вічні суперечки: дитячий садок, чи з мамою краще?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Shkatulka, 16 Квітень 2010.

?

Я свою дитину

1. волію не віддавати в чужі руки

37 голосів
    17,5%
  2. в сад! всі в сад! (с)

16 голосів
    7,5%
  3. тільки в хороший садок, хорошому вихователю довірю

134 голосів
    63,2%
  4. та йой! якось оно буде. потім заміж піде...

6 голосів
    2,8%
  5. мені нікуди дітися, віддам

19 голосів
    9,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Дитячий садок, чи з мамою краще?

чому немає. Моя дитина саме такою і була. Не хотіла і порогу садкового переступати. А я, як і не прихильниця і не противниця садочків, вирішила пислухатися до бажань дитини.
    тут немає навіть чого порівнювати із садком. В такому випадку мама повина розібратися, чому саме у дитини немає бажання відвідувати школу: якщо це банальне "бо треба вчитися", тут варіантів немає, бо направду мало хто з дітей на протязі 11 років з велетенським задоволенням щодня біжить до школи вчитися.Якщо "не хочу" зумовлено психологічними чинниками:конфліктом з однокласниками, учителем- допомогти дитині з цим розібратися.
    п.с.: моя "несадочкова" дитина з радістю щодня біжить до своєї школи-садочку, хоча часом оце "не хочу" проскакує через саме обов язок вчитися.Зате коли виникає необхідність бути вдома ,як от, наприклад, зараз, коли "підчепив" вітрянку ( до речі, такі "дитячі бяки" я би віднесла до деяких плюсів садка, бо, як бачимо, як не в садочковому, так в шкільному віці дитина це відбуває, що далеко не тотожні речі навіть по пропусках), то з першого ж дня кричить, що хоче до школи і чи вже подзвонила я до вчительки.
    Не бажання дитини ходити в садок і не бажання вчитися у школі - це абсолютно "непорівняльні " речі.
    п.с.

2. Гелена

Гелена Well-Known Member

Дитина сама розвивається і активно вивчає світ, а я просто не заважаю, а лише за можливості сприяю, підказую, показую, створюю кращі умови, даю можливість більше всюди побувати, поїздити, більше всього побачити, щоб було більше вражень, руху і спілкування. Що дитині подобається, до чого вона тягнеться (в розумних межах) - те і їй на користь, те її і розвиває. А от купа іграшок вдома простоює, він на них і уваги не звертає - ну значить, така їх доля.

І це все? (с)
    Справа в тому, що вдома теж є різні люди, і на прогулянці різні дорослі і діти, і по сусідству різні діти. Люди є кругом - і всі вони різні. І вдома теж дитині кажеться "ні" і не завжди небо хилиться, куди людям хочеться, бо ми не боги, і це очевидно.

В полі зору маму тримає дитина, їй це важливо, важлива мамина присутність. Це єдине, що на що ви звернули увагу з мого довгого допису і то неправильно потрактували? :girl_haha:

кАшмаааар... ату єво, ату, такого вихователя :girl_haha:

А попередній допис про те, як я залучаю дитину до всіх своїх справ і зацікавлюю творчими заняття ви не читали? Прочитайте.
    :girl_claping: Але що саме це розвинуло б в дитині? Що саме ви хотіли б розвинути? Які якості, вміння і т.п. Давайте більше конкретики, бо тут народ чекає чогось надзвичайного (ну може літати дитина почне, чи вишивати хретиком в два роки, чи справжню машину в три водитеме). А тут все одне і те саме - поїздки, іграшки, діти, дерева - суцільне "розчарування" :girl_haha:

Зорянівонька говорить про якийсь таємничий розвиток, а я не розумію про який. Ви теж тему правильного розвитку не розкрили :girl_nea:

Останнє редагування: 17 Грудень 2010
  3. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

а я і так розвиваю
    все.
    СОФІЮ
    хретиком, ні хрестиком не почне. Я в Ніфертіті їй готову картинку замовлю)
    Але можливостей урізноманітнити наше будення: і моє і її, у мене буде більше. Хоч це і так зрозуміло, що фінансові можливості розширяють можливості як такі. Не важливо розмір, а важливо мати можливість жити, а не виживати, а Ви розказуєте про ідеальний світ для всіх і кожного.

4. manka

manka Member

Читала, просто нічого вартого уваги там не побачила. З таким "зацікавленням" моя дитина в садочку більше всього для себе візьме.

5. Bogdanka

бо одноманітна їжа... не хочу продовжувати райдужний ряд (одяг, комунальні послуги...) вони не додають змученим мамам, котрі мусять працювати, радості в очах і бажання нидіти в хаті з своєю дитиною. А в житті буває ой як по-різному - то нас тут 10, 20 чи навіть тисячка таких середнього класу, а основна маса? Такщо теорія це класно, а практика це життя)

6. Гелена

Гелена Well-Known Member

Я? В котрому місці? Це ви чекаєте чогось надзвичайного, чогось особливого, а пишу просто про звичайне життя, звичайної сім"ї.

Щось ви не те читали.

А ось це:
    1) турбота і увага від близької людини до якої дитина звикла;
    2) відчуття безпеки і захищеності;
    3) можливість в будь-який момент отримати емоційну підтримку від цієї близької людини

Це в садочку теж є? Нема. А це важливо.
    І в чому я теоретизую? В нашій сім"ї час від часу тяжко буває з фінансами, але на все необхідне вистачає - от і добре. Я навчилася обходитися тим, що є, а решту почекає. Просто є чіткі пріоритети. І самопочуття дитини, стосунки з нею мені і чоловікові важливіші, ніж якісь матеріальні речі, без яких можна обійтися при бажанні, звичайно, можно обійтися.

Голодує? Не думаю.

7. manka

manka Member

Я читала кілька десятків ваших останніх дописів, з яких зрозуміла: ви самі заплутались в своїх аргументах. Нас кілька чоловік веде дискусію. І ті хто за, і хто проти. Але з такою агресією і бажанням принизити і переконати будь-якою ціною - лише ви. Водити дитину в садок чи ні - кожен для себе вже вирішив. А хто ні - вирішить, але не зважаючи на нашу переписку, а за відчуттям власного серця за свою дитину.

На останок скажу: честь і хвала тій мамі, яка водить дитя в садок тому, що змушена ходити на роботу, виконує домашні обов"язки і за тих 2-3 години на день дає своїй дитині набагато більше тепла і турботи, ніж та, яка проводить 24год. на добу з своїм чадом, сидячи біля компа, розвиваючи спостереженням за повсякденною роботою і долучаючи до вирішення своїх справ.

8. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

9. Bogdanka

є тільки біле і чорне?
    голодувати і в розкоші купатись?
    серйозно? життя в звичайній сім'ї чи сім'ях? ви ж пропонуєте жінці не працювати, а займатись розвитком дитини. Бо праця - це мінімум 6 годин в день. Крім хатніх справ.
    Але ж Гелено... Шкатулко... чи як там... це ж утопічна розмова, нє? бо дискусія чи обмін досвідом це навряд УЯВА НЕРЕАЛЬНОГО, нє?
    :girl_in_dreams:

---------- Додано в 22:05 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ----------

що особливо прекрасно, їздячи візком в зимовий час по Сільпо, де кілометрова черга на касі, купа вірусних людей і дитині цікаво перших 20 хв. А далі?)))
    Манька, але Вас капцями всеодно закидають)))

---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 22:05 ----------

я вже не кажу про те, що якщо я йду з дитиною з дому пішки, а з покупками вже нас забирає чоловік, то дитина в вбрана в мороз в комбези для мінусових температур і ціла мокра за ту годину закупів.

10. Гелена

Гелена Well-Known Member

Ви так вважаєте, бо не можете їх спростувати? Якщо можете - спростуйте, та й по всьому. :girl_bye2:
    Кожен чує і бачить те, що хоче почути і побачити :girl_cool:

Ну, і перехід на особистості... Ноу комент, как гріцца :girl_haha:

11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

12. Гелена

Гелена Well-Known Member

Я працюю, але вдома. Чим більша дитина, тим більше часу я маю на роботу. І діти ростуть, не все ж малі будуть.

Не закидають, майже всі зосереджені на закиданні капцями мене :girl_haha:

13. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

+1
    В мого чоловіка з батьками така ситуація - в 1.5 роки віддали в село до бабки забрали через 2 роки, а коли йому виповнилося 22 боялися відпустити в сусіднє місто, бо він ще дитина.

14. Юстина

Юстина Well-Known Member

Ні, ні, не всі. Багато вас читають, підтримують і беруть щось для себе. Або, швидше, знаходять в ваших дописах ще більше аргументів, щоб зробити все для того, щоб рости/розвиватися з дітьми вдома. Але мають слабші нерви... То я поки про себе.

15. Гелена

Гелена Well-Known Member

Дякую! Я рада, що комусь згодилися мої дописи :girl_claping:

Якщо когось образив тон моїх дописів - прошу вибачення.
    В мене просто хороший настрій, від того дописи виглядають насмішкуватими, більше, ніж мені б хотілося того :girl_blush2:

16. Bogdanka

---------- Додано в 22:55 ---------- Попередній допис був написаний в 22:54 ----------

якраз вдома)

17. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

18. Ірена

Ірена Well-Known Member

маю трохи часу - то втикнуся.
    я не приймаю ні одну ні іншу сторону баталій. в мене старший син ходив до садочка із 2,5 років. все було як у всіх. спочатку нив, потім звик і його вже було не забереш, коли хотіла забрати раніше, ніж закінчувався "садочковий час" і там ще були діти. щоправда, він досі згадує, що часто я його забирала останнього (але то швидше проблема нашої тоді неповної сім"ї).
    малу я не поспішатиму віддавати в садок в 2 чи 2,5. можливо в 3-4 роки. (і плануватиму свій і її час так, щоб не тільки я гнала з висолопленим язиком "за дитиною". ми домовлятимемося коли вона захоче йти додому, і щоб її забирали коли я, коли тато, коли братик...) але швидше за все, що віддам. оскільки я людина яка довго не всидить на одному місці і мені дуже кортить повноцінно працювати (виїжджаючи з дому іноді на цілий день). але я будуватиму свій графік так, щоби 3 дні на тиждень бути цілком з дітьми. можливо, навіь знайду домогосподарку, щоби до тої п"ятниці було все прибрано і я могла з дітьми гуляти, чи малювати, чи фотографувати, чи подорожувати всієїю сім"єю...
    ненаю чи своїм дітям і чоловікові я була б цікавіша якби сиділа денно і нощно в хаті чи не мала часу на себе та свій розвиток.
    то моє бачення, а кожен собі вибирає...

19. Bogdanka

це називається пристосуванство
    бачите в моїй сім'ї і дитина з працюючою мамою вдома і хата метена і від мрій поки не приходилось відмовлятись;) ну і дитина не в садку, але і не коло працюючої мами постійно
    і наразі не знаю чи в нас буде садок в житті чи ні, якщо і буде то можливо на півдня...
    а ви станьте коло садка, навіть коло кількох і подивіться "чому?" стільки мам веде дітей в садок? бо хтось розлучений і 130 чи 260 чи навіть 600 грн це для нього не вихід, тільки комунальні послуги в однокімнатній квартирі по субсидіях коло 230 грн обходяться, у когось ще якісь обставини, пов'язані зі здоров'ям чи іншими речами, а у когось троє діток чи п'ятеро і всі гіперактивні. А поза тим крім 6 мам яких до статистики домашників тре додати! ВСЬОГО то ДЕСЯТОК! є ж мами, які не пристосовуються, бо чому ж то мрія має стати зламаним крилом;)?
    і Ви мені не розповідайте байок багато, бо одна утопічна тема уже мене так смішила, про можливість заробити чесним путьом на квартиру за рік два ну чи там макс три, в нас ситуація така була на момент одруження, що купувалось одне, зароблялось одне, розрахунок долара був одним, а скільки таких? і що їм квартири повіддавати? то ж не машини? не знаю Вашого кола спілкування, а я працювала у Львові в двох найбільших без перебільшення роботодавців. Один з яких збанкрутував. І знаю, як було в багатьох сім'ях... Такщо пристосуванство - чи життя?
    Не всі такі, що вміють зібратись і вигребти, бо ж самі кажете що всі люди різні, ну і ще фактор
    і
    це не про мене, але перший фактор про більшість. І Ви з своїм домашньопрацюючим мужом на пару можете посперичатись про це з моїм чоловік, ще 5 років тому керівником більше 1000 скорочених чоловіків на виробництві...
    Ваші ж прихильники самі пишуть:) це називається аналіз.
    о класно, і хто б міг подумати чому одинокі і розлучені, які живуть самі, а мама в селі? можна ж і на сусіда лишити;) чи ми знов про ідеал, де в мене чоловік вискочив з роботи в обід і я йому надиктувала шо тре?
    бо я особисто один раз минулої зими спробувала і на тім закінчилось, або сама, або чоловік:) Але в мене є няня 3-4 години щодень крім вихідних і часто крім п'ятниці і мій чоловік любить готувати їсти сам, хто зі мною знайомий на форумі, знає. А коли чоловік не до закупів, у тебе двоє дітей, а шось варити тре (і зупа сама не ляже в таріль)....

Останнє редагування: 18 Грудень 2010
  20. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Знаєте, що я вам скажу, я бачу свої плюси і мінуси в обох країніх позиціях. І завжди потрібно робити вибір, віддаючи перевагу одному і нехтуючи іншим. І враховувати треба і інтереси дитини, і інтереси мами, і цілої сім'ї, і обставини, і дуже ще багато всього. А чи правильний був вибір, покаже виключно час.

І серед отих наших теперішніх діток буде багато таких, котрі виростуть, і дорікнуть нам, що ми реалізовувалися в професії, віддавши їх чужим тьотям, де їм було погано. А будуть такі, що згадуватимуть садок з приємністю.

І серед домашників будуть такі, які потім дорікнуть мамам, що вони реалізовували свої материнські амбіції чи компенсували свої дитячі травми, прив'язавши їх до своєї спідниці, і позбавивши повноцінного спілкування, а будуть такі, що подякують їм за можливість нешаблонного розвитку. І передбачити зараз, як воно буде, неможливо. Нажаль ...

Статус теми:
Закрита.