Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

1. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки (2)

На колір і смак, як то кажуть:girl_wink:
    А як ти будеш доню кликати, окрім Варвара? Мені просто цікаво)

2. napoleona

napoleona Well-Known Member

якщо так буде то Варвара, Варварочка, Варварка ;)

---------- Додано в 17:12 ---------- Попередній допис був написаний в 17:10 ----------

мені ще підкинули ідею Одарка і ви знаєте я задумалася))), асоціації зразу з Одрі Тоту а бо Хеберн:)

3. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Знала декілька Сніжан років так 10 назад. (І в Дрогобичі, і у Львові). Так що то не таке вже й рідкісне ім'я. Декотрих з них скорочено Снєжкою кликали.

• Подобається Подобається x 1
  4. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

файне
    мені ще Онілка колись подобалась, так звали котрусь з родичів пра-пра

• Подобається Подобається x 1
  5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я колись як на роботі сказала, що сестра назвала свою малу Катрусею ( ну бо у планах мали інше ім я), то мені теж одразу жінки -співробітниці сказали, що воно асоціюється з "важкою долею". Чому? Не знаю. яка буде у подальшому доля нашої Катрусі, але наразі це досить активна дівчинка -лідер, яка любить великі компанії і у садку біля себе усіх гуртує на усякі ігри.І себе в образу не дасть.

---------- Додано в 17:45 ---------- Попередній допис був написаний в 17:42 ----------

особисто для мене Катерина Іванівна звучить гарно ( о, у мене вчительку так у школі звали). А от Злата Іванівна- "вухо ріже" ( власне не ім я Злате, яке саме по собі дуже гарне, а поєднання з по-батькові "Іванівна")

6. olerusya

olerusya sweet candy ;)

і мені смішно коли батьки в погоні за отими новомодними іменами зовсім не зважають на своє чисто українське прізвище і маємо в результаті Вареник Діану і Пиріг Вероніку(реальні люди:girl_yes2:)

7. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

8. nattsol

nattsol Well-Known Member

9. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Незнаю як на рахунок давньоукраїнського але у моєї вчительки дочку звати Русанна
    ще пригадались Килина,Пелагія
    у нас теєжко відбувався процес вибору імені для доні...

ще згадала два колоритних - Маргарита і Аліса

10. napoleona

а що прості імена з такими прізвищами краще звучать? як на мене теж всі будуть памятати

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

12. napoleona

ой забракував чоловік Одарку:girl_nea:
    ой щось я така вредна тої вагітності
    дякую за варіанти в карму, але з Гафійкою маю дуже погані асоціація, а то мені дуже впливає на вибір:)

13. olerusya

olerusya sweet candy ;)

мені однозначно краще звучить - Пиріг Марія чи Борщ Іван. навіть не до порівняння з якимись мексиканськими іменами, хоча самі по собі імена дуже гарні.

А ще мені дуже подобаються імена, які легко перевести в мову інших країн практично без зміни звучання і написання, наприклад ті ж Анна(англ. Anne, франц. Annet), Марія(Mary, Marie), Софія(Sophia, Sophie)

14. bobryha

bobryha Well-Known Member

моя свекруха казала що в них на роботі був Чобіт Едуард і всі дуже з того сміялись , казали ,типу "Який з нього Едуард, якщо він Чобіт. Що не могли батьки Іваном чи Петром назвати? Певно хтіли повимахуватись" :girl_crazy:

Я звичайно знущань з імен-прізвищ не підтримую, але називаючи дитину, треба подумати чи їй буде комфортно з таким ім"ям і чи пасуватиме воно до прізвища і побатькові

Останнє редагування: 6 Вересень 2013
  15. Megan

Megan Well-Known Member

От скажіть, а що в нас Артем ніяк інакше тільки Тьома? Вичитав мене вчора мій дядько, що я дитину так назвала... Шо то, других імен не було? І пристав Тьома, Тьомочка, я кажу він Артем, а той мені нє, Артьом... уууууууу

16. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Знаєте, то вже рагулізмом попахує. Тобто, якщо в людини українське прізвище, то бути їй Маруською чи Іваном і далі не рипатися? Дуже мило. Ще треба врахувати, що ті прізвища з"явилися в часи Мокрин, Парасок, Яцків і інших застарілих на даний момент імен, які були поширені серед простих людей, тому заради чистоти експерименту треба тих дітей не Маріями і Петрами називати. Ну і Вероніка, Едуард чи Діана не є якимись екзотичними іменами, якщо на то пішло, в моїй родині вони зустрічалися ще в позаминулому коліні.

Я Артема нашої Насті (тої що Лав:)) Тьомою не називаю, бо мені російський акцент взагалі тєжко дається. Артемчик найчастіше. Думаю, на мене за то не зляться:) Мені теж те ім"я подобається дуже, а ще в мене прадід був Артем, то, звичайно, ніхто в галицькому селі його Тьомою не називав.

17. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

то вже просто прізвища напрошуються на "незвучання", а не імена.
    мені більше вухо ріже модне ім'я + по-батькові класичне.

18. Heureuse

Heureuse вірю...

а мене дратує ота прив'язка імені до прізвища та по-батькові. самі з тим зтикнулись, коли хотіли рідкісне ім'я для дитини і комусь називали наші варіанти (наша помилка, ага), то зразу була бурна реакція- та де ж то з вашим прізвищем таке пасує... ну я так і відповідала, що ясно, в нас значить вибір невеликий, Петро або Іван (не в образу тим, кому ці імена подобаються)

не знаю, бракує нашим людям трохи свободи в поглядах чи що. якісь такі межі-стереотипи-оті обговорення потім поза очі, як в селі чесне слово..яка взагалі різниця як батьки назвали СВОЮ дитину. тим більше Вероніка, Діана, Єва по-моєму вже давно ніякі нерідкісні чи незвичні. ах нє, виявляється...

19. napoleona

ну та в мене теж складається враження: маєш укр. прізвище - все діагноз, називаєш Іван або Марія, інакше все дуже замодно

20. olerusya

olerusya sweet candy ;)

мені надзвичайно подобається ім"я Марія, і нашо кудись далі рипатися?:girl_crazy:

а взагалі то смішно дискутувати тут про імена, бо кожному подобається різне, і те, від чого хтось просто в захваті, комусь може здаватись неприпустимим. то норма!

мова йде про те, що часом батьки, почувши якесь екзотичне супер красиве ім"я, називають так свою дитину, а поєднання з прізвищем і по-батькові таки сильно ріже вухо.
    але якщо батькам подобається, то яка різниця чи подобається всім іншим??
    ну можуть трошки посміятися в кулачок та й по всьому, якщо батькам і дитині згодом буде до того фіолетово, то про що взагалі мова...?
    гірше коли стається так що дитині протягом всього життя сильно не подобається її ім"я, і то є реально проблемою для людини. і вона може звинувачувати і ображатись на батьків...