запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Теж заморожу цього року, дякую за ідею:girl_smile:
     
  3. flame

    flame невгамовний експериментатор

    @raspberry, смачного. Я його потім запікаю з сиром (не треба розморожувати). Спочатку десь з 45-50 хв печу під фольгою, тоді знімаю, затираю сиром і ще 15 хв допікаю. Не треба мучитися з заливками . Та й морочитися з голубцями не треба. Головне "дупки" не вирізати, бо буде фарш вилазити.
    IMG_20150819_152714.jpg IMG_20150819_153259.jpg IMG_20150819_163948.jpg
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  4. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    а пeрeць сирий, нe бланшований?
     
  5. flame

    flame невгамовний експериментатор

    сирий. Потім, коли спечеться, шкірка дуже легко відділяється.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    і я морально налаштовуюся цього тижня зробити.
    і аналогічно
    в мене дітвора особливо полюбляє соВус з спагетті чи рисом. тому треба багато :)
    ще маю сливок цілий кульк величезний. то буду варення варити мабуть. бідна мультя має то все вариво витримати.
    і ще порадьте як кукурудзу на зиму зберегти-морозити? чи мож якось замаринувати?
     
  7. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    @Khrystik ,я кукурудзу варю до готовності,зрізаю зернятка ножем і заморожую.
     
    • Корисно Корисно x 2
  8. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    Я тeж так, і щe цілі качани заморожую. Потім в окріп і як свіжeнька
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  9. siriuska

    siriuska Member

    А де той славнозвізний кетчуп від Крошка єнот, киньте посилання, бо як всі пишуть то минулого року нам його мало було, треба робити вже і побільше.
     
  10. sanches

    sanches Well-Known Member

    запаси на зиму

    Отправлено с моего M3s через Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. sanches

    sanches Well-Known Member

    Дякую за пораду, я так і зробила)
    Дійсно, легше на два вечори розбити приготування.
    Вже два роки задивлялась на той рецепт, нарешті закрутила...

    В суботу були на Шуварі, то там ціни практично у всіх були від 5 (якщо на гурт) до 7 Грн, жовті по 10-15. Заледве знайшла дядька, в якого по 3 Грн помідори були...

    Отправлено с моего M3s через Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    сьогодні на Шуварі помідори по 6-7, в одного продавця на гурт по 5.50 купила ящик.
    вчора таки закрутила ще 9 баночок 0.5л сливового варення.
     
  13. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    я завдяки такій схемі вчора лягла спати, як біла людина (в 23:30 :girl_crazy:)
    Сподіваюсь, Вам смакуватиме.
    капець. А я завтра зібралась таки на Шувар за помідорами по 3,50 :girl_haha:

    З тим кетчупом - нІгде такого не мала-м, як вчора: купила якісь такі невдалі помідори на Привокзальному, що з 6!! кг помідорів вийшло 1,6 л кетчупу. Виварились наніц.
    Поділіться, які сорти Ви вибираєте на кетчуп.
     
  14. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    купила "сливки". я в тому не дуже розуміюся. побачимо скільки кетчупу вийде.
     
  15. Рибка

    Рибка Well-Known Member

    Я цього року робила кетчуп з таких малинових помідорів (але вони певно дорожчі на базарі, мені свекруха домашні передала).
    То з 5 кіль вийшло 4.2 л кетчупу, і навіть густіший, ніж минулого року (тоді я робила сливки (їх було більше) вперемішку зі звичайними).
    До речі, завжди роблю за два заходи (вечори) і навіть не відчуваю, що замучилась/"замахалась".. якось легко проходить той процес.
     
  16. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Я раніше не дуже любила сливки через те, що вони твердуваті.
    Я одного разу теж робила з домашніх сорту "биче серце" чи "малинівка", то вийшов класний кетчуп. Але вони суттєво дорожчі (під 20 грн/кг, напевно, зараз коштують).
    Хочааа... якщо правильно порахувати, то мені з 6-ти кг по 7 грн (42 грн) вийшло 1,6 л. кетчупу, тобто собівартість літра (грубо, якщо не рахувати інші інгредієнти) склала 26,25 грн.
    А з 5-ти кг малинівки (нехай по 20 грн/кг) вийшло 4,2 л. кетчупу, тобто літр вийшов по 23,80 грн.
    А маханини менше, бо мені тре зробити 3 заходи по 5 кг з поганих помідорів, щоб вийшло стільки кетчупу, як у Вас вийшло з домашніх.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. siriuska

    siriuska Member

    То не форум то спасіння, я вчора теж лечо в два заходи робила, тобто вчора наніч і сьогодні зранку. На сьогоднійшній вечір черга робити кетчуп.
     
  18. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    а якщо звичайний 9%- то можна половину ?
    --- дописи об"єднано, 11 Вересень 2017 ---
    дівчата, ще одне питання , хтось стерилізує в духовці? Якщо так- напишіть будь ласка як ?
     
  19. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Я стерилізую і кришки, і банки. Ставлю банки і кришки на решітку в холодну духовку, включаю газ, дверку залишаю відкритою десь на третину. Банки можна ставити дном до низу і залишати трошки води, стерилізувати доки не випарується вода. Можна перевертати дном догори і стерилізувати хвилин 15-20. Це півлітрові, в інші я не кручу. Більші банки стерилізують довше. Перед стерилізацією я мию банки з содою. Останнього разу я не засікала часу стерилізації. Витягала гарячі і одразу ж на їх місце ставила нові. Основне, щоб газ був не сильний і дверка відкрита, інакше банки можуть тріснути від перепаду температур.
     
  20. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    Дуже дякую , але я мала на увазі вже банки із чимось ,в даному випадку із сливами




    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  21. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Тут не підкажу, я стерилізую лише пусті.