Дитяча агресія

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 Червень 2009.

1. kitka

kitka Well-Known Member

Відповідь: Дитяча агресія

Лілю, я то все прочитала. То класно, що ви його в іншу школу переводите, бо в цій би діла не було, то однозначно. Але мене трохи хвилює одна річ. От Ви часто повторюєте, що він нічого не каже вчительці, бо не вміє жалітися чи "шестьорити". Але бачите самі, що це теж не дуже добре. Може ви б йому якось пояснили, що інколи можна вчительці спокійно сказати, що сталося, або коли вона його спитає, щоб він міг нормально пояснити, в чому справа. І це не є "шестьорнічество"(не знаю як українською). Просто добре, коли дитина може в школі за себе сказати. Адже нема поряд мами, яка все бачить і розуміє.

• Подобається Подобається x 6
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Та ми вже і так, і так, не вміємо пояснити дитині. Він ніби й розуміє, а тільки щось скаже вчительці, то зразу заперечує, хоч і правду сказав. Я то ніяк зрозуміти не можу. :girl_sad:
    Найгірше, що як він когось штурхне, то з того цілу трагедію роблять. А як моя дитина з розбитим коліном і ліктем прийшла додому, то ніхто навіть не потрудився пояснити, що сталося. Розгони їм треба влаштовувати чи що? :girl_mad:

• Подобається Подобається x 4
  3. Ума

Ума Super Moderator

Виглядає так, що у вчительки упереджене ставлення до Дарка. І певно маєш рацію, Лілю, що треба робити розгони! Може заявити їй, що ви до Дарка так відноситесь, бо він не канадієць? не знаю, може пригрозити їй судом за упереджене ставлення до інших націй чи релігій. Я знаю там такого бояться. Може почне відноситись і до Дарка так як до інших дітей!!!

я то все без досвіду пишу... просто навіть не знаю, що робити в таких ситуаціях. Усі дівчата так розумно підходять до справи! Молодці! мене то все тільки чекає... а я боюся вже що з тим ніколи не справлюся!

міняти школу треба, бо в тій Дарко навряд чи вже зможе змінити своє чи їхнє ставлення - це вже ярлик :sad: А в новій варто з самого початку докласти максимально зусиль, щоб посприяти тісним позитивним стосункам. Волонтерство, думаю, дуже допоможе!

• Подобається Подобається x 7
  4. kitka

kitka Well-Known Member

:girl_in_dreams:Ех, класне речення... Але то ми, дорослі тьоті, це розуміємо, що треба з самого початку себе добре зарекомендувати... А малий Дарко?
    Нічого, будете то потроху пхати.

• Подобається Подобається x 2
  5. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Я вважаю, що треба.

З усіх цих розповідей я також зробила висновок, що до Дарка ставляться упереджено. А ще... швидше всього в Даркові прокльовується особистість, а такі діти здебільшого "незручні".

Взагалі, ця тема є для мене досить актуальною і чутливою - в Мартина діагноз ADHD. І знаєте, я також спостерігаю за ним подекуди агресивну поведінку... але що дивно - не до всіх.

Я коли аналізувала цю агресію, то зрозуміла, що Мартин агресивний по відношенню до тих людей, котрі його "давлять" - авторитетом. Наша лоґопедка, котра поводиться з ним, як колєжанка, не відчула на собі і найменший признак агресії. По відношенню до інших в Мартина дуже широка шкала "агресивності" - від іґнорації до відвертого протесту.

• Подобається Подобається x 3
  6. Liliyah Romanova

Олю, а ви певні, що це ADHD? У нас це не підтвердилося, бо Дарко без проблем концентрує увагу, вміє зосередитися й довго малювати чи читати книжку. Дитина із дефіцитом уваги на таке не здатна.

7. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Дефіцит уваги в Мартина є. Власне, його нездатність вчитись мене підштовхнула до консультацій з лікарями.

Мартін дислектик. І причина полягає саме в тому, що він нездатний концентруватись на предметі навчання. Його кожної хвилини цікавить щось інше, він просто не витримує хвилини в тому ж положенні, на тому ж місці.

Дякую Богу, що ми знайшли талановитого логопеда-психолога. Жіночка просто "промацувала" малого, аби знайти важіль, котрий відстартує мову і інтерес до мовлення. На щастя. Бо ми вже чули і діагноз "мозкова дисфункція", та й інші.

На разі ми вчимось. Вчимось комунікувати, домовлятись, розмовляти, вчимося вчитись.

8. Liliyah Romanova

Нам з нашою гіперактивністю ого як важко, то уявляю, скільки вам зусиль докладати доводиться! Добре, що маєте чудового лікаря, це дуже важливо! Сили вам та плодів у вашій праці!

А щодо агресії, то деякі діти таки не вміють інакше захищатися або показувати невдоволення, от і виходить у них, як виходить. Я бачу, що Дарко бачить і розуміє, що зле робить, але в ту мить він себе не контролює.

Та вже є і в нас досягнення. Я йому купила книжечку "якщо ти злий і ти це знаєш" (if you're angry and you know it). Ми її читали купу разів: і я йому сама, і ми разом, і потім він сам уже, і минулого тижня він мені похвалився, що зробив так, як радила книжка: якщо ти злий і ти це знаєш, і хочеш це показати комусь, то піди геть від того, хто тебе злить". Він був такий щасливий, коли повідомив мені, що того дня він так і зробив. А які ми були щасливі! Похвалили його, обійняли, поцілували... А Дарко світився як сонечко. :girl_in_love:

• Подобається Подобається x 8
  9. molcha

molcha Well-Known Member

Навчити дитину розбиратися в своїх емоціях - дуже мудре рішення. Браво! І зміна обстановки , вважаю, гарно відіб"ється. В нових педагогів не буде стереотипів щодо Дарка і він матиме шанс почати все з початку.
    Відомий експеримент, проведений московськими психологами, які сиділи на уроках, і ніби спостерігали за поведінкою дітей, а самі аналізували звертання вчителя до учнів. Так от до "успішних" застосовувалися фрази типу "Ти, як завжди, молодець", "Я задоволена тобою" тощо, а от до "неуспішних" - "знову ти...", "краще помовч"... Але і це іще не все, бо після занять діти підходили до психолога, хотіли з ним поговорити, потримати за руку, так от "любімчики" витісняли простих смертних, і фактично повторювали слова вчителя. Біда в тому, що побороти вчительський стереотип дуже важко та ще й інші діти починають в нього вірити.

10. Liliyah Romanova

Відповідь: Відкрита велика жилєтка :)

У мене нині день із поганих новин почався... :sad:
    Учора нам подзвонили вранці й сказали, що Дарко когось копнув у таборі. Я переймалася весь день, поїхала після роботи туди разом з Романом... виявилося, що він копнув у відповідь на те, що його двічі штовхнув інший хлопчисько, і то доволі сильно, бо Дарко на підлогу впав від того... Чому інструктор того не зупинив, мені не ясно. Він бачте, був в іншому кінці кімнати й лише спостерігав. :8: А нині Дарко рано сказав, що не хоче йти до табору бойових мистецтв, бо там якийсь хлопець його б*є. Роман спробував заспокоїти, пояснити, що вчорашня ситуація більше не повториться, бо інструктори будуть пильніші... Аж Дарко раптом зізнався, що у понеділок його той хлопець теж вдарив, у живіт... і Дарко аж ходив рвати до лазнички... :sad::sad::sad:
    Я здурію з тим малим партизаном. І отак НІКОМУ НІЧОГО не сказати! А я ще дивувалася, чого він не хотів їсти... :sad: Розповіли про все інструкторам, а то вічно мій Дарко винен, а виявляється, що він просто мовчить довго, а потім вже займається самосудом, бо ніхто його не захищає. :8: І як тут бути з тим усім? :sad:

Останнє редагування: 29 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 13
  11. La esposa

La esposa Moderator

Я теж така була. Мама зі мною натерпілася, кошмар. А Дарко Ваш до кого вдався? :) Виросте - зможе постояти і за себе, і за дружину :)

12. Liliyah Romanova

У мене. Я такий самий партизан. І про проблеми свої говорю лише тоді, коли вже перестало боліти й зачіпати. І секрети з мене не виб*єш... Колись чоловікова мама дуже дивувалася, як я могла тримати в секреті, що Роман приїде, коли вони не чекали, бо вона би вже давно розповіла. І Роман теж такий, швидко про все розповідає іншим, я не поспішаю ніколи...
    Але ж шкода дитину. Отак збридиться йому нове улюблене заняття тільки через якогось матолка з комплексами... :sad:

13. Siania

Siania Love Life

Дуже шкода, але всі хлопчиська через таке проходять...мусить вчитись стояти за себе. І він молодець що не побіг зі сльозами жалітись мамі що його ображають. Але ясно що то не діло коли дитину бють в живіт. Треба щоб інструктор поговорив з батьками того хулігана...другого виходу не бачу (((

14. La esposa

La esposa Moderator

А може, навпаки, ще більше захоче, спробує щось доводити, навіть сам собі, що не гірший і не слабший за того тлумка? Лиш би дійсно на сильнішого і дурнішого не попав...

15. Mariya

Mariya Well-Known Member

Лілю, підійдіть до інструктора, і скажіть йому, що ваш син був часто physically abused на очах того ж інструктора і той нічого не зробив, щоб дитину захистити. І скажіть, якщо малий ще раз постраждає без відповідної реакції інструктора, то ви підете в поліцію і складете рапорт.

• Подобається Подобається x 9
  16. Liliyah Romanova

То він в Україні був би молодець. А тут за самосуд можуть вигнати геть. Не можна захищатися - треба вчителя кликати. :8:
    Нині Роман із ними говорив. Сказали, що будуть пильнувати. Я от думаю, що мені теж треба піти побалакати з ними, бо в мене язик ліпше підвішений. Що то таке має бути, що мою ж дитину б*ють та ще й винною виставляють. Ідіотизм!
    Але як вони мені скажуть, що його збираються вигнати, як ото вчора мені сказали, то точно буду поліцією погрожувати, бо замахали блін та канадські мухи.

Учора склали рапорт на обох, і на мого, і на тамтого (інструктор бачив, що почав той інший, а Дарко лише відреагував), а про понеділок не знали. Я щось ніяк не зрозумію, чому і як то можливо, що в них молодші діти так часто без нагляду...

• Подобається Подобається x 1
  17. Mariya

Mariya Well-Known Member

Лілю, і, обов'язково треба тиснути на них, що діти була без нагляду дорослих (за такі речі організаторів табору по голівці не погладять).

• Подобається Подобається x 5
  18. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Ото я хотіла написати. Напевно, саме поведінка інструкторів, їх неуважність чи, може, і байдужість, провокує такі ситуації. А чи в протоколі тому вказують під час чергування (чи як там за розпорядком) якого інструктора виник конфлікт? А то виникає враження, що дорослі дядьки стрілки на дітей перевели.

• Подобається Подобається x 3
  19. нталька

нталька Well-Known Member

а мені цікаво чого чекав інструктор, якщо бачив, що інший штурхає Дарка ще й неодноразово?

• Подобається Подобається x 1
  20. Mariya

Mariya Well-Known Member

Ну, взагалі-то, Ліля би могла добряче попити крові з організаторів табору, якби захотіла, за недостатній догляд за дітьми. Порозмовляти можна з батьками дітей, які так само є в таборі (а мого синочка вдарив хлопець, а інструктори нічого не знають, а в мене немає підстав не вірити власній дитині, а як же ж так, що діти без нагляду були, а ваш син ні на що не скаржився? і теде і тепе) Після того, як зорганізували батьків, можна і колективну скаргу на організаторів табору написати (не конче в поліцію, в відділ освіти буде достатньо)

• Подобається Подобається x 6