Кексики/muffins

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 8 Жовтень 2009.

  1. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    я собі цей рецепт приглянула (особливо подобається, як сам повар розписує про свій рецепт)))
    ну все, нагнали апетиту. Йду в "Метро" по формочки і буду сьогодні ввечері пекти. А що порадите -- таке попростіше і посмачніше?
     
  2. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    80 гр масла (спред, маргарин)
    60 гр шоколаду
    6 ст.л сметани
    2 яйця
    100 гр цукру
    1 стак муки
    1 ст. л какао
    ванілін, розпушувач
    коньяк/лікер (за бажанням)
    дрібка солі
    Шоколад, масло, цукор розтопити разом на водяній бані
    Додати сметану і яйця, перемішати
    Додати какао, розпушувач і муку
    Пекти при 180
    Виходять зі скоринкою зверху, а всередині такі "мокренькі"
    Я завжди беру подвійну порцію
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Дівчата, десь тут на форумі я бачила перепис кексів і в склад входив пудинг польський з пакета. зараз знайти не можу. може хто має закладку чи пам*ятає де шукати? То не шоколадні і без начинки.
    --- дописи об"єднано, 21 Вересень 2015 ---
    сама запитала, сама відповім))
    ось перепис
     
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Я вважаю силіконові поштучно найзручніше.
    А в паперових купи не тримаються- то я мала на увазі розлазяться.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    А ви запихаєте на кілька годин ті кексики у герметичну упаковку (ну так в рецепті про торт йдеться)?
    --- дописи об"єднано, 22 Вересень 2015 ---
    і скільки часу печете і при якій температрурі. В рецепті написано торт пекти 175 градусів 50 хв. То кексики теж 50 хв мурижити, чи їм забагато буде?
     
  6. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    О ні, ні, я нікуди тісто не пхаю:))) Замішую і одразу печу.
    Випікаю приблизно 20 хв. при 180С. Чесно скажу, я рідко коли дотримуюся часу випікання зазначеного в будь якому переписі, я завжди пробую тісто на готовність зубочисткою.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Nevistka

    Nevistka Well-Known Member

    Любы господиньки, не знаю, чи в тему, та все ж спитаю.
    Купила я собі силіконову форму для кекса, велику
    і кекс в ній виходить такий вологий, мов недопечене тісто.
    Я пекла банановий.
    Раніше пекла лише в прямокутній металевій формі, то кекс був пухкий, як бісквіт.
    Не розумію, чи то в рецепті справа, чи то особливості силіконової форми.
    Поділіться досвідом, будь ласка.
     
  8. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Думаю, то рецепт. В мене у силіконовій так само як в металевій виходив.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    Останнє редагування: 8 Листопад 2015
    Reason for edit: тут
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  10. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    а маєте рецепт? бо сайт не відкривається, а мегашоколаду хочеться
     
  11. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

     
  12. silvia

    silvia Well-Known Member

    а ну гуру випічки та мафінів скажіть мені, дилетанту, чому мої мафіни виросли горбочком і потріскали? Думаю, що дала забагато розпушувача, сипала на око, а треба було може 1 ч. л.......( я канешно їх замаскую пудрою))) [​IMG][​IMG]
     
  13. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @silvia, не знаю, які вони мали б бути але є рецепти, коли вони мають бути потріскані. Горбочком, можливо тіста в формі трохи замало було.
     
  14. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    а на скільки це штук приблизно?
     
  15. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я сама дилетант:girl_blush2:, але чомусь для себе вирішила що таке робиться коли тісто трохи загусте, бо коли роблю рідкіше такого наче немає - якось рівномірніше "шапочки" піднімаються. Або, можливо, ще зависока температура - зверху кірочка взялася скоріше як кекси почали рости.
    Теж постою послухаю експертну думку :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  16. silvia

    silvia Well-Known Member

    сьогодні робила штук 17 вийшло. Але я з ними зрозуміла, що все-таки не люблю шоколадні кекси, торти і прочіє...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. silvia

    silvia Well-Known Member

    перепробувала к-ка рецептів і знайшла "свій". Мафіни виходять пухкими, повітряними, незабитими. Додавати можна і ягоди і родзинки і згущенку і шоколадні крихти.....
    вийшли як на фото [​IMG][​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Так де рецепт?))

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
  19. silvia

    silvia Well-Known Member

    олЕні-Олені))
    пудинг ( можна з різними смаками) + 200 грм. муки + 3 ч.л. розпушувача - просіяти
    3 яйка + 100 грм.молока + 150 грм.цукру + 200 грм.масла/спреду - збити міксером
    змішати все разом,пекти 180 гр. 25 хв.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Дякую. А що там в тому пудингу в складі, а то я зібралась пекти, а вдома не маю.
     
    • Подобається Подобається x 1