Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. veronka

veronka зла друзя

Відповідь: Для мамусь і татусів

тю, моя виключно в мене на руках мандрує - в кріслі витримує 10 хв, навіть якщо її сплячу туди покласти:girl_sad:

2. Leila

Leila Well-Known Member

Поясніть для тих хто в таку, а чому в машині мусить бути тільки в кріселку дитячому? Я розумію якщо своя машина то крісло може стояти стаціонарно, а як хтось просто підвозить, чи громадський транспорт, теж дорога, теж небезпечні моменти і різкі гальмування, але дитина на руках. якщо мама за кермом і більше нікому тримати дитину, то ясно що треба її кудись посадити, а як везе тато, то чого треба щоб дитина плакала і заважала, краще взяти на руки і відволікати чимось. Якщо зупинить ДАЇ можна сказати що на руках, бо годували.

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Як громадський транспорт то не проконтролюєш а як хтось підвозить то ми беремо своє кріселко і їм ставимо. Неодноразово коли просила сестру взяти дитину з собою до церкви чи куда, то давала їй дитяче кріселко.

4. Yoda

Yoda New Member

В нас такий стан доріг, що дитину підкидає майже до стелі на ямах, а в кріслі вона краще зафіксована. Ще бувають випадки, коли хтось різко перед машиною виїжджає,або підрізає і відповідно різке гальмування, то голова дитини має бути гарно зафіксована в таких випадках, бо тримаючи її на руках ви можете не встигнути вчасно відреагувати і самі з дитиною податись вперед. То шкідливо, бо в них м'язи ж слабкі ще.
    Та і подивившись краш тести можна зробити висновки, що краще їхати дитині в кріслі. Це ви можете їхати обережно а за інших того сказати не можна.
    Я за крісло не із-за ДАЇ а заради безпеки дитини.

5. loreniya

loreniya Well-Known Member

мамусі поможіть! є в нас якась зуборостуча тема окрема? не можу знайти бо зубовирощувач лупить мене погремушкою зі всеї сили по грудях і ще й кричить... чи тут треба шукати?

6. Іруня

Іруня Well-Known Member

Моя так плакала в автокріслі групи 0+. Ми могли 20 хвилин їхати і вона весь той час там ззаді заходилася... А вже як навчилася сидіти, то я її попробувала посадити в Настіне автокрісло. То там на диво добре сиділа і все розглядала. Видно їй не подобалося наклонне положення кріселка. Тепер задумалась про купівлю нового сидячого кріселка.

7. Yoda

Yoda New Member

В нас теж крісло 0+, так воно наче до року...Чи є сидячі крісла і для дітей, яким немає року?
    Я коли її беру на руки, то донечка так роздивляється у вікно, головою крутить в різні сторони, думаю в сидячому кріслі сиділа б краще.
    Є ще питання щодо тої вкладки для немовлят, коли її виймати? А то там пише максимум 6 кг, але моя доця хоч і має 5800, ще не сидить і думаю не буде сидіти коли буде 6 кг.

8. Іруня

Іруня Well-Known Member

Є, звичайно :). Група 1+ ( від 9 до18 кг ). Думаю, що з семи місяців в ньому можна їздити. Головне, щоб спинка мала декілька положень ( в разі, якщо дитина засне ). Ось, наприклад, таке : http://www.ymka.com.ua/product_info.php?products_id=28

Я десь в 5 місяців забрала. Бо без тої вкладки дитина все рівно, що сидить...

9. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

У нас ДАЇ за такі речі не зупиняє і не штрафує, нам ще дооовго до такого! Але справді йдеться про безпеку дитини, бо в аварійних ситуаціях дитина запросто вилітає з заднього сидіння як мінімум на переднє, а то й прямо в лобове скло! Краш-тести дійсно вартує подивитися, аби мати уявлення, що відбувається при різкому гальмуванні.
    Я сама знаю, шо таке, коли дитина репетує і виривається з крісла. Проходили зі старшим, зараз маємо то саме з меншою...Але то триває недовго, і не варто дитині давати зрозуміти, що можна сидіти на руках у мами. Посадити в крісло, забавити, погойдати - одним словом, що завгодно, аби дитина була в кріслі, але не плакала. Бо ніколи не знаєш, який ідіот тобі трапиться на дорозі:sad:

10. Анута

Анута Well-Known Member

згідна з дівчатами: кріселко мусить бути, оскільки
    і це все заради безпеки дитини в першу чергу.
    на руках ви в житті так не втримаєте!
    треба тримати у всіх напрямках: голова (шию аби не зломити від ривка), тулуб (аби не зігнулось дитя навпіл). Щоб зрозуміти про що мова дійсно варто подивитись креш-тести.
    якщо ви причепите до себе одним ремнем безпеки, то при ривку ризикуєте роздусити дитину прискореною масою свого ж тіла :sad:
    це довго пояснювати, але кріселко повинно бути і дитина в ньому не тому що ДАІ, а заради життя.

А щодо кріселок групи 1+: то ми почали їздити в ньому з 8 місяців.
    і ще: щоб ставити кріселко за напрямком руху - дитина повинна вже добре тримати голову, мати окріпші м"язи шиї, аби при ривку не "клюнути" носом ломаючи карка :sad:

ми кріселко молодшого тримаємо вдома - тобто як десь йду, то однозначно його там беру, а старшого в чоловіка в машині. Як знаю що треба буде десь їхати іншою машиною прошу залишити кріселко вдома. В крайньому випадку(!) Павлуся вже можна пристібнути дорослим ременем безпеки (але це крайній випадок).

доречі, два рази було так що нам треба було десь дальше поїхати (недалеко за Львів), а кріселко Павлуся в іншій машині. То їхав пристібнутий дорослим ременем. Обидва рази дитину страшенно закачало (!), що возимось 3 роки і таке було вперше. Тому кріселко ще й має додаткові функції ;)

11. Leila

Leila Well-Known Member

В нас машини немає, але сидіти вдома через це я ж не буду, от і цікавлюся. так воно страшно на дорозі, але в громадський транспорт я не візьму кріселко дитяче

12. Анута

Анута Well-Known Member

ну за громадський транспорт мова не йде, бо там ви його і не закріпите

13. Leila

Leila Well-Known Member

ті ж ями і різкі гальмування бувають, а дитина на руках. як безпечно возити дитину в автобусі, маршрутці, тролейбусі?

14. Yoda

Yoda New Member

Прочитавши все вирішила обмежити поїздки, а якщо і їхати то тільки в кріслі, може і звикне...а ні, то будемо сидіти вдома більшість часу. На весну купимо сидяче крісло і їй буде цікавіше, та і іграшками буде гратись до весни, бо зараз навіть в руку ще не може взяти.
    Всім дякую за поради :)

15. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ми в кріселку від 0 їздили практично до 9 місяців, проти руху і нічого, спочатку вередувала а потім звикла, зараз їздимо в 1-2, по місту без проблем, відстані в 2-3 години-мус робити перерву на 15-30хв, проте я впевнена що все нормально з дитиною, не переживаю

16. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

в автокріслі донечка майже з народження катається
    коники не показує, чемно завжди їздила
    пару раз я взяла малу на руки (коли по місту помалесенько їхали і чоловік був за кермом), то мала як шило крутилась, то за кермо рвалась, то до коробки передач...
    тепер тільки в автокріслі, бо не хочу потім плачів....
    ----------------------

з висаджуванням в нас проблеми.... але головне те, що я давно побачила, що маленька розуміє -що вона робить- і пальчиком показувала, а сьогодні навіть сказала -ка- на каки:girl_claping:

17. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

От власне, дано мене то питання цікавить, але постійно забуваю спитати. А як бути коли дитина спить? М"язи всі розслаблені, а в кріслі 1+ лежачого положення немає, там приблизно 45 градусів, відповідно при різкому гальмуванні навіть окріпші м"язи шиї не допоможуть...Чи я щось не так розумію?

18. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Якщо різко, то таки дьоргає. Я тримаю руку на кріслі коли спить, намагаюсь трохи притримати в разі чого.

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

20. natorella

natorella Well-Known Member

в мене коли сашка в слінгу сидить - я абсолютно спокійна. не знаю

я і в громадському траспорті від його народженняспокійно їжджу

а ви сидите вдома, поки дитина сама не навчиться водити тролейбус????

дівчата - не смішіть мене. всі народились з срібною ложкою в роті? чи то я одна така безмашинна?

накипіло

Статус теми:
Закрита.