дитячий садок (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ніколь, 11 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Відповідь: дитячий садок (2)

Ми ходим тижднь в садок (чистий тиждень відвідування). Малий розказує все мені, для нього це новинка. Приходить і каже: Володя мене бив. Питаю:Чому? бо я плакав. Потім: тьотя казала. що ту тачку (тачка з приладдям для прибирання дитяча) брти не можна, а я хотів і почав плакати. Це були ті перші 3 дні нашого мега звикання. Прихожу в садік, все вияснюю. Володя малого тіки штовхнув по плечу, наступного дня малий йому вернув. За іграшку почали доказувати, що вони все дають гратись..сильно доказувались. Але я вже не слухала. Потом малий каже, тьотя Володю била по нозі!!!!???? яка питаю: він по імені ще не каже добре, лепетав там. Володя звісно не мій, але чогось я думаю, що малий не бреше. Попрошу потім показати мені, яка то тьотя Володю по ногах била.

Тепер щодо носа: наша нянічка і вихователька витирають носа дітям.
    Щодо оплат: 7.80 в нас коштує день відвідування, 20 грн щомісячно на фонд садка, на 70 грн накупила хімії -це раз на рік. Спонсорська допомога у нас була будматеріали для ремонту. Тепер закінчується ремонт спальні тре по 30 грн на то, щоб хтось помив там все або тоді най всі мами йдуть і самі миють. Тпер треба буде на нову посуду. потом на ремонт шкафчиків.

2. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

То судячи з ваших слів, перепрошую на слові, то діти і з засраними дупами мають ходити? бо ніде не прописано що няня має витирати дітям дупки? якісь нісенітниці!!!!

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:06 ----------

Була я сьогодні в нашій групі в садочку, допомагала мамам прибирати після ремонту. Познайомилася з вихователькою, дуже приємна жінка.
    Я ось читаю дописи і хочу сказати, що звісно є всякі випадки, всякі люди і людиська, а вихователі і нянечки не виключення. Але все таки хороших більше (я свято в це вірю) і інколи потрібно самому йти на контакт з вихователькою, сказати що цікавить вашу дитину, чим більше любить бавитись (наприклад нам сказали кожній мамі принести якісь іграшки в садочок, я зразу сказала що принесу конструктор, бо мій будівельник), чим любить займатися і повірте, що вихователі підуть вам на зустріч. Основне не треба боятись щось сказати, зауважити або запропонувати. Для того щоб нашій дитині було комфортно в садочку ми теж мусимо прикласти зусилля, бо надіятися на державу і на когось ще - це є ох яка марна справа.
    А всі організаційні питання я би радила вирішувати на батьківських зборах, але не так вихователька говорить а ми чемно всі слухаємо і погоджуємося, щоб потім наші слова не дай Бог не вплинули на ставлення до дитини, а треба і свою думку висловлювати.
    Це моя особиста думка.

3. manka

manka Member

Якщо нам вдалося влаштувати дитину в садок, то чомусь більшість думає, що ми тепер "по гроб жизни" зобов"язані завідувачу і всьому садіковському персоналу. Насправді це не так. Ми ж маємо на це право. І не наша в тому вина, що місць бракує і, що нам повезло, а комусь ні. Більшість (якщо не всі) за те місце надає "спонсорську допомогу". То чому ми повинні почувати себе зобов"язаними? А щодо вихователів і нянь: вони ж розуміють, що працюють з дітьми і, обираючи професію чи влаштовуюючись на роботу, знають якою вона буде. Не готовий працівник витирати ніс чи попу дитині, то нехай знайде іншу роботу до душі. Для чого знущатись з дитини.
    Ми ходимо з двох років в садок № 14 (на Щурата). Малий завжди з задоволенням біг туди. А цього літа там такий бардак... Одночасно у відпустку пішли і няня і вихователь (думаю, що для цього мали б складатись графіки) дітей перевели в іншу групу, де разом є три групи (ясельна і дві молодші). Щодня інший вихователь. Інколи дорослим важко пристосуватись до змін, а це діти.

4. Анута

Анута Well-Known Member

дякую всім. перечитала ваші думки та поради. відповідаю по ходу.

оскільки ми ходили небагато я приглядалась. Як то кажуть, записувала питання для з"ясування. Тому і не відреагувала миттєво та різко. Та і з чоловіком хотілось порадитись щодо усього. Тим більше частково вважаю, що конфлікт може негативно відобразитись на ставленні до дитини. Тому буду спершу пробувати поговорити полюбовно або ця місія випаде на чоловіка.

Щодо няні - вона з перших днів "напрошується". Все мене повчала, виховувала.
    Для прикладу був один день коли ми з вихователькою вирішили залишити Павлуся на цілий день, спробувати. Я прийшла забирати його десь пів на шосту. То вислухала цілу петицію про те, що дітей забирають до п"ятої години (!) і з чого це ви собі вирішили його сьогодні на цілий день залишити? На що я їй відрізала, що рішення було з ініціативи виховательки, а якщо якісь проблеми протягом дня - для цього є телефон. Вона заткалась. Наступного дня я підійшла до виховательки і спитала до котрої години забирають дітей. Вона була дуже здивована звідки у мене інформація що до п"ятої. Розповіла їй як є. Вийшло, що няня просто дуже хотіла аби вже всіх позабирали і ще краще в обід...
    Взагалі, по тому як вона себе веде в мене склалось враження що вона дуже очікує що я їй щось дам. Дуже вже мене повчає і настановлює, таку "молоду та недосвідчену".

такий варіант не пройде оскільки тут лише по одній групі певного віку.

в принципі великих претензії до "нової" виховательки немаю, бо не помічала за нею нетактовності чи грубощів. Просто перша була трохи старша жіночка і, складалось враження, що вона тими дітьми більше переймається, любить. Оті перші дні коли приходила Павлусь постійно був коло неї або сидів у неї на колінах.
    Теперішня - молода. Моє враження - всі діти їй рівні, немає якихось надміру емоцій, любощів, все побудовано більше з розумової точки зору (надіюсь ви зрозумієте про що я хочу сказати).

Найгірше є те, що я прихожу забирати Павлуся не одна і не можу приділити достатньо часу на нормальну розмову оскільки доводиться бігати за Тараською.

згідна, але якої мари (маючи таку думку чи досвід) було мене півроку пресингувати щоб віддати дитину до садка?? я ж була проти, так само як і чоловік. Тим більше, що я всерівно сиджу в декреті з молодшим.
    А тепер мене робити крайньою в стилі "а ти що собі думала...?" - оце мене вчора дуже вразило. Переклали з хворої голови на здорову... але то вже в іншу тему.

5. talja

talja Member

Вчора і мій малий пішов вперше із татом у садочок, а я на роботу. Якось незвично для мене бо планувала все по іншому, а прийшлось швидко виходити на роботу а ще й все в один час! Чоловік вислухав від мене цілу лекцію, бо хотіла знати все, а чоловіки вони все сприймають поверхнево, на більшість речей не звертають увагу.
    Малий своїм першим днем задоволений, багато дітей, нові забавки і прогулянка на майданчику це його, щоправда може бути до пори до часу! Трошки хвилююся бо малий на місці не всидить бігає безперестанно у русі, вже вчора прийшов із синяками за ті 4 години, казав що бігав із хлопчиками і впав!
    Ще цікавить нам видали квитанцію до кінця місяця на харчування, та наскільки чула оплачуються ті дні що дитина була присутня у садку, чи як? Бо чоловік не поцікавився :girl_sad:

6. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Я заплатила за липень весь з того дня, якого почали ходити. Якщо якісь дні не буде дитина ходити в цьому місяці то вони відмінусують їх в наступному. І так далі

7. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

В нас в садочку аналогічно.

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

9. Rostuslavchuk

В мене ситуація з точністю навпаки, моя свекруха пресингувала мене, що ще рано і взагалі нікому не потрібен той садочок ( а при тому не дуже хтось горів бажанням допомогти мені з дитиною), чоловік був теж не дуже в захваті від моєї ідеї, зараз правда трохи поміняв думку... але мені в носі, що каже свекруха і взагалі хтось інший, ми мами краще знаємо що потрібно саме нашій дитині.
    А ви,Аня, робіть зараз так як підказує вам саме ваше материнське серце. Якщо важаєте що поки рано водити в садочок, значить не водіть і будете спокійні. Головне щоб ви були спокійні за дитину, адже ваш неспокій передається і меншому вашому.

10. manka

manka Member

в мене аналогічно.Свекри були не в захваті, але, дякувати Богу, до нас не пхаються. Зате потім довго тішились фото з перших виступів.

11. Іриска

Іриска Well-Known Member

дівчатка, маю таке питання: хочу піти з малим в поліклініку (та що біля Стрийського парку на Парковій) робити ті довідки в садок, підкажіть до кого то треба спочатку йти, до кого там звертатись, а то я ще жодного разу в тій поліклініці не була, ну в жодній не була і навіть не знаю з чого починати, що потрібно мати зі собою, чи то треба туди дзвонити і записуватись... коротше, підкажіть з чого треба починати?

12. Rostuslavchuk

Спершу йдете до свого сімейного лікаря ( в реєстратурі взнайте до якого лікаря належить ваш будинок) а вона вже вам все скаже і розкаже

13. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

цікавить питання по садочку №30 на Левандівці.. Чи важко туди потрапити, хто завідуюча, які умови?

14. Rambus

Rambus New Member

Дівчата, відгукніться, хто водить або водив дитину до садочка 1,2,3 (Франківський район). Чи задоволені ви тим садочком? Як ставляться до дітей? Як годують? Скільки дітей у групі?
    Буду вдячна за відповідь!

15. Juliasia

Juliasia Member

Поділіться враженнями про садочок №147 або садочок при школі №94.
    І ще питання загальне - прописка в тому ж районі що й садок обов"язкова?

16. Kecan

Kecan New Member

Прописка при подачі заяви в будь-який садок не потрібна.

17. Rostuslavchuk

А ми сьогодні перший раз були в садочку (оскільки група новостворена, то цей тиждень тільки з 10.30 до 12.00) так переживала як йшла туди, що тепер мене аж голова болить, коли відійшла від того всього.
    А мій мудрагелик стидався перших 10 хвилин, а потім з дітками розбавився, знайшов собі там друга, а забирала чуть не з плачем, казав " не воту дому, воту тут" такщо я аж заспокоїлась, завтра йдемо знову)))))

18. Juliasia

Juliasia Member

Ростиславчик, не хочу вас лякати, але будьте готові до того, що ситуація може змінитись. Я вчора була в одному садочку, взнавала для малого, розмовляла з їхнім штатним психологом, вона мені сказала таке: плачуть майже всі дітки, одні в перші дні/тижні інші ж, спочатку в захваті, а потім, коли зрозуміють, що це не на день і не на 2 і що це не така собі нова розвага, а сюди треба ходити кожного дня... починають плакати. Каже, що мами в таких ситуаціях відразу думають, що їхню дитину в садочку почали ображати, бо ж спочатку все так гарно було, а тепер плачі, не хоче в садок йти і т.п. А насправді дитина просто розкусила що таке садок :) Звичайно є і такі вийнятки, котрі не плачуть взагалі, бажаю щоб у вас саме так і було!!
    А ще казала, що дуууже багато в тому процесі звикання залежить від мами - мама в першу чергу повинна бути спокійна і не плакати за дверима, чи по дорозі на роботу, бо навіть якщо мама буде в іншому кінці міста переживати/ плакати, то дитина, будучи в садочку все відчуватиме і це буде впливати на неї і її процес звикання. Заважають тому процесові звикання довгі прощання/поцілунки/обійми/обіцянки і т.п., бо це лише розпалює дитину. Прощатись треба з любов"ю, але коротко. І не можна в жодному випадку, коли дитина нечемна казати дитині фрази типу: "ну чекай, чекай, підеш в садок...будеш там сам без мене...там тебе швидко навчать..." Те саме стосується школи. То ніби само собою зрозуміло, що такого дитині говорити не можна, але, нажаль, на майданчику часто можна таке почути, потім ті мами мабуть жаліються, що дитина не хоче в садок йти.

19. Rostuslavchuk

Ось і не лякайте і не готуйте ;) бо все буде добре, мене в садочок відвели в 1 рік і 7 міс таку саму мала реакцію як мій малий і ні разу не сказала що туди не хочу, по сьогоднішній день рада що ходила в садочок. А говорити наперед і перестерігати що буде щось погане не варто!!!

20. Анута

Анута Well-Known Member

за 2 місяці ходіння в нас було вже 4 виховательки, а тепер ще й нова група.
    бідна дитина. Приходимо, а тут інші тьоті, інші діти... ну звісно - істерика.
    Але добре те, що мені та нова група і нова вихователька сподобались.
    Побачимо

Статус теми:
Закрита.