Дорогі форумляночки! Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів. В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут. Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів. Наперед дуже всім дякую за розуміння! Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів. Отже, про ковбасу святкову. По-перше треба мати у в що те м"ясо запхати, тобто оболонку. Я використовую тільки свинячі кишки, наш м"ясник, у якого ми м"ясо купуємо завжди мені залишає, ну і в селі тричі на рік колють кабанців, то теж всі лишки собі забираю. Кишки треба намочити у теплій солонуватій воді з ложкою оцту (відбиває запах) на кілька годинок і почистити ножем (пошлямувати у нас кажуть).Ну і промити кілька разів під краном. Тепер начинка. Можна робити і з одної свинини,але найсмачніша ковбаска в мене виходить із змішаного фаршу - свинина і телятина 50/50. Кілограм жирної свинини (якщо не жирна, то треба брати трохи сала, інакше ковбаса буде сухою і несмачною) ріжемо на шматочки приблизно см на см. Телятинку пропускаємо через м"ясорубку із великими отворами. Змішуємо, додаємо солі, перчику ( я даю суміш чорного, духмяного,білого і паприки), гірчички зернятами десь столову ложку добрячу, пропущені через давилку зо п"ять -шість зубочків часничку (можна менше, як не любите) і місимо як тісто. У процесі вимішування обов"язково потроху вливаємо 3\4 склянки теплої перевареної води, фарш все вбере. Як вимісили, то вибиваємо добряче, як на котлетки. Тоді накриваємо фарш харчовою плівкою і ставимо в холодильник на годинку, щоб всі аромати розкрились і з"єднались у букет. Ну а далі начиняємо оболонки ( не туго, бо полопається і будем мати тушонку з часничком), вкладаємо їх кільцями на змащені смальцем дечки, пробиваємо булавкою чи голкою в місцях, де зібралось повітря, і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку. Я ще вливаю на дечко по півсклянки води, щоб не різко почали пектися, не засушились. Приблизно хв через 30 зливаємо зайву рідину, зменшуємо температуру до 160 і допікаємо ще хв 30-40. Я загалом печу годинку, мінімум 50 хв. Увага! Багато що залежить від духовки! Треба дуже пантрувати, щоб не перепекти. Зовнішній гарний червонуватий вигляд + аромат готової ковбаски + оболонка пробивається зубочисткою із силою, а у м"ясо входить легенько. Якщо зверху ковбаски вже червоні, але ще мають пектися, вимикаю верхній вогонь у духовці. Готові ковбаски прямо на дечках накриваю змоченим пергаментом і зверху рушником. Хв десь на 20-30. Так вони мені ніжніші. Якщо то морочливо, то маю рецепт ковбаски без оболонки вареної, теж часто готую, (частіше ніж печену, бо менше замороки). Відгукуйтесь, якщо схочете, то напишу. ото моя ковбаса
Відповідь: З особистих рецептів. А як щодо штучних оболонок,....я от недавно такі випадково побачила?
Відповідь: З особистих рецептів. Дуже гарно і зрозуміло розписала СОФІЯ-СОНЯ рецепт приготування домашньої ковбаски:y:. У рецепті моєї мами лише деякі відмінності: - щодо пропорції свинини і телятини, то більше додає таки свинини. Однак потрібно враховувати жирність м"яса. Якщо занадто жирне, тоді більше добавити телятини; - зі спецій дає лише сіль, чорний перець і подрібнений часник; - ніж для м"ясорубки бере з 4-ма отворами і перемелює обидва види м"яса; - води мама де добавляє; - голкою кишки не пробиває. Бо коли напихає м"ясо через м"ясорубку, то потрібно слідкувати, щоб повітря в кишку не попадало (щоб постійно м"ясо було в м"ясорубці) А решта практично все те саме. В кожної господині свої нюанси. Думаю, що з часом ви з нами поділитесь своїм удосконаленим
Відповідь: З особистих рецептів. Підкажіть, будь ласка, їстивний салат з кропиви:ninja:. Читала колись що це дуже корисно. І навіть наскубала в селі в кульочок:8:. Залишились дрібниці..... якось то з"їсти:xaxa::ninja:
Відповідь: З особистих рецептів. Кропиву додаю в салат із яєць+зелена цибулька+ кропива, заправлене сметанкою і ще в салатик із крабових паличок: яйця, кр палички, свіжий помідор, кукурузка і жменька кропивки. Цей з майонезом. А вчора привезла теж із села файної кропивки молоденької, то борщу зварила зеленого навпіл із щавлем. Ще з молодої капусти салатик робила, то теж здуру тої кропиви додала. Кака неймовірна! Я не знаю чи то правильно, але я просто ріжу цибулю тонкими кільцями, приправляю сіллю і каррі, залишаю на трохи, а тоді легенько підсмажую, щоб пом"якшала. Роблю тісто (такої густоти як кляр) на яйцях з мінеральною водою і трішки оливкової олії. Туди ту цибулю і смажу такі млинчики. Рідко то роблю, бо Таня не їсть. хіба з грибами на сметані. Чи то може ви про печиво цибульне?
Відповідь: З особистих рецептів. СОФІЯ-СОНЯ, а ви кропиву перед приготуванням обшпарюєте кип"ятком:confused:, чи свіжою "тішетесь"?:xaxa:
Відповідь: З особистих рецептів. Не ошпарюю. Мені ошпарена нагадує Мну ледь присолену. П С Я не мазохіст, мну у харчовій плівці.
Відповідь: З особистих рецептів. Дівчата, де тут хто давав перепис пляцка з вишнями. Ніяк не можу знайти. Пам*ятаю що печеться два крухі коржі з вишнями і пересмаровується масою. Моя мама таке сестрі на весілля пекла 19 років тому. Мама ніяких переписів не зберегла. А я дуже хочу такого пляцка!
Відповідь: З особистих рецептів. А я не дочекавшись вашої відповіді таки на всій розсуд "стряпала":ninja: Кропиву ошпарила (бо за свій язик переживала:xaxa. Подрібнила в комбайні (напевне в таких моментах найбільше ціняться подібні пристрої). Добавила петрушки, цибульки, варені яєчка, трохи часничку (аби не списувати всю пекучість лише на кропиву:xaxa... добре, що полінувалась редиску добавляти.... Те що вийшло... навіть не знаю як описати... ні кольору ні смаку... лише запах часничка заманює:xaxa: Може й корисно, але не для мого стравоходу:confused: А по чоловіковій реакції зрозуміла, що отой зелений чоловічок тут таки найбільше пасує:xaxa: От такий маю досвід. Тепер можу спати спокійно:xaxa:
Відповідь: З особистих рецептів. Дівочки, маю свіжу рибу, порадьте щось з власних рецептів що би то такого смачненького з нею зробити. Смажити не хочеться, фрширувати довго, я би запекла, але з чим. Ото чоловік повертається з відрядження, хочу щось особливе...
Відповідь: З особистих рецептів. риба яка? я шмарую приправами, -- вегете , набір для риби, перець мелений, далі шмаорую трохи майонезом - і в холодильниу. за 30 хв. - роблю розрізи - туди запихаю лимон половинками дольки, і в середину в животик- протушену цибульку і моркву. і в піч на 30 хв. мені смакує.
Відповідь: З особистих рецептів. Дуже люблю свіжу рибу, тому часто її готую. Якщо велика, то в середину даю печериці, моркву, цибулю - все підтушене і заправлене + маслини , сколюю шпажками, щоб не вилітало, а саму рибу в приправи, які любите, деколи в майонез, деколи ні, потім в рукав і запікаю. А коли менша, тобто кожному на тарілку, то просто в майонезі зі спеціями і запікаю, а вже потім лимон зверху і що фантазія підказує для краси... Ой, йду я теж за рибою...
Відповідь: З особистих рецептів. Я часто готую рибу, і також не люблю жарити, по перше шкідливо, по друге довго пацькатися. Зазвичай я її печу так : порізати на кусочка, посолити, поперчити і дати трохи постояти. А тим часом нарізати цибулб пів кругом, натерти моркву ( моркву і цибулю в досить великій кількості), тушу разом додаючи трохи масла трохи олії, коли і морква і цибуля зтушилися додаю сметану, і це все перетушую. Потім на бритванку (я це роблю у шкляній посудині) Викладаю моркву, цибулю з сметаною на дно (трохи залишаю), викладаю рибу, трошки скроплюю лимонним соком, звершу ще посипаю морквою і цибулькою, тим що залишила, посипаю потертим сиром. І в духовку, десь 20-30хв. (до готовності).
Відповідь: З особистих рецептів. я в бритванку голу, бо пічка в мене погана. а так -спробуйте в рукаві. сік збиреться смачненький.
Відповідь: З особистих рецептів. Дуже всім дякую. Мені від ваших рецептів аж слини прибавилось. Буду чоловіка сьогодні зустрічати рибою, салатиком весняним, ну і ...:shy::shy::shy: