Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Полуничка

Полуничка Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

звертаюся до мамусь, щоб висловили свої думки: моїй доні 7,5 міс, а вона до цих пір нічого не говорить, не агукає. Просто голосно кричить ааааааа і все. Що порадите? Звертатись до спеціалістів чи ще рано?

2. Натуля

Натуля Well-Known Member

Кожна дитина по своєму розвивається. Мій малий з народження дуже різноманітні звуки і склади видає. Але зараз йому вже майже рік і 5 міс і він не говорить жодного слова. Буває каже на тата "тятя" при тому,що ми російськомовні і відповідно "папа" говорим. "Мама" взагалі не говорить. Іноді видає щось на своїй китайській, а іноді взагалі мичить як теля. Знайомий хлопчик-ровесник вже говорить кілька коротких слів. Але при тому він не вміє те, що вміє моя дитина. Не переймайтесь, співайте, розповідайте віршики дитині. На все свій час.

3. veronka

veronka зла друзя

зарано!:girl_haha: просто постійно розмовмляйте з дітиськом, описуйте навколишній світ (форму, колір, дотик тощо) і щоб малеча бачила як ви вимовляєте слова))))

4. viktoria

viktoria Well-Known Member

Может до специалистов обращаться не стоит (сложно у нас со специалистами).
    Но обратить маме и уделить больше внимания єтому вопросу стоит.
    Цитирую книгу М.М. Кольцовой "Ребенок учиться говорить"

"у ВСЕХ НОРМАЛЬНО РОЗВИВАЮЩИХСЯ ДЕТЕЙ СУЩЕСТВУЕТ ОПРЕДЕЛЕННАЯ ПОСЛЕДОВАТЕЛЬНОСТЬ В РАЗВИТИИ ПРЕДРЕЧЕВІХ РЕАКЦИЙ (табл)

1,5 мес Гуление: а-аа и т.п.
    2-3 мес г-у, ш-и, бу-у, єы и др.
    4 мес свирель: аль-ле-е-лы-агы и т.п.
    7-8,5 мес лепет: произносит слоги (ба-ба, да-да-да и т.п.)
    8.5-9,5 мес Модулированный лепет -повторяет слоги с разной интонацией.

Далее там много написано как формируются звуки и т.п.
    И рекомендации если, голосовые реакции ребенка не соответствуют табл.

Почаще Разговаривать с малышом так, чтоб ваше лицо было близко к его глазам раст 20-30 см. ребенок следит за губами, сказали а-гу и выждали пару секунд, чтоб ребенок повторил (у меня бабушка научила как разговаривать с малышом старшую дочку и она всегда когда к ней подходила близко смотрела на неё и говорила агу-агу, подолгу и часто, я столько внимания уделить не могла, детеныш стал говорить "агу" на 3й неделе жизни).

Чтоб ребенок начал говорить он должен себя слышать, поэтому когда он просто лежит или вы с ним разговариваете в комнате не должно быть "фоновых" звуков, телевизора, радио и т.п. "Все голосовые реакции малыша, постоянно находящегося в шумной обстановке, развиваются с большим опозданием и очень бедны по количеству звуков".

Надо заниматься с малышом развитием мелкой моторики, пальчиковая гимнастика, даем в руки предметы разные по шероховатости и т.п.

Важен пестовательный массаж обязательно сопровождаемый стихотворными образами.

Лучше найдите эту книгу и почитайте там подробно описано как развиваеться детский мозг (речевые центры), речевой аппарат и как вы можете определить есть ли у ребенка задержка в развитии речи и что тогда делать.

Водите ребенка на занятия где есть общение в группе дети повторяют друг за дружкой.

Если интересуют стихотворные зарядки и массаж, которые очень развивают речь малыша можете обращаться в ПП, есть диски

5. mamulja

mamulja Member

Кожна дитина є індивідуальна, мому плиміннку 2,5 роки він так само не розмовляє, все розує а говорити не хоче, всьому свій час

6. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Однозначно, ще зарано бити тривогу.
    намагайтесь більше розмовляти з дитиною, а ще краще, коли будете в компаніїї діток, так у малечі швидше виникне бажання щось спробувати повторити за дітками.
    В мене малий щойно починає говорити так, що його хтось, крім мене, ще може зрозуміти. Кожному свій час.
    Не переймайтесь, все буде добре, а якщо приділите самі трохи більше цьому уваги, то взагалі буде чудово.

7. Holly

Holly Moderator

Чи можна таким маленьким діткам (1,5 міс) довго лежати на животику? Я от Оленку поклала на животик, а вона заснула. Будити не хочеться, вона і так погано спить

8. viktoria

viktoria Well-Known Member

Можно и нужно, на животе дети спят лучше, и животик согревается (если есть газики не так беспокоит) и не будет себя сам резкими движениями ручек и ножек.
    Моя старшая спала в основном на животе с первых дней, младшая не очень любила так спать, так, что если для ребенка так лежать дискомфорт, он не заснет.

9. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

Вчені виявили, що спання на животику є одним з чинників ризику раптової смерті немовлят. У моїй "настільній" книжці What to expect the first year радять немовля класти спати на спинку, а під час неспання частіше класти на животик, бо так дитина краще розвивається. Спати на животику можна під постійним наглядом дорослого.

10. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Є різні думки - одні кажуть , що на животі небезпечно, інші кажуть, що на спині ні в якому разі не можна. Треті проти спання на боці. І в кожного свої переконливі аргументи.

11. airy_cat

airy_cat New Member

А главное дети спят как им удобно и никого не слушают )

12. mamulja

mamulja Member

Моя малеча теж одного разу перевернулась на животик і спить, а я як та квочка кожні декілька хвилин бігала і дивилась, чи все добре, але нічого ........ а спимо, кожен раз по різному, і на спинці, і на бочках, і на животику, як заснеться.........

13. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Ми вже величенькі скоро рік, раніше без проблем годувала на вулиці, в транспорті, а зараз змушена з прогулянки йти додому, тому що синочка все відволікає.

За останній тиждень в малого зявився інтерес до ходіння, все більше тримається за меблі і ходить, хоча повзати йому ще також дуже подобається.

14. Іруня

Іруня Well-Known Member

В мене Єва як була маленька, то я її завжди ложила спати на бочок, а з 4-ох місяців, з того часу, як вона навчилася сама обертатися, то спить ЛИШЕ на животику.

15. Натуля

Натуля Well-Known Member

Маю питання. Недавно мій чоловік (чую голос свекрухи), намагався довести мені, що це неправильно купати дитину кожен день ну і купу різних аргументів приводив. Я ж купання розглядаю як певний ритуал відходження до сну. 21.00 ми купаємось (іноді разом) хвилин 20, сушимось, вдягаємось і вкладаємось спати. Переважно в 22.00 дитина вже спить. Мамусі, як часто ви купаєте своїх дітей?

16. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Щодня. І так само маю час від часу суперечку з цього приводу з чоловіком.
    Я сама не можу лягти в ліжко не прийнявши душ, так комфортніше. :connie_pull-pigtail А дитина ж налітається-напотіється!

17. Suzi

Діти не потіють так, як дорослі.
    Дерматологи зараз теж не радять цим зловживати - занадто часте купання (особливо з миючими засобами) пересушує шкіру в діток.
    Ритуальним може бути і звичайне миття обличчя, рук, попи :)

18. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

І ми практично щодня купаємо. Часом, звичайно, бувають збої в графіках :), але зазвичай: купатися і спати. Після купання дитина однозначно краще засинає. Наші бабусі теж мене регулярно питають НАШО? , а нам так добре і зручно.

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

це якщо з милом і т.д., а якщо звичайний душ, як ритуал, або просто ополоснутись перед сном...
    Голову миємо як і все решта з милом два-три рази в тиждень, але душ перед сном - то святе.

---------- Додано в 13:42 ---------- Попередній допис був написаний в 13:41 ----------

Останнє редагування: 29 Вересень 2010
  20. Suzi

Питаю з цікавості - а для чого голову з милом? І все решта 2-3 рази на тиждень. Так сильно брудниться?

Статус теми:
Закрита.