Весілля: хто за що платить

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Багіра, 25 Листопад 2010.

1. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Відповідь: Весілля: хто за що платить

Однозначно. Але це окрема тема.

2. Багіра

Багіра Well-Known Member

от скільки вже начиталася про різне відношення до організації і оплати весіль.. ну одне питання якщо молоді хочуть все зе бест, а батьки беруть то на себе і потім виплачують борги, ледве тянуть...
    але найчастіше наречені хочуть скромного весілля, а батьки "все включено" і постає питання - а як заборониш батькам оплатити за весілля? :girl_haha:
    а іноді - як взагалі з дотриманням одної з Божих заповідей піти на перекір батькам, які вперто стоять на своєму:)

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

ото в нас саме так було!!! Ми не хотіли тої всьої родини,сусідів ,друзів батьків.Але то була би кровна образа для мого тата! І ми таки пішли йому на зустріч.А він сказав категорично,що за мене буде платити все він!Навіть зачіску,манікюр,макіяж він оплатив,хоч я на то не розраховувала,але він підійшов до дівчат і спитав,скільки за все.я навіть не встигла нічого сказати.А ще задовго довесілля сказав,що старшій дочці зробили весілля велики,й молодшій мусим зробити.Мені та фраза тоді не сподобалася,бо не хтіла я великого весілля.Але все-таки вийшло так посередині. :) І всі задоволені.

4. allja

allja Well-Known Member

в нас навіть як дружки купують, то дорожчі бутоньєрки купують батькам, хрещеним батькам і своїм дружбам:)

5. altari

altari New Member

Добре,коли молдята можуть собі дозволити такі розходи.А якщо вони студенти?Де взяти гроші на весілля?Ітак,переважно, на батьківській шиї сидять.

6. Chortenia

Здрастє-прієхалі. А що без весілля одружуватись не можна? І взагалі нащо одружуватись і далі висіти в батьках на шиї. До одруження треба хоч мінімально підготуватись і мати за що утримувати сім'ю (обом).

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

в мене аналогічно, слово-в-слово!!

---------- Додано в 19:47 ---------- Попередній допис був написаний в 19:46 ----------

а одружуються взагалі навіщо?

8. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну от власне.. судити можна лише по собі)

9. Deidra

Deidra Well-Known Member

Теж наш випадок :) Я після тих всіх суперечок, та і, певно, вже після самого весілля зрозуміла, що то чи не більше свято для моїх батьків, ніж для мене самої ;)

10. Багіра

Багіра Well-Known Member

цікаво, чи і ми будемо такими, коли діти одружуватимуться:)

11. Delfy

Delfy Well-Known Member

думаю, будемо такими ж :girl_curtsey:
    я ніколи не хотіла весілля, а чим старша стаю - тим більше хочу свята для себе і рідних. :girl_dance:

12. Chortenia

13. Almariel

Almariel Well-Known Member

14. redfox

redfox New Member

мы свою свадьбу полностью сами оплачиваем. родителям и родственникам просто сказали - хотите - приходите...

15. Agrafka

Agrafka Member

Я завше хотіла, щоб батьки на моєму весіллі були поважними гостями. Всі основні витрати ми з чоловіком взяли на себе ( одружувались ми вже повністю самодостатніми, може в ін. випадку такими гоноровими не були б). Свою маму попросила лише солодощі напекти на весілля, бо не уявляю, хто б це зробив краще за мою маму.

16. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

В нас так вийшло, що майже всі витрати понесли мої батьки. Це за ресторан + алкоголь, солодке (на своїх гостей). Але (можу собою гордитися) я теж багато витрат своїх оплатила: одяг собі (це включно з зачісками і макіяжами на саме весілля і на розписку), фотограф, оператор, обручки (теж чомусь я купляла), всі дрібниці по оформленню запрошень, бомбоньєрки, свічки, букетики гостям, букет (а точніше 2 бо і на розписку теж купляла) і ще купа всяких дрібниць. Наречений платив музикантам, машини, автобус для своїх гостей.

17. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Ми своє весілля повністю оплачували самі. Батьки трохи ображалися, страшенно хотіли "поучавствовать"... Але, з огляду на їхнє матеріальне становище, і те, що вони і так нам дали "старт" - з їх допомогою ми змогли купити окреме житло, ми вирішили, що вони заслуговують на те, щоб бути на весіллі найбажанішими, але все таки гостями. Щоб ні за що не переймалися, не знали всіх "підводних каменів" підготовки і т.д., а просто веселилися і раділи за нас.
    Пи.си. Все таки не вдалося зовсім їх не залучати до процесу - мама організувала масштабну кампанію по випіканню солодкого із залученням бабусі, подруг, і сусідок :ed4d70def841dc74b57

18. Marjanagor

Marjanagor New Member

мені батьки зробили таке весілля як я хотіла (в межах розумного),хоча їм прийшлось платити більше,бо моя свекруха трішки не хотіла на весіллі відео і фото:)))

19. Lambada

Lambada Member

Зовсім нормально, якщо до весілля докладають усі - і наречені, і батьки - в когось є хороші музиканти, хтось розуміється на кухні, і т.д.
    І ще важливо щоби не притикали одні батьки другим - що я заплатив за мясо, а ти давай за солодке, я за фото, а ти за відео. А таке частенько буває! :girl_curtsey:

20. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

в нас так було:
    1. гостей із обох сторін було однакова к-сть, тому наші батьки платили за м"ясне+солодке+ресторан+випивка порівну.
    2. Обручки+музика + букет нареченій + плата за реєстрацію та шлюб +одяг та взуття собі - коханий.
    3. прикраси для машин, залу, запрошення, сорочка нареченому, подарунки свекру, свекрусі, братам, братовим, племінникам коханого, одяг, взуття. зачіска і т.д. собі- я.
    4. Фото-відеозйомку оплачували вже після весілля, тому це вже було із сімейного бюджету))
    5. Два авто оплачував мій брат як презент нам. а феєрвекр чоловіка брат спрезентував.
    еххххх... як же це давно було :girl_sad: