Весілля: подарунки для свекра та свекрухи

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Komashka, 12 Травень 2008.

1. China

China New Member

Відповідь: Весілля: подарунки для свекра та свекрухи

А я свекрусі за якоюсь невідомою мені традицією(наполягала і мама, і хресна) купила дорогущу хустину, якої вона за два роки жодного разу не вдягала!!! добре, що хоч парфуми, що йшли разом з хустиною до подарунку, сподобалися, а то було б зовсівм сумно!!!

2. zaderyshka

zaderyshka Member

3. Raven

Raven Мама малятка

Найшли за що переживати, я от своїй кулона золотого купувала, а вона його за 2 роки ніразу не одягла. От думаю, що тре ше золоту цепочку на якусь оказію купити, мож буде носити:girl_sad:.

4. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Обдаровуючи свекруху хустиною дівчина приказувала: "Дарую, Вам, мамо, хустину, щоб прийняли за рідну дитину". А свекру дарували сорочку зі словами: "Дарую, Вам, тату, сорочку, щоб прийняли за рідну дочку".
    Типу, така традиція має допомогти влитись в нову родину.
    Я своїй свекрусі дарувала шалик, то так ні разу його й не бачила одітим. Ну й їй же гірше...

5. Margot

Margot Well-Known Member

я подарувала свекрові дорогущий образ
    свекрусі - золоті сережки, шарф
    обом бабам - теплі покривала
    сестрі чоловіка - золотий кулон
    її мужу - настінний дорогий годинник
    племінниці мужа - золоті сережки, ляльку,
    дідові - сорочку і светер

а вони мені віддарували тільки одні золоті сережки....
    і то не той випадок "що не мали можливості", мали, мали, набагато більшу чим я...потім побачила всю їхню скупість і скнарність.Але то не головне, мені не з ними сімю будувати, а з чоловіком, хоча за ним теж аж тепер помічаю нотки скупості, власне скупості, а не ощадливості, але я то мушу швидко з нього вибити, бо то для мене "ужась" як не прийнято!

6. zabawa

zabawa Member

Я своїй свекрусі вибрала сережки в подарунок і класну скатертину (дорогу), а сама не знала, що в неї вуха не проколені (і так до сих пір, а вже пройшло 13 років....) :girl_haha: . То нічого, сережки, мабуть, перейшли до її дочки... А скатертиною до цього часу користується!!! (Тільки , правда, по святах)...

7. arkka

arkka Well-Known Member

я свекрусі подарувала гарний, шкіряний портфель. Вона вчителька, а тоді щей директором в школі була. То я вирішила, що треба дарувати якусь потрібну річ, а не хустки і золото, яке вона не носить.

8. forolichka

forolichka New Member

Я коли заміж виходила, то теж дарувала схожі подарунки: свекрусі золотий ланцюжок і шалик(сказали, що потрібно обовязково), свекру дорогий годинник, брату чоловіка - золоту печатку. Крім цього мала ще подарунки хресним (хресній мамі - гарну скатертину, хресному - ремінь і парасолю)

9. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

А я неправильна невістка - замовила дорогущу скатертину і серветки до неї з Італії і подарувала мамі і тату (чит. свекрусі і свекру) разом. Ми наперед домовились, що не буде обдаровування, то це була суто моя ініціатива. Наступного дня побачила скатертину на столі в кухні. Приєєєємно:girl_smile: Але потім її сховали і тепер користуються на свята:girl_smile:

10. Sunnylife

Sunnylife Well-Known Member

Скоро весілля і мене дісталась та дилема "Що кому дарувати?"
    Мамі молодого вирішили купити срібно-золотий набір (сережки і підвіску), а от з свекром - біда... він являється вітчимом коханому. Крім того він іншої національності... світогляд зовсім інший від нашого... сказати, які є його вподобання - ні я ні коханий не можемо адже не так близько з ним спілкуємось... він з свекрухою живуть за кордоном.
    От може порадите як вийти з цієї ситуації..

Дівчатка, ще одне питання: "Коханий проживає з бабубсею, сестрою мама та її чоловіком з дітьми. Бабусю треба обдаровувати. А сестру мами і її сім*ю???"

11. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Я б бабусі подарувала, а сестрі мами ні. ну то в нас таке. щодо вітчима. може картину? чи щось сувенірно-національне? зрештою хай наречений спитає маму.

12. Virna

Virna Well-Known Member

я б щось подарувала, якраз спираючись на цей факт, що ваш майбутній чоловік живе разом з ними, звичайно, якщо в них гарні відносини.

13. Bonita

Bonita Member

14. Lesya Vihot

Lesya Vihot Well-Known Member

Також не розумію цієї традиції, точніше навіть не традиції, бо в українців ніколи такої не було, завжди обдаровували наречену .

Невже нареченим мало передвесільних турбот і витрат , що треба ще й думати як вгодити родичам нареченого ? Якщо дійсно є бажання зробити подарунок , то
    .

Хоча як на мене , подарунки роблять на день народження, свято, ювілей , то логічно , що всі мали б обдаровувати наречених .

15. бетменша

бетменша Well-Known Member

Теж цього ніяк не розумію. Таке враження, шо більшість просто сліпо дотримується традиції, навіть не розуміючи для чого воно. А це ж, здається, робилось тоді, коли жінка чи чоловік йщли за невістку чи зятя, відповідно, і тому мусили їх задарувати і тим самим ніби задобрити. Ну то ше як йдуть дівчата в невісти, то можна зрозуміти, а як вони навпаки чоловіка з дому забирають до своїх батьків, то тоді то взагалі сміно виглядає. А зайві клопоти - це взагалі. Я собі, як уявила, шо мені ше тре подарунки копусь шукати-купувати, то швиденько зламала такі дурні традиції))

16. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Наскільки я знаю, то раніше наречена обдаровувала сім’ю нареченого, якщо йшла за невістку в чужу хату, так би мовити підсолоджувала собі перебування там. Але, подарунки обмежувались закупанням всі родичам чоловічої статі сорочок, а жіночої - хусток. І все...
    А ні, ще ж весілля робились по селах в шалашах, то ще господинь обдаровували дешевими фартушками.
    А тепер свекри подарунки замовляють... ще й не дурничку, а золото і побільше, і побутову техніку, і годинники подорожче. Таке враження, ніби молодим більше нікуди грошей витратити.

17. бетменша

Теж цього ніяк не розумію. Таке враження, шо більшість просто сліпо дотримується традиції, навіть не розуміючи для чого воно. А це ж, здається, робилось тоді, коли жінка чи чоловік йщли за невістку чи зятя, відповідно, і тому мусили їх задарувати і тим самим ніби задобрити. Ну то ше як йдуть дівчата в невісти, то можна зрозуміти, а як вони навпаки чоловіка з дому забирають до своїх батьків, то тоді то взагалі сміно виглядає. А зайві клопоти - це взагалі. Я собі, як уявила, шо мені ше тре подарунки копусь шукати-купувати, то швиденько зламала такі дурні традиції))

18. zaderyshka

zaderyshka Member

Тому що переважно стосунки з майбутньою родиною якраз не є дуже душевні. Я, обираючи подарунки, старалась, щоб мені це обійшлось по-дешевше. Причиною того, що від душі подарунок мені б не підійшло дарувати можу пояснити: одного разу подарувала майбутній свекрусі тарілку розписану власноручно з об'ємною ліпниною по ній. Подарунок сприйнявся досить дивно, ніби і цікаво, але з претнзією, а нафіга воно нам, якшо в тому ніц не звариш, не одягнеш і не похвалишся ціною перед родичами. На весіллі варіант не дарувати також розглядався, але свекруха дала зрозуміти, що дарувати їм потрібно. Звісно, віддарувалась. Але ні мене ні їх душевність подарунків якось не тішить, бо все робилось "бо треба, шо родина скаже". В мене родини тут взагалі нема і вимахуватись перед кимось теж не було потреби.
    Але то дійсно глупа традиція. Зайвий привід для образ. Поєднання сімей, то і так складний процес, а на тому грунті часто стається купа непорозумінь.

19. бетменша

то справді, щоб не дарувати, треба мати доволі адекватних майбудніх родичів. На щастя, мої досить прогресивні в тому. А якшо починаються образи, то ліпше таки обдарувати, бо дорожче вийде.

20. Arabika

Arabika Well-Known Member

Ми теж ігнорували цю незрозумілу традицію обдаровування. Домовилися, що я не буду його батькам нічого дарувати перед весіллям, а він моїм. І всі були задоволені.