Цією темою хочу провести міні-дослідження, щодо того, кому з форумчан-мешканців міст Галичини допомагає рільничість регіону. Особисто в мене не минає жодної зими без закруток від знайомих чи родини, без мішка-двох "шарової" картоплі від вдячних сільчан чи просто знайомих. Чи це тільки в мене, чи регіон таки вирізняється певною матеріалізацією вдячності?
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? Зимую виключно на магазинних харчах і літую все своє свідоме життя,навіть за комуняків на ринок не ходив
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? А ми бараболю,капусту і т.д. на зиму закупляєм на базарі.Решта продуктів - в магазині.
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? Не довіряю магазинним закруткам - огірки, помідори, капуста - обов"язковий стратегічний запас на зиму. Ще бульба і цибуля на базарі, все решта - магазин.
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? Оскільки я господиня ще не досвідчена, то стріляю закрутки по родичах! А що стосується картоплі,моркви і капусти то свекруха зі села передає, хоча якість не завжди мене задовільняє, тому іду в Сільпо!!!
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? Перейшли на супер-паркети. Тепер овочі - кругом польским трунком напувають.
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? Раніше робили дуже багато закруток, а зараз чомусь їх не їмо... Замість варення - якесь печиво , шоколад до чаю, а замість огірків-помідорів якісь салати робимо. Ті закрутки то певно наслідок того, що не можна було нічого купити. Зараз в них нема такої потреби. Хоча, вони дозволяють трохи економити...
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? А що тут дивного ? 78% картоплі на ринках , по даним СанЕпідемСтанції ... - генна... Доречі, тіки на рос.товарах є значок чи продукт генно модифікований чи ні ... а наша влада відмовилася від такого маркування ....
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? Бабуся робить закрутки...смачнющі Але так, то переважно все купуємо ... А ще вся морозилка забита фруктами , клубнічкою.малинкою ...то зимою зі сметанкою --ням-ням.) Сама чесно признаюсь ---закрутки робити не вмію ....і дуже сумніваюсь, що навчусь
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? Так само, ягід наморозили багатенько... а закрутки вже кілька років не робимо, бо ніхто не їсть... А як захотца, то щось "Верес" купуємо, особливо квасоля з грибами подобається.
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? Виходить, що закрутки через десять років будуть екзотикою... Мабуть як і не модифікована картопля чи нормальний ароматний непекучий часник. Як на мене, дарма, бо колись кожна сім'я мала свій прадавній рецепт маринованих помідорів, огірків, ба, навіть олів'є мало безліч смаків, у кожного підсвідомо зберігалася родинна традиція пропорції інгридієнтів та особливих приправ. Як на мене, коли всі споживають їжу з однаковим смаком (хоч і куплену в різних містах), втрачається значна частина того, що я називаю сімейним огнищем Цікаво, чи хтось з покоління, народженого після 1980-го зберігає і примножує грубу сімейну книжку з переписами?
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? В мене бабця в селі живе, то ми від неї возимо овочі, а також на базарі купуємо. А огірки, помідори, картоплю, яблука із супермаркетів я не признаю . Недавно свекор накупив яблук, то вони такі як з картинки, взяла в руки, а воно як воскове - фу, скільки хімії там, їх навіть хробачки їсти не хочуть!!! :D :D :D :D Справжні яблука, то на базарі можна купити сільські або зі свого городу!
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? в нас майже все своє... і овочі і фрукти, і порей і селера, і багато банок огірків...
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? Переписи є) від руки правда мало пишеться зараз, повно цього добра в інтернеті
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? Ми завжди багато робили закруток, а як продали дачу і зайнялися курортним бізнесом, то просто на це не вистачає часу.Так що приходиться купувати все в магазині, на базарі.О, ще інколи бабуся з херсонщини підкидає щось домашнє...ну там картоплю, гуску-курку)
Відповідь: Хто живе тільки магазинами? Раніше я над закрутками не задумувалась, мами вдосталь забезпечували, а я ще носом вертіла - не хотіла брати. Відколи ми переїхали у власний будинок за містом з великим садом і городом, я почала потроху і сама власні овочі консервувати, мені дуже подобається, а ще розумію що воно більш природнє і має менше хімії, ніж магазинні конвервації і овочі. Мені подобаєть біологічно здорова їжа. Тому у мене є 3 курочки які щодня несуться з березня по листопад. Весною садила 4 рядочки картоплі, 3 кущі цукіні (вони до січня свіжі у пивниці були), трохи огірків, квасолі, перцю і помідор. Ну і ще зробила закрутки з власної малини і смородини. Мій город нагадує маленький квітничок.