Дитячий садок (4)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sanches, 22 Червень 2015.

1. silvia

silvia Well-Known Member

Прошу глянути на ситуацію ( без вказання садка, просто треба зрозуміти людям, як бути).....у групу приходить нова дитинка, БК сподівається на маленьку грошову допомогу від новеньких на дрібний ремонт у туалеті. Сконтактувавшись з новенькими, було випадково почуто інформацію, що гроші було передано завід. без вписання у зошит і без вказання, що це благодійна допомога. Завід. про ці кошти ні слова ( певно пішли куди треба )), просто дала контакти новеньких. Совість не позволяє голові БК зараз просити знову кошти у них на допомогу завершити той ремонтик.....Завід. знає про плани групи і знає, що коштів особливо немає....

2. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

@silvia БК підходить до завід. і "на галубом глазу" каже, :"а може би то новенькі допомогли ремонт закінчити? хто ми , чи ви їй про це донесете?"

• Зе бест! Зе бест! x 1
  3. silvia

silvia Well-Known Member

то було так повідомлено БК, що вони допоможуть коштами, але то що, люди знову мають давати кошти, але вже на групу? То хіба зажирно буде,злості нема. Мама просила не афішувати, що вона проговорилась про хабар.....якось так.. така ситуація....

4. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Якщо афішувати не можна, то тут хіба новеньким із зав говорити, типу : "Хочуть гроші, а в нас більше нема" :), хоча навряд чи вони захочуть, але спробувати можна.

• Подобається Подобається x 1
  5. Kandya

Kandya Well-Known Member

У нас коли дитина приходить пізніше -- то ті гроші, які ми скидувались (той великий одноразовий транш) -- віддають у групу. Але чого ви до тих батьків вчепились? Чи вони зобов"язані щось купувати у групу? Вони дали гроші завідуючій: як це виглядало? як внесок благочинний, чи як хабар? Якщо хабар -- то на їхній совісті, якщо внесок -- то БК йде до завідуючої і пояснює, що вже знайшли на що пристроїти гроші і готові їх отримати.

А взагалі, ну скільки ви там можете отримати від тих батьків (чи скільки вам бракує на доробки) -- 500 гривень? Ну то розкиньте по 15 на всю групу і не партесь. Насправді новенькі не зобов"язані віддавати все те, що ви оплатили за минулі роки

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  6. Varvarra

Varvarra Member

Я з вами дещо не згідна. Група переповнена, і я більш ніж на 100% впевнена, що батьки для того, щоб потрапити в садок, були згідні на все, і вони чудово розуміли, що давали хабар зав, і зав теж це чудово розуміла, саме тому вона не стала змішувати особисте (хабар) і загальне (ремонт туалету), а повідомила, що новенькі кошти здадуть. Більше того, я більш ніж впевнена, що самі батьки сказали зав, що без проблем все проплатять. Просто тепер, коли вже потрапили в садок, вирішили зайвий раз не здавати. Я в жодному разі не виправдовую зав і не кажу, що це нормально, але просто я сама особисто знала таких батьків, які спершу казали, що готові і хабар дати, і в ремонт вкластися, лише щоб дитина потрапила в садок, а потім починали говорити, мовляв, ми вже зав дали . А розкинути на батьків, як ви кажете, по 15 грн. Думаю, решту батьків теж дістало оте здавання і більшість з них теж не просто так в садок потрапила.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. nibysh

Дівчата, а якщо мені ніц не кажуть про оті ремонти, то група буде без ремонту, чи то ще скажуть..
    Хоча ніби "нормальний житловий стан", але читаю темку і вже морально готова, а ніц "нє праісходіт"...

8. Olenya

Olenya Active Member

Підкажіт хороші садочки в районі 85 школи. Мала йде в перший клас, то би малого десь недалеко в садочок влаштувала

9. Magnoliya

Magnoliya Well-Known Member

Не завжди ремонт йде за рахунок батьків групи, є кошти які збирають на протязі року і благочинні внески інших батьків. Все залежить від ставлення до тих коштів БК і завідуючої.

10. silvia

silvia Well-Known Member

значить у вас все гаразд, або в процесі будуть про щось говорити - бо ми як перейшли у нову групу, то за кошт "новеньких" зробили побілку ( організувала сама завідуюча), за кошт решти - нові тюлі, почистили килим, купили корзини для іграшок, докупили посуд ( бо старий частково вже був побитий і надщерблений), поміняли світильники.

11. nibysh

З усього цього, то лиш
    в спальню й потрібні. ну і можливо
    в нас один великий. запрпоную БК цю статтю витрат.

12. Chekay

Chekay Well-Known Member

там поруч, одразу за озером є 163, якщо я не помиляюся, дуже хвалять його, але туди важко потрапити.

13. Isa

Isa Well-Known Member

Ніхто нічого не чув за 132 садок,той що біля парку Знесення,дуже цікавлять відгуки???

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

163 найближчий хороший. Далі від нього з хороших 165 . Також в тому +_ р-ні 155 (компенсаторного типу) теж з таких кращих.В усі потрапити важко

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. roma roma

roma roma Member

Садочком дуже задоволені, завідуюча дуже хороша, вихователі також, харчування теж вроді добре.

16. Kandya

Kandya Well-Known Member

...Проходила біля садка. Привіталась із доцьою, яка там гуляла. Доця поскаржилась, що її болить за вухом. Але ми вчора канали в зубі пломбували -- то воно і понятно, що трохи болить. Але я боялась, щоб не лімфовузли, тож пішла в медпункт в садочку.

Медсестра -- мілєйша жінка, ніколи із нею ніяких проблем не мала. Але... Яка ж вона стереотипна. Спершу взяла лупу і розглядала ділянку за вухом. Потім десь 5 хвилин через ту лупу розглядала голову. Нє, ну я звісно розумію, що вона там шукала. Я і сама в дитинстві часто мала воші, бо заражалась ними від сусідської багатодітної сім"ї. Але це було 25 років тому. Чому зараз, коли я прийшла із скаргою на біль в шиї у моєї дитини шукають воші? Якщо що -- у нас ще цього добра не було.

Далі. Зі мною в медпункті був Артем, який похвалився, що вчора став на цвях і навіть ранку показав.
    "О, сподіваюсь у нього є прививка, бо як нє, то ...(такий чьпок-чьпок-чьпок ротом і хитання головою). Ну як же -- правець. Треба було щепити, бо там (у вакцині) ще й дифтерія є, а знаєте, як зараз від неї вмирають?"...

А це правда?

Ото вийшла із кабінету як мама якоїсь неблагополучної багатодітної сім"ї: воші в нас шукають, дітей я не щеплю, ноги цвяхами проколюємо, та ще й "мала така бліденька, певно м"яса не їсть"....

17. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

А може кліщів?

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Kandya

Kandya Well-Known Member

Ага, шия болить -- а вона в голові риється. Таки воші, бо вона мені перед тим зробила зауваження, що в дитини вуха брудні. Тож за компанію до брудних вух ще й гниду яку б знайшла -- ото б вже тішилась! Пазл її стереотипів склався: раз багатодітні -- знач нечистоплотні і неблагополучні (і тут ше й я така від свого конюктивіку припухша -- знач бухаєм)))

Я не буду виправдовуватись і пояснювати, що в мене діти щодня купаються. Але -- вуха зовні чисті, а вона заглядала в середину та ще й з лупою -- ну і ясно, що там є сірка. Вона там у всіх є, але ж зовні цього не видно.

• Смішно Смішно x 1
  19. Chekay

Chekay Well-Known Member

є, і профільні лікарі, взагалі-то навіть не рекомендують її там чіпати, тільки те, що на зовні вийшло, то можна забрати акуратно ваткою. Таке враження що та тьотя просто хотіла примахатися і показати сврою кваліфікацію і важність

20. Kandya

Kandya Well-Known Member

її кваліфікацію я побачила ще на перших загальносадочкових зборах. Вона тоді розповідала, що то вона меню складає, що вона має дуже хорошу книжку з якої вона і черпає інформацію. І чекає на пропозиції і зауваження, бо "може хтось має якусь мудрішу книжку, але тільки не кажіть мені нічого з інтернету, бо я йому не вірю". Ось так. Я розумію, що як людині -- їй той інтернет сто років не здався, але як медпрацівнику просунутого ДНС могла б поцікавитись, що таке той інтернет, якому вона не вірить

• Смішно Смішно x 2