Дорогі форумляночки! Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів. В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут. Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів. Наперед дуже всім дякую за розуміння! Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів. Робили на Олесине ДН такий салатик: Печінка куряча - 800гр. Печериці мариновані - 500-грамова банка Яйця варені - 5 шт. Огірки мариновані - 5 штук малих Цибуля - 2 шт середнього розміру Морква - 2 шт невеликі Гірчиця (рідка) - 1 чайна ложка Майонез - скільки забере Печінку відварити майже до готовності і нарізати кубиками (не дуже дрібно). Морку (потерту на грубому тертку) з цибулею (нарізаною півкільцями) підсмажити на олії. Як підсмажиться, всипати туди печінку і ще трохи тушити. Відкласти, щоб охолоджувалась. Яйця, огірки і печериці нарізати кубиками (теж не дуже дрібно). Змішати всі компоненти, посолити, поперчити, гірчицю змішати з майонезом і замішати. Мені дуже посмакував
Відповідь: З особистих рецептів. А ще робили самі шинку. Купили свинну шинку. Добре посолили, поперчили трохи, намазали приправами (купували на Краківському у вірменів, спеціально для шинки). Маринад зробили такий (в розрахунку на 1 кг. м'яса): 4 столові лож. майонезу, 4 ст.ложки кетчупу і 4 столові лож. гірчиці (рідкої) змішали і цим обмастили м'ясо. По тому густо обклали шинку цибулею і - в холодильник на дві доби. Перед запіканням обмотали шнурком і в фольгу. Всі казали, що дуже смачна, але, як на мене, трошки суха вийшла. Може штось знає, як тому зарадити? Чи то треба було олією поливати, чи як?
Відповідь: З особистих рецептів. в мене мама такий салат робить, але без грибів, деколи з печінкою, а деколи з серцем
Відповідь: З особистих рецептів. Рецепт з польського блогу. Дуже мені подобається стиль і рецепти цією дописувачки. Фото не моє, а автора рецепту. Макові налисники з полуничним соусом. Тісто: 1пачка пудінгу бананового або ванільного (budyn), 1 ск. Молока, ½ скл. муки о, 2-3 яйця, 1ст. ложка сухого маку, трішки солі, трішки цукру, 1ст. л. олії без запаху Начинка: 300гр сиркової масси +2 банани+цукрова пудра(або домашній сир змолоти в м’ясорубці + сметани +цукрової пудри + банани збиті або блендером або розім’яті вилкою) Соус – полуниці(я брала заморожені), цукрова пудра, за бажанням пару капель рому або коньяку. –все збити блендером. Приготувати тісто все змішати і добре збити міксером на однорідну масу, випікати налисники. Далі начинити сирково-банановою масою, викласти в форму для запікання і в духовці запекти 10-15хв. При подачі полити полуничним соусом. Я не зажди запікаю, не запечені також дуже смачні, для соусу беру і просто збір лісових ягід(літом наморозила) або вишню, також дуже смачно.
Відповідь: З особистих рецептів. Я шинку запікаю у рукаві. Кладу туди шинку, защіплюю рукав з однієї сторони, вливаю склянку бульйону прямо на м"ясо, защіплюю з іншої - і все. Якщо дуже вже здувається рукав, роблю дірочку циганською голкою, але зверху, щоб сік не витікав. І ще дуже важливо вгадати, щоб не перетримати, бо дійсно, тоді сушиться. Можна витягти з фольги чи рукава, покласти на дечко, а знизу поставити ще одне дечко з кип"ятком, щоб пара була, м"ясо вбере трохи вологи. А найкраща шинка у кожушку з тіста!
Відповідь: З особистих рецептів. я тежвсе запікаю в ркуаві,сочніше ніж у фользі. а в мене рукав одразу з дирочками по верху
Відповідь: З особистих рецептів. Як ви готуєте капусняк з квашеної капусти? Соромно признатись, але я його ще не варила, тому прошу настанови
Відповідь: З особистих рецептів. Я вже десь писала як тому зарадити. По-перше, не можна шинку випікати до кінця, щоб аж вона була тверда. Вона повинна бути трошки «недопечена» бо потім мясо повинно постояти в фользі хвилин 20 перед тим як його краяти. Я про це вже колись писала (http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=403192&postcount=86) Тут говоримо про птицю але з мясом так само треба поступати. :xaxa::y: Я також таке робила, правда із свіжим огірком і краю все не на кубики а на смужки. Мені так більше подобається.
Відповідь: З особистих рецептів. варите бульойн на ребрах свинних, картопля , морква, сушені грибочки пару штук. як все звариться, у самому кінці додаєте капусту. якщо дуже кисла -промийте на друшляку. запрвате спецями, напркилад майоран пасує до капусти і тмин. ну і сіль, перцю, лавровий листочок. капуста остання, тому що в кислому середовищі усі попердні овочі не зваряться. я знаю що дехто дістає бульбу перетирає і назад викидає в зупу, щоб таке було густе і мутне. але я так не люблю. знаю, що є якісь варінти капусняків з фасолею, пшоном , але я варю з грибами, як мій дідо варив, і люблю густий!
Відповідь: З особистих рецептів. Дівчатка! Хочу з вами поділитись рецептом дуууже смочного салатику, який спочатку видався мені трохи дивним... поки я його не спробувала. Це була любов з першого дотику:y: Інгрідієнти: креветки, персики консервовані, ананаси консервовані, мікс екзотичних фруктів також консервований (такі є в супермаркетах), майонез і часник. Фрукти порізати, додати креветки, заправити це все майонезом з часником... і насолоджуйтесь
Відповідь: З особистих рецептів. А я недавно пробувала робити таку страву: Вона готується в горшочках. Продукти клала на око і на свій смак, тому наводжу приблизну вагу інгредієнтів. 500 г мяса ( я брала свинину) 500 г печериць свіжих 2 болгарських перця середніх 1 цибулина 1 велика морква 700г картоплі Гриби, мясо піджарюємо окремо. Овочі теж підсмажуєм окремо від картоплі. У горшочки викладаємо слої: мясо, гриби, овочі, картоплю. кожен слой перчимо, солимо. Зверху поливаєм соусом, можна притерти сиром і відправляємо в духовку на 30 хв. Соус: 2 ч. л. муки підсмажуєм на маслі пів скл. сметани додаєм до муки додаєм томатну пасту приправа 10 овочів або мівіна трохи коріандру, базиліку, хмелі-сунелі - приправи за смаком і вподобаннями. Страву побачила по телевізору. Приготувала - здається мало вийшло, але наїлися всі. Дуже смачно!!!
Відповідь: З особистих рецептів. Їжа, їжа, вирішила я написати рецепт кавового лікеру, я його дуже любила, а викопала я його в старих маминих рецептах, часів відсутності чого небудь в магазинах. Якщо любите солодкі алкогольні напої спробуйте не пошкудуєте. 1 літр пива 400гр цукру 4 ст ложки кави Закипятити і охолодити,процідити, додати горілки за смаком, чесно я давала 100 грам, і мені вистачало, в рецепті писало 0,5 літра. За смаком нагадує "Старий талін"кавовий. Не подумайте, що я алкоголік, воно справді дуже смачне виходить.
Відповідь: З особистих рецептів. не треба, зразу пити, а кава має бути заварна, зберігати в холодильнику дома маю точно рецепт вершкового, а чи тут є пошукає.
Відповідь: З особистих рецептів. словнозвісний Apple/American pie - яблучний пиріг люблю, бо багато яблук і мало тіста Тісто: 2,5 скл. муки 2 ст. ложки цукру 1/4 ст. лижки солі 1/2 склянки холодного масла, подрібненого 5 ст. ложки олії 8 ст. ложки морозної води (холодної) * Змішайте муку, цукор та сіль. * Додайте в миску подрібнен масло та олію. Поріжте масло в муці ножем. * Додайте воду та розмішайте тісто. * Розділіть тісто на 2. Поставте в холодильник хоча б на півгодини. * Розкачайте одну половину в круг, іншу теж, але після начинки. Один круг маю бути на см 2 більший, верхній, шоб защіпити верх. * Після того, як "зліпите" 2 круга, проріжте декілька смужечок (не більше 1 см). Начинка 1/3 - 2/3 скл. цукру 1/4 скл. муки 1/2 ч. ложки кориці щіпка солі 8 сер яблук (чим більше,тим краще, тобто скільки влізе в форму) 2 ст. ложки масла (маргарину) * Вберіть яблука та поріжте їх лусками * Змішайте цукор, муку, корицю та сіл у глибокій мисці, додйте туди нарізані яблука, розмішайте. * Розділіть на попередньо розкаченому крузі тіста (викладеному на дно+стінки форми) * Покришіть зверху маргарин дрібно. * Накрийте іншою частиною тіста та защипайте краї. * Випікайте приблизно 40-50 хв (яблука всередині мають булькати).
Відповідь: З особистих рецептів. А я люблю готувати Айс Байн (холодна нога). Спочатку слід варити свинячу ніжку і кіло мяска, можна більше. варити як на холодець (години чотири, щоб від ніжки відділялося мясо). потім, бульйон злити, мясо відділити викласти на фольгу, заправити спеціями і в духовку ще на годинку. Спеції роблю так: на машинку мрія перемелюю чорний, білий, духмяний перець, лаврушку, гвоздику і що є ще в хаті, додаю головку ще часнику. Подавати таке треба з тушкованою квашеною капустою і пивом
Відповідь: З особистих рецептів. класична лазанья (італійська кухня) для тіста: 400 г борошна 4 яйця Для начинки: 700 г фаршу 0,5 кг помідорів без шкірки 1 цибулина сіль, перець, орегано, рослинна олія Для соусу Бешамель: 2 ст.л. борошна 600 мл молока 2 ст л вершкового масла сіль, мускатний горіх дял посипки 100 г твердого сиру Приготування: з підсоленого борошна і яєць замісити тісто(можна додати 1-2 ст. л молока чи води, але тоді тісто стане м'яким). Тісто поділити на кілька частин, дуже тонко розкачати і залишити підсихати. Підсушене тісто розрізати на пластини по розмірах форми, цибулю порізати кубиками і обсмажити в олії, додати фарш і дальше смажити, поки не стане розсипчастим, додати скибочки помідора, приправи і тушкувати ще близько 10 хв. Приготувати соус: борошно обсмажити в маслі, тоненькою цівкою влити молоко(постійно помішувати), посолити, додати мускатний горіх і дати закипіти. Форму ретельно змащуємо маслом і викладаємо послідовно пластини тіста, обсмажений фарш, соус, і так дальше. Останній слой це соус. Зверху посипаємо твердим сиром і випікаємо протягом 30 хв при температурі 200 градусів