Здоров’я малятка (перший рік життя)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 19 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Angel

Angel Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка

були ми сьогодні на УЗД кульшових суглобів...заключення- затримка формування ядер окостеніння обох кульшових суглобів!.......кінцевий строк формування тих ядер 6 місяців,а Терезі вже скоро 7,5 і нічого.......але мала добре стоїть на нажках,тримається за шось і впевнено стоїть....завтра зранку йдемо до лікаря з тим заключенням,я так переживаю!!!! в когось був такий діагноз?

• Подобається Подобається x 6
  2. Олюська

Олюська Well-Known Member

Христя, а де ви робили УЗД? Я знаю, що найкраще Жельов на Дністерській робить.

3. Angel

Angel Well-Known Member

в Жильова були в 3 місяці,те саме казав,але ше був шанс шо ядра сформуються,але..... а наш ортопед Попик Є.І направив цього разу на Огієнка в *Ультрамед*

4. Олюська

Олюська Well-Known Member

Дам-с, не знаю, з таким не стикалась. То ви до ортопеда тепер маєте йти знов?
    Взагалі, я не зовсім розумію, що означає "несформовані ядра".

5. Angel

Angel Well-Known Member

я тоже не зовсім...

6. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Мамусі, маю питання! Ми сильно хворі, висока темп, соплі і чогось понос, були в лікаря, послухав, подивився горло і сказав шо все гуд, пакі симптоми пояснив тим що лізуть зуби.
    Але, у нас вже вилізли 16 зубів, нижні різці вилізли наполовину, верхні повністю, задні зуби 17-20 ше ненамічаються, тобто не напухлі ясна, Питання: зуби можуть давати темпи і такі симптоми тільки тоді коли прорізаються, чи й тоді коли ростуть! Я просто не знаю від чого дитину лікувати, наразі даю тільки жаропонижаюче.

7. natorella

natorella Well-Known Member

зуби найгірше даються взнаки тоді коли прориваються через кістку щелепи, а не тоді коли прорізають ясна
    тобто візуально ви можете не бачити, ні припухлості ні почервоніння.

• Подобається Подобається x 2
  8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

в малої Adriasi вроді то саме

9. дашулька

дашулька Well-Known Member

нас таким лякали ще у роддомі! викликала спеціально ортопеда з Орлика,він прописав нам ортопедичні штанішки. я з того переляку іх купила,один раз вдягнули...маля так кричала,що більше не захотіли,так й лежать...якщо потрібно можу віддати,бо лежать без справи. Потім ортопеди-хірурги казали,що відразу видно результат носіння штанішків! смішно! А взагалі говорять,що наслідком затримки формування є незручне положення дитинки у животику,тому й кальцій не рівномірно відкладається. Дуже добро допомагають моасажики,фізіотерапія,не савте дитинку самі на ножки,а то зробити ще гірше самі того не бажаючи. Всі процедури індивідуальні,тому обов*язково порадьтеся з лікарями й бажано не з одним.Достовірно знаю,що бувають випадки,що ядра формуються до рочку, тому не хвилюйтесь раніше часу,а дійте! ми приймали сольві ваночки ,хвойні,вживали вітамін Д й все добре. можу порадити ортопеда.якщо щось звертайтесь у ПП.

10. Angel

Angel Well-Known Member

Вам,Дашулька можна дисертацію писати! те саме говорив лікар,мала дійсно,зовсім неправильно в животі лежала,було сідничне положення і ше й якось навкіс,лікар казав шо як дістали її з мене навіть не могли її випрямити шоб запеленати,настільки вона була зжата!біднятко моє...:sad:а лікар сьогодні приписав електрофорез з кальцієм,озокеритові аплікації,масаж сідничних м*зів,і якісь полівітаміни з віт. Д3+СА(тільки таких до року неіснує.....,хіба кіндербіовіталь гель,ну звісно сам віт.Д є...)тепер думаю,може то через то шо я не давала малій віт,Д,ніби весна,сонце.......а може треба було......і шо саме гірше не ставити Терезу на ножки!!!!!!!11а вона мацьопа,так тішилась...тримальсь ручками за шось і стояла,а радості скільки було,а тут,і попробуй так!вона сідає і тутже на ноги!!! П.С. Дашулька,за штанішки дякую,але за них не згадували..... перше ремінцями грозили,але дисплазія минула...

11. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Маю два питання: чи щось значить пізнє прорізування зубів? маємо тіки 7,5(восьмий ще повністю не виліз). У діток нашого віку по 16 вже.
    Друге: маємо гнейс в голові,вичисати не дає...думаю якби то зробити. Чи то щось значить,що він ще є?

12. malibu

malibu Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  13. дашулька

дашулька Well-Known Member

Angel,ну ви і сказали!:girl_crazy: я прсто цей діагноз вивчала вздовж і поперек,тому що відношусь до кіпешлівих мамочок!:girl_mad:

У нас також було сіднічне положення,:girl_sad:ще одна ніжка розігнута,інша-зігнута,але діагноз такий нам не був поставлений-була загроза,напевне через неправильне положення дитинки. Але я вам скажу,що,наприклад, у нас в родині по жіночій лінії всі дівчатка народжувались сідничками або ніжками і всі мають гарні прямі ніжки.Прост то зараз дитинку так детально досліджують й вишукують кожну дрібницю,а раніше такого не було... але нехтувати теж не треба- сказали лікувати,значить треба,тільки без фанатизму.

а вот це зовсім неправильно! :girl_sad:Ну,нащо себе ще зайвий раз накручувати? по-перше,звідки ви могли про це знати? про це має вам сказати лікарь,по-друге,одне приймання вітаміну Д нічого не змінить,бо його дають малечам для кращого засвоєння кальцію, а ще потрібно робити всі решта процедур,які вам зараз призначили.
    а за це навіть не переживайте,бо малеча сама ,коли захоче тоді встане на ножки,але зараз помогати їй не варто.й будете разом тішитися!:girl_crazy::girl_in_love:

14. veronka

veronka зла друзя

привіт, моя красуня після кожного годування зригує (і то виглядає, що багато досить:umbrage:) - це нормально?

15. Росинка

Росинка Well-Known Member

привіт, моя красуня після кожного годування зригує (і то виглядає, що багато досить) - це нормально?

Не хвилюйтесь, це абсолютно нормально. З часом це пройде, в моєї малої це пройшло місяців в 7-8 десь,а в знайомих в малого десь аж біля року. Дитинка коли їсть може нахапатися ротом повітря і потім воно мучить її і виходить зі зригуванням.Якщо мала не втрачає вагу, то все нормально.Носіть її після кожного годування "стовпчиком", щоб повітря могло відійти.

16. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Привіт. А в нас проблема з холодними ручками. Як тільки ставлю синочка з рук, за пару хвилин ручки стають холодними.
    З чим то може бути пов"язано?
    ПС: в хаті тепло.

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Холодними чи негарячими? Ви себе пощупайте - у Вас завжди гарячі руки?:)

• Подобається Подобається x 3
  18. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Саме холодними. І це всі помічають. Чого цікавлюсь, бо у мене раніше теж постійно були руки холодні через звуження судин, а аід час вагітності потепліли. Переживаю, щоб в дитини такого не було, а як то перевірити - не знаю.

19. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Blondochka, якщо дуже переживаєте, то мабуть краще перевірити судини.
    Але, як на мене, то виглядає цілком природньо.

• Подобається Подобається x 1
  20. tania

tania Well-Known Member

А якщо носили і їй відбилося. А вона лежить і відразу перевертається на живіт, відповідно відразу зригує? Втримати її важко. Вперта.

Статус теми:
Закрита.