Любити всіх дітей однаково - можливо?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем guculyanka, 10 Березень 2008.

?

Любити всіх дітей однаково - можливо?

1. так

78,0%
  2. ні

22,0%
  1. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Відповідь: Любити всіх дітей однаково - можливо?

Для мене це взагалі болюча тема :). В мене є молодша сестра, і завжди відношення як було до нас не однакове, і так і залишилось, і не дивлячись на те що обом вже 30-ка на носі, ця різниця сприймається дуже болісно.
    Зараз сама маю двох дітей, і не можу сказати що люблю когось менше, дуже стараюсь себе контролювати щоб не викликати якимось вчинком в старшої реакцію "а ви її більше любите". Але діти дуже різні і сприймаються по різному. І чесно кажучи навіть боюсь сильно заглиблюватись в роздуми на цю тему:shutup:

• Подобається Подобається x 10
  2. Гелена

Гелена Well-Known Member

ух... зовсім часу нема, але мушу відписати, бо зачепило

в мене одна дитина, тому кажу теоретично
    не уявляю, що можу одну дитину любити більше, іншу менше
    думаю, що однаково любитиму, думаю, що ставлення незалежно від різниці в віці і статі поки діти малі буде однакове
    принаймі я буду так старатися, бо то страшно коли одну дитину люблять менше, а іншу більше, мене би совість замучила
    і це завжди видно. може не завжди для самих батьків, але збоку видно дуже добре

з того що я бачу: часто одну дитину люблять більше, іншу менше
    не знаю чому так, причин мабуть багато
    не можна робити різницю між дітьми, не можна того показувати
    але так дуже часто є
    почну з себе: мама більше любила молодшого брата і не приховувала того вважаючи що це справедливо
    я була улюблена внучкою для діда і баби, а брат ні
    вони дуже його не хотіли, не чекали, то й любили менше
    мама вважала, що він чимось обділений і тому любила і шкодувала його більше
    звідси питання: а різницю між внуками робити можна?
    не можна. я завжди шкодувала через це брата, але змінити це ніхто не в силі
    що з того вийшло: я дуже люблю і бабу і діда, а брат не любить
    діти все відчувають, потім вони скаржилися що він зовсім не слухається їх. ну що ж - я розумію чому

те саме в чоловіка: тато більше любить його, мама страшого брата - ставлення дітей відповідне
    а видно то по батьках дуже, дууууже
    висновки очевидні - батьки дарма скаржаться на поганих і неслухняних дітей, вони мають дітей таких які вони батьки
    коротше прикладів міліон, але то нема сенсу писати і так всі знають
    одне казати, що так не можна, інше робити вигляд що так не буває, бо такого бути не може, або тому що так правильно - однаково любити
    може і є. навіть під час вагітності на якусь дитину чекають з нетерпінням, а якоїсь вже не хочуть і ще з того часу воно і починається
    хтось любить старшу дитину більше, бо перша, хтось молодшу, бо то вічно для них маленька дитина, хтось більше сина, бо сина хотів, хтось більше дочку, хтось ще чомусь

те саме і прийомних дітей стосується, якщо рідні є
    чи справді можна любити однаково? не знаю, але здається, що ні
    шкодувати можна дитину чужу ще більше як свою, але любити?
    то складне питання, особливо теоретично :)
    це більше до теми про всиновлення: я собі подумала, що всиновити готова коли свої діти виростуть, інакше я не впевнена, що любила би однаково малих дітей (хоча я би старалася)

• Подобається Подобається x 9
  3. Ірена

Ірена Well-Known Member

в жінок ще дуже поширена підсвідома любов до дітей які були дуже бажаними і від дуже бажаного чоловіка
    і навпаки, якщо в тебе дуже прикрі асоціації з батьком дитини, то часом це переносиметься і на саму дитину (мені так здається), хоча це дуже несправедливо щодо дитини

• Подобається Подобається x 1
  4. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

можна і керувати. любов, це почуття, котре тренується не згірш від інших.

5. Lady

Lady Well-Known Member

я думаю такими почуттями як любов не можна повністю тренувати чи керувати, особливо до дітей. Це любов, а не почуття, наприклад страху яке можна в собі зменшити чи заглушити.

6. Зануда

Зануда Well-Known Member

Я молодша. Мама мене дуже любила (поки я заміж не вийшла і не "зіпсувалась" наніц - це практично цитата) - я чемна була, слухняна, покладиста, мене навіть не били ніколи, посварили для виду і все. Старша сестра натомість з "характером" баришня - давала "жизні" від народження - плаксива, капризна... Я не думаю, що її любили менше, просто мене любили занадто. Це вилилось потім в образи, що я перестала бути такою солоденькою дитинкою, якою була колись, а я просто виросла. Я росла коло мами з татом а подорослішала без них, бо вчилась не у Львові, приїжджала раз на місяць-півтора і то на три дні і вони не помітили, коли я стала дорослою і самостійною. Вони це пов"язують із заміжжям. І знову я невинна - це все мій чоловік! я б не додумалась до того, щоб бути такою вредною, то він мене навчив.:D Абсурд, коротше. А моя сестра все мала жаль до батьків за таку несправедливість, я завжди це знала і відчувала, але я ж то її люблю і мені було прикро за неї, але розуміння того прийшло вже тоді коли і сама виросла, бо у нас 8 років різниці.
    У мене дві доньки Я признаюсь чесно - люблю дітей однаково, хоча вони дуже різні, я просто стараюсь їх зрозуміти, відчути потреби кожної у теплі і увазі і так їх розподіляти. Але живемо ми з батьками і моя мама намагається "повторить успєх" - молодшеньку люить більше, все дозволяє їй, все терпить, робить з дитини маленького тирана і страшенно ображається, коли я звертаю їй на це увагу. Мама називає нашу "Аню маленькою Вітуською" і так прямо і говорить, що то ну просто вилита я, поки заміж не вийшла. Ніби то жарт такий, але я ж то знаю скільки в ньому "маминої правди".
    Ось така історія. Дітей треба розуміти змалнечку. Треба відчувати характер, тоді не буде такого, що хтось когось більше любить.
    Не треба ображати своїх дітей, не треба їх травмувати. Це ж наші діти - двоє, троє, четверо, яка різниця? Частина нас є в кожній нашій дитинці, але любимо ми їх не за щось, а просто тому, що вони в нас є - такі різні, але такі рідні.

• Подобається Подобається x 11
  7. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Приклади про 5 пальців і маму-тата не вдалі.

Я не просто так зачепила цю тему. На днях згадалось, як я (мені було десь 12-13 р) питала свого тата кого він більше любить мене, чи брата молодшого на 6 років. Тата я любила більше ніж маму, більше йому довіряла, з проблемами до нього йшла, бо мама своїм вчительським авторитетом дихнути вільно не давала (я й маму любила і люблю, але тата більше). Тому, очікувала, що він скаже, що мене любить більше, а він сказав, що брата. Було боляче, але забула на довгі роки, тільки недавно згадала.

Прочитала ваші приклади і ще впевнилась, що не можливо любити однаково всіх дітей. Це, як вазонки на вікні - всіх поливаєш, за всіма доглядаєш, за кожен листочок тішишся, - але якийсь один особливіший... Вихід один:
    АЛЕ

Можливо ВИЯВЛЯТИ своїм дітям любов, не вирізняючи когось, приділяти увагу всім, тоді в дитини навіть не виникне питання кого більше люблять. Чому ж в мене те питання виникло? Через брак уваги - мама зранку до ночі в школі, тато в роз*їздах, вдома тільки на вихідних, а з дітьми - нІколи...

А якщо таке питання постане, то ніколи не казати "тебе більше..., тебе менше". Думаю, по - різному можна відповісти, не обманюючи.

Навіть Ісус, який досконало виявляв свою любов, мав улюбленця Івана...

Додано через 4 хвилини
    Суть не в тому, щоб любити всіх однаково, а в тому, щоб, виявляючи свою любов, не ображати, не травмувати жодного.:)

• Подобається Подобається x 9
  8. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

повірте Ісус любив й Іуду Іскаріотського

9. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

:clapping: :clapping: :clapping: :D :D :D :D :D :D

Додано через 12 хвилин
    Звичайно, що любив, і мене любить і вас любить і життя за нас віддав. Тільки мав найулюбленішого учня. Інші учні на нього не ображалися через це і їх це не травмувало (на відміну від тих прикладів про батьків/дітей з попередніх постів).

10. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

не знаю чи вдаэться але намагаюсь ставитися до дітей однаково , якщо починаеться гвалт в хаті то наказую обох :), щоб нікому не образно було :haha:

• Подобається Подобається x 2
  11. Малявка

Малявка Well-Known Member

Народжу дітей, дасть Бог - буду обговорювати цю тему із власного досвіду.

12. duncan

duncan Well-Known Member

я думаю: неможливо....
    чому так вважаю?..
    бо діти різні: хтось старий, хтось молдодший, хтось більше до тебе горнеться, хтось менше...

приклад моєї тещо: старший балбес-балбесом, ніц путнього не робить, зневажає її, а вона за ним одним постійно бігає; проблемний -- найбільш любимий......

13. Alias

Alias Well-Known Member

Я думаю, що однаково любити просто неможливо.От у нас, я знаю, люблять всіх нас трьох..але кожну по-своєму.

• Подобається Подобається x 5
  14. Romko

Romko Black Member

А в моєї тещі старший любимий.Бо найперший.Він є Міхасьо.
    І найменша любима.Бо "воно ше маленькоє"...То є Га-а-ля-я...
    І є Любка.
    Правда,найбільше і найпалкіше тьоща любить себе.

• Подобається Подобається x 10
  15. lotr_an

тобто? хтось старший за батьків, а хтось молодший? :)

16. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я своїх дітей люблю однаково, бо всі вони мої діти яких я виносила і народила.
    Але у них у всіх різні характери: Данило дуже самостійний, Анна дуже добра але хитрюча (здебільшого сварки через неї, бо вона тихенько так назброїть а інші дістають і я це знаю і визнаю), Юліана просто дуже жива і цікава дитина - вона може залізти в холодильник і шукати що їй треба, свариться зі всіма щоб все було на місці і правильно. Андріанка ще маленька але також проявляє свій характер.
    Найбільше дістає Юліана бо вона найбільш криклива але це не означає що я її найменше люблю. Любов всім проявляю однаково, всім говорю що я їх люблю і вислуховую кожну дитину, хоча це забирає час від інших речей які я б мала зробити.
    Дітей захищаю і виховую однаково, правда через те що у кожного свій характер метод виховання до одного може не підійти іншому.

А як можна між ними робити різницю? Одяг купую всім рівно, щоб не було що у неї нове а та може зі старшої доносити (дещо доношує, але також має багато нового).

Правда мій чоловік робить різницю, чого я не признаю. Він сварить на сина і Юліанку найбільше але це з ревнощів а не з здорового глузду.

• Подобається Подобається x 11
  17. lotr_an

О!

18. duncan

duncan Well-Known Member

старший син.... [​IMG]
    а є ще двоє і дочка...

19. nirvanka

nirvanka Well-Known Member

Я старша на 4 роки від брата. На днях мама каже "Зозулька, йди набери води..". Я відповідаю "Пізніше, я зараз зайнята". А вона мені: "Ти ж не зозулька.." :sad: Прикро, що зозулькою виявився мій майже 2-метровий брат, але приємно, що його нагружають роботою, а мене жаліють :D

• Подобається Подобається x 6
  20. lotr_an

дивно що ти цього не знала :) звичайно що батьки ласкаво називають дітей по різному наприклад: мишка і жабка або сонечко і зірочка. але повторюю любов одна.