В стаціонарі з дитиною. Які права?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Provizor, 20 Жовтень 2011.

  1. Provizor

    Provizor Well-Known Member

    Створюю таку тему, бо хочу зрозуміти як працює система зсередини, чому так поводять себе лікарі і мед. персонал? І що я, пацієнт, можу зробити/маю право вимагати?
    Досі під враженням від перебування в стаціонарі з дітьми!
    1. Чому вимагають батьків покинути процедурне приміщення, коли дитині ставлять катетер?
    2. Чому не інформують, які саме ліки вводять крапельно і я не бачу всю процедуру, а лише готову крапельницю? Як має бути за правилами, кому на кого можна скаржитись і в якій формі.
    3. Чому відмова від крапельниці викликає обурення і нерозуміння лікаря?
    4. На другий день стан обох дітей був добрий. Я хотіла додому. Мій аргумент був таким: якби раптом стало гірше - то приїдемо машиною у лікарню. Навіщо сидіти зі здоровими дітьми в середовищі інфекцій? Чи є нормативи перебування в стаціонарі? Я написала відмову, лікарка не хотіла зі мною спілкуватись, вела себе грубо і хамовито. У виписці написала про хрипи в обох дітей. Це перестраховка? Чого бояться лікарі в таких випадках?
     
    Останнє редагування: 20 Жовтень 2011
  2. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    Якраз рік назад ми були на "курорті" в охматдиті.... повністю розумію Ваше обурення, бо наше лікування також починалося з того, що нас-батьків виставили за двері - дитині прокололи барабанні перетинки і поставили катетер (мали такі самі процедури на Орлика, то їх усі робили за присутності батьків, все пояснювали і нам і дитині - а проколювали перетинки на руках у тата, бо я не змогла)
    Катетер поставили так погано, що вночі знімали, бо дитину боліла і напухла рука - тому на усі наступні маніпуляція я не просто йшла - пхалася. Аргумент один - дитина непорвнолітня і усі медичні маніпуляції (окрім операції і реанімаційних заходів) мають робитися з дозволу батьків(опікунів). Мене виставили. Я поскандалила на весь коридор - лікуючий лікар забрав мене до себе в кабінет, і почав пояснювати, що кожна дитина плаче, а без мами легше і швидше. Вони роблять свою роботу і щоб я не заважала - я сказала що також роблю свою, бо я мама і буду захищати свою дитину від непрофесійності медсестер.
    Я не заважаю а допомагаю - усе пояснюю і моя дитина на диво усього медперсоналу сама давала ручку щоб поставити крапельницю, бо розуміла і знала що буде відбуватись і що мама поряд.
    Медсестри були різні, воювала я з ними довго, нервів потріпали багато, але все робилося у моїй присутності. Дві медсестри були непрофесійні, то просила іншу, або йшла на крапельницю, коли наступала зміна нормальних медсестер.

    Мали те саме, я так хотіла додому з тої богодільні, бо умов ніяких, але тут є певні нюанси - до виписки з лікарні за стан пацієнта несе відповідальність лікуючий лікар. Тому до виписки додому не можна. Якщо хочете - виписуєтесь і підписуєте папірець що повідомлені про ризик відмови від лікування.

    Є правила, які мають бути на видному місці і усі хворі мають їх дотримуватись. Лікарня керується правилами внутрішнього трудового розпорядку.
    Щодо інфекційної лікарні - то тут може бути нюанси - якщо дитина буде носієм інфекції, лікарі зобовязані її ізолювати, тому батьків можуть не допускати.

    ст. 39 Основ законодавства про охорону здоровя
    Скаржитись головному лікарю або завідуючому відділенням, усно якщо немає результату - письмово, або у міський чи обласний відділ охорони здоровя, залежно від підпорядкування лікарні.
     
  3. Provizor

    Provizor Well-Known Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    Дико, що там де шукаєш порятунку, треба захищатись:sad:. Інформований - значить озброєний. Дякую Олю!

    ---------- Додано в 13:04 ---------- Попередній допис був написаний в 12:45 ----------

    Я теж настояла на перебуванні в процедурній під час будь-яких маніпуляцій. В мене доця смілива цікава дівчинка. Довго пояснювала, що їй будуть брати кров з вени, як це все відбуватиметься (наївно уявляла процес по іншому.) Натомість медсестри просто без слів завалили її на кушетку, притисли. Я з меншим на руках, який несамовито плакав, нічого не могла вдіяти. Тільки говорила з Анюткою, намагаючись заспокоїти. А якби мене не було поруч? Я уявляю стрес, що переживає дитина, коли мами з татом немає і люди в білому, роблять невідомо що.
     
  4. Adriasia

    Adriasia Well-Known Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    якщо Вас цікавлять чи є закони, так Є, якщо Вас цікавить які права маєте переступивши лікарняний поріг - ЖОДНИХ!
    Вечором матиму час і напишу. але дечим поділюся зараз.


    Бо якщо зроблять щось не те, то дитя не розкаже. А вони часто роблять "щось не те".


    Процитую лікаря, що дав мені відповідь на таке ж питання. "У мене нема часу пояснювати і ящо займусь роз*ясненням батькам не матиму часу на лікування на їхніх дітей. От так то.


    Бо це лікування яке з їхньої жирафиної точки зору потрібне і правильне, а взагалі якесь обговорення лікарських приписів завше викликає у них обурення і т.д.



    Всі наші перебування у лікарнях закінчувалися моїми відмовами. Були такі що казали шо таких як я батьківських прав позбавляють. Плювати я на них хотіла. Дитина моя. Що хочу то роблю.

    Але у лікарні ми як вони кажуть "у гостях у них" і маємо бути чемними. Бо вони ж боги лікують наших діток, а ми тут ше рота собі дозволяємо відкривати. ...
    решта вечором.
     
  5. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    Ми на Орлика лежали рік тому. От і мене це питання найбільше хвилювало. Всі батьки стояли під перев"язочним кабінетом зі сльозами і слухали дикі верески дітей. Досі то згадую і сльози навертаються. Саме цікаве, що вдома мені потрібно було міняти пов"Язку на шрамі після операції, а я уявлення не мала як воно там все виглядає. Просила показати, сказали "не треба вам там нічого"...
    Дитина моя має після того жахливу психологічну травму. Раз до педіатра пішли послухатись то з переляку так верещав аж заходився бідака.
     
  6. Provizor

    Provizor Well-Known Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    Тут вже інше питання назріває. А чого бояться батьки?
     
  7. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    Ми з Оленкою у перші її роки на Орлика бували часто. Потім перестали, бо безсенсовно.
    Виписки оформлялися заочно: сідали в таксі і їхали додому. На наступний день їздив по документи. Про позбавлення батьківських прав і аналогічну пургу не заїкалися, бо передбачали відповідь.
     
  8. pravovuk

    pravovuk Well-Known Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    Я теж так зробила на Орлика. На що мені лікар сказав, що мені треба психіку лікувати:). Ми змінили цього лікаря. Але я не дала витворяти з моєю дитиною, те що вони витворяли з іншими.

    На Орлика їх не знайшла. На моє запитання, де я можу ознайомитись із правилами внутрішнього розпорядку , сказали щоб я на своїй роботі права качала, а тут я ( тобто моя дитина) пацієнт....
    Погоджуюсь, і це страшно.
    Наполягайте завжди і всюди у лікарнях бути коло своєї дитини - це Ваше ПРАВО і ОБОВ"ЯЗОК. Ім це не подобається, однозначно. Але Ви віддаєте в їх руки ДИТИНУ і Ви повинні знати що роблять дитині, які ліки вводять. Бо коли введуть буде пізно. Інформувати вони не будуть, але потрібно за ними бігати і питати, читати, що пише на баночках - ліках. Бо потім, вони не несуть відповідальності, а з наслідками не правильного лікування , доводиться боротись нам - батькам.

    ---------- Додано в 12:59 ---------- Попередній допис був написаний в 12:57 ----------

    Та не бояться вони, просто їх виставили за двері, бо В НИХ ТАК ПОЛОЖЕНО. А батьки слухаються і плачуть за дверима.
     
  9. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    В моєї племінниці в два місяці було запалення вуха. Почала кричати і хапатися за вушко в суботу ввечері, подзвонили нашому педіатрові, який порадив викликати швидку, що ми й зробили. Ті недовго думаючи, відправили в охмадит з попереднім діагнозом отруєння (ГРУДНИМ МОЛОКОМ!!!!!! ... нецензурна лексика опускається). На нашу вимогу вушко таки подивилися і сказали, що то не запалення. Від всіх маніпуляцій ми відмовилися, бо робити хотіли без присутніх батьків. Клізму таки зробили, бо звідти не виганяли, та й подумали, а може дійсно животик, написали відмову і забралися звідти.
    Вдома ми таки закапали вушка, мала заспокоїлася. В понеділок в денному стаціонарі нам поставили діагноз, запалення вушка і плюс ми ще на довго після тої клізми мали проблеми з животиком.
    Зате одне затямили надовго, без внятних пояснень, що роблять і для чого дитину лікарям не віддавати. Вони ж знають, що в стресі за дитиною, рідко яка мама буде рипіти на них, бо лиш би дитину порятували. Ще й гоші їм за те дадуть.
     
  10. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    А це от наша безграмотність. І стадний рефлекс мабуть. Батьки перелякані, знервовані. Сліпо вІрять лікарям... Якщо раптом доведеться потрапити в лікарню, більше не буду така наївна. БО
     
  11. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    перший раз попали в лакарню , то швидка привезла дитину, коли малу вдарила качеляв в бров. завезли в лікарню швидкої, дочекались рентгену, потім 2,5 години чекали поки нам оброблять рану, -- так і не дочекались....

    бо бачу що дитина хоче їсти ,спати, я написала їм папірець , що беру дитину додому під власну відповідальність

    2 випадок був у Чорнобильській, але то вже нам пояснювали докладно що і коли і скільки будуть робити.

    правда після обіду , подивившись на той капець(палати, харчув, догляд, ліжка іт. д.), я пішла до лікаря, дала гроші і чоловік нас вже в 7 забрав. Слава Богу не ночували там.
     
  12. Merry

    Merry Well-Known Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    Ми теж маєм негативний досвід спілкування з лікарнями. При чому 2 рази що ми були на Орлика дитину хотіли госпіталізовувати без важливих причин. Таке враження що якщо вже до нас приїхав, то полікуємо тебе по повній програмі всім чим можна треба чи не треба. Перший раз писали відмову, то в поліклініку потім прийшло повідомлення про нашу відмову від госпіталізації, а причиною потрібної госп-ї вказали висипку, якої в малої в житті ніколи не було.
     
  13. Lithium

    Lithium Active Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    Вово, не знаю дякувати Богові я тільки раз попала в інфекціїну Наталі було 1,5 року - підозра на коклюш, то я абсолютно всюди ходила з дитиною, все питала і ставлення було нормальне. Думаю якщо б були якісь нюанси то я б точно не мовчала. А моя коліжанка лежала недавно на Орлика дитині місяць - пневмонія, то вона зранку прийшла, а дитина в боксі лежить зовсім холодна, бо медсестра забула включити вищу тепературу..... капець повний і ще головне доказує що то так має бути, а манюня аж синя бідненька.
     
  14. DolceVita

    DolceVita Well-Known Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    Я так бачу всі проходять,бодай раз в житті,через лікарню. Ми також маємо досвід...на Орлика в алергології. Прийняли нас добре маніпуляції робили в моїй присутності. правда забули,що як тільки поступаєш перша доза ліків безкоштовна від лікарні,а все решта купуєш сам.
    Через 5-7днів на фоні зниженого імунітету почалося запалення вуха і ми автоматом назад в алергологію. І оскільки в нас була напередодні температура на фоні вуха нас зібралися покласти в карантин. Де лежать діти з температурою 38-39,я наголосила що туди не піду-давайте платну палату чи ще щось-нема зайнято ми вам вже постелили.....потім таки знайшли нам окрему палату.......
    На другий день зранку здається моча,кал і кров з пальця. Так от,я стояла з дитиною на руках і дивилася як сестричка бере всьому відділенню кров з пальця і протирає мініатюрною ваткою рукавиці піся кожного. Прийшов мій чоловік,я кажу коханий дивись! він пішов купив нові рукавички і ми останні підходим і просимо змінити рукавички....З ображеним обиччям і нервами показово оділа наші взяла кров і потім ше довго шось бурчала і плювалася........
     
  15. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

     
  16. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    Ото читаю вас дівчата і жахаюсь. Чи то нам з Яринкою повезло, чи лікарка нормальна трапилась. Два роки тому попали ми з Яринкою на Орлика із запаленням. Поступили в лікарню в четвер в 17.00, вкололи нам тільки від температури укол, переночували. Зранку прийшла наша лікарка, запиталась як лікуватимемось, чи будем ставити крапельниці. Я відмовилась, вона погодилась. Виписала антибіотики уколи. Я одразу сказала, що на вихідні не залишусь, що колотимемо вдома. Лікарка погодилась, але сказала, що в понеділок її не буде, що б ми приїжджали у вівторок. У вівторок ми з Яринкою приїхали, вона її послухала і за моїм проханням нас відпустили додому. Єдине виписку забирали пізніше, лікарка себе перестраховувала, ну і раптом нам би стало гірше, то могли приїхати в лікарню. Лікарці я не дала ні копієчки.
    Але от умови перебування не дуже. Теплої води не було, розетка одна на пів коридора. І було дууууууже душно. То бум листопад-грудень, але палили дуже сильно
     
  17. Mаrsela

    Mаrsela New Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    От і я була однією з тих мамочок що віддала дитину і сама стояла під дверима на Орлика і плакала:girl_cray::girl_cray: як я про це шкодую словами не передати:girl_cray: малий мій аж через півтора року перестав боятись людей в білих халатах:girl_sad:.Та що казати якщо, навіть Я не могла одіти білий махровий халат після ванни ,в дитини починалась істерика.Тепер знаю на всі 100 відсотків що більше цього не дозволю!

    ---------- Додано в 22:34 ---------- Попередній допис був написаний в 22:32 ----------

    От згадала зараз цей весь жах ,тепер сиджу і реву...Які ви дівчата молодчинки що не віддали їм дитини:girl_sad:
     
  18. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    Для мене 2009-2010 роки були плідними на лікарні. "как вспомню так вздрогну". Востаннє потрапили вже з Софійкою на Орлика з обструктивним бронхітом. Малій було 4,5місяці. Привезла нас швидка в приймальну. Там - почекайте лікар підійде. Чекали довго, поки не гавкнули. Холодіна собача, дитина хвора. Я була така зла, що словами не передати.
    Оформили нас нарешті, завели в палату. Жесть. Ліжка старі, прогинаються мало не до підлоги. Палати не палати, а окремі кімнатки з прозорими стінами. Відповідно хтось вночі включить світло - не сплять всі. Є окремі ліжечка для дітей, але я не могла туди дитину покласти. Ми від народження маємо спільний сон і мені те ліжко здавалось кліткою. Поклала малу коло себе і якось доранку дотягнули. Дякувати Богу була вільна індивідуальна палата і зранку ми туди перекочували. Я не маю зайвих грошей, але коли є можливість покращити умови перебування, то я тим скористаюсь. В тій палаті було нормальне ліжко, а ще туалет і умивальник. Досить пристойно, превда не було теплої води. На кухню ми не ходили, бо мали цицю.
    Щодо маніпуляцій, то і я спочатку плакала під дверима, потім вже не виходила. Мала не мала великого стресу, може тому, що була ще дуже маленька. Зараз я б її точно не лишила саму. Капельниць нам не ставили. Жалію, що кололи антибіотик, але я була так налякана перенесеною мною пневмонією, що погодилась.
     
  19. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    Про побутові умови в охматдиті спершу не писала, бо то можна було б поему написати, трохи писала тут але у порівнянні з іншими дитячими лікарнями (була на Орлика і в Чорнобильській), то просто караул!
    Зранку в дитячому горщику плавали втоплені таргани. Зі стіни сипалась штукатурка, і це ще була типу хороша палата на 5 ліжок, дві інші були хліви (по іншому не назву на 10 і 12 ліжок, остання прохідна і їдальню, в якій лежали два психічнохворих хлопчики з інтернату...
    Так виглядала наша палата... Які дитячі ліжка? спали мама з дитиною двоє на вузюсінькому ліжку, я свою малу підпирала тумбочкою, щоб не впала, а сама тиждень майже не спала...
    Зверніть увагу на ширину ліжка, таке як моя сумка, а на цьому ліжку спали мама і дитина і на прохід між ліжками.... і так ми жили, як біженці з пакистану, тиждень...
    [​IMG] [​IMG][​IMG]
    А це моя улюблена фотка - на коридорі стояв диван з підписом - куток відпочинку медперсоналу - і не дай Боже туди сісти, крику було. Ми як провітрювали палату, ставали попід стіночку біля того дивану, а сісти боронь Боже! тож для відпочинку медперсоналу, який впринципі мав би працювати, а не відпочивати на роботі
    [​IMG]
    Зараз як немаю настрою, перегляну ці фотки і думаю - ну якщо я ТАКЕ пережила, то мені тепер нічого не страшно!
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: В стаціонарі з дитиною. Які права?

    О, три роки тому і ми з Мартинком там лежали. Оте ліжечко, що за дверима, було наше.То взагалі чудо,бо в ту ж сторону і двері відчиняються. Пів ночі, я просто стояла біля ліжка, бо спина так боліла , що жах :girl_sad:. Біля мене лежала бабуся з внучкою, то їй, ще вдалося між ліжками втулити розкладачку і на ній спати.

    Нам не забороняли сидіти на дивані, правда лише увечері :girl_crazy:. А персонал там дійсно хамський, особливо санітарки. Одна розійшлася, що це у мене так багато речей.