Вибір йогуртниці

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем gluk, 28 Січень 2012.

1. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Відповідь: Вибір йогуртниці

Я кипячу, в інструкції написано що звичайне молоко треба кипятити, а тривалого зберігання підігріти.
    Роблю з магазинного, з домашнього чомусь не дуже добре виходить, йогурт ділиться на сам йогурт і водичку.

2. Анута

Анута Well-Known Member

я остаточно перехожу ну ГудФуд - мені вони подобаються більше. Ще хочу спробувати болгарські (всетаки Болгарія батьківщина йогуртів ;) )

3. invisible

invisible Well-Known Member

Мені щось не дуже сподобалися, багато з них були тягучими. Але то може я технологію порушила. Бо останнього разу повторно взяла ряжанку, то ніби нічого так вийшло, лише молоко топлене в мене не дуже получилося, тому тільки ледь-ледь запах ряжанки відчувався.

4. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

5. Анута

Анута Well-Known Member

Я взнаю.
    Віво беру на Метро (~30 грн)

6. olangel

olangel Well-Known Member

Зробила вчора йогурт, поставила в холодильник. Зараз взяла баночку, відкрила, а він якийсь з комочками(((Що то може бути?!

7. Анута

Анута Well-Known Member

Молоко?

Дівчата, на закваски Віво на Метро акція. Сьогодні взяла. Упаковка 4 шт. 26 грн з копійками

8. olangel

Молоко свіже магазинне...
    А от закваска як раз з метро)))))
    А могло бути від того, що перетримала?

9. invisible

У мене таке дійсно буває, коли продукт переквашується (робиться більш грудочками, як домашнє кисле молоко, не знаю чи ви то мали на увазі).

10. olangel

угу, саме так! Просто роблю в мульті йогурт (тілький другий раз, до того в йогуртниці робила), то там на режимі йогурт 8 годин стоїт, я подумала, що то забагато, поставила на 7, напевно і то забагато.
    А перший раз коли в мульті робила, то закваски йогурт не бул, купила біфіфіт..бєєєє, попробувала ложку і все повикидала :) тому не знаю з комочками було чи ні.

11. Багіра

Багіра Well-Known Member

дівчата, а ви фрукти-варення до йогуртів додаєте в саме в ту баночку чи переливаєте в інший посуд? логічно звичайно переливати, але зручно було б в ту саму)

12. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

як коли, коли додаю ложку варення,то саме в ту баночку, а коли додаю наприклад банан+ творог (мої діти таке дуже люблять), то виливаю сам йогурт і збиваю блендером в іншій посудині.

13. oksanusyk

oksanusyk Well-Known Member

Підкажіть, будь ласка, якщо щось піде не так і готовий продукт зіпсується, але так, що "на око" не буде видно і хтось то з'їсть, то буде сильно зле??? Бо мене страшуть, а я не знаю що відповідати

14. invisible

А що може піти не так? У нас за півроку жодних прецедентів не було. Як на мене, тут головне використовувати якісну і свіжу закваску, утримувати все приладдя в належній чистоті і не тримати готовий продукт довго в холодильнику (ми готову порцію споживаємо за 2-3 дні). Тож за таких умов не мало б нічого статися. Ну але як зіпсується, то думаю зовні якісь ознаки будуть помітні (запах, смак тощо).

15. Анута

Анута Well-Known Member

в мене один раз було так: дістала з холодильника погріти для дітей (аби не їли холодне), а потім поставила назад (не захотіли). Коли відкрила кришечку наступного разу на ній біла цвіль.
    Тому ІМНО зіпсутий йогурт ви помітите ;)

16. Женічка

Женічка Well-Known Member

Дівчатка, ваші йогурти по кислоті наскільки е кислими? Шось мені здаеться, що я переквашую. У мене йогуртниця сатурн, коли витягаю готовий продукт, то дно йогуртниці дооосить гаряче, чи так мае бути? Йогурти роблю давно, і щось аж тепер задумалась, чи правильно я то роблю.

17. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

У нас Сатурн, купили в Ельдорадо за 200грн і дуже задоволені. Шукали зі скляними баночками.

18. Багіра

Багіра Well-Known Member

мені абсолютно некислі (я ставлю на середній час - 6 годин.. на заквасці пише 4-6 годин, а на йогуртниці 6-8)
    правда з молока вищої жирності вони мені зажирні... а от чоловік поїдає залюбки і без добавок, хоча магазинні несолодкі йогурти не терпить

19. bleste

bleste Well-Known Member

І у мене виходять не кислі... ставлю на 8 годин (у нас йогуртниця Мулінекс), як написано на заквасці (користуюся Гуд-Фуд) і виходять добрі... інколи додаю трошки цукру та ванільки.

20. Женічка

Женічка Well-Known Member

У мене гуд фуд, але кисляк конкретний :sad: навіть мені, дорослій, без цукру закисло.