дитячий садок (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ніколь, 11 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Відповідь: дитячий садок (2)

Коли мої хлопці ходили в садочок, то дуже часто бувало таке, що ходила вся група, правда в нас було реально записано 32-33 дитини, точно знаю, що були дні, коли приходили всі. Пам"ятаю на день народження Павлика принесла 32 подарунки, то залишилось 2, бо прийшло 30 дітей.

Я би на таке не погоджувалась, хіба домовитись з завідуючою, що Ви подивитесь реальну картину з відвідуванням, якщо буде менше 30 дітей, то будете ходити, якщо ні, то ні.

2. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Я знаю таку ситуацію - що, коли в групі перенабор, але мама платить завідуючій (бо дуже треба в садок), і дитину беруть (і не одну так, певно), то дітки спали по двоє на ліжечку (правда, рекомендували до обіду забирати, бо нема місць спальних), ну, і звичайно, ділили одну шафку на двох.

А нам нині завідуюча теж відмовила. Казала приходити літом (бо в ясельках перенабор, а вже в садку може буде трохи більше місць).

3. Vероніка

Vероніка Never give up

LILY, про який саме садок мова?
    У нас в групі записано близько 30 дітей, ходить максимум 25, зазвичай це 18-20.
    В перший рік дітки часто хворіють, повільно звикають до колектива, тому таке відвідування. Як на мене, можете спробувати, варіант непоганий.

4. olerusya

olerusya sweet candy ;)

я б теж казала що можна спробувати, але то ще залежить скільки така "спроба" закоштує...? якщо безкоштовно то нема навіть чого думати - треба записувати, але якщо треба заплатити немалу сумму, то щоб потім не залишились ні з чим.

5. Arika

Arika Well-Known Member

в нашій групі по списку 34 дитини, реально ходить 15-20, найбільше приходило 22 (по моїх даних), але спальних місць 28 (нещодавно 2 двохповерхових ліжка докупили, а то було ще менше), а шафок 30 (5 докупили), але все одно всім діткам не вистарчає. в нас в групі позаймали місця ті, хто почав спочатку ходити, а ті хто прийшов пізніше, то вже ліжок-шафок не вистарчило, тобто займали ті, хто швидше почав ходити нележно від місця в списку групи. В нас немає ніякої розмежованості між дітьми, які були записані найпершими і тими, хто попали в групу пізніше. Зараз ще кілька людей по двоє в шафці, а тих хто немає "свого" ліжка, то кладуть на чуже (того хто відсутній) і перестилають постіль (принаймні так кажуть). Ви можете запитатися в завідуючої чи вже всі ліжка зайняті (тим більше що Ви ж влаштовуєтеся через знайомих). особисто для мене шафку ділити проблеми не складало (бо я тимчасово ділила), а от щодо ліжка, то я дуже хотіла щоб моя дитина мала своє (щоб не кочувала по інших:girl_smile:).

6. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Маю таке питання. Ми записані в садочок. Мали б йти в червні чи вересні, малій на той час буде 2,6 роки. Але так складаються обставини, що швидше всього цього року ми в садок не підемо. Чи місце зберігається? Напевно ні.
    А які шанси наступного року потрапити в садок? То треба знову в чергу записуватись і йти в вже сформовану групу?
    Взагалі які шанси потрапити в садочок в 3,5 роки?

7. Artemida

Artemida Well-Known Member

В переважній більшості садків кожного року новий запис. Тому місце відповідно не збережеться за вами. Значить
    Шанси є, але зі слів моїх знайомих чим старша дитина, тим важче її влаштувати в садок.

Мій Артем іде в садочок з 1-го лютого. Трохи переживаю, але сьогодні була в завідуючої, подивилася сам садочок - ніби все непогано. Тож Будемо пробувати потрошку.

До речі, може хтось щось може сказати про садок №7 на Туган-Барановського?

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

так є. Минулоріч у садок записували трьох моїх племінників- на той час їм було по 2-2,6 р. Без проблем записали у різні садки і діти з осені вже почали ходити. А от коліжанка 4-річного все ніяк не може прилаштувати.

---------- Додано в 13:16 ---------- Попередній допис був написаний в 13:13 ----------

маю знайому, яка водила туди дитинку ( минулоріч випустилися). Загалом були задоволені. Але за час перебування у садку один раз був інцидент, коли вихователька вдарила дитину по спині аж до великого синця. Скарги і розборки із завідуючою закінчилися тим, що вихователь спокійно собі продовжила працювати і далі. Щоправда таких інцидентів більше не повторювалося ( принаймні з її дитиною)

9. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

хм....цікаво виходить, в одних садочках завідуючі відкрито говорять про запис і черги...а от в нас (№31 і №57) і близько не хочуть говорити про якісь там черги....відфутболюють на травень міясць.....а чи не буде потім запізно....і попробуй докажи, що ти приходила в лютому і тобі відмовили.....:girl_in_dreams:

10. LILY

LILY Well-Known Member

і я про це,піду в разведку,якщо сума допустима то можна спробувати а як заспівають як всім а виходить багатенько то мені таке непідходить.Ну шафку ділити це непричина відмовлятись від місця а от ліжко хочеться своє,або можливо докупити двохрівневе....дівчата дякую за поради.

11. Artemida

Колись ще на Ряшівській, мене так футболили кілька разів. З осені на весну, з весни на літо, а потім питання - а де ви раніше були? Місць нема вже. Тому питайте чітко - коли запис, в який день (багато садків практикуюсь запис в один день) або принаймні з якого числа починається запис. Бо просто прийти в травні - це точно відмазка завідуючої, щоб потім "ощасливити" вас.

12. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ми записувались аж в три садки. В 73 нас записали ще весною, в 153 запис проходить раз в році 15 вересня, в 163 запис з січня. Тому певно в кожному садку свої правила, залежить від завідуючої.

А якщо почати ходити в червні, походити місяць чи два, а що робити далі? Там якусь довідку треба, що за сімейними обставинами дитина відвідувати садок не зможе? І можливо рік на таких довідках протягнути, щоб зберегти місце?

13. Donata

Donata Active Member

один садок ми закінчили, в інший ходимо, то можу сказати, що малоймовірно, що всі 30 ходитимуть. Брак шафок вирішується по 2-є в одну, а брак ліжок двоповерховими (в колишньому садку набрали групу, і не вистачало 1 ліжка, то поставили одне 2-х ярусне, правда, не знаю чи це батьки самі чи садок).
    В нашій теперішній групі 20 ліжок (вони 2-х ярусні), окремої спальні нема, записано 28 чи 27 дітей, ще жодного разу не було 20. Шафку ми ділимо з хлопчиком, записали в групу нас 26, але почали ходити в садок ми 12, то ліжко є. Мене не попередили, що ліжок лише 20, то я вже дізналась, як в садок пішли.
    є садки, які набирають лише яслі, і можуть взяти в старші групи в тих випадках, коли хтось вибув.
    Син ходив в садок, де завідуюча і яслі і молодшу набирала, який віковий попит був, тому інколи вона набирає 4 групи, інколи 3, в залежності скільки буде випусків.

14. Artemida

За таке переживаю найбільше.Коліжанка водить малу в садок на Некрасова. Розказує, що вихователька страшенно кричить на дітей і лупить їх. Коротше така псіхована, що з найменшої причини в неї починають трястись руки і стан близький до істеричного. Страшно на таку тітоньку залишити рідну дитину.

15. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

і батьки мовчать??????????????

16. Artemida

17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

то пишеться заява завідуючій. На рахунок року- не знаю, але на 3-4 місяці- без проблем ( у мене так племінник взимку садок "прогулює")

18. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Чи є в когось відгуки про садок на вул. Чайковського? Планую малу туди записувати, або весною, або вже з трьох рочків з вересня (цікаво як краще для адаптації дитини, наскільки вона має бути самостійною до садка)?

19. Bublyk

Bublyk Member

Залежить від садка. Я малу віддавала в 3 і 8 міс - в нас набирали нову молодшу групу
    я б на вашому місці прийшла в квітні. Я так розумію, що в деяких садках завідуючі не створюють списків якраз через те, що люди з перестраху записуються в кілька садків, але вибирають то тільки один і наперед невідомо який. А так приходиш перед набором і вже конкретно домовляєшся про те, що твоя дитина дійсно буде ходити саме в цей садок

в нас подібна ситуація була, протримались ми місяць. Потім пішли до завідуючої і перевели дитину в паралельну групу. Великої проблеми з переводом не було, але то все індивідуально, ситуації різні бувають та і люди різні...

20. Ljus6ka

Ljus6ka Well-Known Member

В нас точнісінько таке саме було, але добре якщо вона набере отих 40 і зупиниться,тоді звичайно можна буде розраховувати, що всі завжди не ходять і ваша дитина матиме своє ліжечко. Бо наприклад наша завідуюча набрала 56 дітей, де спальних місць лише 22, не знаю чим вона керувалася. Оскільки моя дитина часто хворіла, то я її не водила в садок, тому в нас були довгі перерви, то відповідно спального місця свого не маємо. Літом діток менше тому є де спати, а от коли починається навчання в школах, батьки привозять старших і молодших з сіл, тоді в садках аншлаг. Я свою забирала до обіду тому ми від того дуже не страждали, але коли була необіхідність залишити тоді моя дитина спала в ігровій кімнаті на маленькому(читати низенькому) ліжечку,кожен раз на іншому, постіль не мінялася кожен раз під іншу дитину,мене таке не влаштовувало, тому ми ходили тільки до обіду.

Статус теми:
Закрита.