Ванна кімната від А до Я

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Лідочка, 22 Липень 2011.

1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Починаємо робити ванну кімнату, точніше то буде обєднаний санвузол.
    в цій темі хотілося б почути поради щодо дизайну, вибору плитки, сантехніки. Також хотілося б почути вашу думку щодо питання, що ж краще ванна чи душ, чи те і те:girl_wink:? Якщо душ - то що обирати: душову кабіну чи гідробокс?
    Яким піддонам ви надаєте перевагу? Виробникам?
    Ванна - акрил, сталь, чавун? Переваги та недоліки.
    Унітази - виробники, якість, що слід враховувати?

Ну і взагалі, чекаю тут фото ваших ванних кімнат або тих, які вам подобаються, які б ви хотіли мати.:girl_tender:

2. silvia

silvia Well-Known Member

Відповідь: Ванна кімната від А до Я

Калдевей? ( сталь)

чи комусь попадались на очі дзеркала у ванну такого плану [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG], щоб загальна полиця була не внизу, а маленькі по боках і тумба збоку, а не захована за дзеркалом?

3. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

так, на крайній випадок і чугун піде. Треба ванну яка б не втратила вигляду за 10 років і була в ідеальному стані. Як писала Фісташка: поговоріть зі мною:sad:Яка альтернатива Роко? Розмір 1,70 на 0,75 або на 0,80. Якщо Рока принцеса то 3,500(ну хоча б 2500, розумію що економити не варто, але ванна вийде під 10 ти), готова взяти Рока континенталь але там лише 1,70 на 0,70(завузька)

4. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

У нас матова плитка у ванні та туалеті, я не задоволена, відмиити її від ремонту( клею, і тд) нереально просто, чим тільки не дерла((В кухні глянц, проблем нема абсолютно

5. Ная

Ная Well-Known Member

Чи купував хтось плитку від "Карпатської кераміки" ? Пригледіла "квадро":
    але маю сумніви чи не облізуть з часом ті блискучі крапочки на фризах?... і як воно в догляді буде?

6. taniarz

taniarz Active Member

ми от купили минулого тижня Рока прінцес 170*75, гарна якісна сталева ванна, з ручками,і ціна доступна.

---------- Додано в 21:41 ---------- Попередній допис був написаний в 21:35 ----------

ми обкладаємо душову нішу плиткою,і ставимо скляні колівські двері без піддона, так це не скляна перегородка, а двері, та ми вибирали шоб було мінімум кріплень, і всяких деталей. Як на мене така простіша в догляді. Порівнюю з батьківською душовою кабіною з розсувними дверцятами, то там всюди в ті шпаринки, кріплення попадає вода, виччистити його важко:girl_cray:

7. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Ми поставили в ванній та туалеті, користуємось поки тільки пів-року, але плитка виглядає ідеально. В Тетянки теж в кухні чи то ванній плитка з Карпатської кераміки, то теж гарно виглядає і служить уже не перший рік.

8. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

В кухні фартух. Нормальна й ціна була адекватна. Вже 6 років служить.

9. Ная

Ная Well-Known Member

Я тепер мордуюся вибором ванни :) Вже ніби погодилася задля економії на сталеву Калдевей, а тепер розумію що таки її не хочу, вона холодна, слизька, гримуча... навіть якщо знизу утеплити монтажною піною, як то радять, я не впевнена в нешкідливості щоденного вдихання випарів тої піни в вологому теплому середовищі... Так що вибираю акрилову :)

Вибираю між Коло і Равак (150/70 см, прямокутні), KOLO значно дешевші, цікаво яка їх якість, може хтось має досвід використання? І чи відрізняються якістю ванни українського і польського в-цтва?.. Потребую поради.
    І ще цікавить де у Львові нормальні ціни на водяні рушникосушарки (потрібна "змійка")?

10. amaretto

так, мені говорили що відрізняються(не в кращу сторону), хоча польська коло маэ бути хороша.
    доречі, цей Калдевей що дешевий-це Украъна, його теж не рекомендують. Вихідны моъ пройшли під гаслом "ремонт ванни", теж шукала хорошу ванну. Думаю таки вызьмемо Року або Прінцес або Контіненталь.

11. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

МИ таки на Раваку зупинились. Досвід знайомих переконав. Чекаємо може євро впаде, то ціни будуть значно нижчими:)
    І я в шоці. Обрали плитку, консультант порахував нашу розкладку. Нарахував на 10 тис. Потім виявилось, що там була стара ціна. За новими цінами нарахував на 18 тис. ...:girl_cray:
    Та ванна золота виходить....
    Шукатимемо напевно ішну плитку.

12. amaretto

і ми отак вибирали в трьох) Сестра вибирала щоб красива, чоловік щоб рівна, а я контролювала ціну...Ну що вам сказати, те що хотіли сестра з чоловіком починалось від 350 грн/м, а те що дозволяли фінанси до 200 грн/м. Результат вибрали ненайякіснішу та ненайкрасивішу досить бюджетну плитку,надіюсь не пожаліємо, потім покажу результат

13. Cornelia

Cornelia Well-Known Member

У нас ванна Равак Хром, класична модель. Акрил. Не царапається, тепленька, легко миється. Дуже добре продуманий сифон. Вибирали довго, розглядаючи і дешевші марки. Коло мають знайомі - не рекомендували, видно подряпини з перших днів, сам акрил дуже царапається. Купували у Польщі, вийшло суттєво дешевше, можу скинути координати у приват.

Sent from my RM-998_eu_russia_911 using Tapatalk

14. Ная

Ная Well-Known Member

Нам тре на вівторок вже мати куплену ванну :) Мені Равак однозначно надійнішими виглядають, та й ванну, якщо обрати дешевшу, а вона виявиться неякісною, поміняти не так просто... тому тут краще буде не економити.
    А плитку розглядаю в межах до 100 грн м/кв, будемо підтримувати вітчизняного виробника, є дуже непогані варіанти.

---------- Додано в 11:35 ---------- Попередній допис був написаний в 11:31 ----------

теж мені більше подобається. У Равак Ванда 2 не впевнена чи будуть зручними ті підлокотники і чи не завузьке дно в 33 см, хоча та модель трохи дешевша.

А як Ви встановлювали вашу ванну, на опори чи на цеглу, вичитала, що на цеглу надійніше (плануємо закладати ванну плиткою)?

15. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а в нас в селі Церсаніт кутова акрилова вже кілька років, нічого поганого сказати не можу. чомусь думала що Коло мала б бути ще трохи якісніша ніж Церсаніт.
    а чим ще зараз "зашивають" ванни окрім плитки чи тих спеціальних панелей?

16. Ная

Ная Well-Known Member

Церсаніт тонша за Коло.

17. Cornelia

Cornelia Well-Known Member

Ми ставили на ніжки (кріплення), що йшли у комплекті. Висота тих ніжок, здається, навіть регулювалась. Майстер порекомендував викласти плиткою усі стіни і підлогу (у тому числі там, де ванна), і вже на плитку ставити ванну. Спочатку дивно мені це виглядало, але ми погодились. Якщо буде необхідність через кілька років поміняти ванну, то можна це легко зробити, не збиваючи плитку.

І ще глянула - у нас не Равак Хром, а модель Равак Классік, вони дуже схожі.

18. Ная

Ная Well-Known Member

а збоку панель ставили?
    в нас між стінами 158 см і непрямі кути, так зробити щоб не зашивати певно неможливо буде.

19. amaretto

з плиткою аналогічно, тяжко економити бо потім не так легко поміняти) От ми в туалет брали Атем(і Україна і до 100 грн за м) а як результат по плитці пішла павутинка...Якось так тяжко зробити якісно і дешево

20. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

ми за таку ціну брали опочно польську і ще якусь польську, забула, то в експлуатації без претензій. все відносно.

21. amaretto

опочно однозначно краще за атем, доречі бачила фото вашої ванни, ця серія зараз коштує 130-160 грн за м. Ми на ванну теж вибрали Опочно, такий собі економ варіант