Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Хтось мені казав що морозити агрус не можна, бо при розморожування виділяється якась речовина шкідлива (?). Я минулого року цього не знала, заморозила пакет. Коли додала розморожений агрус до молочної каші, вона відразу звурдилась.
Молоко вурдиться від кислоти. Крапнути лимон в молоко і звурдиться теж. Звичайна реакція з білком. Так роблять сир панір.
Я ще не пробувала.Але читала,що люди блендеровану з невеликою кількістю цукру морозять-потім до морозива чи панкейків смачно.
Маю питання по вишні. Достигає на дереві море вишні. Що з нею можна зробити? Завжди було не багато, а цього року мега врожай). Останні роки навіть купували. Заморожувала цілу і без кісточок. Морозилка не резинова, все заморозити не вдасться. Отже, треба щось в банки. Тримати планую в гаражі, іншого приміщення нема. Підкажіть щось, будь ласка! І поки писала, згадала за сушену вишню. Хтось сушив?
@Rodionochka для мене вишня у власному соці-бест. До всього ,всього її можна і, як напій. тільки кістки видаляти
Вишняяяяяяк, звичайно. Такий до непристойності тягучий та густий, насиченого вишнево-гранатового кольору, такий, щоб відкоркувати і звідти у лікерну рюмку полилось ціле двітисячивісімнадцяте літо.Але ми спеціальну вишню маємо на вишняк, чорну. Офф. Я вишні обожнюю так само, як черешні. Дві черешні вродили цього року нівроку. Приблизно прикинули - 5 відер вже зірвали. Якщо в неділю було ще ціле відро зірваних, то вчора вже рвали свіжі. До останньої черешеньки все пішло "у прірву" - тобто, в мене))) та трохи їла сім'я. Те саме планую і з вишнею та далі сезонно. Я цього року помітила, що дууууже слабенько пішли заморожені ягоди. Бо є восени-взимку кавуни, дині,яблука,груші,гранати,хурма,виноград та мандарини. З консервації не їм нічого, чоловік п'є компоти з певних видів ягід, от має 7 літрових баночок з черешні - все))Єдине, що я би зберегла на зиму - це зелень:шпинат,руколу,салат. Але це неможливо. Якщо шпинат ще можна їсти в термічній обробці з омлетом, то остальна зелень просто не підлягає зберіганню
А мені ьуже посмакував взимку киш-миш. Він не замерзає в камінь, виноградинки в роті швидко тануть, солодкі, чудово тримають форму у "битому склі". Буду морозити багато.
@Rodionochka ,ще вишневе варення. Мислю,що набір :вишня в своїм соці, вишняк і вишневе варення- поглинуть усю наявність вишень.
Ви знаєте, я мала давніше дуже багато руколи, бо забагато насіяла. То я її заморозила порізану і дуже класно вона мені пішла до омлетів і запіканок. Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
У нас пішло все: суниці, чорниці, полуниці, малина, обліпіха, чорна смородина. Кожен сніданок у нас мають бути ягоди. І все пішло у великих об‘ємах). Останнім часом помічаю, що всі продукти, що ми переробляємо, збільшились у кількостях))). Відносно вишні мислю так: спочатку трохи заморожу, потім у власному соці (рецептик би хто кинув), потім спробую таки зав‘ялити і нарешті буде вишняк). Чоловікові ця ідея сподобалась найбільше). Решту на одну/дві баночки варення. Тільки де на то все взяти час і руки?
Перевіреного особисто ще не маю, буду шукати щось в інтернеті. Але, думаю, зіпсувати вишню у цьому випадку буде складно)))
Дякую, що поділились досвідом, я думала, що руколу нема сенсу морозити. Скажіть, а де ще , окрім салатів , можна руколу використовувати, рецептики якісь?
Я не знаю багато рецептів, бо не такий аж фанат. В неті є рецепти, думаю.))) Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
Ну що, я сьогодні молодець). Заморозила полуниці трохи. Вона якось раптово скінчилась. На базарі було лише двоє. Як завжди, несподівано). Завтра мене чекатиме вишня).
Вчора наварила варення бананово-полуничне за вище поданим рецептом. Так нам сподобалося. Це перше моє вареннячко, гарно пішло з налисниками і не сильно солодке.
В мене з запасами раз на раз не випадає. Один рік робиш - бракує, наступного робиш більше - лишається) Цього року знову переглядаю концепцію. З закруток тільки вялені помідори і перці робитиму. І то, за помідори ще подумаю, бо вони вже і в Форумі на вагу є, і Чумак випускає.Чи є сенс морочитися... З ягід однозначно буду морозити полуницю, порічки і обліпиху. З ними прикольний сорбет виходить, різні мусові тістечка. Груші нам не пішли, малина і чорниця теж. Чорної смородини зовсім трохи. З агрусу б щось придумати. Варення лінюся робити, а морозити -думаю, що буде ніякий.