Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

1. AilataN

AilataN жива

В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!

Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.

Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Та я вірю, що для вас він найкращий ))) Моєму не пасує небритість. На машинку не перейде, це точно. Навіть вмовляти не буду, бо років п,ять тому пробувала. Все марно ((((
    Гелі і креми він досить економно використовує. Але от станки об його щетину дуже скоро тупляться.

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

це те саме по суті.
    Але якщо вже про економію, то напевно з електро бритвою треба в процессі/або після якісь засіб для шкіри, а з машинкою для стрижки нічого не треба)

4. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Хоч з тим маю чистий спокій, бо на його дві щетиночки спокійно вистачає найдешевших одноразових станків, і то кожного надовго...
    Маю таке питання - які знаєте нормальні дешеві зубні пасти, але не дуже абразивні? Бо Лесной бальзам - то жесть. Колись, пам"ятаю, були непогані Саніно, але давно вже їх не бачила..

5. Lady Mary

Lady Mary Active Member

В мене зразу питання - а чи для машинки автомат це не шкідливо? в плані накипу і чи не порозідає воно там все?

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  6. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

новий жемчуг чи якось так. але там слс, то я так, хіба як вже зовсім чого нема в хаті, але там ще є сода, то воно так не найгірша паста.

7. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

а скільки тре давати? То в барабан прямо чи у відділення для гелю?

8. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

даю приблизно стаканчик одноразовий +- просто в шматочку-шкарпетку або в поверх одягу хляпаю.

• Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  9. Colombina1982

СпБ.. "Купи патрони сепаратисту" )) І будь мудрий :girl_impossible:

10. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

аа, точно. тоді ще була наша київська, але назви не пам"ятвю, щось таке "в радянському стилі".
    до речі, німецькі пасти з розкладок, ті самі дешеві, чи білоруські не раджу купляти - в кількох попадався антибіотик

• Корисно Корисно x 1
  11. Colombina1982

Вирішила я переглянути наше меню. В поміч мені були рецепти "Кулінарії для лінивих" (дуже дешево і просто, але чи смачно - ось питання..) і "500 страв з картоплі". Остання книжка на 20-й сторінці вганяє в депресію остаточно. Якщо на форумі є десь темка з економними рецептами - тицьніть мене в неї носом, будь-ласка. Якщо баян, вибачайте. :dntknw:

• Смішно Смішно x 1
  12. AilataN

AilataN жива

У пральних порошках є допустимим вміст соди до 20 %, в цьому засобі є 4,5% соди.
    Пральку не псує.
    Класти зразу до речей ( я кладу в тонку шкарпеточку :) ), на прання десь 200 грам.
    насправді перу з ним не часто, от для миття ванн/унітазів, кухні, плиток, підлог, посуду, сковорідок, духовки.. все вобщєм.

• Інформативно Інформативно x 2
  13. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я перу біле. дитяче. джинси. синтетику щось не бере так як би хотілося

• Корисно Корисно x 1
  14. Lady Mary

Lady Mary Active Member

Купила я соду ( вироблена в Криму) сьогодні.вона не каустична , а кальцинована.Спробую)

Останнє редагування: 23 Лютий 2015
  15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

машинка до бриття погано бере жорстку і густу щетину
    вашому чоловікутакий стиль дійсно пасує (ага. не раз якось навіть бачила вас випадково :), а мій виглядає з таким стилем як пропащий забулдига :)
    а як для рук , мене цікавить? Адже я каустичною содою забиті труби чудово пробиваю , вона в унітазі на раз вапняний камінь роз їдає.

• Корисно Корисно x 1
  16. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а чому? то ж не на кожен день))
    --- дописи об"єднано, 23 Лютий 2015 ---
    тут мається на увазі кальцинована. каустична - луг,

градація "по силі":
    1.каустична сода NaOH - гідроксид натрію - луг, їдка, токсична речовина (розчин має назву їдкий натр), гігроскопічна, при контакті з водою виділяє багато тепла, з часом спричиняє корозію металів. не можна використовувати до алюмінієвих труб, оскільки при температурі вступає в реакцію з алюмінієм

2.кальцинована сода Na2CO3 - карбонат натрію (можна отримати з гідроксиду натрію (1.) при взаємодії з вуглекислим газом). промислова сода, використовується для прання, більш лужна, ніж харчова сода

3.харчова сода NaHCO3 - гідрокарбонат натрію (бікарбонат натрію) ( якщо до розчину кальцинованої соди(2.) додавати ще вуглекислого газу (CO2), то отримаємо БІкарбонат натрію) використовується в косметичних, медичних, харчових цілях.

Останнє редагування: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  17. makarynka

makarynka Well-Known Member

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

19. Materynka

Materynka Well-Known Member

А я купую найдешевшу зубну пасту з блендаметів, чи аква-фрешів. Бо колись була передача, то сказали, що немає значення яка паста, головне правильно чистити зуби

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Корисно Корисно x 1
  20. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

А вони хіба не рашистські? Аквафреш то стопроц.

21. makarynka

makarynka Well-Known Member

каустичною содою забиті труби чудово пробиваю
    попрошу докладніше, бо я кидала якусь хімію і бактеріі, і кислоту лила все намарно, поки чоловік з сином не візьмуть дріт і ним пошургають по трубам ніц не допомагає.