Термали - то вже Закарпаття. В них врда тепла - можна і в холодну пору Ще в горах популярні чани з травами різними - теж гаряча вода для купання. Досить цікаво.
А за чим хоче? За краєвидами? Тоді краще таки Карпати, а не Закарпаття. Один день то мало, я би далеко не планувала. Можна на Захар Беркут на підйомнику туди- назад, пообідати в Вежі Ведмежі, по дорозі назад замовити чан в Золотій Форелі, там же повечеряти переночувати. Якщо ви не дуже вибагливі лижники то наступний день можна покататися на Плаю ( якби була погода і це би був будній день - було би ідеально) і за 1,5-2 години ви вже вдома і дорогою не забембані.
Хочемо на наступний тиждень поїхати в Карпати на 2 дні. Точніше в Берегово ( на 2 годинки) а де ще можна поїхати, щось цікаве подивитися не знаю. Порадьте щось цікаве будь ласка))) Надіслано від мого Mi A1, використовуючи Tapatalk
Карпати то Карпати, а Берегово це ж Закарпаття. Там великий шмат дороги. Тим більше якщо ви лише на два дні.
Дуже залежить, чим будете пересуватися і яка ціль поїздки. Якщо на авто, то там недалеко є Косино, в якому є термальні басейни, організовані майже на європейському рівні. В Береговому в ті радянські терми я би взагалі не радила, а Жайворонок досить невеликий, там довше 2-х годин нема що робити (НМСД). Терми зимою - самоє оно. Я кайфую, перебуваючи в басейні з термальною водоб під відкритим небом, а шкіра потім така ммм. І кожна кісточка відпочивша. Біля Берегового є кілька виноробень (є більші, менші, але дегустація і попутно купити собі кілька півторачок винця додому - додає настрою ) В самому Береговому "ніч" наступає відносно швидко. Після години 20:00 там вже не дуже є що робити. Якщо на авто, і нема бажання в терми - то замки - Мукачівський, Ужгородський. Також в цих містах бувають фестивалі сиру і вина, погугліть, чи в Ваші дати нічого такого не буде. Замок Шернборна, Поляна (можна закупитися водичкою по зниженим цінам, якщо є на чому то завезти до Львова). Якщо потягом, то просто трохи менше встигнеться. Але в мене був досвід, коли ми виїхали зі Львова потягом вночі, зранку були в Мукачеве, подивились замок, маршруткою поїхали до Ужгорода, подивились замок, потусили в центрі, непланово потрапили на сирну дегустацію, повернулись до Мукачевого на вечірній потяг і зранку були у Львові. Не мали авто, але мали велике бажання кудись вирватися зі Львова на деньок.
Доріг на Закарпатті нема. Від слова зовсім. Ми мали поїздку по справах Воловець - Міжгір'я - Хуст - Виноградово - Берегово - Мукачево. То неможливо описати без матів. Їхати лише в світлий час доби, тоді хоч є надія не вбитися. Дороги Мукачево-Воноградово (через Сільце) нема взагалі. Навіть по обочині. Отой стан дороги, що був біля Червонограду, то автобан в порівнянні
@lovikyou а як траса Київ - Чоп на ділянці від Львова до Мукачеве? Бо та ж траса в сторону Києва до границі Львівської області доглянута-полатана-сніг прибраний, тільки в"їжджаєш на територію Рівненської області, як треба пильно слідкувати, бо місцями такі ямиська, що колесо сховається (дуже небезпечно, бо водії там "летять" а не їдуть, бо ніби звикли, що дорога добра. А є такі ями, з яких на швидкості може на узбіччя викинути) Ну і ми їхали, коли лежав сніг, траса після Львівської області слизька і не чищена. Не доглядають там за нею належним чином.
@kroska enot то певно найкраща дорога на Закарпатті. Не найкраща, місцями нещасна, особливо на мостах провалля на стиках, але в цілому норм. Мукачево-Ужгород, кажуть вже погано
В Львівській області до Бродів дорогу доглядає Онур, ремонтують вчасно, взимку чистять, влітку косять узбіччя. Тому такий результат. В Рівненській обл. певно Облавтодор... А була колись однаково добра, як до Євро 2012 поремонтували.
в такі моменти насідають деструктивні думки. Дряпати звідси, і то чим швидше... В мене серце кров"ю обливається, коли щодня, доїжджаючи додому, я мушу вибирати між просто ямою і дуже великою ямою (така ділянка десь з кілометр тягнеться, і об"їхати нема як). І "наслідки не змусили себе чекати - ходова вже стукає, натякає, що пора акумулювати грошики на ремонт. От якого х...???
2 дні то дуже-дуже мало. Майже нічого. Ми у червні 16 днів прожили у Закарпатській області (жили по 1-3 дні на одному місці і їхали далі), але дуже багато чого не встигли подивитись. Цього влітку року поїдемо знову, можливо ще на довше. Але якщо більше виділити не виходить, визначіться для себе з тим, що би Вам найбільше хотілось побачити. Якщо замки, то вище Вам вже написали перелік замків (додам ще замок Сент-Міклош. Він знаходиться у селищі Чинадійово, між селом Карпати і Мукачевом. Володар замку Йосип Бартош або його помічники проведуть Вам дуже цікаву екскурсію.), якщо неймовірні краєвиди — Колочава (у селі дуже багато музеїв, пам’ятників, форелеві ферми, школа вівчарства, лікувальні вулики, а ще у Колочаві є унікальний птахопарк Василя Макара, який налічує близько 2 тисяч різних папуг та дивовижних голубів. Також місцеві тут готують неймовірно смачну страву — риплянку) Пилипець (тут можна швидко і комфортно піднятись на гору Гимба з якої відкриваються фантастичні краєвиди на підйомнику, помилуватись на відомий на всю Україну водоспад Шипіт).
це до речі цікавий таки варіант -- жити в одному місці по два три дня. ми ось позаминулого року теж були на Закарпатті в Берегово. невеличке містечко з термальними водами. там цікаво і красиво. але все ж таки два тижні на одному місці було важко. перші чотири п"ять днів було цікаво тому, що ми там ще не були но коли обійшли містечко вздовж і поперек було вже не так цікаво. но все рівно поїздка запам"яталась. минулого року теж подібну поїздку запланували але вже на тиждень в Солотвино (зупинились в санаторій Термал Стар, досить таки хороше місце), а через місяць пішли в похід на Мармароси. ось цієї весни знову поїдемо кудись в Закарпаття знову на термальні води, а пізніше в похід на Піп Іван та обсерваторію Білий Слон
Дівчата, порадьте готель в Мукачево (нормальний, але не за всі гроші)). І може хтось знає, зараз ходять електрички Львів-Мукачево, в якій годині, звідки вони відправляються?
Чи є чим зайнятись в Мукачево довше 1 дня?) бо я наразі, крім замку Паланок і Медового дому, нічого придумати не можу... Без машини, з дитиною, тобто умовно-мобільні) Може хтось порадить якісь варіанти на пару днів в Закарпатті...Про термали знаю. Період - друга половина травня. Хотіли в Карпати, але захолодно і дощі передають.
Друзі! Порадьте, будь ласка))) Задача : Карпати - бажано подалі від людей, щоб поряд була річка чи озеро. Двоє дорослих + двоє дітей. І так, щоб мама дійсно відпочила, бо їй це дуже потрібно. Машину залишаємо вдома ))) Екскурсій не плануємо, бо і так багато де буваємо. Це має бути відпочинок від людей і від роботи для тата і просвітлення думок для мами в декреті.
Ми в Паланку провели більше половини дня, там дійсно є чим зайнятись на набережній Латориці, з тієї сторони що ближче до центру здається, є гарний парк з атракціонами, гарними рівними доріжками для катання на роликах, скейтах, велосипедах, з великим дитячим майданчиком. А на скільки днів ви їдете? Можете на 1 день з'їздити в Ужгород, це досить близько, там трохи більше є що робити))) Може @lovikyou вам більше підкаже щодо Мукачевого
давно задивляюсь на бутік-віллу Прованс https://www.theprovencevillage.com/ То є близькі Карпати, і романтика... (правда, не з найдешевших)