Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. карапуз

карапуз Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

І я маю "честь" бути в батьківському комітеті :8:.
    Розповідаю:
    -виховательці-постіль,
    -іншій виховательці(вона до нас приходить лише два рази на тиждень) і няні-парфуми ,
    -завідуючій-"перукарський " набір(лак,пінка,гель).В неї пишна шевелюра з "начосом" :xaxa:,їй таке знадобиться,
    -методисту-кава,цукерки.
    Здавали по 25 гривень.
    І ось так ,на кожне свято мають бути подарунки .Навіть на свято Осені :confused:.
    "Звезда в шоке":xaxa:
    Треба звикати,скоро школа...

• Подобається Подобається x 8
  2. Nata

Nata Well-Known Member

А ми вирішили давати гроші в конверті. Правда бачу, щ треба казати про збільшення суми :). Ну не виходить якось у нас із подарунками. Звідки я знаю о тим вихователям треба, вони не скажуть, а дарувати "аби було"... якось не хочеться.

А ще скажіть: яку сум ви збираєте щомісяця на потреби групи? Ми хавали по 5 гривен, тепер ніби 10. Але ж то всеодно мізер. Вихователі з того купують хімію (посуд миють, підлогу...), подарунки дітям на ДН, а ще має залишатися на іграшки :). Не дивно, що дітиська бавляться китайським непотребом.

• Подобається Подобається x 1
  3. Радість

Радість Well-Known Member

А в нас так:
    день народження - 350гр. + цукерки та шампанське
    день ангела - цукерки, вино, кава
    ранок - по 100 гр. вихователям, няні та завідуючій, по 50 гр. ще трьом вищестоящим
    плюс до того, треба накривати стіл нашим вихователям. А вони запрошують ще інших вихователів. Минулого разу стіл обійшовся в 250 гр.
    Кожного місяця в фонд садочка (вихователям) здається по 20 гр. з чоловіка.
    На 8 березня ми вирішили вкластися в залишкові гроші (а на день матері вже зробити більший подарунок) і купили всім (7 чоловік) по фляшці вина та цукерків, а нашим ще й каву. Дівчата, що я наслухалась! І цукерок вони таких не їдять ("Белісімо"), і вино давно вже ніхто не п"є. Всі перейшли на коньяк. І взагалі, стидно такими подарунками вітати. Мені так обідно було:sad:. Ми ж дійсно хотіли на день матері їм дуже хороші подарунки зробити. Я позабирала то вино з цукерками, купила всім коньяк та великі пачки цукерок. Тепер сижу і думаю, що мені з тим всім добром робити. Хіба, якусь форумівку збирати:xaxa:

• Подобається Подобається x 13
  4. kitka

kitka Well-Known Member

Жах! То що, вони самі Вам таке казали, що не їдять і не п'ють таке???
    От корови:cesored:, культурно кажучи...

• Подобається Подобається x 12
  5. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Ми здаєм по 20 грн:no:

Радість, але я вам співчуваю...оце так кози!!!

• Подобається Подобається x 7
  6. Радість

Чесно кажучи, я від них такого не сподівалася. Ну, можна ж було просто на слідуючий раз попередити. Але от так :sad:

• Подобається Подобається x 6
  7. Ольга

Ольга Well-Known Member

Читаю і якось це все так принизливо звучить... коли вже це припиниться :sad: подарунки можна робити щиро, але не з обовязку та ще й усьому колективу.
    Думаю не лише працівники садочків мають малі зп...

• Подобається Подобається x 10
  8. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Читаю і ще раз переконуюся, що добре, що ми від садочку відмовилися...Я оці всі "обдарування" взагалі не переношу, так нагадує совдепію...Не йдеться про ті 10-20грн, йдеться про принцип. І найжахливіше, що невдоволені подарунками виховательки/нянечки потім можуть на дітях зло зганяти...

9. Nata

Nata Well-Known Member

Ага, всі так гарно жаліються, що не хочуть подарунки дарувати. А хтось пішов проти системи? Ні. Ми тут пожаліємося-поплачемо і... підемо далі за подарунками.

• Подобається Подобається x 3
  10. нталька

нталька Well-Known Member

Дівчата, читаю і слів нема! Ну як люди можуть такими бути! Так виходить, що скоро треба буде і повару і двірнику і хто там ще є в садочку подарунки носити щонеділі, бо неділя то ж теж трохи свято, нє?!
    і хочуть люди, шоб в країні шось добре було!:cesored:

Співчуваю мамам. Я такого, певно, не витримаю.

• Подобається Подобається x 4
  11. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ну то наш садочок тоді скромняга - на день вчителя, на Новий рік і на 8 березня вихователям і няні по 100 грн і коробці цукерок від усієї групи і 100 грн завідувачеві і 50 грн - методисту

• Подобається Подобається x 2
  12. карапуз

карапуз Well-Known Member

А у нас,навіть,на день Матері:8:
    А на потреби садочку, здаємо по 10 гривень,з них-5 на потреби групи.
    Цього місяця здавали по 10 грн на фарбу,щоб пофарбувати коридор у садочку.

• Подобається Подобається x 3
  13. фасолька

фасолька Well-Known Member

Дівчатка, допоможіть і мені у виборі садочку. Якщо чули хороші чи погані відгуки про садки в районі Привокзальна-Олени Степанівни-Шеченка, то прошу мені переказати. Про садок 26 і Арніку я тут читала, але можливо є якась свіжа інформація.
    Може хтось возить діток до садку машиною, чи то важко, чи все ж легше біля дому? Дякую:)

14. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Кошмар!!! не вихователі а вимагателі.
    Я тут писала про наш садочок, так ми збирали на 8 березня по 30гр., що купили навіть незнаю:xaxa: але вихователі не вимагають, задоволені, чим привітали. Кожного місяця здаєм на миючі засоби 7гр. На потреби групи раз в пів-року по 50гр.Вищестоячим взагалі нічого не купуєм. Ставлення вихователів прекрасне, ми хотіли їм щось на Миколая подарувати, так вихователі замовили розвиваючі іграшки дітям в групу а не собі. За таке відношення мама сама хоче "подякувати" чим зможе. Хоча на мої спроби "подякувати" мене відшили,вдалося з другої спроби чоловіку :xaxa:
    А в такому здирництві, як не крамольно це звучить, найчастіше винні самі батьки, особливо деякі активістки які одна наперед-другої незнають, щоб придумати, а вихователі до хорошого звикають швидко.
    А давати чи ні? Я даю, бо хочеться віддячити за хороше ставлення, якщо б вимагали, тоді б не давала, бо це хамство!

15. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

В садочок № 26 ходить моя дитина:). То є на Ярослава Мудрого. Власне, хороші відгуки про цей садочок я почула від сусідки, яка перевела туди свою онучку з Арніки, тоді я і вирішила віддати Яньку туди, та ще й це мені найближче від дому. Про Арніку сусідка відзивалася погано: бруд, таргани:cesored:, все треба було давати туди своє - постіль, посуд для дитини:8: (це слова сусідки, підтвердити чи спростувати не можу, хіба повірити:), бо не знаю ситуації особисто). Наш садочок мені дуже подобається - вихователі хороші, приміщення нормальні, акуратненькі, годують гарно, мала задоволена. Ми ходимо туди з серпня. Там є ясельна і середня групи (1-й поверх) і старша група (2-й поверх). Єдине - садочок маленький за площею (це адаптований під садочок австрійський особняк, напевно, там колись жила дуже багата родина, і в приміщеннях на стінах збереглася оригінальна ліпнина і колони у вигляді жінок), отже, діти мають одну шафку для одягу на двох, двоярусні ліжечка (у середній групі, в ясельній - традиційні дитячі ліжечка з боковинами), майданчик не дуже великий, але я вважаю, що це плюс, бо є можливість мати всіх дітей у полі зору. Ще в одної моєї сусідки дитина туди ходила - відгуки хороші. Єдине - до цього садка машиною не під"їдете, бо вул. Ярослава Мудрого так до кінця і не відремонтували (у зв"язку з кризою), і тепер вона в такому стані, що:cesored::cesored::cesored::cesored::cesored:.

16. Радість

А ще нам повідомили, що літом нас переводять в іншу групу (бо зараз ми в яслях, а там ліжечка маленькі і столи зі стільцями також). Так в тій новій групі треба буде робити ремонт туалету. Міняти все, від плитки до унітазів та умивальників. І винесе це в гривен 400- 500.:no:

17. Natalka

Natalka Well-Known Member

Ви знаєте, в той садочок ходила ще я. Зразу спогади нахлинули. А збоку біля садочку була пекарня звідки намприносили свіжі духмяні булочки. Цікаво, вона ще є?.

18. Nata

Nata Well-Known Member

Радосте, співчуваю. А як до такоо ставляться батьки? Ми наприклад збираємо по 200 гривень на півріччя (і за це купуємо подарунки, робимо поточний ремонт і т.д.) і батьки обуруються. А на таке здирництво вже б точно кіпіш піднявся.

19. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Вже немає...:no:

20. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

і скільки сказали дати ???? 2тис. ??? Бо в мене дів подруги минулого тижня записали на вересень і на травень то саме таку суму внесли...
    А мене тепер цікавить садок в районі вул. Шевченка- центр, бо ми будемо жити не Золотій а свекруха працює в бібліотеці Стефаника(а саме вона буде малого забирати), мій чоловік відвідував садок на Єгорова, може хтось туди ходить????

Статус теми:
Закрита.