Відповідь: Весільні рушники Я теж вишила собі сама весільний рушник. І страшенно тим горжуся. Правда вузлики там трохи є, але взагалі досвічена вишивальниця похвалила. Це моя перша вишивка. Стосовно символів на рушнику - то я десь прочитала, що замкнуті кільця раніше вишивали на похоронних рушниках, тому обручок не вишивала.
Відповідь: Весільні рушники Хто шукає схеми, почитайте спершу тут http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=442263&postcount=86 http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=442260&postcount=111
Відповідь: Весільні рушники Іще трохи цікавого. Обов'язково читати ще два наступні посилання http://www.para.te.ua/info/statti/folk-lore/25.php http://slav.olegern.net/viewpage.php?page_id=40
Відповідь: Весільні рушники Скажіть, будь ласка, чи можна кінці рушника прикрасити мережкою? (перед китицями)
На весільному рушнику не повинна бути мережка. Взагалі. Знайшла ще одне підтвердження того, що весільний рушник має бути на цілісній тканині без мережки, отут Здивували ви мене щодо кола. Це ж не є символ смерті. Чому б йому не бути на рушнику? Адже на палець одягаєте.
Відповідь: Схеми для вишивання На кінцях рушників зазвичай роблять мережки. Деколи ще і маленьке мереживо... Може хтось має опис чи схему, як то треба робити. Скиньте, будь-ласка. Мені потрібно на весільні рушники.
Відповідь: Схеми для вишивання Мені сестра робила закінчення рушника по принципу макраме, дуже гарно такі торочки виглядають. Але як то робиться не знаю. попотайте по знайомих може хтось вміє макраме плести.
Відповідь: Весільні рушники Посиденьки надихнули мене взятися за свій рушник До справи підійшла відповідально-перерила весь інтернет, а там купа всього :8: Одні кажуть, що рушник під ноги має бути ТІЛЬКИ з геометричним узором і тільки червоно-чорним і в жодному випадку не можна ні квітів, ні птахів (бо то символи любові і вірності і не можна їх топтати ногами), інші навпаки-що можна :confused:, і пороти не можна і ще багато різних і І вирішила вишивати такий, який сподобається мені, головне щоб на рушниковому полотні (а не на різаній канві) і щоб виворіт гарний був і без вузликів... Знову в хід пішов інтернет -уроки вишивання хрестиком :xaxa:, бо вишивала останній раз років 8 тому, а про виворіт взагалі мовчу :ninja: До весілля ще довго, часу багато, набиваю руку-почала вишивати рушник під коровай з квітами і колосками пшениці, а потім вже й до рушника під ноги доберуся...
Відповідь: Весільні рушники Так треба!!!!! Я думала в Києві на Петрівці знайду, обходила вздовж і впоперек - і ніц Щоб не гаяти час, почала вишивати рушник під коровай, може і майстерність прийде :xaxa: Думаю до весілля встигну всі рушники вишити :xaxa:
Відповідь: Весільні рушники Я ото щось ніяк не второпаю з тим орнаментом. Купила собі схемку : голуби, квітами та обручки - потім десь вичитала, що на такий рушник ставати не можна, бо то все символи кохання ... і т. п. А як вишити геометричний орнамент - він же так само має свою "ПОЗИТИВНУ" символіку - то виходить такий топтати можна ???????? Чи то може я чогось не второпаю ????????
Відповідь: Весільні рушники Я перерила весь інтернет, аж :8: Купа порад, рекомендацій, забобонів.... Я так розумію, що орнамент від регіону залежить-десь вишивають геометрію, десь квіти і птахів... І не треба собі тим парити мОзги... На старих рушниках взагалі вишивали дерево роду, а там і квіти, і птахи... (і нічого ставали хоча і колінами, але ж ставали))) Так шо то всьо дурниці. Я для себе вирішила, шо рушник під ноги вишиватиму з квітами і птахами, бо такий мені до вподоби, і єдине на що звертатиму увагу-на рушникове полотно і на виворіт, і на думки свої в процесі вишивання
Відповідь: Весільні рушники Ви б знали, як я сильно шкодую що не вишила рушника самостійно. Але не мала на то зовсім часу. Лиш тепер я маю можливість спокійно в 6-7 прийти додому, а до того крутилася як білка в колесі. Але хоч як не крути, і ночами не спи, не встигнути. В енергетику рушника щось я мало вірю, не забобонна. Важливіша, як на мене, та енергетика з якою на рушник встаєш, я не з якою вишили його. Але знайти і купити красивого рушника з багатою вишивкою не можу.
Відповідь: Весільні рушники Ну, я коли вишиваю, то завжди молюся, відповідно, важко не вірити, що щось я таки вкладаю в ту річ. Особливо старанно чоловікові сорочку вишивала. То так, як з їжею: коли з любов*ю приготована, то й смакує інакше. І забобони тут ні до чого. Людина істота відчуттєва. Злий погляд відчуває, добре наставлення також... Але то звісно справа кожного особиста...
Відповідь: Весільні рушники Підтримую Вас! Я коли вишиваю свій рушничок, завжди намагаюся думати про хороше, більше того дуже часто як музичний супровід-пісні Квітки Цісик, аж надихає, і робота швидше йде, і задоволення неймовірне-і від процесу, і від результату. Все-таки, шось в тому є, бо завжди відчувається з яким настроєм зроблена та чи інша робота, і скільки душі в неї вкладено! А коли починаєш думати про роботу, наприклад, чи якісь там проблеми, то обов"язково щось наплутаєш, і доводиться виправляти
Відповідь: Весільні рушники У монахів вишивання було (і багато-де залишилося) дховною вправою. Так що я таки вірю в те, що вишиваючи, ми передаємо частку самих себе тим, для кого та вишивка буде чи лишиться по нашій смерті... От коли вбираюся у сорочки з бабиної скрині, то відчуття ніби крила вбрала, або букети квітів...