Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ума

Ума Super Moderator

Відповідь: Для мамусь і татусів

важить 7200, ріст певно завтра дізнаюся, бо піду до дільничої, а в 3міс. виріс до 64см.

Вправи я роблю з ним щодня, але чи не так я їх роблю, чи що, але я можу спокійно залишити дитину на ліжку і піти з впевненістю, що він не перевернеться. Чи йому не цікаво що за ним чи що? Спроби робить. але такі ледь-ледь - вигинається дугою, голову закидає, але не може до кінця перевернутися - як я вже йому допоможу - то буде лежати і все розглядати. Намагається типу повзати, але то швидше нагадує плавання в повітрі.

Іграшки перекладає, але його цікавлять не іграшки - він до них байдужий, тобто швидко втрачає інтерес, от мої пальці перекладає туди-сюди більше ніж іграшки.

так, ноги піднімає, але до писка не тягне :)

а співи - то не проблема, то в нас радість :)

2. syavych

syavych Well-Known Member

Якщо спроби є, то вже добре, думаю в 5 місяців вже не зможете спокійно залишати на ліжку :)
    Видно він надто серйозний для іграшок. Але коли почнуть боліти Ваші пальці, спробуйте поекспериментувати з іграшками (купіть нові, іншого типу, якась точно сподобається). Моя олігархша страшно не любить всілякі брязкальця, а вот купили водний гризак (хоч зуби ще не ріжуться) - так тепер не може без нього.
    А Вам приємно ноги до писка тягнути? ;)

3. Ksani

Ksani Well-Known Member

Умо, а на живіт малого кладете?
    А нам бочок ?:) Покажіть йому, в чому прикол перевертання :)

4. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Моя мала теж довго не хотіла на бік перевертатись, але тому що і так постійно на пузі лежала, її влаштовувало, все видно, зручно - навіщо щось міняти? Перевертатись почала після курсу масажиків.

5. Будячок

Будячок Well-Known Member

А чому саме до 5 місяців? Наскільки я знаю то "нормальним" вважається якщо дитина перевертається до півроку. В мене доця саме в стільки і перевернулась. Хоча треба сказати я переживала, невропатолог говорила, що з малою все ок і за день до 6-ти місяців вона перевернулась:) Сама встала на ноги за день до 8-ми місяців:) сіла десь тоді ж:) За день до того як хотіла бити тривогу доця робила все сама:). В кінці ми вже тоталізатор організували чи піде до року, пішла за пару днів до дня народження:) Тепер взагалі ні на які "норми" не заморочуюсь, так беру до уваги для загального розвитку. До слова сказати на сьогодні в розвитку вона не відстає навіть переганяє ровесників.:) Так що не переживайте все буде ок:)

6. Ума

Ума Super Moderator

я певно зле висловилась. Він любить іграшки, має улюблені. Але якщо інші діти будь-яку іграшку одразу до рота і всю обслинять, то мій спробує на смак і більше її до ротика не тягне. Іграшками бавиться, але краще маминими руками, коли гамцяє :)

Додано через 2 хвилини
    ну, звичайно! Голову він в мене давно вміє тримати і спинку. Інші люди кажуть, що дуже добре тримає ( я не знаю як то добре чи погано в їхньому віці).

Я щойно зрозуміла, що дупа в нього важка і він не може її перекинути через бік :D Як допомогти, то все в нього виходить!

Зате можете нас привітати - я нині цілий день дитину треную з тим перевертанням (не насилую, а бавлюся з ним), то вже з животика на спину сам перевертається, нарешті!!! бо я вже хвилюватися почала

Додано через 3 хвилини
    я не знаю що є нормальним. читаю журнал по розвитку, де написано було вже в 2 міс., що дитина вжу немона саму залишати, бо може перевертатися, в 3міс. вже навчиться краще перевертатися, а в 4 там вже написано, що тре сильно пильнувати мацьопство!

7. Ольга

Ольга Well-Known Member

Сиджу на роботі то хоч у форумі про дитину щось напишу :)
    Отже десь так з 6 міс доця пищала від власних фото, на фото інших дітей не дуже реагувала. Тепер ця манія переросла у нарцисизм - стоїть біля дзеркала і цьомає себе...
    Коли кажу, що нова блузочка і треба поміряти - КУПА РАДОСТІ.
    а Ваші дівчатка теж такі?

• Подобається Подобається x 1
  8. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Левандівко, знову закрийте очі ;)

Впринципі в сукупності ці дві речі можуть наштовхувати на підозру про спастику в поперековому відділі. Але то явище поширене, і досвід показує, що минає без наслідків, якщо немає щось серйознішого. В теорії дитина має перше повернутися на живіт. Я то троха знаю, бо з Дарцею ми практичну всі ці речі "запускали" вручну (в неї було відставання у фізичному розвитку) під керівництвом дуже грамотної масажистки. Щоб навчити дитя повертатися на живіт, кладете його на спинку, берете за ніжки і наче намагаєтеся перевернути, перехрещуєте ніжки, але "не докручуєте", щоб тулуб повернувся лишень на бочок. Далі хай сам витягує. І так в різні сторони. Зазвичай дитятко вибирає свою улюблену. Через другий бік може повернутися значно пізніше. Коли ж перевертається на спину, то повинен спершу покласти голівку, а не гупнути нею об стіл, вигнувшись у спині. То все теорія, але, впринципі, в нас воно так і виглядало.
    Орися після кесарського мала дуже сильну спастику, то вона вже в місяць умудрялася перекинутися на спину кілька раз - такий спазм був. Зате після курсу масажу все пішло "як книжка пише".

Очі можна відкривати ;)

9. Ума

Ума Super Moderator

Уко, я коли останнього разу була в невролога, то на прийом було дуже мало часу, бо вже роб. деньв неї закінчився, а черга велика і вона тільки немовлят взяла на огляд. Тоді вона щось сказала, що він спинку назад вигинає і прописала пити лімфоміозот цілий місяць. Я тоді через брак часу і такий поспіх не розпиталася для чого це (то тепер так співставила, що через спинку) і не давала малому ці краплі, бо вони на спирту - вирішила, що буду внеї через місяць (вона у відпуску була) і уточню. Спинку малий вже не вигинає. То я так зрозуміла, що це є те, що називається спастикою? чи ні?

Додано через 3 хвилини
    мій раніше як змучувався голівку тримати, то просто клював носом і хникав, сьогодні навчився, що можна просто перевернутися і не мучитись більше :) Але то якраз так і виглядає, що голівкою бумц!

10. levandivka

levandivka З яйцями...

Ну... ТАК...:padonak:
    Скоро Levandivkoю будете дітей страшити ("зара бабайко прийде, і вам зробить...")???
    Гаплик! дожився...

ЗІ: якщо я і очі закрию, то що ж лишицця?

• Подобається Подобається x 2
  11. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А моя малеча як тільки я знімлю памперс відразу перевертається на живіт і починає повзти. І вдягти новий майже нереально :)

12. Оксана

Оксана Well-Known Member

Справжня кобіта!!!Проблем із жіночою ідентичністю не буде!

Додано через 2 хвилини
    Відносно перевертання - наша Анничка теж лінтюшка! Перевертатися вміє, але навіщо? Набагато краще просто сидіти, а ще краще як на руках носять, а повзти - взагалі супер, але ще нам не виходить, з приводу чого страшенно злостимось!

13. syavych

syavych Well-Known Member

Скоріше лікарів замість санстанції страшити ("зара прийде страшний дядько Левандівка і скаже все що про вас думає") :)

14. levandivka

levandivka З яйцями...

Їх настрашиш, якже...

15. Ука

Схоже на те. Але тіільки крапель не давайте, заради Бога, то все значно простіше вирішується.

1. Поза ембріона.
    Потребує троха вправності і широких долонь. краще татових. Потрібно зібрати одною рукою руки-ноги. Підбираєте колінка під животик, ручки складаєте навхрест на колінка і все це тато загрібає в одну клешню. Друго берете під головку, так щоб на долоні була і голова і трошки плечики. І отой м'ячик легко киваєте туди-сюди, прпіднімаючи і опускаючи головку з плечиками. Завдання максимально розтягнути спазмовані м'язи спини.

2. Надувний мяч

Кладете на мяч пузом. Притримуючи одною рукою за руки, другою за ноги, годаєте вперед-назад. Якщо ембріон їм здебільшого не подобається, то від мяча вони в захопленні.

3. Масаж паравертебральних точок. Масажуєте двома пальцями, середнім і вказівним вздовж хребта згори вниз, так щоб хребе був між пальцями. Можна робити, коли лежить на животику, але краще на бочку.

4. Шия Дитина лежить на животику. Кладете обидві свої руки долонями догори на її плечики, пальці підсовуєте під головку. Притискаючи плечики руками до столу, пальцями легенько піднімаєте голівку, щоб в результаті борідкою дістати грудей. Але не долати опір дитини. Тобто піднімаєте доти, доки йде легко. І легенько опувкаєте. Зазвичай не подобається :sad:

5. Оті перевертання, що я описувала.

6. Бажано уникати контрасних температур на спинку (холодні руки, наприклад), котрі можуть викликати додатковий спазм

• Подобається Подобається x 4
  16. levandivka

levandivka З яйцями...

Нормально!
    Динамічну гімнастику - ай-яй-яй!
    А позу ембріона - радите...:clapping: :clapping: :clapping:

17. Ольга

Ольга Well-Known Member

моя теж сильно вигинала спину, але я не можу згадати якісь наслідки цього. памятаю лише, що моя сестричка-медик дуже перелякалася і дивувалася... а це мене налякало.

18. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

I знов я думаю що вашi лiкарi вас дурять! Менi здається що коли дитина вигинає спину дугою це тому що їй цiкаво подивитись що робиться позаду чи збоку. Наприклад моя так вивертається що тримай її покрєпше! Правда вона на бiк перевертається весь час, особливо коли iграшки треба дiстати. Ноги з понедiлка почала пхати до рота, а до того намагалась їх зловити, от i зловила накiнець. Не всi дiтки активнi. Деякi дуже активнi, деякi спокiйнi удавчики яким цiкаво полежати, понаблюдати а не трiпатись у всi сторони (як моя).
    Сьогоднi вже будем мiняти їй лiжко на велике (вiд люльки) бо вона вже задовга i пхає ноги мiж перилка.
    Ума, я думаю що вам не треба хвилюватись про Тимофiйчика, ви побачите, вiн i повернеться i сяде i пiде.
    Це ж не вiдхилення що вiн не повертається. От якби вiн голову не тримав чи просто бревном лежав... тодi напевно я б хвилювалась. Деякi дiти навiть i не повзають, а так, вiд сидiння одразу до вставання/ходiння. Плюс Тимофiйковi тiльки 4 мiсяцi - у нього є ще купа часу опанувати повертання i смоктання нiг!

• Подобається Подобається x 1
  19. Ука

А що має одне до другого?
    А якщо чесно, то в даному разі я пишу про те, що пройшла зі своїми і під наглядом досвчченої масажистки (я вже здається колись згадувала про неї, вона мене з ДЦП витягнула, коли лікарі обіцяли, що й на ноги н стану). Вправ для спастики ми робили набагато більше, але інші складніші, і вимагають більше вправності, їх на форумі не опишеш, то треба спеціаліста.
    Усі ці вправи, на відміну від динамічної гімнастики, статичні. Чомусь, до них у мене більше довіри. Але я вже казала, то виключно моє ІМХО.

З іншого боку я десь читала, що деякі акушерки саме динамічною в перші години після народження вправляють складні родові травми. То ж і вона має право на існування. Просто я цього не сприймаю. Це виключно моя інтуїтивна необгрунтована думка.

Більше того, у страху великі очі, і після проблем зі старшою я думаю, з меншими ми більше перестраховувалися. Хоча в Орисі спастика була настільки сильною, що я під борідкою не могла шапочку зав'язати - шийки просто не було. Однак масажистка це виправила за перші 10 масажів. Усе решта були вже наші перестраховки. Ну, а Лідуся взагалі була молодчинкою.

20. levandivka

levandivka З яйцями...

ТАК я і не критикую... :)
    Просто, існує 2 основних бебі-підходи:
    1. Статичний - хухання&дмухання
    2. Динамічний - "сам кузнєц своєго здоров'я"
    Нє?
    Звичайно, обидва "підходи" бувають помірними і безбашенними.
    1/п: от ми робитимемо прогресивних "два прихлопа, три притопа"
    1/б: йой, де ж ТАКу малечу мучити. в полУклініці це не радять.
    2/п: робитимемо те, що подобається нам.
    2/б: робитимемо всьо по книзі, а сльози/неврози переживем.

Але Ви ж сповідуєте п.2/п. Нє?
    -Чудово! Все це - динаміка! Браво!:clapping: :clapping: :clapping:

Статус теми:
Закрита.