Виховання малечі під час вагітності, або чи спілкуєтесь Ви з малечею?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем allja, 11 Лютий 2012.

1. Asal

Asal New Member

Відповідь: Виховання малечі під час вагітності, або чи спілкуєтесь Ви з малечею?

вміє,:girl_in_love: але сподіваюсь сьогодні, ми цю таємницю розкриємо на узд :girl_claping:

2. Oksamyt

Oksamyt New Member

Відповідь: Виховання малечі під час вагітності, або чи спілкуєтесь Ви з малечею?

таким він теж займався, але нажаль за моїми спостереженнями безрезультатно, а от він переконаний, що успіхи все ж були))))

3. Almariel

Almariel Well-Known Member

4. innamorata

innamorata Well-Known Member

Я давно думаю про те щоб якось з мацьопством частіше спілкуватися. Мені якось ніяково вголос розмовляти. Але ото почитала статті які виклала allja і думаю що саме час. Треба було і раніше, але як уже є. Вирішила що читатиму казочки іноземними. От тільки чоловік морозиться, каже що призабув. Цікаво, якщо я спілкуватимусь двома різними, мацьопство плутати не буде? Ідеально було б звичайно якби мову по голосу розрізняло(мамин голос - одна, татів - інша мова), але знову ж таки, не знаю чи татка вмовлю. Ну і моцарта якогось тре буде скачати :) Я люблю класику, але якось більше мене на поп оперу тягне.... будем пробувати словом

5. Orman

Orman Модератор-бомба

З Варварочкою говорили багааааато, на вулиці теж, і ще колисала її постійно :), що там хто думав мені якось по-барабану. Колискові не співала, а співала саморобні пісеньки в стилі "пусть нескладно,зато по смыслу", зараз далі саморбні пісеньки співаю вже інші.

6. Pampulichka

Pampulichka Member

А ми чомусь не спілкуємось, якось не виходить.А на рахунок музики і читання книжок то погоджуюсь,наша маленька любить вірші і всякі казочки:girl_in_love:

7. Відповідь: Виховання малечі під час вагітності, або чи спілкуєтесь Ви з малечею?

Я відчуваю,що з татком в пузіка контакт якось більше складеться в майбутньому,хоча пузіка ще не видно,але тато вже править свої історії))))

8. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Спочатку було якось дивно говорити з маленьким - якесь таке відчуття було, ніби розмовляю зі своїми органами - типу як з печінкою і т. п. ))) Аоьт коли почула перші рухи, балакати із синочком стало просто :). Чоловік з самого початку вагітності розмовляв із пузіком ))). Ім"я хлопчикові ми придумали ще задовго до того, як вагітніти зібралися (із іменем для дівчинки ніяк не могли визначитись )) ), тому поки ще не знали статі дитини, зверталися до нього цим іменем, як до хлопчика :).
    Татусь любить розмовляти із мацьопиком, все щось питає і просить, аби синочок копнув його скількись там разів, якщо відповідь одна, якщо інша - тоді стільки-то :girl_claping:. Дитя реагує на його голос, завжди починає активніше крутитись, коли чоловік починає із ним розмову :girl_in_love:
    Вмикаємо легеньку музику, заспокійливу - то добре і для мене, коли нервуюся, і для малятка - обох заспокоює :)

9. Isa

Isa Well-Known Member

а в мене чомусь навпаки, раніше більше спілкувались з малям, а зараз якось почала помічати, що все менше і менше...треба себе виправляти:sad:

10. Semiramis

Semiramis Горда галичанка

Постійно говорили з малюком ще в животику. Розказували йому як його любимо і чекаємо, як будемо разом гратися їздити всюди і гуляти, коли він народиться. А коли з 30 тижня вже хотів народитися, то кожного дня просили,щоб ще трошки посидів в животику, бо ще маленький.

11. shokoladochka

shokoladochka Well-Known Member

Я часто розмовляю особливо коли рухається, ще коли штовхається то у відповідь також доторкаюся наче дразнюся).... деколи говорю з нею про шось розказую а інколи просто щось читаю чи статті якісь з нету, чи просто щось коментую головне вважаю треба балакати, щоб дитинка звикала і запамятовувала голос мами і впізнавала його) знала що мама біля неї)....а татко не дуже наш балакучий тому стараюся щоб ми разом проводили більше часу і спілкувалися, щоб донечка чула голос татка) думаю вона ітак нічого не розуміє, але після народження їй лекше буде нас впізнати )))

12. Retaret

Retaret Well-Known Member

а я днів два тому почала перестукуватися з малятком - таке потішне заняття :girl_claping: найактивніше воно себе поводить ввечері якраз як лягаю спати, але почала стукати у відповідь і тоді отримувала "продовження розмови" з того боку приблизно недалечко від того місця де я стукала )))

ще хочу якось з казочками налагодити систему. Хочу, щоб чоловік читав, але він шось наразі не дуже налаштований, каже що просто не любить читати вголос та з інтонацією.
    Хтось мені казав. що ніби добре то робити в той самий час щодня?

13. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Головне для дитини - щаслива, спокійна і здорова мама! А ваші голоси ітак чує і запам'ятає, і татові казочки читати не обов'язково :)

14. Patriotka

Patriotka Member

ми з чоловіком включаємо музику,якщо весела пісня активно рухається,а якщо повільно,то притихає))
    Вчора вияснили,що йому подобаються пісні Ірини Круг і Олексія Брянцева)))

• Подобається Подобається x 1
  15. Radistka

Radistka Well-Known Member

Розмовляю постійно, прошу і переконую - сиди там, рости чемно, бачиш на дворі холодно, дощик йде, треба почекати літа, літом буде гарно. Нас постійно страшили, що не доношу. То мені більше психологічні бар'єри в голові, ніж малюку виховання. Недавно нарешті встановили ритуал вечірнього читання казки перед сном. Як на мене, дуже гарно допомагає татові встановити контакт з дитиною і взагалі, не знаю як там дитині від того читання, але родинні стосунки зміцнює однозначно :girl_smile:Одним словом, те внутріутробне виховання то більше виховання для самих батьків мабуть.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
  16. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Я зі своїми хлопцями говорю. Дуууже вони не люблять тишу і коли мама лежить. Коли роблять ктг, то мушу гладити живота і розмовляти з ними, просити не втікати і бути чемними, розказую, як їх люблю і які вони чемні;)Чесно допомагає;) найкращий спосіб їх заспокоїти;)
    А от коли приходить наш татко до нас, то вони найтихіші та найчемніші дітки;) одразу засинають і перестають копатись. Я їх навіть буджу, щоб вони трохи з татком поспілкувались;)
    Мої дітки дуже люблять, щоб з ними говорили;) тому я часто їм щось розповідаю;)особливо ввечері, коли я вже засинаю, то прокидається моя мафія;) прошу їх, щоб заспокоїлись;)

• мімімі мімімі x 5
    • Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 1
  17. Prenatal'ka

Prenatal'ka Well-Known Member

І наш тато казочки читає... то так мило... малючки так тихенько слухають. А мені смішно з тих театральних інтонацій)) і про літо читаю ваші фрази то впізнаю свої балачки з синочками, я теж їм про літо розповідаю...

• мімімі мімімі x 1
  18. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Я колись читала, що на певному етапі малюк може розрізняти світло - то, пам'ятаю, колись прикладала до животика ліхтарик, щоб маля слідкувало. Не знаю, чи то діяло, чи ні :). Як правило, тоді копнячки були не зовсм скорельовані із такими "забавами". Але як мінімум мені то було приємно :)

19. Anasko

Anasko В очікуванні чуда...

А я рідко розмовляю, хіба коли уже великий неспокій у пузіку.....То стараюсь заспокоїти, прошу його.. А ось наш татусь....Якось по роботі відправили його у відрядження на кілька днів. То дитятко мені дало все зробити і такий чемнюшик був....Тільки наш татусь повернувся і за поріг....малюк як почав свої "джига"...Ох...то кілька днів радості не було меж, що у татуся, що у дитятки. Так і по цей час...з Татусем ми дуже любимо побавитись:derisive:

20. Lathorien

Lathorien Well-Known Member

До вагітності якось скептично ставилася до того, що малюки щось чують. Але на власному прикладі побачила протилежне.
    У чоловіка на дзінку в телефоні була мелодія. Оскільки, дзвонини йому часто, ту пісню знали вже всі на пам"ять. Після народження донечка впізнавала саме цю пісню! Як тільки чула - заспокоювалася, а як стала трошки старшою, то тупотіла ногами :girl_smile:
    Якби знала що так буде, попросила би чоловіка поставити на дзвінок Бетховена чи шопена, а не якись там реп :girl_crazy: