практичні аспекти "НЯНЬКА у Вашій родині"

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ольга, 8 Травень 2007.

1. Charmel

Charmel Well-Known Member

Маю 2 питання до мам, які мають нянь на повний робочий день.
    1. Яка зараз середня місячна оплата няні за повний робочий день( з 9 до 18, суб-нед вихідні)?
    2. Няня у вашій родині займається лише дитиною, чи може і поприбирати і їсти приготувати?
    Зараз все частіше зустрічаю, що шукають універсального помічника - няню плюс помічницю по господарству в одному лиці. У мене до недавнього часу це було дві різних людини, тепер обставини змінилися, тому і цікавлюсь.
    Дякую!)

2. Натуля

Натуля Well-Known Member

Моя мама працює нянею за таким графіком. Оплата погодинна, 15грн. Доглядає за малявкою і школярикам може допомогти з домашнім завданням. Сусідка нянею теж працює цілий день, вона може і їжу приготувати, і ще вони з мамою і дітками в басейн разом ходять. Я з оплатою в неї дуже не допитувалась але точно більше 15грн і господар виявив бажання і ще піднімав оплату.

• Подобається Подобається x 2
  3. NetAnet

NetAnet Active Member

Порадьте,будь ласка,якщо з нянею договорилися сидіти з однією дитиною,друга ходить у садок. Зараз старша захворіла і сидить теж вдома. Оплата 15грн/год. скільки б я мала заплатити за другу? Ще по 15 чи менше. Завтра ми маємо домовлятися.

і ще одне питання- чи чітко ви дотримуєтеся годин роботи няні(вас затримали на навчанні чи ви відпустили її швидше),як тоді з оплатою? в мене завтра перший день,треба все проговорити наперед(як тут радять),та не маю чіткого уявлення як то все має бути. В мене питання виникають по ходу,наперед щось труднувато.....,щоб потім не було неприємностей

4. Almariel

Almariel Well-Known Member

на вашому місці за старшу дитину в ті дні, коли хвора, робила би якусь невеличку доплату: типу 5 грн за год.
    якщо ви відпускаєте раніше - плата не знімається. але обговоріть, що один день ви її відпустите раніше, але як вам треба буде довше затримати її, то доплати нема (в межах розумного, звичайно: якщо затримуєтесь на годину-дві без завчасного попередження - то я би доплатила). а так якщо ви на 15 хв раніше відпускаєте, або на 15 хв пізніше приходите, то я вважаю, що то дрібниці.

5. Panna Land

Panna Land Well-Known Member

Ми платимо нашій няні 15 грн\год, якщо залишаємо дитину з нею на ніч, кожна година сну теж оплачується по тарифу)) Вона і їсти приготує (дуже смачно), і прибере по потребі, і просто як друга мама для дитини (моя мала думає, що то наша родина) Все залежить від конкретної людини і ваших бажань. Зараз повсюди безробіття, тому з людьми можна домовитись про різні варіанти.

• Подобається Подобається x 2
  6. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Дівчата- зорієнтуйте будь-ласка в карму- які зараз ціни на послуги няні.
    Дякую.

7. rysja

rysja Well-Known Member

якщо можна, то і мене зорієнтуйте, якщо це не конфіденційна інформація, то можна і тут, багатьом цікаво

8. Sera

Сказали мені нині так- ЗП за годину у Львові є від 10 до 40 грн(правда я ні 10 ні 40 сама не зустрічала ,та джерелу вірю). В середньому зараз 20-25 грн.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Якщо справді є така ціна 10грн/год, беру всім по няньці і чоловіку також Жартую...
    2 роки тому платила 20грн/год. Якщо на сьогоднішній день знайдете за таку ціну нормальну няньку- супер!

10. Sera

Я думаю, що це хіба якісь бабці за таку плату можуть з сусідськими дітками трохи сидіти.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Креативно Креативно x 1
  11. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Ага, і то з такими, шкільного віку. Хоча, бабці в нас тоже тепер "продвінуті")))

12. ginseng

ginseng Well-Known Member

Бачу було тут таке питання давніше, зоріэнтуйте і мене, будь-ласка.
    Яка зараз оплата помічниці по господарству - обов'язки: посидіти з дитиною 2-3 рази в тиждень по 4-5 год., коли спить зварити зупу або протерти підлогу, 1 раз в тиждень прибирання. Раніше мала дві окремі людини, платила няні 20 грн. за год., тепер менше працюю і багато встигаю сама.
    З наступного тижня маю зустріч, не знаю, зокрема як домовлятись про оплату дрібних побутових завдань. Наприклад, попрасувати постіль, коли я вже повернусь. Чи то теж оплачуэться по часу? Яка оплата маэ бути за прибирання - погодинно чи за виконану роботу?

13. zolotusyk

zolotusyk New Member

Дівчата! Зорієнтуйте і мене скільки коштують послуги няні з 10.00 до 17.00 год, і що входить в її обов'язки? Чи няні займаються з дітьми їх розвитком, від цього також залежить ціна? Готувати їсти( сполучається в ці години полудень і обід)? А якщо дитину привозили до няні, а не вона приходить, таке буває?

14. Натуля

Натуля Well-Known Member

Буває. До моєї сусідки двох діток привозили. Одна сім"я недалеко від нас живе (в межах трамвайної зупинки), а другу дівчинку мама по дорозі на роботу привозила. Незважаючи на те, що сусідка зараз працює нянею в іншій родині, "старі" сім"ї іноді і зараз підкидають їй дітей на вихідні. А буває, що вона їх в село на літо\вихідні з собою бере.
    ДІвчата, обговорюйте всі вимоги/побажання особисто з нянею. Одна за 20 грн/год і обід зготує і з дитиною гарно час проведе, а інша буде носом крутити і розповідати про "великий досвід роботи з дітьми і, що це недостойна її оплата" і при тому ненайкраще поводитись з дитиною.

• Подобається Подобається x 1
  15. NetAnet

NetAnet Active Member

як виявилось уже під час роботи моя няня ті 15 хв теж почала враховувати,сказавши,що ті 15 це вже наступні 30(заокруглимо)), Я погодилась,бо виходу не було, але оскома лишилась і тепер лишній раз я до неї не звертаюсь..

16. woolf

woolf Well-Known Member

Дівчата, вітання! Працює в нас няня, повний робочий день, близько року. Підкажіть, як зараз з оплатою за таку роботу, бо ніде толком інформації не знайшла, а няня вже починає натякати на якесь підняття зп. Буду вдячна за будь-яку інформацію по темі.

17. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

хотіла описати одну ситуацію, яку спостерігала.

значиться є "гурток", діти малюють, ліплять, бавляться, живі тваринки і тд, разом з мамами.
    і недавно туди приходить дівчинка разом з нянею ("нова бабуся"), дівчинка туди вже ходила, тому швиденько сіла малювати, а няня скоренько смилася. вже як забирала, то перепитувала, чи могла б вона її лишати тут саму. за ті 2 год батьки платять гроші няні, а не держ установі, і там не зобов"язані глядіти чужу дитину, бо це не садочок. дитині не залишили навіть поїсти-водичку, виглядало просто "супер".

18. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Вибачте за оффтоп, а що то за держустанова де по 2 год розвиваючих гуртків?

Пс. То в нашій державі все ще не так зле, виявляється! :)

19. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

еколого-натуралістичний центр на кубанській. ми ходимо - бо там "вільно", дитина не зобов"язана нічого "вчити".

• Подобається Подобається x 3
  20. silvia

silvia Well-Known Member

• , до речі, розкажіть , що там за гурток і чим там займаються і якого віку. Ми там частенько ходимо і бачимо діток там. Щось там малюють. З мінусів там не дуже чисто....

• Інформативно Інформативно x 1