Дитячий садок (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sensual, 24 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Відповідь: Дитячий садок (3)

як спонукати вихователів виводити групу на прогулянки?
    бачу в нас з цим дуже туго, поки ще було літо-сонечко і 5-8 дітей, то гуляли, а зараз сидять в тій групі, нудяться. вчора така була шикарна погода, що гріх було дітей не вивести, при чому, що були практиканти, які би полегшили вдягання-роздягання. але ж ні, вони сиділи в групі.
    на нині висіло оголошення, що буде вистава, відповідно знову ніхто гуляти не йшов, але ми вже нині не були в садку, бо хворіємо. і от я думаю, що через то і хворіють, що сидять весь день в непровітреній групі, ще й мультик їм включають, бо не знають, як розважити.
    дуже мене це питання турбує, бо то гігієна і здоров"я дитини. і я бачу, яка дитина в"яла і апатична після такого проведення часу.
    як змусити вихователів дотримуватись розпорядку, але так, щоб це не відбилось на їхніх стосунках з моєю дитиною? була мені порада дзвонити анонімно в санстанцію, що вони це дуже швидко регулюють, і відразу і якість харчування покращується і все інше.

2. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

можна ще написати лист-скаргу в райвно, бо на телефонний дзвінок не так реагують, як на письмову скаргу.

Останнє редагування: 1 Жовтень 2014
  3. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Якщо в санстанцію, то це ж на всьому садку відіб'ється, а у нас, наприклад, я так бачу, від вихователів залежить. Є групи, які стабільно гуляють, а от наша чомусь більше ні, ніж так. Ну, дощ чи калюжі - то ясно, сидять в групі, а коли сонечко, чому тих діток не вивести навіть на ту скупу годинку?... І вихователька-няня молоденькі і ніби хороші, а от з гулянням таке... Все збираюся з ними про те поговорити, та ніяк не почну, вони з сином так бавляться терпляче, коли спати вкладають, що поки що не хочу зачіпати тої теми.

4. Buriko

Buriko Well-Known Member

В нас минулого року (точніше, аж в лютому цього року) довелось роздрукувати норми та озвучити їх на батьківських зборах, на яких була присутня завідуюча, тоді це помогло (і зараз теж саме повторюється - не гуляють):

XIV. Вимоги до режиму дня і навчання, організації життєдіяльності, рухової активності дітей
    14.2. Діти з ознаками захворювання до дошкільного навчального закладу не приймаються. Після перенесеного захворювання або тимчасової відсутності дітей за інших причин протягом 3 днів включно прийом дітей до дошкільного навчального закладу дозволяється за наявності медичної довідки закладу охорони здоров'я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом. У довідці лікарем-педіатром вказуються рекомендації щодо індивідуальних особливостей режиму дитини-реконвалесцента на перші 10 - 14 днів.
    14.6. Щоденна загальна тривалість прогулянки дітей становить 4 - 4,5 години. Прогулянку організовують 2 рази на день. Для забезпечення високого оздоровчого ефекту від прогулянки не допускається скорочувати тривалість перебування на свіжому повітрі, за винятком випадків погіршення самопочуття, порушення стану здоров'я дітей, ускладнення метеоумов. Під час прогулянки необхідно проводити рухливі ігри та фізичні вправи.

http://sadik.ua/pravo/sanpin/vimogi...yi-zhittediyalnosti-ruhovoyi-aktivnosti-ditey

Я так і просила, поясніть чому4-4,5 год. не гуляють, а повзають по брудному килимку? Та озвучила при завідуючий відповідь, що почула восени, коли прийшли в садок та була чудова осінь: "Бо діти тепер в одязі (курки, шапки і т.д. ), боїмось їх не впізнати"...

5. MIra

MIra Active Member

Не бійтеся, а просто спитайте чому ваша група не гуляє. Пояснення ж цьому має бути.

О, до речі, Чи бувало у вас так що меню в садочку одне, а дають інше?

6. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

то що це погано, коли весь садок покращить свою діяльність? ;)
    чи може є мами, яким подобається, що діти не гуляють?
    абалдєть))))
    мені ще дуже подобається, що пів території садка, найбільш сонячної зауважу, в клумбах з імітованими возами і тинами, і на гірках ростуть вазони, тому що на гірку дітей не впускають, і групи туляться на маленьких клаптиках ділянок. то гарно, що територія доглянута, але не за рахунок інтересів дітей.
    коротше, стільки питань виникає... і зборів у нас ще не було.
    а куди йдуть ті гроші, які збирають на фонд групи щомісяця?

---------- Додано в 19:59 ---------- Попередній допис був написаний в 19:57 ----------

ну вони так між іншим відповідають, ніби холодно, чи мокро і болото. але перепрошую, для мене то не причина. всі приходять одягнуті відповідно погоди.

7. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Я б порадила поговорити з завідуючою. В нас тим дуже строго і гуляють завжди, навіть коли холодно. Лише в дощ та сніг не йдуть. І саме завідуча дуже це контролює, щоб вийшли і вийшли вчасно.

8. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Оленко, далеко не всі батьки приводять дітей вдягнутих по погоді (машиною підвозять, на руках несуть в дощ), але то таке, я не про то.
    Наші не гуляють тільки в сильний дощ. Навіть коли ледь-ледь моросить - то йдуть. Якщо просто мокро - то гуляють не на майданчиках, а на асфальтованих доріжках.
    В нас так поставила завідуюча, що всі мають гуляти, слідкує за тим.
    Артема група за розкладом гуляє з 10.30 до 12.00 зранку, то сьогодні в них мала бути зранку і фізкультура і вистава, а в окремих діток ще і англійська. Я думала що не гулятимуть, але спитала в малого, каже - гуляли і фізкультура була на майданчику. Як на мене дуже гарний компроміс, як вже на ту виставу ведуть, то потім гуляють і займаються одночасно)

А що робити, мені здається, просто прямо запитати, чому не гуляють? Можу сказати, що няня і вихователька прекрасно з 20-ма дітьми можуть справитись, роздіти/вдіти - то не виправдання для негуляння!

9. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Та якби додаткові візити чи прискіплива увага санстанції завжди позитивно впливали на роботу садка, то я тільки за :)

10. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

В нас те саме:girl_mad:
    Я вже й питала, кажуть на сонці бояться теплових ударів, то влітку але в таку пору, як тепер, те сонечко на вагу золота. Ми ходимо лиш до обіду, то ще пів біди але є діти, котрі чекають батьків після обіднього сну на вулиці до 18 год.

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

100% і це діє, якщо завідуюча власне зацікавлена у дотриманні норм. Тоді вона особисто слідкує за тим, щоб вихователі виводили дітей на вулицю. Поки мій малий 4 останні роки був у школі, яка знаходиться на території 165 садку, то усі 4 роки бачила, що там діти гуляють при будь-якій погоді. Навіть як дощик накрапає, то їх виводять під накриття . Навіть найменших.Знаю від знайомої, що там завідуюча дає прямі вказівки вихователям щодо прогулянки. Натомість в сусідньому 155 ( компенсаторного типу) діти таке враження, що лиш влітку гуляють. У сусідки двоє малих уже закінчили цей садок і вона теж каже, що в обидвох було так, що період осінь- весна- це "мертвий для прогулянок сезон"

12. Talibamina

Talibamina Member

І у нашому садку те саме, зараз не гуляють, бо діток "багато і попробуй всіх вдягнути". Але це відмазка, можна одну частину вдягнути і вивести на вулицю з нянею, а потім другу частину, головне бажання. У нас ще вихователька любить подзвонити через годину-півтори мені на мобільний і сказати, що "дитина плаче, прийдіть, заберіть". Коли примчала до садка, стояла під дверима групи хвилин 10 і чула ті дитячі плачі, прислухалась, чи то моя плаче, чи ні, а голосу виховательки не чула зовсім :sad: Розумію, що дітки ще маленькі і плачуть, але їх треба чимось забавити, переключити, зацікавити, бавитися з ними або іти погуляти, нехай в пісочниці бавляться. Тоді і плакати будуть менше.

13. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

і в нашому садку(160) також не гуляють, хіба якщо є інша вихователь 1 раз в тиждень. На зборах зробили зауваження, то відповідь як завжди:" Вони плачуть, як їх позбирати", так ще й психолог підтримала шо з такими малими дітками взагалі нічого толком не зробиш(то вони про малювати,ліпити, музика). Вирішила після таких слів наразі сина не водити, бо не тішить оте скучне сидіння в групі, дітки самі по собі совгають по напівосвітленому приміщенні, вихователь приділити увагу всім не може.

14. MIra

MIra Active Member

Дівчата, в неділю день вчителя
    Прийшла нині вихователька і сказала, що завідувач,методист,і музкерівник "бажають" подарунки на свято
    У вас теж так? Що кажуть?

15. nalia

nalia Member

16. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В нас 20 грн на всіх.
    Батьківський комітет повідомив.
    Вихователька про ті збирання не вкурсі, я зрозуміла.

А ще збираємся на випускний планшет по 160 грн.

17. Vероніка

Vероніка Never give up

Наша група завжди вітає тільки вихователів і няню. А інших працівників тільки старші групи на випускному.

18. restavrator

restavrator New Member

Дівчата порадьте, будь ласка, дитячий садок в квадраті монументу слави, сахарова і всіх найближчих вулиць.

19. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

садок 135 там поруч є, на Гвардійській, тепер це Героїв Майдану вулиця.

20. Karrizo

Karrizo New Member

Дівчата, підкажіть, будь ласка, якщо дитина не відвідувала садочок 2 тижні, то нам потрібна довідка від сімейного лікаря і все? Повторні скребки на ентеробіоз надіюсь не потрібні?

Статус теми:
Закрита.