Весільне багатство....

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Niferttiti, 26 Травень 2009.

1. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Відповідь: Весільне багатство....

А ми поміняли мені машину на новішу...Муж сказав, що його дружина має їздити на безпечнішій, бо дівчина то може і тимчасове, а дружина - на життя. Додавив, бо я не вважала, що вже пора брати щось поновіше. Але я - чемна жінка:girl_cool:
    Жити маєм де, подорожувати поки що не можемо, бо в чоловіка - робота не відпускає. А все до хати купляємо поступово і плануючи..

2. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Нам весілля окупилось повністю. Подаровані гроші оформили в банк, а потім доклали в покупку квартири, оскільки все інше мали :)

3. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Нам також весілля окупилось ))) кошти поки що поклали на депозит. Ще думаємо, що з ними робити.

4. GONE BABY GONE

GONE BABY GONE Well-Known Member

Наше весілля нам майже відкупилося. Точно сказати не можу, бо не робили дуже точного підрахунку, що потратили на весілля.
    Купили машину, з*їздили в медову подорож, частинку грошей потратили на на шопінг в Європі. :)
    купили професійний фотоапарат, деяку техніку і всякі речі до хати.
    Ще купка лежить і чекає свого часу. Загалом задоволена, як ми потратили наше весільне багатство :girl_crazy:

5. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Можливо трошки не в тему, але все ж таки.
    Були у неділю на весіллі, то, коли ми вітали молодят, конвертики від нареченої і від нареченого клали окремо в різні коробочки. Тобто, якщо ми запрошені від молодої, то відповідно і наш конверт "пішов" до її сундучка.
    Після весілля наречений віддає всі гроші своїм батькам , а сімейний бюджет починається з грошей нареченої.

6. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

хм...малувато буде, на місці батьків якось негарно забирати гроші даровані молодятам. Все-таки молода сім"я на все треба грошей.

7. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Згідно традицій - це неправильно.
    Але все залежить від обставин. Знаю випадки, коли батьки понабирали кредитів, щоб справити весілля, бо донька билась в істериках, що вона хоче забави і білої сукні.
    І в даному випадку вважаю, що по доброму, наречені самі повинні проявити ініціативу і погасити частково борги.
    І геть не розумію свого знайомого, якому мама, щоб справити весілля, назичила цілу купу грошей, бо конче тре було весілля на стодвайціть душ (це було бажання молодят), а мама одна, і не мала змоги наскладати потрібної суми. А після весілля поїхала за кордон на заробітки, щоб віддавати борги (у віці за 50 і не при доброму здоров"ї). Я б свою маму не відпустила, віддала б усе, що подарували, до копійки.
    З іншого боку, буває і таке, що наречені не потребують пишного весілля, а батьки вистрибують зі шкіри, залазять в борги, бо "шо люди скажуть?". В даному випадку,як на мене, батьки мусять за свої вчинки відповідати самі.
    Все вище описане - НМСД.

8. aknytsU

aknytsU волошкова...)

От швидше за все то так і виглядало. Молодим неважливо чи буде пишна забава, чи скромна трапеза після вінчання, а батьки, для годиться, зробили велике весілля, хоча й в борги не залазили. Мені дивним був той факт, що гроші були окремо для нареченого і для нареченої. Все-таки розпочинається спільне життя, і ІМХО, все має бути спільним.

9. Lambada

Lambada Member

Весілля робиться не для того, щоби відкупилося. Це особливе сімейне свято. І щоби підбити дебет із кредитом, треба спершу підрахувати скільки будуть коштувати всі забаганки - дуже багато є такого, від чого точно можна відмовитися - того, що додає шику... А з іншої сторони, якщо замовляти шик (для кожного він свій), то не варто сподіватися, що небагаті родичі вас обдарують так само шикарно...

Ну і що з того шику якщо життя нема? Моя родичка мала шикарне весілля, в шикарному залі, 400 гостей, всі заслужені артисти і шоу-мени бавили гостей... але не склалося...

10. StarRace

StarRace миється в бані

Так, в мене теж так починалося, але чоловік при всіх почав віддавати їх мені і всі зрозуміли, що так робити не варто.

11. bobryha

bobryha Well-Known Member

В нас на весіллі як вітали, то - конверти з грішми нареченому, а квіти мені, без різниці чи то його родичі, чи мої. нам весілля не вернулось навіть на половину, бо з боку молодого восновному були колєги-коліжанки його батьків і дарили такі суми, що аж смішно)))

12. Margarett

Margarett Well-Known Member

+100. Згідна з тим і то так би мало бути. Наше весілля окупилося нам 100% (правда було дуже маленьке на 26 людей) ніхто не це сподівався і все зробили за свої фінанси. Хоча знаєте, я рахую, що подивитись у коперти ... треба, не для того, щоб когось порівнювати (адже тих, кого ми запрошували - дійсно рідні і близькі люди, які щиро не для інтерфейсу розділили нашу радість), а для того щоб орієнтовно знати до кого з чим йти.