Жіночі консультації Львова: куди податися???

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем filolog, 27 Червень 2009.

1. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Жіночі консультації Львова: куди податися???

я знаю багато жінок які про ХГЛ нічого не чули, ну і так собі думаю, що про існування такого аналізу їм мав би сказати лікар. Оголосити весь список, так би мовити. Але вони не кажуть (я також приходила з таким питанням до лікаря і поки я сама про ХГЛ не спитала, такий варіант взагалі не розглядався).

2. Олька

Олька Well-Known Member

Це ВАШ досвід! Мій досвід у цієї лікарки зовсім протилежний! Знаю її багато років, вона врятувала мене від операції і багато інших наслідків! Жодного разу за огляд я не платила, тільки за аналізи, таблеток особисто в неї я не купляла! Так що скільки людей, стільки думок!

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

лікарі ЖК користуються приписами Наказу МОЗ України від 28.12.2002 № 503 - для ЖК.
    "Про удосконалення амбулаторної акушерсько-гінекологічної допомоги в Україні"
    2.2. Перший допологовий візит вагітної (до 12 тижнів) до лікаря-акушера-гінеколога - найбільш відповідальний і тривалий за часом (20 хвилин), оскільки лікарем збирається основна інформація за даними анамнезу та акушерського обстеження, заповнюється медична документація, визначається обсяг лабораторного обстеження, за згодою, вагітна самостійно заповнює анкету (додаток 2).

2.7. При загальному огляді вагітної здійснюють:

- вимірювання маси тіла жінки;
    - визначають кров'яний тиск на обох руках;
    - визначають колір шкіри та слизових оболонок;
    - проводять аускультацію серця, легень;
    - пальпаторне обстеження щитовидної та молочних залоз з метою діагностики патологічних змін, оцінюють форму сосків молочних залоз.

2.8. Після загального огляду проводять акушерське обстеження із вимірюванням основних розмірів таза, вагінальне обстеження із визначенням діагональної кон'югати і наступним обчисленням істинної кон'югати.

При обстеженні розмірів таза виміряють попереково-крижовий ромб, що дозволить уточнити форму таза вагітної. За умови зменшення хоча б одного з основних розмірів таза на 1,5-2 см необхідно виміряти допоміжні розміри та уточнити форму і ступінь звуження таза.

При вагінальному дослідженні обов'язковим є огляд шийки матки і стінок піхви в дзеркалах. У жінок з фізіологічним перебігом вагітності та при відсутності змін в ділянці шийки матки і піхви внутрішнє акушерське обстеження здійснюється 2 рази (при взятті на облік та в терміні вагітності 30 тижнів). Частоту наступних внутрішніх акушерських обстежень визначають за показаннями.
    2.9. Першочерговий комплекс лабораторного обстеження вагітної включає клінічний аналіз крові, загальний аналіз сечі, визначення групи крові і резус-фактора, аналіз крові на сифіліс, ВІЛ (за згодою), бактеріоскопічне дослідження мазків з піхви, цервікального каналу, уретри (рубрика В). Дільничним лікарем-акушером-гінекологом проводиться до- та післятестове консультування вагітної щодо обстеження на ВІЛ."
    Всі інші обстеження ( в тому числі на ХГЧ ) не входять у перелік обов язкових і призначаються лише за показами. Відповідно, повторююся лікарі ЖК у більшості користуються конкретними приписами і не заморочуються іншим. Ось і відповідь на запитання про ХГЧ

4. Orman

Orman Модератор-бомба

Сніжна, я не з вами сперечаюсь :) я намагаюсь докопатись до того чому наші лікарі такі закостенілі і виконують тільки ті накази, які їм пасують. (Ще б вони так виконували накази про порядок ведення пологів, ГВ ...)

відповідь то є:

але сумна вона якась дуже :sad:

5. odree

odree Well-Known Member

стояла 2 рази на обліку. і жодного разу не дозволила внутрішнього акушерського огляду. оглядали лише перед пологами в пологовому будинку.
    Вагітна, що стає на облік, зовсім не зобов"язана сліпо слідувати вказівкам лікаря. Від будь-якої маніпуляції вона може відмовитися, в т.ч. і письмово. І ніхто не може силоміць щось вимагати. А від лікарів, які морально гвалтують раджу тікати, зараз вибір досить великий

6. levandivka

levandivka З яйцями...

Обов'язковим для кого? Для лікаря? ТАК це його обов'язки і накази. У пацієнта є своя голова і права. Жодне з них не варто залишати поза кабінетом.

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

абсолютно точно. але оскільки більшість лікарів стараються підстрахуватися документально, тому можуть вимагати письмову відмову від певних маніпуляцій. Ніхто не заважає пацієнтці вчиняти те саме- писати письмові відмови. І тоді ніхто не може вже "докулупуватися"

8. Morena

Morena Well-Known Member

Мене лікар сьогодні хотіла вагінально оглянути, бо їй потрібна цитологія. Я відмовилась до наступної консультації. А тепер вже сумніваюсь, як вона збирається брати той аналіз? Може варто наступного разу остаточно відмовитись.
    Дівчата, може хто порадить як правильніше вчинити?

9. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Ви вагітна? Якщо так, то я б відмовилася. На цитологію здається беруть зіскріб, але може я помиляюся. Ну, в будь якому разі я б відмовилася, що воно їй дасть? Я так розумію, що цитологія - це дослідження зіскрібу з шийки матки на патогенні (ракові) клітини. А якщо не дай Боже знайдуть, то що будуть лікувати вагітну жінку? Чим, хімією? Чи операцією? Думаю, то можна зробити вже після вагітності. Тим більше, якщо жінка ходить до гінеколога хоч раз в півроку, то приблизно знає свою картину. Воно ж отак з неба не падає.

10. Morena

Morena Well-Known Member

Так.
    Заходила сьогодні до Терлецької (зав. ЖК на Виговського). Рідкісна стерва (моє враження).

11. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Хотіла нині стати на облік в ЖК, так лікарка мене відшила. Сказала, що без УЗД на облік не візьме. І те, що узд-истка, до якої я хочу йти, зараз у відпустці її не колише. Я їй кажу, що при першій вагітності мене ставили на облік без ультразвуку, а вона: "зараз більше патологій, я не можу так вас оглянути, я дорожу своєю репутацією". Ну не хамка?!!! Вже і вертатись до неї не хочу. До речі, це Корпан, на Виговського.
    А хто знає, хто там хороший дохтор? Невістку нашу вела Попович, дуже задоволена.

12. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Це ваш дільничий лікар? Якшо так вона не повинна була вас відшити,до завідуючої треба було підійти,хоча після такого я б до неї на облік не ставала.

13. svoboda

svoboda Member

На Виговського вважаю найкращим лікарем Вандьо Оксану Ярославівну (колись знала по роботі), хоча в неї завжди черги.А я стою на обліку в Матушевської Олесі на Симоненка, сама її вибрала - толкова, спокійна, грамотна і приємна, можу також її порекомендувати, не забивала мені голову дурними порадами, не призначала нічого зайвого, якщо дасть Бог, знову буду звертатись до неї. В першу вагітність була також на Симоненка, але у Кузьменко Н.П., повторно до неї не хотіла, не було якогось емоційного контакту, трохи зверхня, зате, коли розрахувалась, думала, що мене розцілує.

14. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Так, дільничний. Але вже до неї не хочу.

15. Morena

Morena Well-Known Member

Попович зараз у відпустці, я до неї хотіла, але.......
    так, дійсно, бачила, що біля її кабінету велика черга.

---------- Додано в 17:31 ---------- Попередній допис був написаний в 17:27 ----------

завідуюча там така, що від неї можна ще швидше вилетіти, нічого не хоче слухати.

16. shelby

shelby New Member

Всім привіт,поділіться будь-ласка інформацією...чи можна стати на облік на вул.Русових до Склярової???І ще можливо хтось стояв в поліклініці на стецька в Петришин Лідії Генріховни?Як вам цей лікар?Важливо знати,бо по прописці мені треба ставати до неї...

17. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Це мій дільничий лікар.Була в неї раз з коліжанкою,толкового нічого не почула,плюс зразу відправила в лабораторію приватну аналізи різні здавати(з яких вона має відкат),розписала лікування на не маленьку суму,сказавши де це купляти.Після того навіть в думці не було до неї на облік ставати,тому стояла на обліку на Стецька.

---------- Додано в 15:51 ---------- Попередній допис був написаний в 15:50 ----------

Тоді зрозуміло чому собі таке позволяє дільнича.

18. Lnastya

Lnastya New Member

я стояла на обліку на Медової печери , заплатила 100 грн за заяву, бо я без прписки. Лікар Гармадій Зоряна Ярославівна. Я супе задоволена нею! Гарний лікар

19. Mawynja

Mawynja New Member

Скажіть будь-ласка хто стояв або стоїть на обліку у Корчинської І.І. з ЖК на Мазепи, які Ваші враження?
    І якщо без прописки то скільки треба заплатити?

20. Willie

Willie New Member

Я ставала на облік на Руській без прописки і платила тільки 50 грн. за заяву. Цю таксу вони беруть як доброчинну допомогу, тому можуть сказати стільки, скільки заманеться - ніхто того не контролює. Чим більше назбирають з таких, як ми - тим краще. Так що ціни можуть суттєво різнитися.