Починаємо робити ванну кімнату, точніше то буде обєднаний санвузол. в цій темі хотілося б почути поради щодо дизайну, вибору плитки, сантехніки. Також хотілося б почути вашу думку щодо питання, що ж краще ванна чи душ, чи те і те? Якщо душ - то що обирати: душову кабіну чи гідробокс? Яким піддонам ви надаєте перевагу? Виробникам? Ванна - акрил, сталь, чавун? Переваги та недоліки. Унітази - виробники, якість, що слід враховувати? Ну і взагалі, чекаю тут фото ваших ванних кімнат або тих, які вам подобаються, які б ви хотіли мати.
Думаю, що ні).Мені дуже подобаються такі ванни, але були у майже всіх магазинах з сантехнікою у Львові, то ціна на них 25-35 тис.грн. Чоловік мій, коли побачив ціну, сказав, що то занадто як для тазика ( йому тіванни взагаліне подобаються)
ДІВЧАТА, позичте плиточника на 1 день, в якого руки і голова ростуть звідки треба! маю катавасію з відкосом, треба виправити 4 плитки.
Ми купили церсанітівську плитку(сподобався дизайн і ціна), але ще не клали. Побачимо як там буде. Я поки оптимістично налаштована А де є великий вибір аксесуарів для ванни/туалету??
Мене це теж цікавить. Ми щось ходили-дивилися, якусь нам радили гуртовню у Винниках, там ніби якісний Китай. В епіцентрі радили українського виробника Mixxen ( я з тими цінами на німецьку сантехніку навіть не дивлюся тепер). Потім заїхали на Південний і там купили перший ліпший кран у ванну (турецький). Але ще треба і в кухню, і в душ. На Пд.ще радили якусь чеську сантехніку (хоча я мало вірю, що це чехи)
Напевно, Imprese. Маємо всю сантехніку цієї ТМ в ванній, за 2 роки нарікань немає (ттт). Я розумію, що 2 роки - це не строк для сантехніки, але з нашою водою, і то добре. В кухню теж шукаємо щось цієї ТМ.
6-ий рік на кухні, жодних нарікань. В будинок теж взяли багато їх кранів, вони Грохе поступаються дизайном трохи і асортиментом, а якість дуже хороша. І то таки не Китай, а чехи.
Дівчата, які вже пережили ремонт у ванній, не жміться, киньте телефон нормального плиточника. Дуже треба, бо наш втік))). Певне, знайшов кращий об"єкт, і так не гарно поступив... --- дописи об"єднано, Jul 14, 2015 --- Чесно, я від того в шоці, що соь так посеред ремонту залишусь без майстра...
В нас так само. При купівлі наголосили, що дуже важливим для нормального напору є діаметр картриджа в змішувачі. Тобто сама стійка тут великої ролі не відіграє. Ми взяли картридж 40 мм, то нам цілком нормально. Бойлер в нас на 80 л. Якщо бойлер, наприклад, на 30 л, то води на сім"ю може просто не вистачити. Тут вже від стійки чи картриджа напор не залежатиме.
Для львівської води нам радили більший діаметр. Стандарт - ніби 35 мм. Хоча от зараз шукаємо змішувач на кухню, то ті продавці вже таке чешуть, лиш би впихнути. Що і картридж не має значення і т.п. Коли ставлю питання, а чому ж тоді картриджі бувають різні - починають заїкатися.
чи хтось мав можливість тестувати "дельфін" на силіконі? від нього теж жовтій затирка? чи задоволені тим, який взяли? зараз нам рекомендували мапей, але щось мене затирка не вразила - воду тягне вовсю((
в якійсь темі проскакувало, про засіб, яким обробляються скляні дверцята душові, і на них менше утворюється нальоту. можете щось порекомендувати ?
В мене якісь розбіжності у почуттях до душової. Нова ванна кімната в нас не дуже велика, якщо ставити ванну - то місця на пралку і вмивальник не вистачатиме, але маємо зараз душову кабіну (економніше від ванни, і навіть якби стояла ванна. я не люблю там лежати ) - дратує дуже ті почорніння силікону, у тих місцях де важко дістатися щіткою. Скоріш за все буде таки душова, спершу хотіла душову трап (вимурувана з цегли і обшита плиткою зі скляними дверцятами), але переживаю. що за кілька років будемо затоплювати сусідів знизу і можливо утвориться грибок під плиткою від вічної вологості. Чоловік каже ставити душовий бокс, щоб нічого не силіконити - а я так їх не люблю, вони якісь без смаку. напічкані тим. що взагалі не потрібно у душі. Хочеться сучасну ванну у себе, але не знаю що ж ставити для прийняття ванни-душу?
Теж таке цікавить. Поки що не знайшла для себе іншого виходу, ніж витирати насухо мікрофіброю після кожного використання + раз на тиждень основатільно мити антикальком. --- дописи об"єднано, Aug 18, 2015 --- Підкажіть, а в тих місцях, де можна дістати щіткою, Ви видаляєте той почорнілий силікон? Бо я боюся дерти сильно, щоб не віддерти його і цим самим не розгерметизувати душову (ми в багатоквартирному будинку живемо, затопити сусідів дуже не хочеться). Бо зараз (через 2 роки використання) силікон вже досить сильно почорнів. Не знаю, як дати з тим раду. Пи.Си. в наступному житлі точно буде трап. Бо ванна - це не наше з чоловіком, нам тре змитися швиденько, і бажано не нахляпати по цілій ванній кімнаті, а от душова з піддоном супер підходила б, якби не той силікон.
нам рекомендували силікон равак, як той, що не чорніє. не знаю, ще не випробовували) за що купила, за то і продаю.