Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Відповідь: запаси на зиму мама завжди на зиму робить заправку до супів (цибуля, морква, петрушка, перець чевоний, можна помідори, цвітну капусту, зелень....) то все ріже, тре, засолює і складає в банки (сире, не стерелізоване, закриває капроновими кришками) взимку до супів , підливок супер, тільки солити суп вже не потрібно, бо овочі солоні ще окремо морозимо зелень порізану в пакетах або пластмасових контейнерах щавель не морожу, а закатую в банки, мию ріжу, як на суп, доливаю трохи води, солю трошки більше ніж до смаку, закипає і в банки, стерелізую хвилин 5
Відповідь: запаси на зиму В мене теж малина своя то не конче мити, після замороження в будь-якому випадку робиться маса з малини... Все-таки іноді краще малину і трускавку морозити товченою з цукром.
Відповідь: запаси на зиму а ми і черешні заморожували ,смак не такий як у свіжих...а мама накидала їх з листям, і дивно так зимою... розморожуєм, а то листя шарудить.... обріваєш його... ну то тільки для відчуттів ))) а для єкономії місця то ліпше без них))
Відповідь: запаси на зиму І я прийшла до такого висновку: суниці-полуниці, малину, порички блендерую і заморожую з додаванням цукру. Небагато - на 0,5л контейнер 1 ст ложка цукру без верху. Черешні, вишні і абрикоси морожені - це переведення продуктів, як на мене, хоча пюрешки робила для дітей і морозила. Але перед заморозкою бланшувала, розтирала знову ж таки із цукром і тоді вже наливала в контейнери.
Відповідь: запаси на зиму А я вишні обов"язково морожу, з кісточками, потім на компот або повибирати кісточки і в галяретку.....ммм вишні пускають сік і галяретка з тим соком абалдєнна
Відповідь: запаси на зиму Я морозила і полуницю, і чорницю, і всі інші ягоди,так от полуниця після розмерзання, виходила як свіжа, так що цього року морожу знов. Правда і варення варю, і з цукром заморожую, для різних випадків різне підходить.
Відповідь: запаси на зиму про вишні буду сперечатися... чому??? вони на смак і вигляд нічого не втрачають ... полуниця, якщо маленька, то куди не йшло... а велика, якщо цілою - водяниста і не смачна.
Відповідь: запаси на зиму такі ягоди, як чорниця і смородина, крім заморозки і консервацій я ще й сушу. Чоловік зробив мені таке приспосіблення з кутових профілів і сітки двохярусне, причепив в кухні біля витяжки і все там швидко і суперово за кілька днів сохне на марлі, ще й спека сприяє. Якраз зараз там лежить смородина і листя з неї, цвіт липи, суничник, гриби білі, трошки звіробою. Ціле літо і осінь там щось кладемо - зілля різне лікарське, яблука, грушки, сливи, шипшина... Взимку чаї різні робимо, узвари, підливки.
Відповідь: запаси на зиму і в мене на витяжці все сушиться))) сушені чорниці моі діти дуже сподобали, краще ніж морожені, мінус - сохнуть довго, і ягоди мають бути свіжі, сухі... Ще цвіт бузини чорноі сушу (від кашлю)
Відповідь: запаси на зиму я вчора натрапила на бабулю, яка продавала зв"язки лісової малини, з гілочками і листочками, мелісу, м"яту, то накупила того добра...тепер все сушиться
Відповідь: запаси на зиму Дівчата, а як ви чорницю морозите? Ми якось морозили цілу, то вона якась квасна стає.
Відповідь: запаси на зиму От сьогодні запакувала по коробочках десь 6 л чорниці. Минулого року проблем не було - чорниця залишалася ціленька і тримала форму. Цього року муж купив не дуже свіжу боюся, що потече сік. Зміни смаку не памята...
Відповідь: запаси на зиму Мені свекруха того літа чорниці привозила зі Львова в Коблево, потім та чорниця мандруала із Коблева в Южноукраїнськ і ми ще й умудрилися зберегти її аж до НР , а може й пізніше.Вийшли дуже смачні варенички..., та й так зі сметанкою ням-ням.
Відповідь: запаси на зиму Дівчатка, а як ви робите вишню у власному соку, скільки цукру на 1л вишень, бо давно вже робила, забулось
Відповідь: запаси на зиму прочитайте тут, я сьогодні також збираюсь робити http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-18399/
Відповідь: запаси на зиму А з вишні кісточки виймати для заморозки? В мене для печива є ще в ласному соці, а то буде на компот, думаю. Якщо вийняти кісточк буде багато соку...
Відповідь: запаси на зиму дівчатка можливо хтось має смачненькі переписи на зиму з кабачків. Салатики або просто закрутки . У мене тільки є салатик з томатним соусом. А ще хотілося чогось іншого.
Відповідь: запаси на зиму Дуже класно робила моямама кабачки з аличею, але рецепту я не знаю , може хтось підкаже...
Відповідь: запаси на зиму Може це не той рецепт, але я робила так десь мо 750 грам аличі і кабачків очищених і порізаних смужками, 400 грам цукру скласти в 3 літрову банку і заварювати, як будь який компот, кип"ятити, десь пів години, потім закрутити залізною кришкою. це виходить як десерт, в босоногому дитинстві називали ми ті кабачки ананасами
Відповідь: запаси на зиму Минулого року робила вишні і заморожені, і у власному соці. Заморожувала порціями (без кісточок, розфасовувала в маленькі кульочки, десь по 300 грам). Взимку для випічки взяла і одні і другі для порівняння (всередину в тісто слойоного пляцка). Консервовані у власному соці були темніші на колір, смак - як з компоту, тільки солодкі і гострі. Морожені в тому самому пляцку були яскраво-червоні, зі свіжим соком (перед тим, як класти в пляцок, посипала їх на пів годинки цукром). Тому я зробила для себе висновки - консервувати по мінімуму. Краще заморозити. Тоді взимку відчувається "смак літа". Цього року заморозили два відра.