вивести пляму

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Diana, 3 Серпень 2009.

1. arushka

arushka завжди досягаю мети

Відповідь: вивести пляму

Мала поставила плямиску чорнилом на салатовій футболці. Думала- капець, але сусідка порадила намочити в молоці на 1 год (я залишила десь на 3 год) і попрати. Пляма зійшла, немає навіть знаку. Може це відомий метод, але я таке вчула вперше, тому раджу тим, хто має школярів.

• Інформативно Інформативно x 1
  2. Gajka

Gajka Well-Known Member

Розлила чашку кави на велюровий спортивний костюм. Уже 4 рази прала, використовувала спрей від амвею і замочування. Нічого. Чи можливо якось врятувати річ?

3. Smorodynka

Smorodynka Member

Підкажіть, чим можна вивести пляму (напевно жирну) на лижніх штанах? Склад пише - 100 %полістер?

4. spasivczanka

spasivczanka New Member

сьогодні в експресі вичитала, що пляму на шовковому платті можна вивести розчином з гірчичного порошку, розчин процідити, замочити пляму на кілька хвилин і плаття як нове. дівчата, а де можна купити гірчичний порошок, підкажіть! дякую

5. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

В будь-якій аптеці.

6. jawirka

jawirka New Member

А в мене трапилася така халепа - я випрала білий шерстяний светрик, висушила його, а вся спинка пожовкла, хоча коли прала окремі його деталі (сама в"язала), то все було ок. Сушила звичайно - на чистому білому рушнику. Тепер навіть не знаю, як тому зарадити. Можливо, хтось підкаже. як то можна вибілити?

7. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Будь ласка, поможіть,порадьте. Сіла в садочку на крашену лавку: джинси (перший день), за тиждень(лавка унікально довго сохне) спортивні штани нові!!!. Фіг з ним з джинсами(не дуже шкода, бо з хенду, хоч і нові), а спортивні то з адідасівського костюму улюбленого!!!!!. Пляма зелена, в Ашані в хімчистці сказали не відійде. Як врятувати штани?????

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Тань, боюсь що крім ацетона/розчинника для фарби особливо нічим, і то не фаскт що відітреш, хіба якщо пляма зовсім свіжа...

9. ckorpionsha

вже не свіжа(((розчиник якийсь сильний з джинсів не вивів. а штани боюсь ним мити, вдруг пляма лишиться

10. La asiano

La asiano New Member

від будь-яких план (крім,звісно, від лако-фарбової продукції) рекомендую італійський засід Grassatore або ще кажуть Півник (через емблему) - унікальний засіб - відчищає все, і кухню, і плитку, і старі плями. Я на білі речі наношу на ніч, зранку сполощу і перу звичайно (відійшло навіть ото жовтизна), на кольорові і чоловічі сорочки наношу на хв 10 , споліскую і перу.

я колись лак для нігтів вивела Уайтспірітом з джинсів, але обережно вухочисткою щоб не полиняло. Спробуйте ще бензином. Але для безпеки можете спершу проесперементувати на джинсах.

11. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

а же Ви його придбали?

12. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Пляму на моїх чорних джинсах ніхто не брався вивести, випадково натрапила на хімчистку, в якій це зробили. Єдине, що місце трохи посвітлішало - треба було б нести на перефарбування при потребі.
    Наскільки зрозуміла, ця хімчистка тепер - на 1 поверсі нового ЦУМу.

13. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Купити в ватсонсі Domol відбілюючий в пакетику (поруч з ванішом лежить на полці) і замочити блузу в теплій воді з вмістом 1 пакетика на 1-2год. потім випрати в пральній машинці.

14. La asiano

La asiano New Member

я його купую в місцях продажу італійських товарів, востаннє брала на Галицькому ринку.

15. ckorpionsha

дякую, надія вмирає останньою...

16. Gossip

Gossip Member

Дівчата, підкажіть:
    малеча (6міс.) попісяв на диван (тканина) коли я його переодягала

яким засобом можна "попрати" зі щіточкою ту пляму, щоб вона не "нахнула" мені пізнішше :girl_phone1:

варіант: просто висохне - мені не підходить! допоможіть :girl_flag_of_truce:

17. Kocja

Kocja New Member

Чим можна відіпрати полинявше плаття?

18. Lyakerka

Lyakerka New Member

Будь ласка, поможіть,порадьте. Сіла в садочку на крашену лавку: джинси (перший день), за тиждень(лавка унікально довго сохне) спортивні штани нові!!!. Фіг з ним з джинсами(не дуже шкода, бо з хенду, хоч і нові), а спортивні то з адідасівського костюму улюбленого!!!!!. Пляма зелена, в Ашані в хімчистці сказали не відійде. Як врятувати штани?????

я фарбу завжди олією відчищаю. От недавно чоловікові штани так відчистила. Але треба трохи намучитися))

19. ckorpionsha

а плями не лишаються від олії?

20. La asiano

La asiano New Member

Якщо в наслідок прання втратило свій власний колір - то ні чим. Те ж стосується якщо на нього щось полиняло (за вийнятком білих речей, які можна відхлорити трохи). Я лляні речі фарбувала вдома, купувала в 1001 дрібниці пакетики з фарбою і кипятила. Ефект на один сезон, знову линяє. І перший раз після покраски потрібно прати вручну і окремо.