має бути в нас: коридор фактично білий планується (білі шпалери з газетним принтом, плитка "під паркет" біла, біла стеля) - і тут двері кольору венге. А якщо дати білі двері, то яким боком вони впишуться в с/в, оформлений в бежево-коричневих тонах?
    Я в зАмІшатІльствЄ :girl_impossible:

19. silvia

silvia Well-Known Member

так і є . тому і виникло питання з підтримкою того ж кольору у ванній. Чи варто додати темний чи ванна то вже окреме царство, де можна собі викласти що хочеш...

20. Pesyk

Pesyk Member

Немає ніякого замєшательства, все класно получається. Тон дверей нехай пасує до меблів, які, наприклад, стоятимуть в коридорі. Або двері та плінтус одного кольору, венге з білим дуже навіть гармонійно виглядає, просто ще щось зробіть венге, щоб в око попадали двері та ще щось )))
    [​IMG][​IMG]
    А в санвузлі бежеве з венге дуже підходить.

21. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

ну колір не обов"язково плиткою підтримувати, якщо так вже не хочеться.
    Можна декорами в ванній так легенько зіграти до кольору дверей:
    корзинки, рушнички, свічки, шторка, коврик...

Я так все планую...правда ніяк руки не дійдуть.
    Двері чоколядові, а плитка вся бежева в ванній, як і дверцята в шафках. Знаю, що розбавлю то все пізніше темними причандалами. Але ніяк то "пізніше" не настане, в силу інших нагальніших потреб.