Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Відповідь: запаси на зиму Дівчатка, а є у когось перевірений рецепт дині закритої у банках? Дуже хочеться взимку диньки))))
Відповідь: запаси на зиму хочу поділитись з моїми "відкриттями року" , без них би мене шляк ясний трафив вже після першої партії закруток! одже синеньке - для очищення часнику - сестра подарувала, силіконова трубочка з реберцями всередині - кладеш туди сухий часник, крутиш притискаючи як качалку і вуаля - часник готов! далі - пристрій для чищення перцю - теж сестра підігнала, 7 кг перцю /великого правда/ почистила за 5 хв! далі пристрій для витягання огризків з яблук, грушок і подібного. чистилка для овочів - саме така з плаваючим лезом - я мала раніше нерухоме лезо - то зовсім інша пара калошів... і кришка з дюрками для виливання маринаду з банок /я раніше весь час обпікала собі пальці, намагалась вловити часничок кришкою.../ ну і комбайн і часникодавка мені помагають сильно, але це таке - всі знають... може у всіх вже таке є, але я реально вперше таке побачила в цьому році! може комусь пригодиться! зробила я вже ті огірки "ведерного засолу" - буде видно що з того буде, піни було мама дорогая! лишився мені розсіл з квашених огірків лишній, я щось так подумала і закрила його теж в чисті банки - мало там в солянку чи в борщ пригодиться, буду по базарах потім бігати і шукати... дуже дякую за відповідь,хіба на другий рік собі розпечатаю і збережу - того року огірків вже наробили ніби зимою ніц крім огірків не буде!!! вчора ще баклажани експерементальні зробила - запекла в духовці, почистила від шкірки, м"якоть склала в 0,5 л баночки зверху столова ложка оцту і чайна солі. Стерилізація аж година! це має бути заготовка під баклажанову ікру. Рецепт скажу цікавий - 5 кг баклажан влізли в 8 0,5 літрових баночок, ще одну "контрольну групу" запечених і почищених кинула на заморозку - на другий рік буде видно що краще... минулого року я сушила баклажани.. коротше гадость... як трава... а обіцяли як гриби... певно грибів не їли...
Відповідь: запаси на зиму Дівчатка, а хто має рецепт квашених помідорів, але добрих. Бажано і зелених і таких червонуватих. Дякую.
Відповідь: запаси на зиму Я позаминулого року мала такий класний рецепт, де помідори зелені надрізались по серединці і в надріз клалось кружечок моркви і чуть зелені (кріп-петрушка) і десь я вареха його загубила. То така класна закуска, що нема слів, родичі як їхали до нас в гості, то тілько питали чи будуть зелені помідорки... Може хтось має такий рецепт?
Відповідь: запаси на зиму Є така смакота Маринад: На 3л води 120гр солі 1склянка цукру 300мл оцту Помідори надрізати в 1-2 місцях і нашпигувати морквою і часником. На дно в банку даємо чорний, духмяний перець, листок лавровий, з вишні (все що бажаєте ) Стерелізуємо 1л банку 15хв.
Відповідь: запаси на зиму Дякую за рецепт, але щось мене так замучило те, що втратила такий класний рецепт, подумала, що викинути його я не могла, та й почала шукати. Знайшла!!!:dance2: Тішуся як слон! Чекаю тепер з нетерпінням сезону зелених помідорів та й знову ощасливлю дорогу родину Ну й сюди викладаю, бо мій рецепт трошечки відрізняється від Вашого, zlatovlaska. Беремо зелені помідори, надрізаємо. У надріз кладемо скибочку сирої моркви, скибочку часнику, трошечки петрушки, кропу, або, якщо буде ліньки, то більше петрушки та кропу просто кладемо на дно банки, але моркву і часник обов"язково в помідор. Накладаємо помідори в банки, бажано 1-літрові. На дно ще кладемо перець гіркий, солодкий та лавровий листок. Маринад: на 4 літри води 300 гр. цукру, 200 гр. солі, 200 гр. оцту. Стерилізувати 20 хв. Смачної закуски!:rus:
Відповідь: запаси на зиму Дівчатка поділіться будь ласка рецептом маринування грибочків, вже трошки зробила за своїм рецептом, хочеться чогось новенького, будуть маринуватись білі та маслятка.
Відповідь: запаси на зиму Не знаю як малина, але з вишнями в мене таке проходить нормально. Вишні у власному соку без грама цукру. Накрутила цього літа десь 18 банок.
Відповідь: запаси на зиму насправді нічим він не відрізняється, просто у Вас розрахунок йде на 4 л води ---------- Додано в 20:34 ---------- Попередній допис був написаний в 20:09 ---------- Можу запропонувати Вам ось таке Ікра грибна. 1,2кг помідорів або 1л томатного соку 1,2кг перцю 5шт гіркого перцю 1,2кг моркви Все вищеперечислене змелюємо на м"ясорубці, кип"ятимо 30хв і додаємо: 300грам часнику 0,5л олії Кип"ятимо ще 15хв Додаємо після цього 2кг грибів свіжих, відварених і змелених ,- варимо 2 години, розкладаємо в банки, зверху заливаємо 1ст.л киплячої олії, укупорюємо . Гриби в томаті. На 4л варених грибів 0,6 л олії 0,5л томатної пасти 1,5кг цибулі Гриби відварюємо 2 год, воду зливаємо і добре промиваємо. На наступний день знову варимо 2 год, додаємо під час варки перець, гвоздику, лавровий листок .В кінці варіння(за 1 хв до виключення) добре солимо, і ще раз сполоскуємо водою. Після цього додаємо цибулю, томатку пасту, олію, знову ж лавровий листок, перець. Це все варимо 1 год, розкладаємо в банки і стерилізуємо 1л банку 15хв.
Відповідь: запаси на зиму Blondo4ka, я так зрозуміла, що Ти хотіла саме квашені помідори?? Дівчата, бачу написали рецепти маринованих... В мене є гарний рецепт квашених зелених помідорів. Також потрібно надрізати і всередині змащувати такою гострою масою (зелень, часник). Якщо для Тебе ще актуальне питання, можу закинути рецептик...:smile:
Відповідь: запаси на зиму І я того року трохи закруток зробила. Вишеньки в свому соці, варення зі смородини, компот з вишень + агрус + порічки+ малина, малину ще засипала цукром, квасоля шпрагівка, огірочки такі маленькі корнішончики, помідори половинками, салат "десятка", баклажани перекладені аджикою, соус-кетчуп, ікра кабачкова. Ще нині аджику мабуть зробимо.
Відповідь: запаси на зиму От закиньте, закиньте пліззз, бо не тільки для Блондочки то актуально! А мій чоловік сказав, що як ще щось закручу, то він мене приб"є, бо в підвалі вже бачте місця нема...ну не гад? Має жінку господиню і вимахується:
Відповідь: запаси на зиму А я вже вчора зробила Кожен рік роблю на 1 порцію більше, постійно не вистарчає, скільки б не зробила
Відповідь: запаси на зиму Мені теж сказали, хватить крутити...І така погроза не вплине на мужа, він з закруток хіба аджику їсть.
Відповідь: запаси на зиму Балувані у вас чоловіки мій їсть все сьєдобне він тільки ходить питає чи перчик буду закривати цього року, помідорчики, баклажанчики і рис з овочами нагадує, щоб я часом не забула і питає коли їхати зі мною все те купляти, помічник А ще заглядає на готові закруточки і каже яка нямочка взимку буде, правда от чи достоїть ненаю, поки мене не було баночка кабачкової ікри нозі зробила, ще й помилася сама а я тішуся, що є для кого робити ті закруточки
Відповідь: запаси на зиму Знайшла я нарешті обіцяний рецепт маринованих кавунів. Смак дійсно незвичний. МАРИНОВАНІ КАВУНИ Розсіл: на 1л води: 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, перець горошком, Зелень: листок смородини, черешні ( можна і без листків), часник, хрін, лавровий листок, кріп 50 гр 9% оцту Всю зелень скласти в банки кавуни нарізати дольками (трикутниками) разом з насінням і шкіркою скласти в банки. Залити киплячим розсолом, зверху влити оцет, накрити банки кришками і поставити стерилізувати на 15-20 хвилин. Потім закатати банки і поставити їх верх дном в одіяло поки не вистигне.
Відповідь: запаси на зиму Дівчата поділіться рецептами хто має ,БАКЛАЖАНІВ із часничком на зиму, колись їла в гостях, дуже смачно,а жіночка поїхала в Італію і рецепта нема в кого запитати,треба було зразу записувати) Буду вдячна ,чим більше буде тим краще, може знайду той який шукаю,дякую!