Здоров'я під час вагітності та після пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Відповідь: Жіноче здоров'я під час вагітності та після пологів

Мені після других пологів навпаки значто краще було. Скорочення матки не відчувала ( але то скоріш виключення з правил), через 2 години після пологів встала і пішла в палату на іншому поверсі ( після перших ледь не впала через декілька годин), взагалі не відчувала, що народила. Після перших було досить тяжко вставати - голова крутилась, не вистачало дихання, слабкість... Дуже довго боліла спина, напевно роки боліла, спати на спині не могла. Думала, після других спина взагалі залишиться хворою, але все добре, не болить.
    Але то напевно, в кого як, різниці в пологах та в стані здоров'я.

2. olena

olena New Member

Мала аналогічні проблеми після других пологів,серед ночі просиналась від того,що бік млів,ну а спина,то взагалі катастрофа.Купила собі підтримуючий корсет,то як носила трохи легше на спину було.

3. Galya

Galya Well-Known Member

В мене десь 3 доби сильно боліли скорочення матки, більше вночі і вранці. Зі спиною проблем не було, ттт. Але не враховуючі цих скорочень - відчувала себе набагато краще після других.

4. Fijalka

Fijalka New Member

В мене вже 2 день болить живіт при натисканні з зверху (трошки правіше від середини) , а коли сплю і перевертаюсь, то відчуваю це місце.Кажуть, що то може дитина притискати якісь органи, в мене вже 35 тиждень. Може в когось теж таке було?Так не хочеться іти до лікаря, бо ще в патологію покладуть...

5. Dobra

Dobra Well-Known Member

В мене кілька тижнів матка боліла під час прикладання дитини до грудей так сильно, як при болючих місячних. Спина боліла зранку жахливо, пила обезболююче. Навіть ходила так специфічно, що всі родичі сміялись, тільки тепер почала нормально ходити. "Здобутки" цієї вагітності - опущена матка і ерозія (це ті, про які мені відомо).
    З такими скаргами і в тому ж місці я ходила по лікарях з першою вагітністю, була в терапевта та хірурга. Боліло навіть при підніманні рук. Діагноз: Довгі ноги мої дитини використовували печінку як грушу для биття, ніяких болячок, щось типу забою. Я навіть сидіти не могла. Було це на 32-33 тижнях, потім пройшло.

6. Lingerie

Lingerie New Member

Підскажіть,будь-ласка,якщо хтось зтикався з проблемою болю шлунку і підшлунковою,що аж віддає в спину?! Чи можна щось приймати ,чи це нормально? Термін -21 неділя.

7. levandivka

levandivka З яйцями...

О...
    "Скажитє, в каком ухє у меня жужжит?

8. Fijalka

Fijalka New Member

Дякую за відповідь, Dobra.А скажіть ще коли саме ця біль у вас пройшла.Ще до родів, чи після?

9. Lilusik

Lilusik Well-Known Member

Я після перших родів почувала себе значно гірше.не могла майже місяць нормально сісти, матку мені скорочували якимось уколами ще в роддомі. Другі пологи у мене КР.Матка скорочувалась довго, а можливо і ще скорочується. зараз почала відчувати ниття яєчників??? Фізично було набагато легше. А от після наркозу, як мені здається, спочатку важко було зосередитись, забувала, що хотіла зробити, якась розсіяна була. зараз вже проходить...У когось таке було?

10. Dobra

Dobra Well-Known Member

Боліло кілька тижнів з обома дітьми. За моїми спостереженнями, ця біль виникає, коли дитинка ще не дуже велика, і якось знаходиться під ребрами, тому там все пережимає. Потім вона поміняла положення, більш назовні, і різко живіт збільшився, зразу стало легше. Були лише нетривалі перетискання органів.

11. Hanny

Hanny Active Member

Вернулось до мене защемлення сідничного нерву, яке мене мордувало всю вагітність, муж трохи масажував, але сьогодні біль нестерпна, кульгаю і сиджу на одному боці. Хто чим рятувався , але щоб було сумісне з ГВ?

12. кліщ демодекоз під час вагітності

Всім привіт! до вагітності у мене на лиці виявили кліщ демодекоз, я вилікувала. Зараз я вагітна - 18 тижнів. і мені здається він знову появився. не знаю чим лікувати, бо минулий раз лікувала антибіотиками і гормональними кремами.
    Може хтось стикався з цим?
    ніхто не знає, чи можна використовувати дегтярове мило?
    до лікаря попасти можу не скоро, бо треба їхати до львова в дерматологічний диспансер, здавати аналізи, а в мене гіпертонус задньої стінки матки, сказали лежати, а я з районного містечка за 40 км.
    Хто стикався з демодекозом під час вагітності, напишіть будь ласка, як боролись?
    Або як боролись з різними висипами і почервоніннями на лиці?

13. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Здоров'я під час вагітності та після пологів

в мене підчас другої вагітності був варикоз. Одна нога була просто чорна від коліна і до стопи.
    От, скоро місяць минув - і вени сховались майже повністю!!!

14. Zorica

Zorica Member

Дівчата, поставили мені вчора діагноз "кіста бартолінової залози". У мене 20-ий тижлень вагітності, про оперування мова поки не йде бо немає запалення (абсцесу), але і з лікування сказали попробувати тільки свічки, авось розійдеться. Може у когось таке було - порадьте як ви лікувались, бо думати, що в будь-який час може піти запалення, якось моторошно.

15. ManyuManyu

ManyuManyu New Member

дівчата, хто під час вагітності лікував зуби?
    чи не шкодить це, бо я зараз вирішила трохи підлікувати.

16. SoloZiLvova

SoloZiLvova Well-Known Member

Також після пологів мордувалася. В екстрених випадках що робити не знаю. Взагалі з таким до остеопатів. Вам ще процитую, що бувалі радять, сама таке буду робити, якщо треба буде за другим разом:
    "Это похоже на седалищный нерв. Он по разному расположен и проходит именно среди ягодичных мышц, иногда веером веточки его рассыпаны (такие анатомические особенности), вот он и может болеть.
    Вам нужно обратить внимание на поясничный и крестцовый отделы позвоночника и попробовать поделать упражнения на разгрузку этих отделов, возможно скрутки в противоположную сторону - вправо.
    И обратите внимание на то, как спите, на какой поверхности, в какой позе. Иногда бывает, что при кормлении ребенка ночью с одной стороны начинается перекос в этих отделах позвоночника у мамы, потому что поза неудобная, статичная (від себе: або тверда поверхня ліжка, матрас може бути затвердим)
    Загуглите про седалищный нерв и упражнения, можно даже у нас посмотреть по меткам "поясничный отдел", "кости таза" и т.п."

17. WildWind

WildWind Member

Мій стоматолог мене щоразу питав, чи я не вагітна, бо ренген робити не можна, а також уколи не бажані.

18. ManyuManyu

ManyuManyu New Member

ну рентгену мені не потрібно, і анестезія є для вагітних спеціальна

19. Pampulichka

Pampulichka Member

У мене появилась молочниця, лікарка виписала свічки Ліварол, може хтось стикався з таким,чи це не дуже страшно на 37тижні:girl_sad:

20. Rayuela

Rayuela New Member

Спокійно, ніц страшнего нема:girl_yes: Принаймі мій лікар в цьому впевнений)):"Це звичне явище, так як під час вагітності щось там змінюється, перебудовується і пристосовується(що саме я забула:umbrage:)"
    А стосовно лікування, то я брала Залеїн(там 1 свічка, а не 10 як у Ліваролі),ефект був, та не тривалий, треба ще! Залеїн безпечніший, кажуть тим, що в кров не всмоктуєся, а діє безпосередньо на місці. Проте Ліварол мабуть потужніший, та як лікар сказав, що якщо не пройде (а судячи з усього ця зараза сама просто так не згине))) то перед родами тре буде курс з Ліваролом, отакі молочні справи))

---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:38 ----------

А ще мій розумний лікар каже, що то тільки у вагітних "Молочниця", а в решти смертних - це банальний грибок:girl_yes2:

Статус теми:
Закрита.