Ви щаслива людина?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Siania, 2 Листопад 2009.

1. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

Відповідь: Ви щаслива людина?

Людина створена для щастя, як птах до польоту (Володимир Короленко)

Є такий стан людської душi, коли хочеться жити i жити, злетiти в небо, смiятися i спiвати, дарувати свою радiсть усiм, хто поряд.
    Таке почуття називають щастям.
    Але, мабуть, нiхто не може дати точного визначення цього поняття, як нiхто досi не визначив точно, що таке кохання. Люди прагнуть бути щасливими i споконвiку намагаються зрозумiти, як цього досягти.
    Справа в тому, що щастя для кожного рiзне, в залежностi вiд особистостi людини, вiд її духовної сутностi, свiтогляду тощо.
    А це, в свою чергу, залежить вiд виховання, оточення, умов життя i ще вiд багатьох чинникiв.
    Не кожна може своє щастя розгледіти.
    Адже щастя - це не остання модель "Мерседеса", чи будинок на березі океану, або кругленька сума в закордонному банку.
    Ні, це все скоріше можна назвати "задоволенням", ну аж ніяк не "щастям".
    А люди здебільшого путають ці два поняття, і вважають (несправедливо), що якщо вони не мають престижної "іномарки", то життя "не вдалося", або вони нещастні.
    А ще, щоб пізнати, що таке "щастя", мабуть треба прожити якісь "нещастні" дні.
    Щоб мати з чим порівнювати. Так само як "радість" і "сум".
    Якщо ми будем кожного дня без кінця радіти чомусь, то кінцем кінців звідки ми будем знати, що ми радіємо? Це буде нашим звичайним настроєм, і ми перестанемо на це зветрати увагу...
    Що таке щастя - важко відповісти на це питання, можно відповісти всім відоме "щастя - це коли тебе розуміють", чи "щастя - це любити і бути любимою", і все це буде правильно, але я, особисто для себе, як не дивно, дуже недавно відкрила теж всім відому істину, що щастя, це мати можливість ділитися і давати тепло, позитивні емоції, серце, і нічого не очікувати у відповідь...
    Ніби все життя про це знаєш, в книжках про це все пишуть, але поки в голові якийсь "дзинь" не відбудеться, поки сам для себе не усвідомиш, і поки не спробуєш - нічого не буде... А ще, на мою думку, не кожен народжується щасливим, але кожен може їм стати, просто треба в один прекрасний день по-іншому подивитися на світ і оточуючих, інколи не завадять і "рожеві окуляри"

Чи почуваю себе щасливою..
    ТАК! Так, тому що є коханий чоловік, доця, друзі і рідні, які мене розуміють,тому що є емоції і почуття, якими хочеться ділитися, так, тому що є плани, які хочеться реалізувати, так, тому є чого в житті ще хотіти!
    Але я нормальна людина, яка, звичайно, не може постійно перебувати в стані "ейфорії", і в мене буває поганий настрій, хандра, дні, коли "зірки не так стали", коли почуваєшся нещасною, але такий стан минає, і все стає на свої місця!
    Я за щастя і оптимізм, а проблеми треба вирішувати, а не "оплакувати" довгими днями і ночами!

2. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

Завжди коли мене питають що таке щастя я розказую притчу і віршик, які мені дуже подобаються:
    Один торговец отправил своего сына узнать секрет счастья у самого мудрого из всех людей. Юноша сорок дней шел через пустыню и, наконец, подошел к прекрасному замку, стоявшему на вершине горы. Там жил мудрец, которого он искал.
    Однако, вместо ожидаемой встречи со святым человеком, наш герой вошел в залу, где все бурлило: торговцы входили и выходили, в углу болтали люди, небольшой оркестр играл сладкие мелодии и стоял стол, уставленный самыми изысканными кушаньями этой местности. Мудрец разговаривал с разными людьми, и юноше пришлось около двух часов дожидаться своей очереди.
    Мудрец внимательно выслушал объяснения юноши о цели его визита, но сказал в ответ, что у него нет времени, чтобы раскрыть ему секрет счастья. И предложил ему прогуляться по дворцу и прийти снова через два часа.
    - Однако я хочу попросить об одном одолжении, - добавил мудрец, протягивая юноше маленькую ложечку, в которую он капнул две капли масла: - Во время прогулки держи эту ложечку в руке так, чтобы масло не вылилось.
    Юноша начал подниматься и спускаться по дворцовым лестницам, не спуская глаз с ложечки. Через два часа он снова пришел к мудрецу.
    - Ну как? - спросил тот. - Ты видел персидские ковры, которые находятся в моей столовой? Ты видел парк, который Главный Садовник создавал в течение десяти лет? А ты заметил прекрасные пергаменты в моей библиотеке?
    Юноша в смущении должен был сознаться, что он ничего не видел. Его единственной заботой было не пролить капли масла, которые доверил ему Мудрец.
    - Ну что ж, возвращайся и ознакомься с чудесами моей вселенной, - сказал ему Мудрец. - Нельзя доверять человеку, если ты незнаком с домом, в котором он живет.
    Успокоенный, юноша взял ложечку и снова пошел на прогулку по дворцу, на сей раз обращая внимание на все произведения искусства, развешанные на стенах и потолках дворца. Он увидел сады, окруженные горами, нежнейшие цветы, утонченность, с которой каждое из произведений искусства было помещено именно там, где нужно. Вернувшись к мудрецу, он подробно описал все, что видел.
    - А где те две капли масла, которые я тебе доверил? - спросил мудрец.
    И юноша, взглянув на ложечку, обнаружил, что масло вылилось.
    - Вот это и есть тот единственный совет, который я могу тебе дать: секрет счастья в том, чтобы смотреть на все чудеса света, никогда при этом не забывая о двух каплях масла в ложечке.
    І віршик:
    Что же такое счастье?
    Одни говорят:- Это страсти:
    Карты, вино, увлеченья -
    Все острые ощущенья.
    Другие верят, что счастье -
    В окладе большом и власти,
    В глазах секретарш плененных
    И трепете подчиненных.
    Третьи считают, что счастье -
    Это большое участие:
    Забота, тепло, внимание
    И общность переживания.
    По мненью четвертых, это
    С милой сидеть до рассвета,
    Однажды в любви признаться
    И больше не расставаться.
    Еще есть такое мнение,
    Что счастье - это горение:
    Поиск, мечта, работа
    И дерзкие крылья взлета!
    А счастье, по-моему, просто
    Бывает разного роста:
    От кочки и до Казбека,
    В зависимости от человека!

3. Відповідь: Ви щаслива людина?

Складових щастя,на мою думку,дуже багато.Найщасливіша людина,коли вона здорова.На жаль,розуміємо ми це тоді,коли здоров*я підводить.

4. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

І ще допишу про справжне щастя (віршик, який мені подобається)
    Что такое счастье?
    Таким простым вопросом
    Пожалуй, задавался
    Не один философ.
    А на самом деле
    Счастье это просто.
    Начинается оно
    С полуметра роста.

Это распашонки,
    Пинетки и слюнявчик,
    Новенький описанный
    Мамин сарафанчик.
    Рваные колготки,
    Сбитые коленки,
    Это разрисованные
    В коридоре стенки.
    Счастье это мягкие
    Теплые ладошки,
    За диваном фантики,
    На диване крошки.
    Это целый ворох
    Сломанных игрушек,
    Это постоянный
    Грохот погремушек.

Счастье это пяточки
    Босиком по полу.
    Градусник под мышкой,
    Слезы и уколы.
    Ссадины и раны,
    Синяки на лбу,
    Это постоянное
    Что? да почему?
    Счастье это санки,
    Снеговик и горка.
    Маленькая свечка
    На огромном торте.
    Это бесконечное
    «Почитай мне сказку»,
    Это ежедневные
    Хрюша со Степашкой.

Это теплый носик
    Из-под одеяла,
    Заяц на подушке,
    Синяя пижама.
    Брызги по всей ванной,
    Пена на полу.
    Кукольный театр,
    Утренник в саду.

Что такое счастье?
    Проще нет ответа.
    Оно есть у каждого –
    Это наши дети.

5. Dobra

Dobra Well-Known Member

Коли я маю змогу обняти свою дитину, і , як не звучить банально, дати їй їсти (а ви згадайте голод, війни), я сама щасливіша. Звичайно що хочеться жити краще, але не потрібно ставати рабом своїх бажань.

6. Laskava

Laskava New Member

А я теж хочу відповісти віршиком :girl_smile:

День со счастья начинается, Счастье встало раньше всех!
    Счастье маме улыбается, Развернув улыбку в смех.
    Счастье по полу зашлёпало, Босиком и без штанов,
    Моё счастье голопопое, Несмышленое оно,
    Шабутное и несмирное, Тут – ломает, там – крушит,
    Над губой – усы кефирные… Вот оно ко мне бежит!

7. Nadinka

Nadinka Well-Known Member

...була 1,5року тому...зараз ні...якби це не було сумно визнавати...но я знаю,що мене робить такою :girl_tender:, от чекаю на нове щастячко,воно вже десь поряд :)

8. Dmutrivna

Dmutrivna New Member

Взагалі так! Але іноді бувають моменти... мені подобається твердження,що ми щасливі настільки, наскільки хочемо такими бути!:girl_curtsey:

9. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

я раніше писала - ТАК Я ЩАСЛИВА!!!!!!! А сьогодні......одна фраза людини....і жити не хочеться..... але на щастя я маю заради кого. і мушу

10. Shine

Shine New Member

Я щаслива... По великому рахунку, якщо узагальнювати - щаслива. Але в моєму випадку моє щастя вже завжди буде з гіркою сльозинкою, бо є один день в році, коли я не зможу сказати, що я щаслива, бо занадто велика моя втрата...

11. Rona

Rona Мама-йожик

кажуть, що щастя, це результат реалізації бажань... по-моєму, надто сухо...

Я - щаслива :girl_smile:

12. IKA

IKA New Member

А в мене завжди таке відчуття, що мені до того ЩАСТЯ завжди чогось не хватає:girl_cray:

13. terezka

terezka котяка-вишивака

а я щаслива:)))

14. allja

allja Well-Known Member

я теж щаслива!!! Хоча іноді здається,що чогось бракує,хоча це наслідок поганого настрою,а так я дужеееееее навіть щаслива! :girl_crazy:

15. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

В мене є чоловік, якого кохаю і кохана. В мене є синочок, і буде ще одна дитинка. Ми здорові. Все інше не важливе. Дякую, Боже, за ВСЕ. Я ЩАСЛИВА.

16. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Колись мене запитали якого кольору щастя. А я не знала, не могла уявити....що щастя може мати колір.......На моє запитання чоловік сказав що щастя має колір моїх закоханих очей:girl_in_love:
    Як ви думаєте має щастя "колір"?

17. Hermi

Hermi Well-Known Member

має, і я в цьому переконалась...
    Здається досягнула всього чого хотіла...маю все....а от кольору очей ще не побачила..скоріше що побачила...але вони на мене дивитись уже перехотіли...

18. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

І я щаслива!!!!!! Я здорова, здорові синочок і чоловік! Здорові мама, сестричка і племінничок! І всі мене люблять! А що ще треба для щастя???

19. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

а я чомусь боюся вголос комусь розповідати, що я зараз справді щаслива.здається, що так я ніби відлякаю то таке тендітне, але таке бажане відчуття... от можу на ДП розказати свій секрет :girl_blush2:

а для щастя так мало треба,щоб рідні люди були живі-здорові поряд з тобою, а все матеріальне-наживне :)

20. mimi

mimi Member

У кожної людини є свій вимірник щастя у цьому житті,...для когось це гроші,машини,для когось побути в самотності від буденних проблем,кожен по своєму розуміє визначення щастя.Особисто для мене щастя це коли мої рідні і близькі здорові,коли у них все гаразд,а якщо є проблеми то спільними силами і підтримкою ми вирішуєм усе....Просто живіть так щоб не було соромно,допомагайте один одному,робіть цей світ кращим за допомогою своєї доброти і посмішки....