Дорогі форумляночки! Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів. В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут. Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів. Наперед дуже всім дякую за розуміння! Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів. Панадолочко, ну чого ти? не розстроюйся! йдемо разом в жилєтку, бо в мене сьогодні така сама халепа на душі так прикро, а мама втішає "Ото горе якби то були найбільші біди на землі..." Вирішила сьогодні зранку ще раз побалувати своїх тортом Бомба і спекти корж. Те, що в мене вийшло - капець Виню у всьому розпушувач. Завжди печу на Др.Еткер, а зараз скінчився і купила в кіоску який мені невідомий вітчизняний. І вийшов у мене шоколадний блін........... А погана духовка - це ............. сама знаю, що це таке тому щиро співчуваю! зато батони в мене вийшли - файні як ніколи
Відповідь: З особистих рецептів. Я вже марю коли буду мати свою кухню і нарешті нормальну духовку....так хочеться щось файнюче спекти (малий в мене дуже любить тортики).... Анута, дякую Вам за підтримку
Відповідь: З особистих рецептів. обіцяний рецепт для Анастасії Хачапурі як кажуть люди двох хачапур вистарчає для того щоб нагодувати на сніданок мужа (моєму вистарчило 2,5) Зі слів чоловіка смачніші ті, котрі були тоншими. Зручним є те, що тісто робиш звечора, а вранці бах-бах і вже смажиш
Відповідь: З особистих рецептів. Ануто, то ви так і смажите, без олії? звичайна сковорідка також підійде чи має буте спеціальна, з тих що рекламують?
Відповідь: З особистих рецептів. я смажила на олії на тефлоновій. я собі якось туго уявила як то без олії і зробила (як справжня господиня) по своєму :xaxa: я знаю що їх ще запікають, але то можливо мороки більше, а може і ні :confused:
Відповідь: З особистих рецептів. А чому погано собі представляєте?Без олії вони також чудові виходять тільки сковорідку треба брати з товстим дном. В мене чугунна стара і тефлонова але груба, то печу на них - суперово получається, ІМХО - на оліїї будуть дуже жирними.
Відповідь: З особистих рецептів. Хочу поділитись рецептом своєї улюбленої запеченої з грибами і сиром картоплі. Отже, почищену картоплю (наприклад пів кілограму) порізати кружечками (меншого діаметру), середньої товщини, щоб добре пропеклась. Печериці (250 грам) помити і порізати кусочками на половину меншими, ніж картопля. Готуємо сирну прокладку. Беремо 250-300 г сметани, трошки (напр. 5 столових ложок) майонезу, 200 г тертого на грубій терці голандського сиру (гауда, російського ...), 100 грам несолодких вершків, солі, перцю чорного, орегано, трохи дрібно порізаного кропу, і перемішуємо - якщо виходить доволі густа маса, можна додати ще трошки сметани і майонезу. Далі викладаємо в гусятницю пластами картоплю в перемішку з печерицями і сирну прокладку (карт з печ /сир /карт з печ/ сир...) і запихаємо в гарячу духовку. У мене духовка електрична - пояснюю на прикладі електричної про час приготування. 20хв-при температурі 200-220 градусів, 20 хв- при температурі 180 градусів, далі відкрити і притрусити ще зверху добряче тертим голландським сиром і залишити ще в духовці на хв 15 при температурі 150-160 градусів, перед тим попробувати на предмет готовності картоплю, бо в мене як коли картопля вимагає часу випікання - коли 30 хв, коли і 50, я написала 40 в середньому + 15 хв з притрушеним зверху сиром. Отакий маленький рецептик.
Відповідь: З особистих рецептів. Салат грецький з прибамбасом. Порізати помідори, сир фету ваговий, огірок свіжий однакового розміру кубиками, додати оливки без кісток (власне зелені оливки, а не маслини), нарізати зелену цибульку (не дрібно), кропику, натерити трохи голландського сиру і додати жменьку кедрових горішків. Приправити чорним меленим перцем, орегано і оливковою олією. Не солити (оскільки фета і оливки самі по собі солені). Салат з селери. Корінь однієї селери і 2-3 яблучка потерти на грубім терці або в кухонному комбайні, додати родзинок, грецьких горішків дрібно-посічених і заправити майонезом. До смаку посолити і готово! Оселедець з яблуком. Філе оселедця почистити, випотрошити з кісток і порізати кусочками (можна купити готове філе порізане кусочками, але я особисто не люблю такого). Половину цибулі ріпчастої порізати тонкими кружальцями, посолити, поперчити, перемішати з філе і заправити олією та оцтом (ми заправляємо яблучним оцтом). Потерти на терку 3-4 яблука, нарізати дрібними кубиками 1 ріпчасту цибулю (яку бажано, щоб гіркота зійшла, трохи поцукрувати і промити проточною водою в друшляку, а потім поставити стекти) і, яблука з цибульою заправити сметаною з гірчицею. Викласти яблучну заправку в посудину, з якої будете їсти чи подавати на стіл (рівномірно одним шаром) і викласти рівномірно одним шаром філе оселедця з цибулькою по верху. Притрусити зверху майонезом і посипати дрібнопосіченою зеленню ... Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів. Пекла ось такі корзинки: Тісто для корзинок: 1 яйце 1/2 ст. цукру 100 гр масла 100 гр маргарину 1/2 ст.л. майонезу 1/2 ч.л. соди, погасити оцтом або лимонним соком 2 ст. муки Сироп: 1,5 ст. цукру 1/3 ст. води 1 ст.л. цукру Спекти з тіста корзинки. Приготувати крем: 4 білки збити в круту піну. Зварити сироп (повинен стікати з ложки такою ниточкою) і гарячим тоненькою струйкою влити в білки. Долдати лимонну кислоту (1/2 ч.л.). Збивати. Наповнити корзинки кремом. Моє зауваження: Цього сиропу завжди забагато для 4-х білків, тому я не весь сироп виливаю у збиті білки, а десь приблизно 2/3.
Відповідь: З особистих рецептів. Зараз сезон полуниць, тому в мене частенько печеться рулет "на око". Тісто: беру 4 яйця (свіжі, але ставлю в хододильник, щоб добре збивалися), виливаю в горнятко, в інше таке ж горнятко беру такої самої кількості цукру, і в третє - борошна. Яйця з цукром збиваю в пухку піну, додаючи борошно і добре вимішую (за годинниковою стрілкою), чайну ложку порошку до печива. Все виливаю на змащену жиром бляшку і відразу печу в гарячій духовці, орієнтовно 5 хв. Відкривати і заглядати не можна, бо бісквіт "сяде". Гарячий бісквіт відразу загортаю разом з пергаментним папером в трубочку і ставлю студитись. Коли вистигне - розмотую, витягую папір і змащую кремом. Крем: домашня густа сметана, цукрова пудра, ваніль. Полуниці прямо в крем не давати, бо зіпсується. Треба вибрати не дуже мякі, щоб не пускали сік, але спілі. Порізати кусочками і повстромляти в крем, згорнути все трубочкою і на годину в холодильник.
Відповідь: З особистих рецептів. Дівчата, а може в когось є перепис пирога з картоплею і гречкою... поділіться )
Відповідь: З особистих рецептів. дякую за рецептСьогодні зробила такий рулетик....мужчинам сподобавс, а я скоштую вже зранку ( дієта блін)
Відповідь: З особистих рецептів. ооо, я вж давно своїм не даю безконтрольного доступу до холодильнику, видаю їжу порційно, а то б певно макарон три тижні валявся нез"їдженим, а котлети змітали за півгодини. А рулет ням ням , смачний
Відповідь: З особистих рецептів. 300гр.молока теплого,пів пачки дріждів,пів чайної ложки солі,1ч,л цукру,2 яйця,2 ст,л олії.Коли тісто підійде взяти половину тіста постелити,положити фарш,другою половиною накрити,пекти 40 хв.Начинка:пів каструлі картоплі,порівно води,як закипить додати 0.5 ст.гречки,нехай вариться поки не википить вода,тоді додати смажену цибулю,перемяти,посолити,поперчити.Смачного!!!