Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Відповідь: запаси на зиму наша городня малина вже зовсім пройшла... боюсь, що залишки дощі подозбивають зовсім. перетираю - блендеру низький уклін, досипаю цукор і ще трішки пробиваю
Відповідь: запаси на зиму ще є такий сорт, який родить до перших морозів, минулої осені купувала малим до кінця жовтня
Відповідь: запаси на зиму в мене по 300-350 гр виходить - якраз на порцію достатньо, бо 0.5 кг може бути забагато. Наприклад, на випічку. Чорниці морозила і з цукром, і без. Без цукру - сухенькі і ціленькі виходять, як "нові" )) З цукром тоже добре, але вже на вторинну переробку Я в епіцентрі купувала. там різного калібру є (там, де цвяхи ))))
Відповідь: запаси на зиму точно не скажу, але чи то в Метро брали, чи теж в якомусь маркеті - незнаю.... їх легко можна знайти додала окремо тему з переписами закруток з цієї теми, бо виросло в заморожування-сушіння і закрутки, пошук складний надто, то "поприбирала". шукаю якісь цікаві варіанти закруток, але цікавить асорті якесь оригінальне, побачила, що його і цвітної капусти майже ніхто не крутить...хм... а ще зустріла допис без відповіді про фізаліс - комусь ще цікаво? бо робимо і маринований як закуску і розкішне варення фізаліс+апельсин+горіхи. рецепти давати?
Відповідь: запаси на зиму намилилася я робити огірки ось так : великі огірки потерти на велику терку. На літр суміші додати 1 ст.л. з верхом солі, 1 ст.л. тертого часнику. 1 ст.л. гірчиці в зернах і чайну ложку тертого хрону. В трилітрову банку накласти тертих огірків, потім шар ціленьких маленьких, потім терті і т.д. Зверху насипати гарно гірчиці ( в зернах). Закривається капроновою кришкою.Зроблю трилітрову банку. Якщо буде гарно то й на зиму спробую. Дуже вже хвалять. Називається "шалені огірочки". Ще вичитала про мариновану календулу і про чорнобривці які треба класти в банки з помідорами маринованими ( і в свіжі салати)
Відповідь: запаси на зиму Ой, сьогодні щось схоже роблю, тільки вони не під капронову, а під звичайну кришку закриваються. Ввечері викладу фото, кому буде цікаво дам рецепт. Бо вони дуже смачні з часничком, гірчичкою, перчиком....ум-м-м)
Відповідь: запаси на зиму такі пакетики різних розмірів продаються у будь-яких кіосках з кульочками, одноразовою посудою
Відповідь: запаси на зиму чекаю чекаю...і ніяк Я сьогодні закручувала кабачкову ікру і огірочки з гірчицею. Не знаю,як огірки (бо попробую аж зимою), а ікру вже смакувала! Можу дати рецепт,якщо когось зацікавить!
Відповідь: запаси на зиму А я замовляла в Ikea - дуже хороші, з подвійною смужкою-застібкою. Я вже закрутила вісім 0,5 літрових баночок маринованих маленьких огірочків з гірчицею і ще 5 великих банок заквасила. На черзі помідори, але то напевно ще зарано, коли помідори крутять, в серпні?
Відповідь: запаси на зиму угу, кримські. Але мені вони не дуже, я буду крутити зараз (помідорки з Заліщиків).
Відповідь: запаси на зиму підкажіть...гірчиця має бути суха в зернах (так як перець горошками) чи така як до страв додається в банці в зернах? І ще, ці огірочки їдять тільки цілими чи потерті теж їстівні?)))
Відповідь: запаси на зиму На численні прохання даю рецепт: Баклажани гострі з червоним перцем і часником 5кг баклажанів 0,5 л. води 0,5л. олії 0,5л. цукру 0,5л. оцту 3ст.л. солі + 5 стручків червоного перцю і 3 головки часнику Сироп довести до кипіння, баклажани порізати кільцями або соломкою, посолити щоб пустили сік, кипятити у сиропі 10хв. Перець з часником змолоти в мясорубці. Накладати у літрові банки, даючи посередині шар 1-2см. перцю з часником. По цьому рецепту виходить не надто гостре, якраз вміру. Хто любить більш гостре - більше шарів перцю. Стерилізувати 20хв.
Відповідь: запаси на зиму дівчата, а підкажіть, чи робив хтось томатний морс? Хочу перевірений рецепт, щоб 100% вийшов і гарно зберігався. В нас тут помідорів настигло!!! Валом! Вже і перемаринували, і соку томатного наробили, а їх ще пів городу... ---------- Додано в 10:57 ---------- Попередній допис був написаний в 10:56 ---------- О! А ще хочу заправку до борщу робити! Хтось знає файний рецептик?
Відповідь: запаси на зиму дівчата, дуже прошу рецепт цілих груш у власному соку і абрикос може хто таке робив?
Відповідь: запаси на зиму Я. Вийшли СУПЕР! Стоять в слоїчку і чекають коли я схрумаю. Робила за бабциним переписом. Цілими у вас не вийде, але половинками тільки так. Пропорції 1 кг абрикос 250 - 300 гр цукру Абрикоси відібрати від кісточок, скласти в баняк або велику миску емальовану, засипати цукром і поставити на ніч в холодильник. На наступний день витягти (фрукти пустять багато соку. Ніякої води не треба) і поставити на вогонь. Довести до кипіння. Як появиться шума, зняти з вогню. Розкласти в слоїчки. Стерелізувати 15хв. (я не стерилізую) Закрутити і перевернути або вистигло. Все готово! Запитали мене скільки виходить готового продукту. В мене вийшов маленький слоїчок, тобто літра готового продукту вийде а то й менше. Бо воно увариться трохи.
Відповідь: запаси на зиму закрила 6 півлітрових баночок огірків в томат.соусі чумак(від odree), сьогодні заквасила 4 літрові банки огірків і закрила 6 півлітрових баночок лечо (від Cifalius), 4 банки компоту з ожини/яблук, мама дала варення з бурівок/чорниці, малини + наморозила фруктів/овочів/зелені (зберігаю у пакетах від фрекен бок http://www.freken-bok.com/ru/freken/produkts/138/262/263/), ще в планах обов"язково наробити томатного соусу, варення з абрикос.
Відповідь: запаси на зиму ДІвчатка хто може сказати чи ця ікра получається за смаком така як колись радянська була, так мені захотілось власне такої.
Відповідь: запаси на зиму я робила, радянську не застала, але всі хто пробував , то казали, що така, правда я ще головку часнику давала, мусіла аж 3 рази варити, бо казали ще)