Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Raven

Raven Мама малятка

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Моя он до сих пір може зригатися. Аріна не беріться то лікувати, моя сестра вже лікувала і ніц доброго з того не є. Просто старайтеся, шоб риганина до шкіри менеше контактувала, бо дає подразнення. Я до 10 ранку 3 рази передівала малу, а на гуляння то такі капці були. Наз вається то незрілість шлункового клапану і діти то переростають.

2. Guapa

Guapa Active Member

Нагадайте, будь ласка, як робити соляний розчин для промивання носика. На склянку води 1 ст.л солі?

3. GIS

GIS Well-Known Member

на 1 літр перекип'яченої води-одну чайну ложку повареної солі-то по Комаровському

4. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

В мене малий так зригував жахливо. Я ходила постійно вся обригана, незважаючи на міліон переодягань)) Малого переодягала мало не щопівгодини. Я недавно з цікавості порахувала, скільки в нас було бодіків на 3-6 міс. і на 6-9 міс - разом їх 58! І мені не вистачало, хоч прала щодня))
    Поки зібрались на прогулянку, могла його рази 3-4 переодіти. А зимою, то взагалі тяжко було, знайшли вихід в слинявчиках.
    Те, що кажуть, що норма раз на день фонтаном зригування, в мене викликало істеричний сміх, бо мій фонтанами ригав по 3 рази на день і не по 3 ложки столових, як пишуть, а значно більше.
    Як хтось Сашка брав на руки, я попереджала, що може не варто, може бути аварія))
    А підгузник змінити - то була ціла процесія! Не дай Боже десь трохи вище ножки задерти! З дитини все просто вихлюпувалось)))
    Трохи переживала, але мама мене заспокоювала, казала, що я така сама була.
    В мене досі звичка мати запасний бодік завжди з собою. Раніше запасних мусіла мати 2-3))
    То так швидко забуваються ті важкі моменти...
    Перейшло то ригання малому десь в 10 місяців. Від місяців 8 воно поступово ставало менше і до 10 перестав так зригувати. Хоча ще й досі часом може зригнути.

А щодо феністилу! Коли малий мав дерматит, я спершу послухала педіатра і давала йому феністил, але від того феністилу малий зригував значно більше. Як тільки припиняла давати, зригував менше.
    А взагалі, якие відношення антигістамінні препарати мають до зригування?

5. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Щодо молока в носик капати, то той же Комаровський не радить, бо то як раз створить сприятливе середовище для бактерій.

6. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

повитягуйте ще аспіратором, то буде і в другій ніздрі. вам добре пишуть - ви переборщили. і яко таскающаяся по лорах знаю про що кажу. не забудьте ще тиждень чогось судинозвужуючого покапати, а потім антибіотиків і прийдіть напишіть, що ми тут нічого не розуміємо.
    якщо втратить пів кіло за місяць - то забагато. а так - то норма, то сфінктер намагається розпрацюватися, лялі народжуюся з недорозвинутими нервовою, травною і ще парочкою систем
    протягом 4 год (при 20с і до 75 вологості) материнське молоко у савців є стерильним. капайте на здоров"я.

Останнє редагування: 29 Жовтень 2014
  7. jassystay

Щодо стерильності молока протягом 4 год., а можна якесь посилання? Щось гугл мені нічого не видає по цьому запиту. Але ось що знайшлось:

" Грудное молоко не должно и не может быть стерильным. Выводные протоки молочных желез открываются на коже, которая у всех здоровых людей заселена самыми разнообразными микробами, включая разнообразные виды стафилококков (золотистый, эпидермальный стафилококк), стрептококков и грибков. В связи с этим, следует считать совершенно нормальным тот факт, что эти микробы встречаются и в грудном молоке."

Джерело: http://www.sitemedical.ru/

І на русмедсерві, форумі практикуючих лікарів, теж не радять молоко капати в ніс. Радять фізрозчин.

8. GIS

GIS Well-Known Member

Тобто зеленими я їх зробила бо витягувати почала аспіратором? Бактерії туди заселила чи як? І я почала витягувати коли мала вже мучилась і то було видно. Судинозвужуючі капати коли на лице бактеріальний насмарк- то зовсім брєд, і я ніколи не писала і не писатиму що тут нічого ніхто не розуміє!

9. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

читала давніше про грудне, недавно про..вибачте, коров"яче. бо питали мене, чого з парного молока сир не виходить))) бо нема там бактерій)
    якщо псіханути і протерти груди спиртом, баночку і молоковідсмоктувач прокип"ятити, то реально вийде стерильне молоко.

якщо ні - то в молоці місяться речовини, які пригнічують ріст бактерій, грибів і іншої бяки, вони їх ніби обплутують оболонкою. за той час поки молок травиться - 40хв чи капається в ніс а потім благополучно випчихується, ті всі зашорені бактерії не встигають вивільнитися. може стерильність то не те слово, скоріше його можна назвати асептичним)

---------- Додано в 00:42 ---------- Попередній допис був написаний в 00:38 ----------

ви почали витягувати=почали більше вироблятися=середовище розмноження для бактерій з аспіратора, рук, пчихів. треба було класти спати на живіт і пшикати до одуріння соленою водою - увага - пшикати! так краще зволожується.
    фізіологічний триває до місяця. якщо з ним почати активно гратися - є що є.
    аспіраторм ви витягуєте з проходу. а в пазухах лишається, слизова подразнена,в проході знов назбирується, з пазухи не може вийти.

то не про вас конктретно і не про соплі, а загалом.

---------- Додано в 00:46 ---------- Попередній допис був написаний в 00:42 ----------

мені здається, інколи треба розуміти що ЛІКАРІВ.
    норми, статті, конференції і ніякого досвіду попередніх поколінь, бо всі баби дури, а він вчився. якщо коротко) то що ми зараз пишемо - слово в слово мені розказує моя майже 100літня бабуся. і про слінги, спання, ношення, плач, серйозний кашель і решта фігні. от як лікарі нам мозги вибили і як ми боїмося піти проти "рекомендацій". а рекомендації -це лишень рекомендації а не інструкція до виконання. єдина перевага лікаря - це мождливість бачити багато різних випадків. але треба вміти робити висновки

10. jassystay

Знаєте, я в іншій темі писала про "досвід поколінь". Не хочу повторюватись, але суть в тому, що в кожній родині він свій. І наші з вами баби можуть порадити зовсім різні, навіть протилежні речі. А наші мами ще щось третє, теж називаючи це досвідом поколінь....

А саме на цей форум rusmedserv, я би дуже рекомендувала заглядати всім, бо там лікарі в порадах спираються не на власний досвід або думку, а на доказову медичну практику в цивілізованих країнах. Тобто, якщо не було солідних досліджень, що щось допомагає, то вони не будуть цього радити. Просто не мають права.

А кожна мама, звичайно, має сама вирішити і вибрати, які методи лікування пробувати на своїй дитині. Бо мами, як правило, мають свою особливу мамську інтуіцію і відчувають серцем дитину.

---------- Додано в 02:03 ---------- Попередній допис був написаний в 01:57 ----------

GIS, вам вирішувати, але хочу все ж процитувати лікаря з форуму " антитела-то в нем есть, но они очень быстро разрушаются, а вот все остальное - прекрасная среда для развития бактерий."

11. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

нуу, якщо говорити про бабусь, то тут скоріше треба ще покоління назад)

якщо про русмедсерв - то так, там є на чому розгулятися, але не забувайте про упередженість лікарів, ну бо фізрозчин можна/треба купити в аптеці, молоко задарма і під боком. і якщо ви думаєте, що капельки не будуть заражені бактеріями - глибоко помиляєтеся. ви ж не будете 28 разів на день робити свіжий фізрозчин, правда?, кип"яти піпетку, чашку і ложку? протирати спиртом пшикалку?
    а про середовище для бактерій - так, якщо налити молока в чашку петрі, там багато чого виростити можна, тільки питання - ви вірите, що воно стільки часу буде в носових проходах? чи якщо очі - воно встигне висохнути, потмі водою ввечері остатки змиються і далі за аналогією.

це що стосується капання носика. просто від молока нема побічних ефектів таких, як від інших маніпуляцій. інколи це треба прийняти - особисто для мені це було важко. ну і погодьтеся, що ніхто не закликає лікувати запалення легень грудним молоком)

інколи я думаю, що стосовно здоров"я, кутання, харчування дитини можна недобдєть, а стосовно любові і прив"язаності - треба перебдєть

12. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

В США до 4 років діткам не дають ніяких судинозвужуючих препаратів. Лише солону воду радять капати, користуватись зволожувачем повітря і витягувати соплі, якщо в дитини забитий ніс. А те, що распіратором збільшуєте нежить, бо переносите бактерії - це взагалі брєд, вибачте за слово

13. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

вам треба вийти з ситуації з найменшими втратами. як-вирішувати вам.
    я б взяла ефірку.
    капнула собі на шию 1 кап, поклала дитину на бочок спати біля себе, клала їсти груди на живіт до себе - чудово провітрюється носик. взагалі б не клала лежати на ліжку, пшикала б фізрозчином до одурі. і так 2 тижні)

---------- Додано в 01:13 ---------- Попередній допис був написаний в 01:12 ----------

ви вірите, що сполоснувши наконечник під водою змиваєте все? я ні. але мені все і не треба. проте переноситься, так як і на речах мами кожен її пчих, на руках - всяка живність з волосся, фруктів. печеньок, пралки, рушників, ручок на дверях ванни..фанатиком бути не треба, але я мала на увазі не те стосовно аспіратора)

Останнє редагування: 29 Жовтень 2014
  14. jassystay

Все вірно, часто лікарі мають вигоду від того, що щось прописують. Але це не той випадок, мені здається. По-перше фізрозчин (а це і є солона вода, тільки стерильна) це копійчаний засіб, а по-друге, як раз на цьому форумі дуууже часто радять "залишити дитину в спокої, ібо все у вас добре". Ну і щодо того, що "від молока немає побічних ефектів", то знову ж таки, так можна було б стверджувати, якщо б були хоч якісь докази. А наразі, крім того, що це "досвід поколінь" ми з вами доказів не маємо. А тому, я б не ризикнула на своїй дитині ескперементувати. Це, звичайно, не лікування пневмонії, але ми не можемо знати серйозність наслідків такого лікування. Навіть якщо шкода мінімальна, це все одно шкода.

15. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ну. кагбе, емпірично доведено.
    а я про те, що "коли вам стане цього недостатньо..."
    філософія, але все життя - експеримент. я чітко проводжу паралелі з собою з поправкою на розвиток дит організму. і коли гомеопат мені. психопатці, при енній бактеріально-сопельній застуді приписував ЧАЙ З ЛИМОНОМ, я готова була його порвати, тільки ж діяло, зараза.

16. GIS

GIS Well-Known Member

Може таки я дурнувата, але неможу чути те як задихається моя дитина, хрюкає гірше свинки, груди бере але якщо не відсмокчу то видно що їй то напряжно, і ще, питаня пшикати таки краще ніж капати марімер? Якщо таа то що краще пшикати? Яким чином копійчаний фізрозчин запшикати а не закапати? Чи якщопшикати то тільки хьюмер? Про олії - спробую, може і у воду для зволожувача їх додати?
    Про молоко- певне небуду бо думаю ніц не помічне.

17. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Думаю, ви все правильно робите. Головне, дуже не переживайте. Це всього навсього нежить. Пройде нікуди не дінеться.
    Ми купляємо соляний розчин в спреї, але то в США. Не знаю чи в Україні таке є, може хтось підкаже. Хоча думаю, що мало б бути.

18. jassystay

Фізрозчин це те саме, що й Мерімер та Аквамаріс. Тільки останні, як ви знаєте продаються в маленьких, зручних для закапування дозаторах. Ну і коштують значно длрожче, особливо якщо перерахувати за об'ємом.

Фізрозчин йде в такій величенькій пляшці, як для крапельниць, має гумову пробку, зверху якої метал. Звичайно, після відкриття пляшки він дуже скоро перестає бути стерильним, але я роблю так: набираю великим шприцом, не відкриваючи пробки. Так стерильність всередині зберігається надовше, але я згідна з тим, що абсолютна стерильність не є так вже потрібна. Головне, щоб там не розвелись бактерії.

Про пшикалку в ніс, то дітям до року призначають тільки краплі. Спреї чомусь заборонено. Є той же Аквамаріс спрей, але теж пише, що для дітей від 1 року.

ПС: я для дитини фізрозчин не використовувала, бо це тре піпеткою капати, а в мене мала буйна, так головою крутить, що я боюсь, що піпетка може далеко загнатись.

---------- Додано в 09:24 ---------- Попередній допис був написаний в 09:10 ----------

І ще про ефірні олійки трохи напишу. Я цим питанням теж цікавилась, бо в мене чоловік любить ними полікуватись і влаштувати всім в хаті аромотерапію.

Я розумію, що інгаляції це трохи інше, ніж просто випаровування, але по сути різниця в кількості олії, яка вдихається і її температурі. Так що тут, чесно кажучи, теж кілька разів подумайте, а чи не нашкодите ви дитині.

Крім того, завжди треба мати на увазі фактор алергії. Навіть, якщо дитина начебто не схильна до алергій. У моєї доні вона виникла вперше під кінець першого року від того, що я вітамінку с почала приймати...

19. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

напряжно чи неможливо? я не люблю туди пхатися лишній раз.
    носоль спрей. відкручуєте і наливаєте фзрозчин так як написала джесістей. чого в нас люблять капельки - хз, може бо це дітки маленькі і тп. спрей розпилюється і зволожує, капля прості стікає вниз.

Боже упаси. в нас люди як починають, то вже важко зупинити. вище писалося чому.
    виберіть травку якою ви зазвичай лікуєтеся, купіть нормальну олію, щоб не було реакції на різні додатки - не може олія коштувати 20грн, не може. 1 капля на шию - в перерахунку то майже нічого на площу кімнати - ніяких аромаламп і тд для таких мацьоп, проте від температури тіла буде потрохи нагріватися і виділятися.

я не така категорично стосовно олій.
    1. я ними користуюся від..певно повзаючого віку
    2. я бачу як вони діють
    3. я знаю як і коли ними користуватися
    4. використовую тоді, коли власне вони подіють найраще - до сопельок це момент переходу в зелені бяки

тут вибирати кожному те, що ближче до душі.

20. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Люди добрі то вже третя тема по здоров'я малечі, може варто її перечитати усі три частини ( і взагалі це треба робити під час вагітності, замість вибирати лікаря на пологи першу половину, і придане другу половину) усе те саме з кожним поколінням нервових мам. не можна простудити дитину в пологовому щоб були соплі три тижні, діти такі маленкі хворіють дуже інтенсивно і з високою температурою як щоб це була простуда ваша малеча вже б давно мала температуру 40 і плевмонію -це так для довідки. а хрюкає дитина бо вузькі носові проходи як що бере груди значить ніс не закладений!!!!!!!
    коли дитина задихається вона синіє і вибачте помирає. Перестаньте займатись самолікуванням малечі, підіть до лікаря полікуйте дитину і купіть собі цукерку бо ви добра мама
    надійне джерело ;) педіатри поняття не мають про грудне молоко їх тому просто не вчили