З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: З особистих рецептів

    [​IMG]
    сирні бублики:
    1 кг сиру
    4 яйця
    1,5 ст цукру
    1 ч л пор до печ
    Муки як забере, має бути мяке,ледь чіпатись до рук, головне не забити тісто, підсипати коли розкачувати. Смажити на олії, викладати на паперові рушники, обкатати в пудрі

    ---------- Додано в 08:28 ---------- Попередній допис був написаний в 08:27 ----------

    к-ть на тарілці дорівнює 1/3 порції(з 300 грам сиру), на 1 кг виходить багато
    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 22 Травень 2014
  3. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Відповідь: З особистих рецептів

    на прохання в карму, Овочева піца
    рецепт дуже простий!
    тісто
    30гр дріжджі посипаю 2 ст.л. цукру (розмішую за деякий час, вливаю
    200гр літеплого молока.
    1ч.л. солі і борошна скільки забере, щоб не забити тісто в кінці 3 ст.л олії вимішую, накриваю рушником і в тепле місце щоб виросло на 1год. (має збільшитись в 2рази)
    тоді розкладаю на велику протвінь, змащену олією (руками розплямкую тісто на протвіні)
    на тісто шарами:
    помідори щільно кружечками. солю або приправа до піци, зверху, кукурдудза + перець болгарський + маслини і зверху затираю сиром,
    печеться у мене при 200градусах 20-30хв
     
    Останнє редагування модератором: 9 Червень 2014
  4. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Відповідь: З особистих рецептів

    може комусь пригодиться, любителям печінки.
    печінку обкачувала в крохмалі
    смажила окремо цибулю і окремо печінку
    тоді все до купи і залила 2ст л сметани+ 2ст л вершків+ 1ч л гірчиці + сіль перець до смаку покипіло 2-3 хв і всею
    ТАКА СМАКОТА!!!
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Antivirus

    Antivirus Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Поділюсь легким і неймовірно смачним рецептом торта, який випадково знайшла в світовій паутині.)

    В основі - класичний бісквіт. Крем у торті повністю повторює склад класичного крему для тірамісу, але з додаванням желатину для стійкості. Ягоди, в принципі, можуть бути будь-якими на ваш смак.

    Інгредієнти для бісквіта
    3 шт. яйця
    150 гр. цукру
    140 гр. борошна
    Інгредієнти для крему
    500 гр. маскарпоне
    4 шт. яйця
    80 гр. цукрової пудри
    1,5 ст.л. желатину
    1 щіпка солі
    Інгредієнти для верху
    150-200 гр. полуниці
    1 пакетик желе для торта
    роз'ємна форма 23-26 см

    Спочатку треба приготувати тісто для бісквіта, за технологією приготування класичного бісквіта. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин, в процесі дверцята духовки не відкривати. Готовий бісквіт остудити на решітці, зрізати верх так, щоб вийшов корж товщиною близько 2-2,5 см.
    Тепер приступити до крему. Желатин залити 4 ст.л. води, дати набрякнути, потім на плиті довести до розчинення (не дати закипіти!). Остудити майже до кімнатної температури.Яйця поділити на білки і жовтки. Жовтки збити до світлого кольору з цукровою пудрою. Пару столових ложок маси розмішати з желатином, потім додати цю суміш у велику миску з жовтково-цукровою сумішшю і добре перемішати.Додати маскарпне кімнатної температури і розмішати до отримання гладкої однорідної маси. Білки збити з дрібкою солі в круту піну. У два прийоми з'єднати білки і жовтково-сирну масу, дбайливо перемішуючи рухами знизу вгору.
    Покласти корж у форму. Зверху вилити крем. Поставити в холодильник на годину, щоб крем схопився.
    Полуницю нарізати скибочками, вкласти поверх застиглого крему.
    Приготувати желе з пакетика за відповідною інструкцією. Остудити до кімнатної температури і залити полуницю. Поставити торт в холодильник на 4 години.


    [​IMG]
     
  6. Shamna

    Shamna Мамуся

    Відповідь: З особистих рецептів

    Тарт з вершками та полуницею
    Тісто:
    125 гр масла
    250 гр борошна
    90 гр цукрової пудри
    1 яйце
    Робила тісто в комбайні. Якщо бачите, що тісто зарідке, можна додати ще трішки борошна. Готове тісто має постояти у холодильнику мінімум 30 хв. Після того викласти у деко і випікати до готовності на середньому вогні.
    500 гр вершків + 2 пачки згущувачу + 50 гр цукрової пудри, збивати до утворення твердої піни.
    Крем викласти на охолоджений корж і прикрасити ягодами або фруктами на власний смак.
    Смачного
    [​IMG][​IMG]
     
  7. Vinnikomachka

    Vinnikomachka Читаюча посиденька

    Відповідь: З особистих рецептів

    Картопляно-гречаний пиріг
    Інгредієнти:
    Тісто:
    500 г борошна
    1 скл. теплого молока
    1/2 скл. теплої води
    4 ст. л. олії
    50 г дріжджів ( я брала пакетик сухих 7г)
    сіль до смаку
    цукор

    Начинка:
    200 г вареної гречки
    500 г вареної картоплі
    1-2 цибулини
    олія
    часник
    сіль
    зелень (кріп)

    Молоко+вода, додати чайну ложку цукру, дріжджі - розмішати. Додати решту складників, замісити тісто. Залишити на 15 хв. (я залишила 45хв) , щоб підросло.
    Картоплю (краще всього тільки-но зварену відціджену) потовкти, додати гречку, смажену на олії цибулю, подрібнений часник, підроблену зелень, Все вимішати, посолити-поперчити за смаком.
    Форму для пирога змастити жиром. Викласти 2/3 тіста, потім начинку, зверху - накрити рештою тіста. Змастити яйцем, пекти біля 1 год. при темп 190 градусів.

    Смачного!
    [​IMG]
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Shamna

    Shamna Мамуся

    Відповідь: З особистих рецептів

    Цибульник
    1 пачка маргарину + 3 столові ложки борошна ( посікти )
    1 яйце розмішати в 1 склянці сметани
    Замісити тісто, додаючи ще борошно, поки тісто не стане потрібної консистенції ( має бути не рідке і не дуже туге ).
    Залишити в холодильнику на 12 год.
    Начинка:
    4 яйця збити на піну, додати 4 сирки плавлених потертих на грубій терці і 5 - 6 тушкованих цибулин. Ще можна додати смажені печериці.
    Сіль, перець до смаку.
    Випікати при 250○, 30 - 40 хв.

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Музик

    Музик Мартуська

    Відповідь: З особистих рецептів

    Павлова
    корж:
    5-6 білків
    270 гр цукру
    15 гр кукурудзяного крохмалю
    1 чайна ложка винного оцту (білого, бажано, бо інакше колір коржа не ідеальний)
    крапля ванільки

    білки з дрібкою солі збити, по ложці додавати цукор, змішаний з крохмалем, поки не почнуть з'являтись "жорсткі піки". коли маса стане гладкою і блискучою - додати оцет і акуратно перемішати.
    на пергаменті намалювати коло - форму майбутнього коржа, перекинути пергамент іншою стороною і викласти білки по окресленій формі.
    розігріти духовку до 175 гр, білки ставити вже у гарячу духовку, і зразу ж зменшити температура до 125 градусів. пекти 30 хвилин, після чого знищити температуру до 100 градусів, випікати ще годину. потім духовку вимкнути, але не відкривати. корж має повністю вистигнути, перш ніж його турбувати. в результаті має вийти корж з твердою скоринкою, як у безе ззовні, і ніжне суфле всередині.

    крем
    читала різні варіанти, але мені найбільше подобається 250 гр маскарпоне+500 гр вершків 30%
    вершки збити, додати сир і тріііііііішечки цукру (десь 2 чайні ложки, ну але то як кому подобається, пробуйте на смак)

    торт збираєм таким чином: корж (в мене не виходить знімати його з пергаменту гарно, тому я просто перекидаю на тарілку і знімаю пергамент так), зверху на нього - крем, а по центру крему красиво викладаємо ягоди (можуть бути будь-які сезонні ягоди, фрукти, я пробувала навіть джем з морожених полуниць)
    Смачного!

    забула дописати: крем накладати не раніше як 15-20 хвилин до поїдання, інакше безе розмокне і буде каша
     
    Останнє редагування: 11 Червень 2014
  10. Gybka Bob

    Gybka Bob Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Солені палички з кмином
    250 г вершкового маргарину
    3 яйця
    1 скл. теплого молока
    50г дріжджів
    солі на кінчику ножа
    1ст.л. цукру
    муки - скільки забере до утворення м'якого тіста
    На дошку просіяти муку, на неї потерти охолоджений маргарин, посікти ножем, додати по одному 3 яйця, цукор і сіль, замішуючи усе теплим молоком, попередньо розчинивши у ньому дріжджі. Муки додавати стільки, щоб утворилося м'яке тісто.
    Після цього тісто залишаємо на дошці на 30хв, щоб підійшло, а потім ділимо на частини, кожну з них окремо посипаємо сіллю, кмином і розтачуємо до 5мм (приблизно). Ріжемо на тоненькі (хто любить - грубші) полоски, даємо підрости хвилин 15 і випікаємо при температурі 180-190 градусів.
    З однієї порції виходить дуже багато паличок.
    Взяла у цієї господиньки http://dreamfood.ua/forum/topic_721/8
    Єдине, щоб змінила, то не терти маргарин, а сікти з мукою, щоб вийшли слойкою палички
     
  11. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: З особистих рецептів

    Намагатимусь максимально описати процес оскільки бачила його. Минулого року робили ми в тата, сама вдома ще не робила, такі процеси завжди робимо разом. Свинна та куряча тушонка. Свинна:м"ясо помити і нарізати кусками десь 2 на 2 см. Одразу напишу що тушонка не має бути зовсім пісна(хоча сало ми не даємо, я не люблю)тому можна давати трошки жирнішого м"яса або шпондера. Ми робили 2/3 пісного+1/3 жирнішого. М"ясо закинути у великий баняк+сіль+лавровий листок+духм"яний та чорний перець горошком і ставимо тушити(помішуючи) на 1-1,5 год на маленький вогонь.Можна додати трішки води щоб до дна не пригоріло. На смак треба заправити саме коли тушите. Потім розложити в банки і стерелізувати ще 1 год, закатати і все. Куряча робиться аналогічно лише тушити менше(30-60 хв). Як варіант можна пару тушонок зробити м"ясо+ крупи(з гречкою чи рисом)
     
  12. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: З особистих рецептів

    дуже потішив простецький, але при тому смачнючий літній пиріг з персиками.
    беру собі до закладаок і вам рекомендую)) за його простоту і швидкість виконання, а також за можливість фантазувати, що я люблю).
    лише хочу сказати, що зайвою мені там виявилась мигдалева есенція, хоч я дала на половину менше. ніж в рецепті, але цей аромат мені там абсолютно зайвий, бо відволікає від начинки. з"явилась думка, що тіїю есенцією автори вирішили замінити мигдалеву муку :)
    в начинку я дала персики і малину - аромат небесний :girl_in_love:. ну і тісто фактично з борошна та олії - дуже розсипчасте і пісочне.
     
  13. Зорянка

    Зорянка Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Кабачки мариновані
    Потрібно 1 кг кабачків, помити, почистити від шкірки і нарізати кружечками товщиною приблизно 4 мм.
    Зробити маринад:
    1 склянка олії
    1 склянка цукру
    1 склянка оцту
    2 чайних ложки солі
    2 чайних ложки куркуми
    2 чайних ложки меленого коріандру
    5 зубчиків часнику
    Цукор потрібно розчинити в оцті, тоді додати всі решта інгредієнти. Залити кабачки маринадом і добре вимішати їх (бажано ложкою, бо куркума пофарбує руки). Потім скласти кабачки в банку і залити маринадом, поставити в холодильник. Через 1,5 доби кабачки готові.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Arabika

    Arabika Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Вишневий пиріг - рецепт
    Тісто: 3 яйця, 0,5 ч. л. розпушувача, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, олія для змащування форми.
    Начинка: 1 кг вишень, 1 скл. цукру, 4 г. крохмалю.
    З вишень вийміть кісточки. У підсумку у вас повинно вийти приблизно 500-700 грам вишень без кісточок.
    Відокремити жовтки від білків яєць.
    Збийте білки в піну. Для збивання беріть холодні білки, холодний скляний посуд і холодні вінчики для міксера.
    Жовтки змішайте із цукром.
    Перемішайте білки з жовтками.
    Борошно просіяти, змішати з розпушувачем для тіста.
    На повільній швидкості міксера введіть у яйця борошно й розпушувач. Ретельно перемішайте.
    Вишні перемішайте із цукром і крохмалем. Крохмаль необхідний для того, щоб сік з вишень не випливав на лист, а залишився в пирозі.
    Форму розігріти, змазати олією.
    Духовку розігрійте до 180 градусів.
    Тісто, що вийшло, вилийте у форму, змазану олією. Можна використовувати силіконові форми для пирогів, тоді змазувати не потрібно.
    Вишні викладіть на тісто. Вони небагато опустяться по тісту до дна.
    Випікайте при температурі 180 градусів 30 хвилин.
    Цей пиріг можна приготувати й з іншими соковитими ягодами – черешнею, полуницею, малиною, смородиною, чорницею і т.д.
    P.S. Вишні можна брати і менше, відповідно цукру і крохмалю теж. Форму для випікання краще брати високу. Час випікання залежить від того, яка духовка. В мене електрична.
     
  15. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Болгарський холодний літній супчик Таратор (питали в кармі, як готую)

    Огірок - 2 шт невеличких
    Кефір (наш кислий, беру тільки польський або йогурт) - 300 мл
    Часник - 1 або 2 зубчика (на ваш смак)
    Кріп - невеликий пучок
    Волоські горіхи - 5-6 штучок
    Вода - 100 мл

    Огірки натерти на тертці, якщо тверда шкірка, то почистити краще, кріп подрібнити, часник натерти на дрібну тертку, горіхи подрібнити ножем, все скласти в глибоку тарілку, посолити-поперчити на смак.
    Заливаємо сумішшю кефіру і води, перемішуємо, прикрашаємо перед подачею горішками, кріпом чи петрушкою. Ще можна дати 1 ч.л. оливкової олії, корисніше і ситніше буде.
     
  16. Arctica

    Arctica Енергійна жіночка

    Відповідь: З особистих рецептів

    Можливо комусь і не відкрию Америки))) але якось чекаючи прихід гостей і маючи в наявності в холодильнику багацько яєць, придумала собі таке блюдо нашвидкоруч:
    Відварили яйця і взялася до приготування начинки6
    1. Натерла гол. сирки + подріблений кріп+спеції+трішки майонезу+відварені жовтки=все ретельно перемішала, і цією масою нафарширувала яйця зверху прикрасивши трішки червоною ікрою (можна прикрасити оливкою/подрібленими крабовими паличками тобто хто що нафантазує).
    а оскільки яєць було багацько:girl_wink: то фарширувала ще такою начинкою:
    1. Дом. сир (творог) розтовкла виделкою + подріблену зеленину+відварений жовток+дрібно нарізані соломкою грибочки-шампіньйони +трішки майонезу і цією масою фарширувала яйця.

    Гостям смакувало, оскільки щось новеньке, легеньке і смачненьке.:girl_claping:
     
  17. agatha

    agatha Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Я точнісінько так само готую цю страву ( тільки без горіхів) і називається вона грецький соус дзадзики/цацики. На цей соус є декілька рецептів: з винним оцетом і без, можливо є якийсь із горіхами...
     
  18. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: З особистих рецептів

    Оладки пухкі)
    Я роблю на воді,можна і на молоці
    2ст. борошна
    1.5 ст води(молока)
    30 гр дріжджів
    1ст.л цукру
    сіль до смаку і можна додавати ізюм чи курагу
    Дріжджі розвести в теплій воді+сіль, цукор, борошно-замісити тісто.Поставити в тепле місце, щоб підійшло. Потім, не вимішуючи!, викладати ложкою на сковорідку і смажити до золотистого кольору
    Смачного)
     
  19. Arabika

    Arabika Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Мариновані баклажани з базиліком

    2кг баклажан, 500г цибулі, пучок свіжого базиліку, пару зубків часнику, цукор, сіль, оцет, спеції.
    Баклажани ріжемо кружальцями, злегка солимо і даємо відстоятися 30хв. Обсмажуємо баклажани на олії до напівготовності. Викладаємо баклажани в миску або кастрюлю, додаємо нарізану півкільцями цибулю, тонко порізаний часник, спеції до смаку, порваний руками базилік. Додаємо 1ч.л. з горкою солі, 1/4скл. цукру, 1/4скл. 9% оцту. Обережно перемішуємо і залишаємо в холодильнику маринуватися. 4-6 годин достатньо для маринування, але можна і довше маринувати. Дуже смачні баклажани получаються.
     
  20. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Пиріг з м`ятою та яблуками
    Нічого особливого, швидко і смачно.

    5 яблук кислуватих, 3 яйця, 50 гр. масла, 0,5 ст. цукру, пакет кефіру чи йогурта, 2 ст. борошна, листочки м`яти, ванільний цукор, 1 пак. порошка до печива, молота кориця.
    Розтопити масло, додати цукор і яйця, вимішати окремо кефір з порошком до печива, борошном, влити цукор з яйцями, перемішати (тісто має бути як сметана, може трохи густіше. Окремо нарізати тонкими скибочками яблука. В блендері змішати листочки м`яти з ванільним цукром і корицею.
    В змащену форму вилити половину тіста, зверху викласти яблука, посипати м`ятною сумішшю, залити рештою тіста. )я ще притрусила на сире тісто рештками кокосової стружки).
    Випікати приблизно 30-40 хв. (в мене духовка слабенька).
    Досить приємний смак з м`ятним холодком.
     
  21. vendi

    vendi New Member

    Відповідь: Вівсяне печиво

    Вам предложу свое овсяное печенье рецепт.
    [​IMG]

    Овсяные хлопья залить стаканом горячего молока, перемешать и оставить для набухания.

    В охлажденную набухшую массу добавить муку, смешанную с крахмалом, вбить яйцо, всыпать какао и сахар, положить творог и размягченный маргарин. Всю массу тщательно перемешать, добавить соду, гашенную уксусом, перемешать тесто и вылить на смазанный жиром противень (покрытый смазанным пергаментом).

    Выпекать в разогретой до 180 градусов духовке примерно 25-30 минут (время зависит от особенностей духовки и толщины коржа).

    Готовый корж разрезать, печенье выложить на блюдо горкой, посыпать сахарной пудрой.
    Продукты (на 6 порций)
    хлопья овсяные 2 стакана
    молоко 1 стакан
    мука 1 ст. ложка
    крахмал картофельный 1 ст. ложка
    яйца 1 шт.
    какао 5 ст. ложек
    сахар 2 стакана
    творог 200 г
    масло сливочное 100 г
    сода 0.5 ч. ложки
     
    • Тупо! Тупо! x 1