Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

1. AilataN

AilataN жива

В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!

Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.

Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Ну так от,власне,це моє обурення до тої ситуації,до тої держави і т.д.Я ж не кажу -дайош креветки по 20 грн, бо це не річ першої необхідності. А про найнеобхідніші речі,про які б мала держава подбати для найбідніших громадян. Взагаліто,ми про одне і теж говоримо((( Я вже і так не знаю,на чому то економити,така дотошна стала в плані того всього стала.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

3. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Працюю в одному супермаркеті. Люди, що то твориться. Люди так закупляються, то страшне. Мука, крупи, цукор - беруть мало не по 10 шт.

4. Hexe

Hexe Well-Known Member

канєшна, хто минулого разу гречкою дешевою не закупився-мусить тепер по 18 грн платити.
    може то теж собі пару кіль чогось набрати стратегічного:)

5. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

і я от подумала про це. як згадаю про тих бідних бабусь з копійчаними пенсіями-плакати хочеться((
    ще якось молоді, мені здається, легше. можна шукати якісь підробітки, а от куди тим спрацьованим стареньким подітися? як вижити?

ото я думаю, куди бігти, що закуповувати? крупи, цукор, олію? і не запасаєшся аж так багато, бо де то все добро тримати...
    сумно...
    а ще не взнавала ціну на підгузники:sad:

6. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Я гречку стараюся не їсти. Так само рис. Для мене це вже їжа богів. Крупи в мене їдять кіт з собакою. Зараз знайти альтернативу замінити ці крупи на щось дешевше не можу знайти для тварин. Казала своїм родичам, щоб закуплялися гречкою по 16 грн, бо на базарі вона по 18.

Останнє редагування: 8 Лютий 2015
  7. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

В якому плані їда Богів?

8. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

я купила в "Метро" 116 ШТ , 4, за 399 грн, памперс ектів бейбі

9. flame

flame невгамовний експериментатор

А що? Бульбу і макарони?
    то мій муж "Бог" , бо тільки таким і харчується .
    купила сьогодні багато: гречку, борошно , пшоно, консерви рибні, сіль, цукор, фольгу, харчову плівку і різні губочки-шматочки.
    Чоловік щось там почав булькати - чи я до блокади готуюся, то я сказала, що наступні 2 тижні він ходить і купує продукти.
    Я ніколи не панікувала, а зараз мене щось накрило. І дійсно народ гребе все підряд і в необмеженій кількості.

10. flame

я тебе за то поб"ю:girl_mad:! Експрес курс: 3 жовтки, ч.л гірчиці, 0.5 ч.л. солі і 0.5 ч.л. цукру - добре в блендері взбити і додати 150 мл олії тооооненькою цівочкою. До смаку додати 3-5 ч.л лимонного соку. Консистенцію доводимо водою. Виходить 300 гр майонезу без хімії. Займає 3-4 хв на приготування. Стоїть в холодильнику тиждень. Зачем хімію купувати:girl_flag_of_truce:

• Подобається Подобається x 9
    • Корисно Корисно x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Sera

Це все звісно файно.
    Та- в мене ні оливкової олії ні домашніх яєць. Купляти нині шо то шо то я не мала нервів. А на майонез мене пробиває часом)))). Поскільки польський я вірю менш хімозний за наш- то взяла собі його.

12. flame

даю будь-яку, тільки не оливкову. Вона, на мій скромний смак, взагалі до майонезу не надається. Чим менше запаху і смаку в олії - тим краще. Магазинне яйко теж ок.
    який взяла?

13. Sera

Мене теж накрило. Купила собі 50 грам ікри з багетом. І їла з такою насолодою- ніби то востаннє.
    Чую торба 90-тих починає давати про себе знати.
    Ніц про запас не купую. Єдине про що жалію- що ноута не взяла коли курс був людський. Мій вже загинається. А дивлячись на нові ціни- плакати хочеться.
    Хто яку альтернативу бачить якісній(читай мегадорогущій уже)техніці?
    --- дописи об"єднано, 8 Лютий 2015 ---
    То певне на любителя. Бо мені люкс йде.
    Магазинні яйця- нє, слава богу свекри завели курей))). Яйца обіцяються бути.
    Не знаю. Завтра гляну як загадаю.

14. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

Кому цікаво: станом на 12-00
    Ашан:

Шувар:

Останнє редагування: 8 Лютий 2015
    • Інформативно Інформативно x 10
  15. flame

кіко-кіко:girl_smile:? Було, ніби, 5 грн.

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Боги Богами, а дітям конче то тре дати...:)
    Тому в мене, як в мами двох мацьопиків вибір не великий. Діти гречку би товкли мало не щодня, шо я їм пояснювати маю. Рис рідше, але на корисну запіканочку з я блуками якраз то.:)

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  17. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Хтось писав про банани по 30 грн, то в рукавичці по 23,55 грн
    І гречка там на вагу по 16,19 грн, рис на вагу по 19 грн

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  18. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Було на днях вже й по 6))
    Я роблю запаси найбільш розхідних продуктів: цукор, сіль, всяка чепухня до випічки, олія різна, а з побутового- туалетний папір, кухонні всякі бздюрки, бо мене нервує кожен раз купувати по пакету солі і кільо цукру і я забуваю про то. Ще люблю мати в морозилці багато але, то вже, як випаде)

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  19. Krosha

Krosha Well-Known Member

Я їх вчора бачила в Рукавичці, але вирішила, що біля дому куплю
    І то в Рукавичці виглядають так, ніби лежать там днів 5 - напевно старий завіз
    Всім треба піару :) Жуйки здається всі Росія робить. А польські продаються тільки там, де продукти з Польщі на базарчиках

20. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Хтось в темі про бойкот писав, що німецькі

21. у "Сільпо" на Б.Хмельницького гречка розвісна до 16 грн, вівсяні пластівці подрібнені (німецькі здається) в пачках 0,5 кг по акції 9,99 грн - розмели за вечір вчорашній все ...я затарилась плином до посуду "Повна чаша" 0,5 л 5,99 грн - ніколи б на той плин не звернула уваги, але прочитала на Кідстафі, що хвалили його дівчата за те, що не викликає алергії і не подразнює шкіру рук...пробувала, ніби норм
    ааа, забула- перед "Епіцентром" на стоянці машину в 11 год. прикаркувати було досить проблематично(((