Багатодітна сім'я - коли їх більше ніж нас

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Liliyah Romanova, 25 Лютий 2010.

1. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Відповідь: Багатодітна сім'я - нормально чи дико?

Я вважаю, що багато дітей це чудово.
    В мене є знайомі в яких і троє і четверо, мені дуже подобається, що зараз пішла "мода" на багатодітні сім"ї :) Так гарно коли старші дітки дбають за малих карапузиків. І я стикалась з тим , що де багато діток вони якісь дружніші, чи то тільки так збоку ?? Але всетаки, я думаю, що це добре.
    Якщо дав Бог дитинку, то дасть і на дитинку.

2. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Багато дітей - це класно!!! Так гарно коли більші діточки біля мами, мешеньке на ручках і тато з ними))) Така карсота!!!!:girl_claping::girl_wink:

3. Маріка

Маріка Well-Known Member

Для моїх батьків багатодітна сімя - це дико. Хоч обоє виросли в багатодітних сімях, але для них нормальна сімя це коли максимум двоє діток. Моя сестра сказала їм про свою третю вагітність за 2 тижні до родів і то тому що попала в лікарню, а батьки мали їхати до неї. То батько ще нічого, а мати рвала і метала.
    І тому про свою вагітність я їм ще нічого не кажу і відтягую якнайдалі той момент. В мене вже всі на роботі знають, а батьки ще ні. Бо я вже знаю їх реакцію, особливо мами. І мені від того дуже-дуже боляче :sad:

4. Siania

Siania Love Life

Але от чому так гостро реагують? Бояться що на них дітей звалять, чи як? Це ж Ваша сімя, Ви дітьми займаєтесь, виховуєте, а бабці і дідусі виконують свою роль. Чому їх це так бентежить((((

5. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Знаю, про кого ви говорите. Без любові в сім'ї і одну дитину важко виховати. А там, де любові сповна, як на мене, не важливо, скільки дітей і які статки.
    Часом думаю, що ті, що потикають пальцем, десь самі всередині ображені, що самі так не змогли через різні причини.
    Мене дуже тішить, що я все більше знаю сімей, де є троє і більше дітей.

6. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Ой, коли моя братова завагітніла втретє після 14-ти річної перерви, то всі були в шоку, крім мене))Я коли взнала -пищала від радості реально. От і почалось: мама дзвонить"йой, як то буде?" Її мама лякає, що я вас мала троє, будеш знати як то і т.д і т.п. Брат два тижні з хати не виходив, аж почорнів(уявляєте?:girl_mad:). Я тоді з ними не мала змоги віч на віч, то так по телефону завжди говорила, як то файно і все таке. Але братова дуже хотіла цю дитинку і ми тишились собі разом)) і, знаєте, отак по-трошки всі противники, дивлячись на нас(ми завжди щось про це говорили, раділи, мріяли, як буде) навіть самі не помітили, як змінили свою думку. Тому, я б Вам радила нічого не приховувати, а сказати мамі, яка Ви щаслива в Бога, що дарував вам ще одну дитинку. Ваш пригнічено-переляканий настрОй лиш ще більше буде компрометувати таке відношення до того.

7. Маріка

Маріка Well-Known Member

Я не знаю в чому причина таких поглядів на життя. От такі в них установки по життю, що норма, то двоє дітей. А решта то вже не нормально.
    Дітей на них ніхто не звалює. Сестра живе у іншому місті і приїжджає 2-3 рази на рік, а я зі своїми прекрасно справляюсь сама. Матеріальної залежності теж нема.
    Але мої батьки вже старші люди і погляди на деякі речі в них вже не просто сформовані, а "закостенілі".
    Звичайно, пройде час, вони змиряться, приймуть. Ну а вже коли народиться дитина, то будуть радіти. Тепер моя найменша племінничка найкоханіша внучка, яку з рук не випускають коли приїжджає. Але то все буде потім...
    Але зараз... Пережити ту реакцію, вислухати ті всі моралі, яка я дурна....
    От це для мене зараз найгірше.

8. NataliaFed

А Ви обійміть і скажіть "Мамо, але я така щаслива")

9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

так то їхня норма, а у вас інша, не бійтеся того. Хай собі мама біситься, перебіситься, всерівно ж всіх внуків буде любити. Мені дуже дивне таке відношення родини, ну яке кому діло, хто скільки дітей має, тішитися треба за тих людей, що ще одне щастя в них буде, що вони такі молодці, справляються (ну бо ясно , що справляються, а куди дінуться? :)), чого злитися? Взагалі не розумію...

10. Маріка

Маріка Well-Known Member

Було б дуже добре таке зробити, але в мене так не вийде.
    Не ті в мене стосунки з мамою. Але то вже в іншу тему

Ну тому що то така людська натура. Людям завжди є діло до чужої сімі, людям краще знати скільки в якій сімї має бути дітей і як тих дітей виховувати ... (сарказм)

11. Kandya

Kandya Well-Known Member

А якщо прийти, морда кірпічом, видала факт - і пішла. Або сіла, чаю попросила і так голосно заявила: "мамо, тільки нічо не кажіть, бо мені нервватись не можна"

12. NataliaFed

Ну, Ви ж не пробували:)
    Я знаю приблизно про що Ви маєте на увазі і повірте, мене теж, як і багатьох виховувала мама тої закалки але все можливо- мамине серце не камінь.

13. Маріка

Маріка Well-Known Member

Скажу чесно, що не готую сценарії як про свій стан сказати батькам. Просто тягну скільки можливо, ну а як вони дізнаються то вже лишаю на випадок.
    Дуже бракує мені сміливості просто прийти і сказати, що так і так.
    Як кажуть "Най сі діє Божа Воля"
    А може на мене вплинула реакція на вагітність сестри зі сторони батьків. Може на мене прореагують спокійніше.
    Незнаю... Але не можу пересилити себе і просто прийти і сказати.

Ну і ще про реакцію людей на кількість дітей.
    Зараз у моїх батьків пятеро внуків.
    Між всіма різниця 2 роки
    Мій Іван найстарший ну і далі через 2 роки
    От мама раз ними всіма йшла по вулиці, а її зустріла моя колишня свекруха і так прямо в очі
    "Йой, та ти чисто як циганка з виводком"
    Не знаю до чого то було сказано. Чи від заздрості (бо в неї тільки 1 внук, мій старший) чи в людей мислення таке, що багато дітей то дико. Ну але сам факт..

14. NataliaFed

Маріка, Ви вільні робити, як відчуваєте чи хочете. Завжди є шанс щось змінити на краще, варто лиш скористатись:). Здоров"я Вам і малятку.

15. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

Пригадалось мені, як вся наша родина була в шоці і дуже обговорювала мою тітку, яка завагітніла втретє в 43 роки, маючи вже дорослих двох доньок 17 і 20 років. Всі тільки й знали говорити: і що вони робитимуть..., як вона в такому віці виносить і народить ту дитину!!! Та Бог добрий - вагітність пройшла просто чудово, пологи були легкі без жодних ускладнень, на світ з"явився чудовий хлопчик, який вже декілька років тішить всю родину:)
    Багатодітна сім"я - це прекрасно.

16. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

Я одна в батьків, думаю(та й майже впевнена), що егоїстка. Завжди заздрила вихованню дітей в багатодітній сім"ї. Мрію про хоча би трьох карапузиків, але чим більше тим краще, як на мене. Це ж так чудово, коли на свята збирається велика дружня родина!!!
    П.С. Є знайома 5-ти дітна сім"я, яка дуже потребує допомоги.... Мама боїться оформлятись, як багатодітна матір, тому що живуть вони доволі бідно (в малосімейному гуртожитку з кімнатою 11 кв м) і вона боїться, що діток заберуть. Старшому синочку десь 10 років, а найменшій дитинці 2 рочки. Батько працює двірником(самі розумієте, які то доходи), та й дитячі гроші, ось всі доходи.... Сім"я віруюча, дітки гарно виховані.... Проста заздрю їхній сміливості....

17. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Одіозна трохи жіночка)) Представниця наших "еліт" - її чоловік радник Кличка, а кум Льовочкін:girl_yes2: Може собі утримувати і родити, бо "все оплачено", ну і бажання має, няньки, "бізнес", всі діла:girl_smile: Дружина заступника Кличка вийшла в світ після народження 10-ї дитини

І про їх уклад трохи WoMо-портрет: Иванна Никонова

• Подобається Подобається x 1
  18. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Багато хто не хоче другої дитини, багато хто боїться, а от у нашого знайомого жінка вагітна 10 дитиною, а все через те, що тато відчайдушно хоче сина, бо має 9 дівчаток, казав, що буде робити поки син не вийде!!!! Я нікого не осуджую, але мені очі на лоба полізли, як взнала про наступну вагітність, а тепер вгадайте хто має бути?:girl_crazy:

• Подобається Подобається x 7
    • Смішно Смішно x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

невже знову дівчинка? :girl_crazy:

20. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Уявляєте, знову дівчинка:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:, тому ще раз, і у них буде ціла дівчача футбольна команда:crazy:

• Подобається Подобається x 2