Зуби мудрості

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Neytasa, 26 Грудень 2010.

1. Natalya

Natalya Well-Known Member

Відповідь: Зуби мудрості

У мене зуби мудрості виросли разом з усіма постійними - непомітно, без проблем, але це я зрозуміла вже пізніше, коли друзі-студенти почали жалітися на ріст своїх зубів і питати мене скільки в мене їх вже є :). До того думала, що у людини постійно 32 зуби. Вже з появою дитини дізналася, що молочних 20. Вік живи - вік учись.

2. я_тут

я_тут Well-Known Member

А для мене проблема з зубом мудрості зараз така актуальна :sad:
    верхні в мене виросли непомітно, а нижні мучать вже довго, спочатку один вирішив вилазити,ліз довго і нудно,розрізали той капюшон,допомагали,а він все ліз і періодично болів,що рот не могла відкрити,зрештою стоматолог сказав,що в нього нема майбутнього,бо він росте під кутом і нікуди не виросте,і мені його видалили,ходила на пекарську в обласну до хірурга і ще й толпа студіків в рот заглядала,і коли мені його довбали,то на мене істеричний сміх напав,чим я їх всіх дуже тішила,а відходила я жахливо,ковбасило десь з тиждень,ще й ті нитки...
    І от історія знову та сама з другим,мучить капець,вичистити неможливо нормально,ходжу хіба,щоб стоматолог раз в тиждень там подлубався, а я годую бебіса і боюсь щось робити,бо без гори таблеток я не проживу після операції...а знову кажуть,що треба видаляти :sad:
    і ще й як перший видаляла,то хірург так мило пожартував,типу з якої сторони зуб,а яка різниця,з іншої те саме :sad:
    і що робити з тим нещасним зубом

3. shkodnica

shkodnica New Member

вони всі зубки до купи стискають, мені один закоротив шарнір щелепи, другий зараз ріжеться....в подружки черех кутній виліз передній, як в баби-яги.....торчить такий, витиснутий.....

4. roziava

roziava New Member

В мене спершу почав рости лівий зуб мудрості і дуже боліла голова,щелепа і взагалі було дуже дискомфортно.Пішла до стоматолога, зразу сказав видаляти...кілька днів і жодних проблем.Через пів року правий нижній захотів на свободу, та сама ситуація, видалили, але защемився нерв і я два тижні рот відкрити могла ну на 3-4 см:girl_cray і не більше...пережила:girl_tender:, але більше не хочу)))

5. Hermi

Hermi Well-Known Member

а в мене вони щось не дуже думають рости. Один лізе уже років два, і то якось кусочками. Як тільки почав рости я думала що в ясна попала кісточка з риби, виявилось кутик зуба, в даний момент він 3-ьох рогий в мене. Правда зуби всі змістились. в дитинстві носила пластинки, зубки були ідеально рівні, а зараз..страшно глянути.Півроку тому були припухли ясна, думала інший зубчик вилізе, та де там. Може я така "вумна" що зубки мудрості лізти навіть не хочуть;)

6. La esposa

La esposa Moderator

мені теж, але жодного зуба не видно :girl_yes:
    хоча біль час від часу мучить, ще зі школи, а зуба немає :)
    трохи знизу витикається щось біле, але тільки одним краєм
    а як пожую чогось твердого м"ясного, то зразу ясна болять, в тих місцях, де має бути зуб

а в кого найпізніше ті зуби виросли?

7. Lyakerka

Lyakerka New Member

Щось теж не знаю, що з тими зубами мудрими робити. Одні проблеми ...
    Ще раніше носила брекети, але потім зуб мудросі знизу почав рости і трохи змістив зуби. Тепер в мене зліва верхній лізе вже довго і нудно, не дай Боже, теж змістиь, що робити? Ясна припухли, маленька смужка прорізалась. Якась мала в мене щелепа, що всі вони не влазать? Чи їх треба видаляти відразу, щоб не посувати решти?

8. Музик

Музик Мартуська

то в мого чоловіка так - я маю вже всі, а він (на 10 днів молодший від мене) - жодного. але я колись читала, що ті зуби призначені для жування сирого м'яса, і люди, які їх не мають - то вищий щабель еволюції (типу вони пристосувались до умов гарно приготованої їжі):connie_pull-pigtail

9. Hermi

Hermi Well-Known Member

в мене він саме так і ріс. Зараз той край,який найперший виліз, став як ікло, я спершу навіть думала що він має так і бути, а тепер вже інші краї підтягуються. Правда мій стоматолог сказав що в мене зуби дивні, так рости немав би!

---------- Додано в 00:31 ---------- Попередній допис був написаний в 00:26 ----------

10. dasha

dasha Well-Known Member

В мене зуб мудрості нижній виріс всередині щелепи. Я навіть би і не знала, якби не заробила випадково ренген сусіднього, бо треба було нерв видаляти. Минулого тижня мені його вирізали, бо він тиснув на весь зубний ряд. Загоїлось нормально, нитки розсмоктались, хоча перших три дні їла тільки манку, так само як і Vittoria не могла відкрити рота. Але тепер після того як спав набряк там якась невралгія чи що, тобто вдень ще терпимо а на вечір я драпаюсь по стінах щелепа болить, коле і смикає жахливо, нічого з обезболюючого не допомагає.:girl_sad:

11. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Мені вже 29, а ще жоден не виліз :girl_in_dreams: Стоматолог казала, можуть взагалі не з'явитись (і таке буває)

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

буває. І я вжи навіть заздрю тим, у кого вони і не виростуть. Бо ті зуби мудрості мало того, що ростуть проблематично, часто вже вилазять зіпсованими ( або псуються дуже швидко), ще й часто ростуть неправильно і руйнують майже "під 0" сусідні 7-ки ( у мене верхні виросли без проблем, а от нижні обидва росли неправильно- один в щоку, а інший- під 7 зуб, який зруйнував під десну).

---------- Додано в 14:02 ---------- Попередній допис був написаний в 14:01 ----------

у мене перший виліз у 18, а останній- у 34

13. Kuma Zybulya

Kuma Zybulya Well-Known Member

В мене в 13 почали рости... :girl_crazy: і все безболісно... зараз мені 19 і 1 вже видалила а 3 нехай собі будуть,не мішають...

14. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Вже кілька днів так мене той "мудрий" зуб мучить :girl_cray:, одна половина виросла вже досить давно, а друга частина ніяк не проріжеться:girl_nea:. Таки маю підозру, що росте в щоку, (росте зуб а болить горло/вухо :girl_devil:), п"ю знеболювальні, до понеділка перетерплю а там буде видно.

15. Hermi

Hermi Well-Known Member

а Ви впевнені що зуби мудрості?в мене "сімки" в 15 росли, тішилась що зуби мудрості, один стоматолог сказав що то так і є, через рік пішла лікувати до іншого, а він мені сказав що то ніякі не зуби мудрості. Зараз один "мудрий" зуб ніяк вилізти не може до кінця. Що дивно не болить взагалі:)

16. Kuma Zybulya

Kuma Zybulya Well-Known Member

Впевнена на всі 100 %! На знімкови 2 лікарі в Італії підтвердили.. Потім коли почали рости,стоматолог сказав,що зуби мудрості ну і на Україні,коли рвала лікар сказав,що зуб мудрості... )) Сумнівів нема.. тай 32 зуби є.. тепер 31 правда..

17. shelby

shelby New Member

Памятаю як 5 років тому пережила суцільний жах з тим зубом мудрості що ріс в нижній щелепі. Ввечері почувала дискомфорт, а на ранок прокинулась з таким флюсом шо мама дорогая :girl_cray:...Щока вспухла в 5 разів, лікарка моя тоді приймала в другу зміну і до того я спасалася від болю льодом і холодною водою... Потім коли про це взнала лікарка, прочитала мені серьозну нотацію, що холодом НІ В ЯКОМУ РАЗІ не можна прикладати!!! Лише робити ТЕПЛІ компреси і полокати тепленькими відварами трав чи соди! Той зуб ніяк не міг прорізати десну тому вона вспухла, та ще й їжею подразнила... Короче підрізала вона мені десну, вставила резиночку щоб та десна не заросла поки зуб не виріс, виписала обезболюючі і відправила додому. Я ледь додому дошкандибала, таких адський біль почався як дія наркозу почала послаблюватись шо словами не передати. Одним словом той флюс мені ще десь місяць тримався, я з дому на люди майже не вилазила, добре шо то літо було. І шо ви думаєте та ризиночка десь за тиждень вилізла, а зуб мій передумав рости і та десна зажила :girl_cray:
    Тепер з жахом уявляю що то буде як він знов надумає собі рости:girl_mad:

18. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

а я записалася на видалення 8ки, яка поки що не непокоїть. Вона в мене горизонтальна...Записалася у Рікоту, вже назначили зазделегіть пити антибіотик. Нахвалили, що у клініці ломати кістку будуть не долотом, а пьєзою, що менш травматично....Ой хвилююся... тим паче, що і щелепа в мене болить і так не можу нормально відкрити рта, але хірург казав, що йому тго вистачить ))

19. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

У мене вже всі чотири зуби мудрості виросли. Періодично було реально важко з ними. Росли вони роками, час від часу напухала десна, сильний біль, свербіж, потім дуже довго були під десною гулями і боліли (зауважила, що активізувався біль і ріст перед критичними днями). Верхні прорізались швидше, потім один нижній, а от останній думала буду видаляти, дуже дер щоку, болів. Але лікарка подивилась рентген і сказала що росте досить рівно і нема потреби видаляти. Зараз від трохи близько до щоки, але вже не дере, є на ньому залишки "капішона", який сказали не рухати, бо незначний, просто ретельно очищати цю ділянку.

20. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

В мене жоден не болів. Всі 4 виросли абсолютно непомітно.
    До речі, один сьогодні видалила)) Спочатку не хотіла, а потім нет погортала і зважилась)