Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. kati

kati Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

Має бути три сторінки на дитину-одна на візу і дві чистих. Мені минулого разу так одну дитину забракували,бо не вистачало

2. raspberry

raspberry Well-Known Member

Дві
    Цілком: треба 6, а маєте 7, то ж все буде ок.
    На сайті в переліку нема нотаріального дозволу. На практиці, ті цьоці з міграційного його хочуть, але якщо настояти на своєму, то приймуть документи і без. Достатньо звичайноі заяви від батька, що він не проти. А на візу вже треба нотаріальний дозвіл.

3. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Відповідь: ЗАбилам би! (2)

я вже писала про німецьких поліцаїв в відповідній темці, дівчатка теж писала.Тепер я б робила суто німец то як пощастить)

4. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

А хіба так можна???? Максимум можуть не впустити далі, але щоб ставили депортацію...

5. Megan

Megan Well-Known Member

Шось я ніц не поняла. Тобто на мене 2 сторінки, а на дитину по 3?
    Правда дзвонила я сьогодні у візовий центр, то сказали, що має бути 2 сторінки. Про дітей я не питала, хіба то не те саме? Може має значення чи вписані в паспорт чи свій паспорт мають... Бюрократія наша... Хочеться ще гостре словечко вставити...
    Мені цього разу всадили 3 печатки про перетин кордону. Минулі рази ставили одну і в ній ручкою писали +2, тобто ще 2 дітей зі мною. А тут наліпили, як з переляку, ще й так широко, зіпсули мені 2 сторінки.

Що означає звичайна заява? Не нотаріальна?

6. raspberry

Та, просто на А4 від руки: я такий-то, не заперечую, щоб моі діти такі-то, були вписані в паспорт матері такоі-то, дата, підпис. Там перед кабінетом на стенді зразок висить.

7. raspberry

Вона наплутала, анулювали ій ту візу і дали на виізд з Польщі 15 днів і тепер не має права пів року іздити.

8. Mavpysuk

А анулювали поляки чи німці????

9. raspberry

Поляки, за 10 км. до німецького кордону.

10. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

11. bobryha

bobryha Well-Known Member

ну але ж по закону той хто має мультишенген має законне право вілно їздити по всій Європі. Одночасно ж два шенгени відкрити не можуть!!! І якщо допустим в тебе польська річна шенгенка "на-закупи"і вже 10 раз був в Польщі і на 11-ий хочеш поїхати наприклад в Будапешт на екскурсію- то по закону не мають права заборонити. на то вона і шенген віза

12. Mavpysuk

Якась неоднозначна ситуація вийшла: поляки видали польську ШЕНГЕНСЬКУ візу (яка передбачає вільне пересування по всій території ЄС,якщо не порушуєш ніяких законів тої чи іншої держави ) і тут її анульовують...причому, що людина ще навіть не виїхала з країни, яка власне видала візу.
    Тепер думаю над тим, що навіть якщо звернутися до консула - то його відповідь буде однозначна -"Наявність візи не гарантує в'їзду на територію Шенген.
    Остаточне рішення про в'їзд приймає Прикордoнна служба".
    Але ж...нічого не було порушено...в Польщу ж впустили.
    Я б того так не залишила:girl_devil:

13. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

На рахунок польського шенгену і Німеччини: кума при перевірці документів (їхав в машині, водій був не він) з польською візою на території Німеччини, забрали в поліцію, поставили депортацію із 5-річною забороною. І відправили за його рахунок, звичайно, літаком в Україну.
    Він все таки добився анулювання цієї заборони і вже має нову візу, але добряче намахався. Та й в адвоката попав.

14. Megan

Megan Well-Known Member

Який саме польський шенген був?
    Ну німці теж інколи всі межі переходять.
    Та то всюди такі люди є.

Недавно перекладала аналогічні документи: зупинили на території Німеччини, віза культурна, спочатку завезли у відділок, привезли перекладача, 2 дні допитували, потім виставили рахунок за перебування у відділку, особливу охорону, перекладача, доставка до аеропорту і власне сам білет на літак до Львова. Дали писульку сплатити майже 7 тис. євро за такі канітєлі.

15. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Не можу сказати.

16. MIra

MIra Active Member

Це як лотерея! Чесно!
    В мене сестра їздить час від часу в Німеччину до родичів по шопінг візі і жодного разу з таким не стикалася. І будь мудрим!

17. Megan

Megan Well-Known Member

Та воно то так, але віза культурна, а зупинили по дорозі в Німеччину. Справа в тому, що культурна віза передбачає поїздку у певні місця, напр. на цвинтар в певному місці, звідки община дала запрошення. Ну а вони, блюстителі порядку, вирішили пєрєбдєть і просто завернули. Ну бо як анульовують візу, то садять на транспорт і додому, а тут дали час.
    Ми не знаємо всіх нюансів. Тому то нам видається дивним. Хоча ті ситуації з візами в більшості випадків дивні.

18. bobryha

bobryha Well-Known Member

ну але ж хіба по закону людина з шенген-візою не має права їздити по всій європі? на то воно і шенген-віза, а не національна

19. Megan

Megan Well-Known Member

Та має. І з польською національною тепер теж можна їздити. Ну але чи топерший випадок, що отаке з людьми роблять? Недавно ж писали, що людей з автобуса знімали і відправляли додому, бо вони мали службовий шенген, а їхали туристичним автобусом. Але ж не може людина мати службову і відкривати ще туристичну, ну бо нонсенс. Але ж було таке.
    Останній раз як у нас в Німеччині перевіряли документи, ми їхали по роботі, на службовій машині, ставлення до нас було настільки хамським, що я звернула панові увагу, що він при виконанні обов'язків і хай поводиться відповідно. Аж тоді він змінив тон, і наостанок добавив, що ми тут понаїхали і бардак розводимо :sad:
    То кому що доказувати?

20. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

По культурній візі людина має їхати суто по запрошенню в то місце, куди її запросили. А якщо запрошення таке собі напів , або й зовсім фейкове, а поліцай переважно завжди одразу дзвонить туди, звідки запрошення. І якщо там кажуть-сорі, ми такої не знаємо і не чекаємо, то а як можна? Ну насправді така правда...

---------- Додано в 22:31 ---------- Попередній допис був написаний в 22:28 ----------

з культурними візами там купа нюансів. Я не впевнена, що це є шенген. І власне з культурними візами найчастіше такі ситуації, це наштовхує на роздуми. Мою знайому з Німеччини депортували з культурною візою польською. Може там нюанси, може якщо наприклад поліцай дзіонить туди по запрошенню , а там йому кажуть-так, ми таку запрошували, вона вже була в нас, чи там ще буде, але тоді то, то би не було проблем. Я просто знаю як роблять культурні візи за гроші, фактично ті запрошення фейкові.

Статус теми:
Закрита.