Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

1. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки (2)

З таких простіших і звичних мені ще подобаються Іванка і Соломія. Свою дитину я би так не назвала (хоча моя Терезка мала шанс бути Соломією, якби чоловік мене не підтримав в моєму виборі), але імена мені до душі.
    А в мене з'явилося в списку побажань ім'я для третьої дівчинки:) може, колись, а раптом...

2. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Малому (та й мені) зараз подобається ім"я Даринка. Дариночка, Дарка, Дарочка, Дарця. Тільки чомусь не Даруся. Чи (ттт) Дуся, бо й такий варіант звертання вже чули ))
    З традиційних імен зараз не дуже поширені Оксана, Галина, Надія, Люба.. Може, якийсь з цих варіантів?

3. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Дарина- це Даруся, Дариночка, Даринка.
    Дарія- це Дарця.
    Одарія-це Дарочка.
    Виходить 3 різні імені.

4. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

не всьо так просто - скорочувати чи придумувати пестливі похідні від імені можна як завгодно, на що фантазія багата і що миліше до серця. Ярко може бути і Ярославом, І Яремою, Славік може бути Святославом, Ярославом, Мирославом і ще надцять імен. Так само і з дівочими іменами - то ви собі думаєте що Дарця - це Дарія, але мами Дарин і Одарок можуть з вами не погодитись))

5. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

Дарина і Дарія- це так само як Марина і Марія. Моя покійна бабуся називалась Марія, але в селі її чомусь всі кликали МарИна, і таке тверде И, і до речі тіток Марій_ теж Маринами кличуть))

6. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

і Яромиром ))
    А з Даринами-Даріями-Одарками - це, як на мене, 3 варіанти одного імені, з яких Одарка - ніби найбільш "українізований".
    Я вже колись писала про одногрупницю Марину, яка завжди для всіх була Машею, і своє "паспортне" ім"я недолюблювала якось. Так само знаю Павлину, яку всі завжди кликали Полею. Ось це вже, як на мене, зовсім різні імена.
    До речі, Ореста і Орися - це різні форми чи різні імена? Просто цікаво, бо мала родичку Оресту, яку всі кликали Орисею, і також знаю Орисю власне за паспортом (повне ім"я).

7. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

Ореста і Орися - одне ім"я, а ще можуть бути похідні від цього імені, такі як Ориська, Орка, Риська, Рися ( маю братову, то по паспорту вона Ореста, а всі називають Орисею)

8. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

А Орина - це теж з цієї опери чи інакше? Зі мною в школі вчилась дівчинка, яку саме так звали. У паспорті була Орина, але всі її Аріна (на москальський манер) чомусь кликали.

9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Я ще бачила ім'я Орислава

10. Margarett

Margarett Well-Known Member

Я також знаю одну Орисю, точніше ОрЕславу по паспортних даних. ЇЇ батьки (то було в часи СССР) хотіли назвати ОрИслава, але коли прийшли до ЗАГСу і сказали про те ім"я, то там через И відмовились записати, сказали, що то якось не звучить (типо по українськи звучить) і перекрутили на ОрЕславу. Але її всі кличуть або ОрИся, або ОрИслава. Те Е хіба у паспорті і ін. документах є.

11. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

Орина- походить від Ірини.:)

12. nattsol

nattsol Well-Known Member

я б так не сказала ;)
    "Марина" має латинське походження (від "маре"), а "Марія" - єврейське (здається, від "міріам"). І значення зовсім різні
    Я б Дарину і Дарію порівняла швидше як Ольгу і Хельгу, Анну і Ганну
    а я, за 23 роки проживання у Львові, періодами то Марія, то Мар'яна))) досить часто чомусь доводиться уточнювати, що я таки Марина :)
    обидва походять від грецького "Ειρήνη", означає "мир" :)

13. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Ну Марина і Марія це теж різні імена.
    Я веду до того, що треба знати як записувати у свідоцтві,а там вже батьки можуть кликати як душа бажає))
    Наприклад, коли нашу доню, кличуть Дарія ,я виправляю, і наголошую, що це не її імя.
    Дарія це на рос мову Даша ,а Дарина це Дарина, точно вже Дашею не буде.

14. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

о раз мова зайшла по схожість імен. мене завжди цікавило Саша і Леся, це те саме? і так само Олеся і Леся чи те саме.. як на мене це все різні імена.

15. Vittoriya

Ну Саша то Олександра, а Леся то Олеся, хоча може і окреме ім'я. Зрештою то ж можна як завгодно записати і якзавгодно називатися :)

16. Popi

Popi Well-Known Member

Еее нє надо тут мені з Олесі Лесю робити,будемо кусатись. Це шось як Віка і Віта)))))

17. Alicia

Alicia Well-Known Member

Тільки у Львові таке вперше зустріла, щоб Сашу Лесею називали. Це різні імена.

18. Vittoriya

спокійно. Кожен себе називає як хоче. Я і Віта, і Віка, мене по-різному називають і не кусаюся ;) В мене коліжанка Олеся і її часто Лесьою кличуть

19. Popi

Popi Well-Known Member

Ну добре)))))) просто я то скоро присікаю. Взагалі то не люблю скорочень, і Олександру,Ярославу і т.п довгих імен завжди повним називаю. А Саша мені так вуха ріже що капець

20. Materynka

Materynka Well-Known Member

Не треба нікого кусати, бо кожен в своїй сім"і по різному називає, так як кому пасує. Ще знаю таке скорочення як Олік, в одному випадку Олександр, в іншому Олег