запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Хтось мені казав що морозити агрус не можна, бо при розморожування виділяється якась речовина шкідлива (?). Я минулого року цього не знала, заморозила пакет. Коли додала розморожений агрус до молочної каші, вона відразу звурдилась.
     
    Останнє редагування: 4 Червень 2018
  3. Rona

    Rona Мама-йожик

    Молоко вурдиться від кислоти. Крапнути лимон в молоко і звурдиться теж. Звичайна реакція з білком. Так роблять сир панір.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
    • мімімі мімімі x 1
  4. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Дівчата, а чи можна заморозити черешню, щоб вона потім не була як трава?
     
  5. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Я ще не пробувала.Але читала,що люди блендеровану з невеликою кількістю цукру морозять-потім до морозива чи панкейків смачно.
     
  6. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Маю питання по вишні. Достигає на дереві море вишні. Що з нею можна зробити? Завжди було не багато, а цього року мега врожай). Останні роки навіть купували. Заморожувала цілу і без кісточок. Морозилка не резинова, все заморозити не вдасться. Отже, треба щось в банки. Тримати планую в гаражі, іншого приміщення нема. Підкажіть щось, будь ласка!
    І поки писала, згадала за сушену вишню. Хтось сушив?
     
    Останнє редагування: 7 Червень 2018
  7. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Вишня в свому соці до печива, наливка з вишні, компот з вишні.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Rodionochka для мене вишня у власному соці-бест. До всього ,всього її можна і, як напій.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  9. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    Вишняяяяяяк, звичайно. Такий до непристойності тягучий та густий, насиченого вишнево-гранатового кольору, такий, щоб відкоркувати і звідти у лікерну рюмку полилось ціле двітисячивісімнадцяте літо.Але ми спеціальну вишню маємо на вишняк, чорну.

    Офф.
    Я вишні обожнюю так само, як черешні. Дві черешні вродили цього року нівроку. Приблизно прикинули - 5 відер вже зірвали. Якщо в неділю було ще ціле відро зірваних, то вчора вже рвали свіжі. До останньої черешеньки все пішло "у прірву" - тобто, в мене))) та трохи їла сім'я. Те саме планую і з вишнею та далі сезонно.
    Я цього року помітила, що дууууже слабенько пішли заморожені ягоди. Бо є восени-взимку кавуни, дині,яблука,груші,гранати,хурма,виноград та мандарини. З консервації не їм нічого, чоловік п'є компоти з певних видів ягід, от має 7 літрових баночок з черешні - все))Єдине, що я би зберегла на зиму - це зелень:шпинат,руколу,салат. Але це неможливо. Якщо шпинат ще можна їсти в термічній обробці з омлетом, то остальна зелень просто не підлягає зберіганню :sad:
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. petrywka

    petrywka Well-Known Member

    А мені ьуже посмакував взимку киш-миш. Він не замерзає в камінь, виноградинки в роті швидко тануть, солодкі, чудово тримають форму у "битому склі". Буду морозити багато.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Rodionochka ,ще вишневе варення.
    Мислю,що набір :вишня в своїм соці, вишняк і вишневе варення- поглинуть усю наявність вишень.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  12. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Ви знаєте, я мала давніше дуже багато руколи, бо забагато насіяла. То я її заморозила порізану і дуже класно вона мені пішла до омлетів і запіканок.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    У нас пішло все: суниці, чорниці, полуниці, малина, обліпіха, чорна смородина. Кожен сніданок у нас мають бути ягоди. І все пішло у великих об‘ємах). Останнім часом помічаю, що всі продукти, що ми переробляємо, збільшились у кількостях))).
    Відносно вишні мислю так: спочатку трохи заморожу, потім у власному соці (рецептик би хто кинув), потім спробую таки зав‘ялити і нарешті буде вишняк). Чоловікові ця ідея сподобалась найбільше). Решту на одну/дві баночки варення. Тільки де на то все взяти час і руки?
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  14. Vinnikomachka

    Vinnikomachka Читаюча посиденька

    а рецептик можна?
     
  15. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Перевіреного особисто ще не маю, буду шукати щось в інтернеті. Але, думаю, зіпсувати вишню у цьому випадку буде складно)))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
  16. Sofijusia

    Sofijusia Well-Known Member

    Дякую, що поділились досвідом, я думала, що руколу нема сенсу морозити. Скажіть, а де ще , окрім салатів , можна руколу використовувати, рецептики якісь?
     
  17. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Я не знаю багато рецептів, бо не такий аж фанат. В неті є рецепти, думаю.)))

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  18. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ну що, я сьогодні молодець). Заморозила полуниці трохи. Вона якось раптово скінчилась. На базарі було лише двоє. Як завжди, несподівано). Завтра мене чекатиме вишня).
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    Вчора наварила варення бананово-полуничне за вище поданим рецептом. Так нам сподобалося. Це перше моє вареннячко, гарно пішло з налисниками і не сильно солодке.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Online

    Online Well-Known Member

    В мене з запасами раз на раз не випадає. Один рік робиш - бракує, наступного робиш більше - лишається) Цього року знову переглядаю концепцію. З закруток тільки вялені помідори і перці робитиму. І то, за помідори ще подумаю, бо вони вже і в Форумі на вагу є, і Чумак випускає.Чи є сенс морочитися... З ягід однозначно буду морозити полуницю, порічки і обліпиху. З ними прикольний сорбет виходить, різні мусові тістечка. Груші нам не пішли, малина і чорниця теж. Чорної смородини зовсім трохи. З агрусу б щось придумати. Варення лінюся робити, а морозити -думаю, що буде ніякий.
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. Vinnikomachka

    Vinnikomachka Читаюча посиденька

    хочу Вас запитати - знайшли якийсь рецепт вишняку? бо я сьогодні щось розгубилась, а вишня чекає!!!