Вегето-судинна дистонія... міф чи хвороба?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Музик, 10 Квітень 2010.

1. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

Відповідь: Вегето-судинна дистонія... міф чи хвороба?

Боліла голова то половинками (мігренні болі), то ззаді потилиця. Постійно не вистачає повітря, понижений тиск. понижена температура (не раз доходило до 34:girl_impossible:)
    А олфен, як вона казала, мав би зняти біль, допомогти судинам розширитися, ну типу таке.
    От після таких "приписів" я припиила ходити по лікарнях. "Харош" з мене їхніх "мудрих настанов". Тепер кетанов і пустирник - мої "лєпші друзі"!!

2. Orman

Orman Модератор-бомба

кетанов (то така зараза) тільки викиньте і пустирником не захоплюйтесь.
    на масаж краще походити

3. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

Кетунов неможу викинути. Відчуваю, що тільки він помагає. А пустирник? - а чим ті противні нерви ще заспокоїти??? Масажі? - немаю можливості по часу (чоловік по змінах, малу нема з ким лишити), а вже якщо ходити, то регулярно...
    А Ви може лікар?
    То може щось порадьте, раз кетанов такий поганий:girl_emo:

4. Orman

Orman Модератор-бомба

раз в півроку 10 сеансів - це небагато часу займає. Дитині потрібна здорова мама.

найкращі ліки - лягти і не шарпатись. Їсти скільки хочете. Не кажіть, що у вас маленька дитина і ви не можете. Дитині потрібна здорова мама, а не з посадженою печінкою.

зусиллям волі, спокійною музикою, ванною, кавою, тим же масажем - вибирайте любе.

ні не лікар, але за 24 роки (це скільки я пам"ятаю) боротьби з "головою" а потіи із занімінням лівої сторони, вже перепробувала все. Допомагає (ефективно) тільки те що писала вище.

Носити головний убір - літом від сонця, зимою від холоду. Жодних саун - цей рядок, це поради лікаря. А, і масаж теж лікар прописував.

5. marianast

marianast Well-Known Member

Мені теж поставили ВСД. Завжди холодні кінцівки, понижена температура, зранку іноді так голова болить, що я її від подушки відірвати не можу, і ще я вночі прокидаюсь кілька разів (теж лікар пояснив як симптом ВСД). З власного досвіду - ліками тут не зарадиш. Здоровий спосіб життя, збалансоване харчування, спокій душевний - три умови, при яких я забуваю усі симптоми ВСД. Правда важко досягти всіх одночасно. Хіба що у відпустці:girl_in_love:

6. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

Я ваша ровесниця по боротьбі з болем...;(
    Так...то що ви кажете я й сама розумію, але з тими масажами - ніяк-ніяк не виходить!!!Хоч і не багато 10 сеансів...
    У мого чоловіка просто так і поняття - те що його болить - то потребує лікування, можна нити днями, нудити і перебільшувати, а що стосується мене - т нічого страшного, я все одно встану і буду працювати...
    Тут навіть не в часі питання...мої болячки потребують уваги не тільки тако - побалакати...то треба щось вирішувати, а я хіба говорю...

Кава? - о! Так! - Це деколи як промінчик в кінці тунелю!
    А досягти
    - то щось поки що практично не можливо...Хіба треба дуже-дуже старатися, але на разі - не знаю чи зможу...

7. Левицька

Левицька New Member

от ви собі самі і поставили заборону бути здоровою...
    коли мені було погано, я так і сказала, мені погано і по фіг, що нема грошей, їх завжди нема, я пішла і купила абонемент на плавання і спорт, дорогий, щей за навчання плаванню платила, теж недешево, але нічого!
    Я маю бути здорова, для себе, чоловіка і своєї майбутньої дитини, бо хвора я нікому не потрібна.
    Так, хочеться себе пожаліти, яка я нещасна, як в мене голова болить, як мене нудить... але не можна і все. Тут компромісів бути не може.
    Я так для себе вирішила. Звичайно, класно було б не працювати)))) але в мене такого вибору немає, та і я не зможу, тому є як є - мусить бути добре!

8. Kiberyatko

Kiberyatko New Member

В мене ВСД мабудь, з самого дитинства. Це супроводжується обмороками по різних причинах-страх(в дитинстві), біль, отруєння, перегрів на сонці, один раз від уколу навіть було. Це ще нічого- впала, відкачали раз в кілька років і забула. А от недавно за одну добу умудрилась побувати в передобморочному стані два рази, до падіння не доходило, але що цікаво, що голова крутилася 20 хв, ходити не могла, бо вестибулярний апарат був просто неконтрольваний,а картинки перед очима як в зіпсованому совдепівському телевізорі бігали... Отут я насправді настрашилась і наступного ранку була в невропатолога. Попередньо обстеживши, дійшов висновку , що непорядок з судинами хребта, дав направлення на доплерографію і ще купа аналізів. Працюю над цим...

9. Wonder

Wonder New Member

хочу і свою історію розказати, може пригодиться:
    минулого року під час епідемії грипу перехворіла бронхіт+грип, приїхала додому і мені стало зле, тепер я розумію що тоді трохи піднявся тиск і почалась панічна атака.

прийшла весна, я ввечері гуляла і щось мені стало зле, піднявся тиск і сильне серцебиття.
    пішла по лікарям: провірила щитовидку, зробила Ехо серця, невролог, УЗД органів травної системи, психолог.
    Щитовидка норм -УЗД+аналізи на гормони
    Ехо серця теж без відхилень
    Травна система -добре
    Невролог - звичайно ВСД, аргументуючи що судини відстають в розвитку на пару років, ну і стандартний набір лікування
    я не повірила, бо до 27 років вони не відставали, а в 27 почали (трохи пізновато),
    Психолог -вийшла заміж, жила з свекрухою (в якої теж ВСД), тобто проблема лише в голові і навіюванні.

З навіюванням згідна, але проблеми - це біль в області серця з приступами тахікардії,
    пройшло пів року ще почала нити спина (грудний відділ), пішла до невропатолога, лікар оказався дотошний і відправив на МРТ,
    де крім трохи викревленого хребта, ще знайшли Гангліоніт на рівні TH8_TH10, простою мовою запалені нерви спини на тому рівні де серце,
    правильно ВСД-це лише симптоми хвороби.

• Тупо! Тупо! x 1
  10. Monny

Monny New Member

То не зовсім хвороба, як я зрозуміла, більше порушення роботи судинної системи. А пов'язано це може бути багато з чим: перевтома, сидячий спосіб життя, відсутність фізичних навантажень, недосип, стрес.
    Тоді вже організм починає реагувати на погоду. В принципі, мені казали, що треба регулярно займатися спортом, більше спати, не нервувати... і воно буде не так помітно. Orman правильно писала про паньский спосіб життя.

11. annamariah

annamariah New Member

треба висипатися, лягати о годині так 22 спати, і прокидатися десь о 6 ранку, тоді тонус судин і організму в цілому буде добрий. але, звичайно в реалі це важко зробити, бо у всіх купа справ і не завжди вляжешся спати коли треба, дай Бог, щоб до 12 ночі. Але це дійсно допомагає. А ще, звичайно, свіже повітря, здорове харчування.

12. trilka

trilka New Member

А я незгодна з тим що ВСД - не хвороба. Дистонія - це хвороба, але психологічна!
    Мучусь і борюсь з нею вже 3 місяці, Здала купу аналізів, пройшла купу оглядів, результат - повністю здорова. Проблеми почалися після дуже сильного стресу (померла близька людина). Тепер час від часу бувають Панічні атаки, постійно депресія, стан такий, що б ворогу не побажала. Головне перестати шукати і придумувати собі нові хвороби і стане набагато легше. Тепер хочу піти до психотерапевта, але не знаю куди, може хтось порадить?

13. easymark

easymark New Member

а мене теж ВСД((( скажіть, а як хто головний біль лікує ( в мене зазвичай голова болить)? що реально допомагає?

14. Редвумен

Редвумен Active Member

прогулянки перед сном

15. Олександрочка

Олександрочка Well-Known Member

мені допоміг чай з валерянки (трава продається в аптеці) запарити ту травичу і вечері випити і тепла ванна .Так робити кожен вечір перед сном .Мені допомогло,і проблем із засинанням не було.Попробуйте .я робила так приблизно 1 місяць і задоволена.

16. trilka

trilka New Member

Заспокійливий чай, настойка глоду або пустирника, цитрамон, аспірин.

17. reindeer

reindeer Member

Живу з ВСД тоже зі шкільних років.Але особливо відчутно гірше стало після других родів.Стреси- з них не вилажу( робота така, ще постійні напряги з начальницею"у нас взаємна любов").Приступи головних болей деколи такі шо хочу вити.Сон тоже нарушений -вічний недосип хоч сплю по 7 год практично все.хребет, шлунок і серце вічні супутники- болять по черзі.Порекомендували пити Фезам. Таякби трохи помагає-хоч нема провалів у памяті.У вас не буває -говориш . а потім таке відчуття шо тебе на секунду відключило, і не памятаєш ,що ти казав і куда йдеш?

18. Відповідь: Вегето-судинна дистонія... міф чи хвороба?

Буває, часто :)

---------- Додано в 11:36 ---------- Попередній допис був написаний в 11:33 ----------

Один в один... Але коли в житті з'явився якийсь сенс і просто не було часу думати про свої проблеми - вони зникли :) А мучило десь 7 місяців :girl_sad:

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  19. kristas

kristas Well-Known Member

Моїй мамі поставили такий діагноз, голова часто боліла, паморочилась. На стан впливає все, і харчування і спання, і нагрузка.
    Я от натура депресивна, декілька раз уже таке бувала, вперше ще у школі, коли от ні з того ні з сього така туга найшла, роздуми про майбутнє, про всякі страшні історїї які у світі творяться...і в таку депресії себе загнала, як нікого біля мене не було, ривіла не пересихала. Так погано було, якось не бачила майбутнього... найчастіше таке находить взимку і тоді, коли повністю вільна (тобто на навчанні канікули, немає ніяких побутовий переживань), тобто як то кажуть , дур"ю маєшся :) Я знаю що багато болячок навіюю собі сама, і от саме в такі моменти коли починаю всяке дурне думати і прислуховуватись до себе..от не можу я просто сидіти в дома без турбот, зразу шось находить на мене. От зараз почула, що коли в кімнаті ідеальна тишина, я чую шум у вухах...іноді напротязі дня відчуваю легкі запаморочення (настільки легкі, що і сама не розумію, чи то я придумала, чи дійсно). Колись бувала, що боліло в області серця, так вже не знала шо думати, зробили кардіограму, нормально. Часто холодно у ноги.Голова іноді болить. Можливо то в мене ід хребта, а можливо і ВСД...зараз з режиму спання зовсім збилась, лягаю далеко за 12, встаю близько полудня :) і знову та постійна тривога, іноді в ночі проснусь і хоч вовком вий... страшно якось, думки дурні в голову лізуть...стараюсь бути рптимістом, сама себе переконую, читаю книжки про самонавіювання (типу Луїзи Хей)...Часом п"ю корвалол, мені трошки легше від нього...

20. Капризуля

Капризуля Well-Known Member

У мене мабуть теж ВСД - цілий день хочу спати, а коли зранку немає куди спішити, то прокидаюся нормально десь до обіду, до того ходжу як сновида. Якось влітку мала таку слабість, що лежала цілими днями в ліжку десь до двох тижнів, як вставала в туалет, то йшла, тримаючись за стінку, бо голова йшла обертом. Відкололи мене якимись уколами. Маю занижений тиск.
    Мій рецепт - постійно себе чимось займати, працювати, спілкуватися. Якщо зранку встаю як зомбі - роблю міцну каву з коньяком. А ще лікар колись виписував настойку елеутерококу по 1 ч.л. за півгодини до їжі.